Cum să vă plictisiți gusturile de gust

O mulțime de oameni se găsesc în situații în care vor trebui să mănânce sau să bea ceva care nu are gust bun. Indiferent dacă este o situație politicoasă cu alimente pe care nu le puteți refuza sau medicamentul acru că nu puteți să vă înghițiți, gustul rău ar putea fi inevitabil. Gustul din fericire este ca toate celelalte simțuri și poate fi zdrobit sau diminuat. La fel de norocoasă este că acest lucru este la fel de simplu ca și controlul respirației sau a ajunge la sare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Modificându-ți gustul
  1. Imagine intitulată plictisitoare gust de gust Pasul 1
1. Conectați-vă nările. Mugurile dvs. de gust recunosc doar cinci gusturi: dulce, sărat, amar, acru și savuros ("Umami"). Restul este în nas. Dacă puteți evita mirosul alimentelor, veți evita o mare parte din aromă. Strângeți nasul în timp ce mâncați sau beți orice pentru a neutraliza o parte semnificativă a gustului implicat.
  • Când gustul este cu adevărat de evitat, luați o băutură de băutură înainte de a vă tăia nasul pentru a evita orice gust lăsat pe limbă. Slosh lichidul din jurul gurii dvs. pentru o măsură bună.
  • Dacă mâncați în public sau oriunde unde nu vă puteți stinge în mod politicos nasul, expirați imediat înainte de a lua un pic / băutură pentru a evita gustul. Asigurați-vă că faceți o mică mușcătură dacă faceți acest lucru pentru a evita sufocarea când încercați să respirați din nou.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 2
    2. Uscați-vă gura. Gustul tău este totul despre saliva. Gustați lucruri diferite în funcție de modul în care alimentele reacționează cu saliva în gură. Luați un prosop de hârtie și complet uscați-vă gura și limba - acest lucru va elimina aproape toate gusturile. Dar amintiți-vă, saliva în gură este completată la fiecare câteva secunde, așa că mâncați repede după uscarea gurii.
  • Tampoanele de bumbac, cum ar fi sfaturile Q, sunt o alternativă discretă la un prosop de hârtie, deși cel mai probabil va avea nevoie de mai mult de unul.
  • Dacă știți doar când va trebui să mâncați ceva neplăcut, încercați să vă abțineți de la a avea apă în prealabil în timpul zilei. Beți băuturi cofeină ca sifonul sau cafeaua pentru a vă deshidrata - gura dvs. ar trebui să fie în mod rezonabil uscată de timp să mănânce.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 3
    3. Bea apa rece. S-ar putea să fi observat că orice mâncare ar putea gusta puțin diferită în funcție de temperatura sa. De ce este asta? Este aceeași mâncare, la urma urmei. Faptul este că, în general, răcirea numără palatul, tonifierea aromelor. Dacă puteți bea un pahar de apă rece chiar înainte de a mânca sau de a bea ceva neplăcut, vei fi mai bine. Dacă puteți răci mâncarea sau băutura neplăcută, este chiar mai bună.
  • Pentru o alternativă mai incomodă (deși preferabilă poate dacă aveți dinți sensibili la frig), puteți să vă scalați limba cu o băutură caldă, cum ar fi ceaiul, cafeaua sau ciocolata fierbinte. Căldura va face ca mugurile dvs. de gust mult mai puțin sensibile în momente după a savura ceva cu adevărat fierbinte.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 4
    4. Bea o băutură alcoolică puternică. O băutură cu o concentrație ridicată de alcool (cum ar fi whisky) are efectul unui anestezic blând asupra centrelor de gust din gură și nas. Încercați să mâncați sau să beți tot ceea ce este neplăcut rapid după ce ați băut alcoolul pentru cel mai bun efect posibil.
  • Dacă sunteți minore sau nu aveți acces la alcool greu, încercați o apă de gură igienică care conține alcool de dezinfectare, cum ar fi Listerina. Acest lucru vă va ajuta și la amortizarea gustului, precum și distrage atenția cu (de obicei) o aromă puternică de mentă.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind proactiv
    1. Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 5
    1. Supra-sare mâncarea ta. Dacă este posibil, sare orice alimente neplăcute trebuie să mănânci în exces. Odată ce ați adăugat suficient, ar trebui să fie doar sare pe care îl gustați atunci când trebuie să faceți o mușcătură. Evitați adăugarea atât de mult încât sarea excesivă devine la fel de neplăcută.
    • În teorie, puteți face acest lucru cu orice condiment (zahăr inclus), deși sarea este, de obicei, întotdeauna la îndemână și pentru a vă salva rar atrage o atenție.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 6
    2. Face o apă de gură de menta. Se toarnă o sticlă de extract de mentă într-un mic capac (cum ați găsi pe o sticlă de sodiu 24oz). Aruncați capacul în gură. Împăra-te în jurul tău, așa cum ai fi apă de gură. Scoateți extractul și clătiți-vă gura cu apă rece. Gustul dvs. ar trebui să fie ușor amorțit pentru o serie de minute datorită calității mentolice a extractului de mentă.
  • Extractul Spearmint va avea aceeași calitate a mentolului ca menta și este o înlocuire adecvată.
  • Dacă nu aveți extrase de soiuri de menta, puteți ajunge și pentru gusturile de supra-alimentare, cum ar fi extractul de migdale sau ciocolată. Acoperă-ți gura în același mod (folosind doar un capac) și orice ai mânca următorul va lua aroma extractului.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 7
    3. Utilizați o paie. Dacă aromele pe care încercați să le evitați sunt într-un lichid, utilizați un paie, astfel încât să puteți trece limba. Scopul de a avea terenul în spatele limbii dvs., astfel încât să se poată merge direct în gât, astfel încât să se evite orice contact cu gustul de gustare pe limbă.
  • Aceasta este aceeași logică poate fi utilizată cu alimente. Împingeți tot ceea ce mâncați în părțile laterale ale gurii și mestecați alături de obraz, astfel încât alimentele să nu poată ajunge la limba voastră.
  • Încercați să vă mențineți capul înclinat ușor pentru a vă încuraja mâncarea / băutura pentru a vă părăsi limba rapidă și continuați în jos în gât.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 8
    4. Au mâncare mai bună la îndemână. Cu alimente sau băuturi, nu doriți să gustați, încercați să o mâncați în prealabil cu alimentele pe care le doriți și să o urmați cu mai mult. Încercați să o mâncați repede, dar aveți grijă să nu vă suflați sau să vă răniți. Cu cât permiteți mai puțin timp, indiferent de gust, încercați să evitați să amestecați cu mugurii dvs. de gust, cu atât mai puțin vulnerabil veți fi la gustul neplăcut.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitarea repetării gusturilor rele
    1. Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 9
    1. A se vedea un medic. Dacă găsiți lucrurile încep să ia un gust neplăcut, sau dacă alimentele pe care le-ați plăcut în trecut nu mai sunt de dorit, acest lucru poate fi indicativ pentru o problemă mai mare. Există o lungă listă de cauze pentru un gust rău persistent, de la partea efectelor de la medicația de peste-contra la utilizarea produselor din tutun și așa mai departe. Dacă vă aflați că vă uitați la gusturi proaste de multe ori, luați în considerare o întâlnire cu un medic.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 10
    2. Începeți răzuirea limbii. Un regim de igienă bun, bine păstrat este crucial pentru a avea muguri de gust la cele mai bune. Cu toate acestea, periajul și denaturarea normală nu vor elimina întotdeauna fiecare ultimă bacterii persistente care ar putea provoca gusturi greșite. Distretele limbii sunt ieftine și folosirea acestora este o adăugare ușoară în rutinele dvs. de dimineață și de noapte.
  • Multe periuțe de dinți se numără astăzi racletele lor de limbă pe partea inversă a capului periei. Căutați aceste lucruri pentru o opțiune economică.
  • Imagine intitulată plictisitoare Mugurile dvs. de gust Pasul 11
    3. Extindeți-vă palatul. Multe gusturi neplăcute ar putea fi consecința nefericită a percepției sau a circumstanțelor. Poate ceva ce mâncați sau băut înainte a făcut ceva gust prost sau poate tot ce mănânci ar fi putut fi făcut cât mai bine ar putea. În orice caz, nu vă fie frică să revizuiți lucrurile care v-au pus în trecut.
  • Dacă există o bucătărie specială, evitați, considerați-o din nou la un restaurant pe care nu l-ați patronat niciodată. Unul care este bine recomandat online sau de prieteni. Nu lăsați niciodată o experiență rea să vă întoarcă de ceva în întregime.
  • Dacă există un anumit fel de mâncare pe care l-ați găsit în mod inconsistent, încercați să căutați rețete online și să învățați să-l gătească singur. Când gătiți pentru tine, vei avea o oportunitate amplă de a modifica vasul la gustul tău.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar