Cum să vă apropiați de un câine timid sau înfricoșător

Dacă întâmpinați un câine rătăcitor sau fugar, sau ați adoptat un animal salvat, există o șansă bună ca câinele să poată arăta semne de frică sau anxietate. Uneori un câine altfel blând va acționa violent atunci când este timid sau înspăimântat, deși câinii timizi tind să fie mai ușor calmed decât câinii înfricoșători. Indiferent dacă vă ajutați pe cineva să găsească un câine pierdut, încercând să calmeze un câine recent adoptat sau doar să încerce să se apropie de un animal pe stradă pentru a oferi asistență, știind semnele unui câine înspăimântat și cum să se apropie de ea în condiții de siguranță poate face lumea diferenței.

Pași

Partea 1 din 4:
Recunoscând un câine înfricoșător
  1. Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 1
1. Înțelege comportamentul câinilor. Există o serie de motive pentru care un câine ar putea fi înspăimântat în jurul oamenilor. Este posibil să nu ați făcut nimic greșit pentru a provoca această reacție de la un câine - uneori câinii se tem de oameni pentru că trebuie să fie pentru a supraviețui.
  • Unii câini sunt înfricoșători în jurul oamenilor din cauza abuzului anterior sau în curs de desfășurare. Este posibil un câine înfricoșător pe care îl întâlniți este rănit și acționați agresiv, astfel încât să nu pară slab și vulnerabil.
  • Nu vă apropiați niciodată de un animal rănit pe care nu îl cunoașteți. Este foarte probabil ca animalul să vă poată percepe ca o amenințare și atac pentru a se apăra.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 2
    2. Recunoaște limba corpului. Un câine înspăimântat își poate gândi corpul și își ridică hacklele (rândul de păr de-a lungul spatelui câinelui). Dacă un câine se apropie brusc, se blochează corpul într-o poziție fermă și a ridicat părul pe spate, este mai bine să se oprească unde ești și să lași câinele să vadă că nu ești o amenințare pentru el.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 3
    3. Nu uitați câinele în ochi. Un câine anxios poate fi uneori declanșat de contactul cu ochii direcți - câinele ar putea să-l vadă pe măsură ce afirmați dominația. Orice timp un câine înspăimântat se uită la tine, ar trebui să vă evitați ochii pentru a arăta câinele pe care îl respectați limitele lor.
  • Vă poate ajuta să vă întoarceți capul sau umărul departe de câine.
  • Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 4
    4. Căutați dinți și / sau mârâie. Dinții și mârâirea lui sunt două dintre cele mai mari semne de poveste pe care un câine îl simte amenințat sau neliniștit și poate ataca dacă continuați. Mormirea nu înseamnă neapărat ca câinele voi te atacă, dar asta înseamnă că el Mai Atac dacă continuați să îl faceți să se simtă amenințat.
  • Partea 2 din 4:
    Identificarea fricii declanșatoare
    1. Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 5
    1. Determinați ce supără câinele. Este posibil ca tu să fii cauza unui anxietate de câine înspăimântată. Dar ar putea fi, de asemenea, că câinele este deranjat de ceva în mediul său imediat, iar prezența voastră nu este un factor în teama lui.
    • Întotdeauna presupuneți că ați putea fi stimulul care provoacă un câine să se simtă înspăimântat sau nervos, mai ales dacă nu este un animal de companie cu care vă familiarizați.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 6
    2. Observați ceea ce ar putea fi înspăimântător câinele. Dacă este un câine pe care îl cunoașteți și întâlniți în mod regulat, puteți observa mai multe situații sau stimuli care par să suporte câinele. Înțelegerea ce declanșează acest răspuns vă poate ajuta să evitați acele declanșatoare sau să expuneți câinele la acele declanșatoare într-un mediu controlat.
  • Dacă știți câinele, scanați-vă împrejurimile pentru lucruri care ar putea suporta animalul. Lucrurile pe care le luăm de la sine înțeles, ca un anumit sunet, un obiect străin în curte sau casă sau un miros nou și nefamiliar, ar putea provoca un câine să acționeze înfricoșător sau nervos.
  • Dacă câinele vă aparține sau cineva pe care îl cunoașteți și vă suspectați că o schimbare de mediu este motivul pentru care câinele este supărat (un aspirator, de exemplu sau o nouă bucată de mobilier), expuneți câinele la acel element nou, pe scurt, Sesiuni controlate. Permiteți câinelui să se familiarizeze cu acel obiect și să recunoască, în timpul său, că obiectul nu este o amenințare.
  • Examinați câinele pentru răniri de la o distanță sigură. Nu forțați contactul strâns. Luați act de faptul dacă câinele este limpede sau ascunde o parte de la dvs., păstrându-și urechile în fața capului, linge excesiv de o zonă rănită sau scânteia.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 7
    3. Nu înspăimântați câinele. Apropierea cu atenție și știind când să vă retrageți, sunt cruciale pentru o interacțiune de succes cu un câine timid sau înspăimântat. Amintiți-vă că dacă câinele nu vă cunoaște, el vă poate percepe ca o amenințare.
  • Partea 3 din 4:
    Calmarea unui câine înfricoșător
    1. Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 8
    1. Fiți conștienți de limba proprie a corpului. Animalele se ridică pe limbajul corpului mult mai puternic decât oamenii. Dacă un câine este timid sau înspăimântător, mai ales un câine pe care nu îl cunoașteți, gestionarea propriului limbaj al corpului poate fi cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă calma și liniștii un câine înspăimântător.
    • Nu vă apropiați niciodată de un câine înspăimântat sau să vă uitați la el. Abordarea din partea, uitându-vă la el cu viziunea dvs. periferică, astfel încât câinele nu crede că vă apropiați de intenții rău intenționate.
    • Mișcați încet în jurul unui câine înspăimântat. Dacă vă deplasați într-un mod rapid, ciudat, ar putea face câinele mai îngrijorat.
    • Ia în considerare ședința când câinele este în jur - acest lucru vă va face să apară mai mic, ceea ce ar putea ajuta la punerea câinelui la ușurință.
    • Nu ajungeți la câine. Țineți mâna deschisă de la o distanță sigură și permiteți câinelui să aleagă dacă vrea sau nu să vă abordeze.
    • Dacă câinele are un proprietar în apropiere, cereți întotdeauna permisiunea proprietarului înainte de a vă apropia de câine și așteptați răspunsul proprietarului.
  • Imagine intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 9
    2. Arată respectul și laudă comportamentul calm. Mișcați încet în jurul câinelui și lăudați-l verbal dacă pare să fie dispus să vă apropie. Acest lucru va lăsa câinele să știe că respectați limitele sale, dar sunteți dispuși să-i oferiți laudă și bunătate dacă este dispus să se apropie.
  • Vorbește încet. Nu ridicați niciodată vocea în jurul unui animal înspăimântat.
  • Imagine intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 10
    3. Dă-i câinelui spațialul său. Fiecare câine are a "Zonă de siguranță," o zonă din jurul lui pe care nu o va permite străinilor să intre în cazul în care ar putea reprezenta o amenințare. Să rămână o distanță sigură și să nu se apropie de câine sau să intre în zona sa de siguranță dacă prezintă semne de agresiune speriată.
  • Nu există absolut când vine vorba de zona de siguranță a câinelui. Fiecare câine este diferit. Studiul și eroarea prudentă este singura modalitate de a determina limitele unui câine.
  • Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 11
    4. Oferta tratează dacă este în siguranță. Dacă tu sau cineva pe care-l cunoști pe câine, ia în considerare oferta de tratamente câinelui ca o recompensă pentru a se comporta calm în jurul tău. Lăudați-l de fiecare dată când vă vine la tine fără ezitare și să-i ofere un tratament, dacă este în regulă cu proprietarul său.
  • Nu vă apropiați de câine cu alimentele - lăsați câinele să vă apropie, în schimb.
  • Acest lucru ar trebui făcut numai dacă știți câinele și sunteți sigur că nu are probleme de agresiune alimentară. Oferind alimente unui câine cu aceste probleme ar putea provoca un comportament agresiv suplimentar.
  • Imagine intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 12
    5. Sunați controlul animalelor. Dacă credeți că ați găsit un câine care poate fi pierdut sau rănit, cel mai bun lucru de făcut este să apelați la controlul animalelor. În zonele rurale fără un departament autonom de control al animalelor, ar trebui să sunați la poliție.
  • Dați informațiile dvs. de contact la controlul animalelor sau dispecerul de poliție, așa că știu cum să vă contacteze în caz de evoluții ulterioare.
  • Dați dispeceratului locația dvs. precisă, astfel încât respondenții să vă poată localiza cu ușurință.
  • Cereți o estimare a timpului când va sosi cineva. Dacă va fi o lungă perioadă de timp, dispecerul vă poate cere să rămână lângă câine sau să-l urmați și să-l observați de la o distanță sigură.
  • Partea 4 din 4:
    Recunoscând și calmarea unui câine timid
    1. Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 13
    1. Înțelegeți de ce câinii sunt timizi. Există o serie de motive pentru care un câine poate fi excesiv de timid în jurul oamenilor.
    • Unii câini sunt înspăimântați sau timizi în jurul oamenilor, deoarece nu erau socializați în mod corespunzător ca puii.
    • Unii câini sunt pur și simplu predispuși la comportamentul anxios și vor fi întotdeauna timizi în jurul oamenilor fără nici un motiv real.
  • Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător Pasul 14
    2. Expuneți câinii încet. Dacă câinele dvs. este timid ori de câte ori se întâlnește cu noi oameni, îl expune treptat, dar asigurați-vă că are expunere.
  • Dacă câinele dvs. vă integrește de ori de câte ori alte persoane sunt în jur, încercați să ignorați motivele sale de atenție. În cele din urmă, câinele dvs. va realiza că nu va fi răsplătit cu atenție sau afecțiune până când nu este dispus să interacționeze cu alți oameni.
  • Imagine intitulată Abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 15
    3. Încearcă să-l socializați cu un alt câine. Unii câini sunt timizi pentru că nu au învățat niciodată cum să interacționeze cu oamenii. Dacă câinele dvs. este timid de oameni, dar se întâlnește bine cu alți câini, încercați să vă petreceți câinele timid cu un câine mai social. Câinele dvs. poate, în timp, să învețe de la companionul său canin cum să se comporte în jurul oamenilor.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 16
    4. Au cineva câinele este timid în jurul valorii de mâncare. Odată ce câinele a arătat un progres în a fi în jurul altor persoane, aveți pe cineva pe care îl devin din ce în ce mai confortabil îi oferă mâncare. Acest lucru ar trebui făcut numai cu câinii care nu prezintă semne de agresiune alimentară, pentru siguranța tuturor părților implicate.
  • Au persoana care se prăbușește sau stau pe podea.
  • Evitând în același timp contactul cu ochii, persoanei să țină castronul câinelui cu alimente în ea.
  • Nu forțați cainele să vină să mănânce - să vină câinele când este gata.
  • Imaginea intitulată abordarea unui câine timid sau înfricoșător pasul 17
    5. Fiți răbdători și consecvenți. Recompensa câinele dvs. cu tratamente și laudă verbală de fiecare dată când iese din coajă suficientă pentru a interacționa cu alte persoane. Recompensele ar trebui să fie date imediat, pentru a ajuta la stabilirea recompensei ca fiind legate de comportamentul său.
  • Avertizări

    Dacă un câine înfricoșător mărește, este un semn că el este incomod. Nu pedepsiți mârâul! În schimb, umblați liniștit pentru a difuza situația, apoi angajați serviciile unui antrenor profesionist calificat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar