Cum de a îngheța cartofii

Cartofi sunt o legume delicioase, nutritive care cresc în abundență, astfel încât să vă puteți găsi cu mai mult decât puteți mânca. Deoarece cartofi brute au un conținut ridicat de apă, trebuie să le influențezi înainte de a le îngheța, astfel încât să nu fie mușchi când le gătești. Acest lucru ar putea părea complicat, dar este un proces foarte simplu. Puteți să le influenț întregi sau după ce au fost tocați-i. În plus, înghețarea este o modalitate excelentă de a salva cartofi gătite, de asemenea. Când sunteți gata să le mâncați, dezghețați cartofii și adăugați-le la rețetă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Conservarea cartofilor brut
  1. Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 1
1. Curățați cartofii pentru a îndepărta murdăria. Umezi cartoful cu apă caldă, apoi folosiți mâna sau o perie de curățare a legumelor pentru a curăța cartoful. Asigurați-vă că ați intrat în orice dips sau pete dure pentru a elimina murdăria blocată.
  • Dacă vă îndepărtați cartofii, ați putea sări peste acest pas. Cu toate acestea, este util să începeți cu o piele curată, astfel încât să nu transferați în mod accidental murdăria de pe piele pe partea comestibilă a cartofului.
  • 2
    Pieliță sau tăiat cartofi Russet, pentru cele mai bune rezultate. Blanching funcționează cel mai bine dacă pielea nu protejează cartoful. Cu toate acestea, puteți îngheța cartofii în piele dacă preferați. Dacă doriți să salvați pielea, este mai bine să tăiați cartofi înainte de a le îngheța.
  • În funcție de modul în care intenționați să vă folosiți cartofii, este bine să le înghețați întregi, tăiați-le în jumătate, le tăiați în cuburi sau tăiați-le pentru cartofi prăjiți.
  • Bacsis: Dacă doriți să utilizați cartofii pentru cartofi prăjiți, tăiați-le la dimensiunea dorită folosind un cuțit ascuțit sau un tăietor francez Fry.

  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 3
    3. Lăsați cartofi roșii și de aur întregi sau tăiați-le dacă preferați. Cartofi roșii și de aur sunt mai ușor de înghețat decât cartofii ruseștii, deoarece vor influența bine, chiar și cu pielea lor. Dacă preferați să le tăiați, așa că vor fi gata să gătească mai târziu, să folosească un cuțit ascuțit pentru a le tăia în cuburi sau felii.
  • Dacă preferați, este bine să vă îndepărtați cartofii roșii și de aur înainte de a le îngheța.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 4
    4. Aduceți o oală de apă pentru a fierbe la căldură mare. Așezați vasul de apă pe sobă, apoi întoarceți căldura la înălțime. Urmăriți bulele care se ridică din partea de jos în partea de sus, ceea ce înseamnă că apa se fierbe.
  • Ar trebui să vedeți Bubling consecvent pe partea de sus a apei când se fierbe.
  • Bacsis: Ca o regulă bună, folosiți aproximativ 1 galon (3.8 l) de apă pentru fiecare 1 kilogram (0.45 kg) de cartofi pe care îl blechați. Dacă aveți o mulțime de cartofi, este o idee bună să le faceți în loturi mici.

  • 5. Plasați cartofii într-un coș de culoare. Puneți un singur strat de cartofi pe fundul coșului de blană. Acest lucru se va asigura că sunt capabili să gătească în timpul alocat. Blancând prea multe cartofi simultan le poate împiedica să gătească bine.
  • Este bine să faci mai multe loturi de blană. Este mai bine să faci loturi suplimentare decât să distrugi un lot de cartofi, fără a le purta drept.
  • Variație: Dacă nu aveți un coș de blanc, este bine să puneți cartofii direct în apă. Cu toate acestea, va trebui să le puteți scoate din apă rapid odată ce au terminat Blancing cu o lingură sau clește.

  • 6. Scufundați cartofii în apa clocotită și puneți capacul Blancing. Încet coborâți coșul în apă, având grijă să nu vă ardeți. Apoi, fixați capacul de sus. Puteți observa că apa se oprește pentru o clipă după adăugarea cartofilor. Urmăriți-l să se întoarcă la fierbere.
  • Apa ar trebui să înceapă să se fierbe din nou în 1 minut. Dacă nu este, ați putea adăuga prea multe cartofi.
  • Dacă nu utilizați un coș de blanching, utilizați o lingură sau clește cu blândețe pentru a coborî ușor cartofii în apă 1 cu 1. Aveți grijă să nu splasați, deoarece apa poate să-ți scalde pielea.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 7
    7. Blanch Cartofi mici timp de 3-5 minute sau cartofi mari timp de 8-10 minute. Cartofi care sunt de aproximativ 1.5 inci (3.8 cm) sau mai mici sunt considerate mici și cartofi care sunt mai mari decât acestea sunt considerate mari. Cu toate acestea, cartofii care au fost tăiate trebuie tratați ca cartofi mici. Setați un cronometru, astfel încât să puteți urmări timpul de gătire.

    Știați? Blanching vă ajută să vă păstrați cartofii în mai multe moduri. Se va opri enzimele în cartofi pentru a păstra cea mai bună aromă, textura și culoarea. În plus, devine cartofi foarte curat și ajută la păstrarea conținutului lor de vitamine.

  • 8. Scoateți cartofii de la căldură și le scufundați în apă cu gheață. Acest lucru oprește procesul de gătit și păstrează cartofii așa cum sunt. Ridicați coșul de alimentare din apa clocotită, apoi plasați-o direct într-o baie de gheață. Răciți-le pentru același timp pe care le-ați aprins.
  • Dacă nu utilizați un coș de blanching, utilizați o lingură de lingură sau clește pentru a vă transfera cartofii de la apă la baia de gheață.
  • Cartofi mici se vor răci timp de 3-5 minute, în timp ce cartofi mari se vor răci timp de 8-10 minute.
  • Bacsis: Pentru cele mai bune rezultate, apa dvs. trebuie să fie de cel puțin 60 ° F (16 ° C) sau mai jos pentru a răci rapid cartofii.

  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 9
    9. Puneți cartofii într-un recipient etanș și înghețați-i. Utilizați o pungă de plastic cu un fermoar sau un container de stocare a alimentelor din plastic. Pleacă despre .5 inci (1.3 cm) de spațiu în interiorul recipientului. Etichetați recipientul cu conținutul și data în care au fost înghețate. Apoi, puneți recipientul în congelator.
  • Este o idee bună să vă prezentați cartofii, astfel încât să aveți suficientă pentru o masă în fiecare sac.
  • Puteți să vă păstrați cartofii în congelator timp de aproximativ 12 luni. Asigurați-vă că scrieți data de pe container, astfel încât să puteți urmări cât timp au fost în congelator.
  • Variație: Dacă înghețați cartofii tăiați pentru cartofi prăjiți, aruncați-le cu ulei chiar înainte de a le pune în recipientul etanș. Așezați felii într-un castron, apoi adăugați aproximativ 1 lingură (15 ml) ulei vegetal pentru fiecare 2 kilograme (0.91 kg) de cartofi. Aruncați până când felii de cartofi sunt acoperite în ulei. Acest lucru îi va face mai ușor de gătit.

    Metoda 2 din 3:
    Salvarea cartofilor gătite
    1. Răciți prăjiți cartofi francezi în frigider, apoi împachetați într-un recipient etanș. Coaceți cartofii francezi ca în mod normal. Înainte de a le îngheța, puneți-le în frigider pentru a se răci de aproximativ o jumătate de oră. Apoi, puneți-le într-un recipient etanș și înghețați.
    • Cartofi prăjiți vor fi mai buni dacă îi răciți înainte de a le îngheța. Acest lucru îi ajută și la păstrarea lor în siguranță pentru a mânca, deoarece cartofi prăjiți se vor răci în mod egal.
    • Bucurați-vă de cartofi prăjiți în 4 săptămâni pentru cel mai bun gust.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 11
    2. Freeze cartofi piure în .5 în (1.3 cm) Patties groși pe o foaie de coacere. Utilizați-vă mâinile pentru a muta cartofii răniți în .5 în (1.3 cm) Patties gros. Așezați patții pe o foaie de coacere, apoi acoperiți-o cu înveliș de plastic. Puneți cartofii piure în congelator timp de aproximativ 24 de ore. Apoi, combinați paturile de cartofi piure într-un singur container etanș.
  • Cel mai bine este să le mâncați în câteva săptămâni, deoarece cartofi piure nu îngheață bine.
  • 3. Înfășurați cartofii coapte în folie plastic agățată, apoi înghețați timp de până la 4 săptămâni. Luați cartoful copt și scoateți interiorul interior. Apoi, răsuciți în interiorul cartofului și puneți-l înapoi în interiorul pielii. Trageți o foaie de folie de plastic și stratificați-o strâns în jurul cartofului. Așezați cartoful în congelator până când sunteți gata să îl serviți.
  • Mănâncă cartofii dvs. de copt în 4 săptămâni pentru cel mai bun gust.
  • Scooping în interiorul cartofului și mashing va îmbunătăți textura odată ce le reîncălziți.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 13
    4. Păstrați cartofii scoici sau caserola de cartofi în vasul de coacere când înghețați. Răciți felul de mâncare, punându-l în frigider timp de aproximativ 1-2 ore. Acoperiți alimentele cu hârtie pergament rezistentă la umiditate, apoi acoperiți-o din nou cu un capac sau o folie de aluminiu. Când sunteți gata să reîncărcați vasul, îl puteți dezgheța sau puneți-o direct în cuptor în timp ce este încă înghețată.
  • Aceste tipuri de mâncăruri de cartofi pot fi reîncălzite într-un cuptor la 400 ° F (204 ° C) timp de 25-30 de minute. Dacă aveți unul, utilizați un termometru alimentar pentru a vă asigura că temperatura internă a vasului este de cel puțin 165 ° F (74 ° C).
  • Dacă faceți rețeta cu intenția de ao îngheța, opriți gătitul vasului atunci când are o culoare brună ușoară, iar cartofii se simt aproape delicați.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezghețarea și gătitul cartofilor
    1. Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 14
    1. Dezghețați cartofi brut sau preparați timp de 1-2 zile în frigider, dacă aveți timp. Scoateți cartofii de la congelator. Plasați-le în recipientul lor etanș direct în frigider. Lăsați-i să stea timp de 1-2 zile înainte de a le găti. Acest lucru le oferă timp pentru a dezgheța.
    • Dacă doriți doar să dezghețați o cantitate mică de cartofi, scoateți-le din recipientul etanș și plasați-le într-un recipient etanș separat pentru dezghețare.

    Bacsis: Dacă aveți nevoie să vă tăiați cartofii înainte de a le găti, este mai bine să le dezghețați. Altfel, vor fi greu să taie.

  • 2. Gătiți cartofii fără să le dezghețați dacă sunteți scurt la timp. Deși timpul bucătarului poate lua un extra 1-2 minute, cartofii dvs. vor găti bine direct direct din congelator. Pur și simplu luați-le din congelator și plasați-le pe foaia de coacere sau în oala voastră. Apoi, gătiți ca în mod normal.
  • Cartofii vor dezgheța rapid odată ce încep să gătească.
  • Acest lucru funcționează atât pentru cartofi brut, cât și pentru cartofi gătiți.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 16
    3. Heat preparate cartofi piure peste căldură medie-ridicată până la cald. Puneți cartofii într-o oală peste căldură medie-mare. Se amestecă cartofii ocazional pe măsură ce gătesc. Apoi, adăugați ingrediente sau garnituri suplimentare, după cum doriți.
  • De asemenea, puteți încălzi cartofii într-un vas acoperit în cuptor la 350 ° F (177 ° C) timp de aproximativ 30 de minute.
  • Pentru a le găti într-un cuptor cu microunde, încălziți-le la jumătate de putere timp de aproximativ 5 minute. Verificați-le, apoi încălziți-vă la intervale de 30 de secunde până când sunt calde.
  • Imagine intitulată Freeze Cartofi Pasul 17
    4. Coaceți cartofi prăjiți înghețați la 450 ° F (232 ° C) timp de 20-25 minute. Răspândiți cartofii înghețați pe foaia de coacere unită. Apoi, puneți-le în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Împingeți-le la jumătatea drumului prin coacere.
  • Mănâncă cartofi prăjiți în timp ce sunt calzi.
  • Frierea prăjită trebuie doar să se încălzească timp de aproximativ 5-15 minute. Verificați-le adesea pentru a vă asigura că nu ard.
  • Variație: Prăjiți cartofi prăjiți din ulei vegetal încălzit la 350 ° F (177 ° C) timp de 3-4 minute sau până la crocan.

  • 5. Cartofi prăjiți la 425 ° F (218 ° C) timp de 35 de minute. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia cartofii în bucăți de mâncare de mâncare. Puneți cartofii într-un castron și le aruncați cu condimente, cum ar fi uleiul de măsline, sarea și piperul. Răspândiți cartofii pe o foaie de copt care este acoperită în folie de aluminiu sau un spray non-stick de gătit. Puneți cartofii în cuptor, apoi gătiți-le timp de 35 de minute, aruncând parțial.
  • Usturoi, cimbru, rozmarin și piper Chili sunt, de asemenea, alegeri de condimente mari.
  • Dacă nu aveți folie de aluminiu sau spray de gătit, ștergeți-vă panoul cu o acoperire subțire de ulei de măsline pentru a vă menține cartofii de la lipirea.
  • 6. Face cartofi piure prin fierberea de bucăți de cartofi, apoi le distruge. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia cartofii, apoi puneți-le într-o oală mare și acoperiți-le cu apă. Puneți un capac pe oală, apoi încălziți apa la fierbere peste căldură medie-mare. Fierbeți cartofii timp de aproximativ 16-18 minute, apoi scoateți-le din căldură și le scurge. Adăugați un băț de unt, .5 cani (120 ml) de lapte și o bordură de sare și piper. Utilizați un mashier de cartofi pentru a amesteca ingredientele împreună până când acestea sunt netede, apoi servi.
  • Pentru a verifica dacă cartofii dvs. sunt gata să se amestece, vedeți dacă se simt delicați când împingeți o furculiță prin ele.
  • Dacă aveți un mixer electric, îl puteți folosi în loc de o masă de cartofi.
  • Spiceu-vă cartofii piure prin adăugarea de condimente suplimentare, smântână, brânză, arome sau ceapă verde.
  • 7. Face salata de cartofi prin fierberea cartofilor și amestecând în garnituri. Tăiați cartofii, puneți-i într-o oală și acoperiți-le cu apă. Aduceți apa la fierbere peste căldură mare, apoi gătiți timp de aproximativ 15 minute. Scurgeți cartofii peste o colander, apoi lăsați-i să se răcească timp de aproximativ 10 minute. Într-un castron separat, combinați .5 cani (120 ml) de maioneză, 2 linguri (30 ml) de oțet, 2 lingurițe (9.9 ml) de muștar Dijon, 2 scairi felii, 2 linguri de patrunjel (5 g), o nervură de țelină de 1 cube și o bordură de sare și piper. Se amestecă în cartofi și servesc.
  • Vă puteți tăia cartofii înainte sau după ce le fierbeți. Dacă vă gătiți cartofii de la înghețată, aceasta este cea mai bună opțiune.
  • Dacă vă place, puteți adăuga oul fiert tăiat dur la salata de cartofi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Conservarea cartofilor brut

    • Apă
    • Oală mare
    • Perie de legume sau de cartofi pentru a curăța (opțional)
    • Cartofi (opțional)
    • Blanching Cos și capac (opțional)
    • Lingură de lingură sau clește (opțional)
    • Bowl (e) mare
    • Apa cu gheata
    • Strecurătoare
    • Container etanș

    Salvarea cartofilor gătite

    • Container etanș
    • Foaie de copt
    • Folie de plastic
    • Hârtie de pergament sau folie de aluminiu

    Dezghețarea și gătitul cartofilor

    • Fișa de copt (opțional)
    • Folie de aluminiu (opțional)
    • Spray non-stick (opțional)
    • Masher de cartofi (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar