Cum să fierbe cartofii

Există o varietate de rețete care vă cheamă pentru a fierbe cartofii înainte de a le adăuga la vasul dvs., inclusiv piure de cartofi și salată de cartofi. Cea mai bună modalitate de a fierbe cartofii este să le gătească pe aragaz după ce ați adus o oală de apă într-o fierbere. Dacă faci o masă mare care necesită o mulțime de arzătoare, îți poți fierbe cartofii în cuptorul cu microunde în timp ce lucrezi la alte părți ale retetei tale. Cu toate acestea, alegeți să o faceți, cartofi de fierbere este un proces simplu care nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute de cele mai multe ori.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea și pregătirea cartofilor
  1. Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 1
1. Clătiți cartofii în apă caldă frecați-le curat. Întoarceți apa pe chiuvetă pentru a încălzi și lăsați-o. Plasați fiecare cartof sub apă și frecați-l cu mâinile curate timp de 15-20 de secunde, transformându-l în apă ca și dumneavoastră. Plasați fiecare cartof într-o oală curată sau într-o tigaie după ce ați clătit-o.
  • Puteți utiliza o perie curată pentru a curăța cartofii dacă au stat în jur pentru o vreme. O clătire rapidă și o frecare ușoară ar trebui să fie mai mult decât suficientă.
  • Puteți fierbe orice fel de cartofi. Singura diferență între soiurile individuale este timpul de gătire.
  • 2. Îndepărtați cartofii dacă doriți pielea oprită. Dacă doriți ca cartofii să gătească fără pielea, se coace cu un perifer de cartofi. Țineți cartofii în mâna nondominantă și înclinați-o astfel încât mâna să fie dedesubt. Țineți peeerul în mâna liberă și plasați cele două lame în partea de sus a cartofului. Trageți încet spre partea inferioară, menținând o aderență fermă pentru a îndepărta o bandă de piele. Repetați acest proces pentru celelalte laturi ale cartofului.
  • Puteți fierbe cartofii cu pielea încă pe. Acesta adaugă un alt strat de aromă, deși este posibil să nu doriți pielea într-o salată de cartofi sau cartofi piure.
  • De asemenea, puteți coaja cartofii după ce ați gătit, dacă preferați. Când cartoful se face gătit, este de obicei destul de ușor să scoateți pielea.
  • 3. Tăiați cartofii în cuburi sau felii pentru a accelera timpul de bucătărie. Dacă vă grăbiți sau intenționați să utilizați cartofii ca ingredient în care forma lor nu contează, le-a pus pe o placă de tăiere curată. Țineți cartofii încă folosind mâna nondominantă și le tăiați cu grijă în cuburi sau felii mai mici folosind cuțitul bucătarului. Cu cât faceți mai mici bucățile individuale, cu atât cartofii vor găti.
  • Tăierea cartofilor în cuburi îi va face mult mai ușor să mănânce dacă faci cartofi piure.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Încălziți cartofii
    1. Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 4
    1. Puneți cartofii într-o tigaie sau o oală și umpleți-o cu apă rece. Dacă gătiți cartofi mai mici, ca cartofi noi, nu ezitați să le puneți într-o cratiță cu o jantă mai înaltă. În caz contrar, puneți cartofii într-o oală. Umpleți vasul sau cratița cu apă rece până când cartofii sunt complet scufundați.
    • Nu lăsați cartofii de la mai mult de 3-4 inci (7.6-10.2 cm) deasupra vasului. Veți termina apa de stropire peste tot.
    • Trebuie să existe 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de spațiu rămas în partea de sus pentru a menține apa de la vărsare odată ce începe să fierbe. Dacă vasul sau panul este prea mic, mutați cartofii într-un recipient mai mare.
  • 2. Adăugați un vârf de sare și întoarceți soba la înălțime. Înainte de a începe să fierbeți cartofii, adăugați /2-1 lingurita (2.5-4.9 ml) de sare în apă pentru a vă menține cartofii să gătească în mod egal și pentru a adăuga o mică aromă în timp ce se înmoaie. Întoarceți arzătorul pe înălțime și acoperiți-vă tigaia sau oalele cu un capac. Încălziți apa până când ajunge la fierbere.
  • Puteți fierbe apa fără ao acoperi, dar un capac va prinde aburul și face ca apa să se fierbe mai repede.
  • Puteți adăuga usturoi, frunze de bază sau piperuri în apă dacă vrei să dai cartofi o aromă mică în timp ce gătesc.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 6
    3. Reduceți căldura la scăzut după ce apa ajunge la fierbere. De îndată ce apa începe vizibil fierbinte, reduceți căldura până la scăzut sau mediu scăzut. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați cartofii să gătească. Durata de timp necesară pentru a vă fierbe cartofii depinde de specia de cartofi pe care o gătiți și dacă le-ați scos în bucăți mai mici sau nu.
  • Cartofii mai mici și cartofii tăbiți vor găti mai repede decât cartofi mai mari,.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 7
    4. Fierbeți cartofi roșii, cartofi noi sau cartofi cubiți timp de 15-20 de minute. Cartofi roșii și cartofi noi necesită cel puțin 15 minute de fierbere înainte de a fi gata. Dacă tăiați un cartof mai mare în cuburi sau secțiuni mai mici, fierbeți-le timp de cel puțin 15 minute. Dacă cartofii sunt tăiate în bucăți mai mici de 2 în (5.1 cm), gătiți-le timp de 10 minute înainte de a le verifica.
  • Nu există nici un rău real în testarea cartofilor înainte de a fi terminată. Puteți continua întotdeauna să le fierbeți dacă nu sunt încă pregătiți după ce ați luat unul pentru testare.
  • Cartofi cerasi, cum ar fi pielea roșie sau cartofi de fenă, sunt deosebit de bune pentru fierbere. Ei nu vor avea mușchi dacă sunt peste-fierte și tind să-și țină forma foarte bine.
  • 5. Lăsați cartofi mai mari fierbe timp de 20-25 de minute. Dacă lucrați cu cartofi mai mari, cum ar fi cartofi Russset sau Ratte, lăsați-i să se fierbe timp de cel puțin 20 de minute înainte de a le testa. Păstrați cartofii acoperiți în timp ce gătesc. Cartofi de aur Yukon iau puțin mai mult decât alte tipuri de cartofi. Ei vor lua aproximativ 25-30 de minute pentru a termina fierberea.
  • 6. Testați un cartof pentru a vedea dacă se face prin a-l strânge cu o furculiță. Pentru a vedea dacă un cartof este terminat fierbinte, luați unul din pot folosind o pereche de clești. Setați-l pe o suprafață curată și împingeți mijlocul cartofului cu o furculiță. În cazul în care vârfurile de pe furculiță glisați în și din cartof cu o rezistență redusă, acestea sunt făcute. Dacă cartofii nu se termină, puneți cartofii de testare înapoi în oală și le gătiți timp de încă 2-3 minute înainte de a le verifica din nou.
  • Dacă cartofii tăi nu sunt făcuți, dar furculița se alunecă în ele, încercați să le testați din nou după 1 minut suplimentar de gătit.
  • 7. Scurgeți cartofii din chiuveta prin turnarea potului într-o colandere. Setați o colandere în chiuvetă. Puneți pe o pereche de mănuși de cuptor și purtați tigaia sau oale la chiuvetă. Cu grijă și încet turnați vasul sau tigaia în colander pentru a scurge apa. Apoi, puneți cartofii înapoi în oală sau tigaie pentru a le condamna sau le-a lăsat să se răcească înainte de a continua cu rețeta.
  • Mulți bucătari le place să pună cartofii înapoi imediat înainte ca cartofii să se usuce complet în colander. Umiditatea de pe suprafața cartofilor dvs. le poate menține umezeală în timp ce continuați să lucrați cu ei.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Cartofii fierbinți în cuptorul cu microunde
    1. Imagine intitulată Se fierbe cartofi Pasul 11
    1. Curățați cartofii și le îndepărtați dacă doriți pielea oprită. Luați cartofii la chiuvetă și clătiți-le sub apă rece, frecându-i ca să se clătească pentru a le curăța. Dacă doriți ca cartofi să gătească cu pielea, lăsați-l. Dacă doriți pielea oprită, țineți cartofii cu mâna nondominantă dedesubt. Lipiți 2 lame de pe peleerul de cartofi din partea de sus a cartofului și trageți-o la un unghi de 45 de grade pentru a coaja o lungime de piele. Repetați acest proces pentru fiecare secțiune a fiecărui cartof.
    • Puteți folosi o perie de producere curată pentru a curăța cartofii dacă doriți. Acest lucru îi va lăsa cu adevărat curat, deși acest lucru este de obicei inutil.
    • Cartofii de fierbere în cuptorul cu microunde nu este metoda preferată, deoarece cuptorul cu microunde tinde să încălzească elementele neuniforme. Beneficiul major al acestei metode este că eliberați un arzător dacă faceți o masă deosebit de mare.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 12
    2. Plasați cartofii într-un mare, Microunde-Safe Bowl și umpleți-l cu apă. Sticla va fi întotdeauna un pariu sigur, iar ceramica nepermisă va funcționa de obicei și. Verificați partea inferioară a unui castron sau a unui vas pentru a vedea dacă se spune "Microunde Safe."Orice container microunde va lucra cu cartofi. Lipiți cartofii în castron sau în recipient și umpleți-l cu apă temperatura camerei până când cartofii sunt complet scufundați.
  • Dacă un vas nu spune "Microunde în condiții de siguranță", căutați 3 linii Squiggly, de obicei însoțite de 2-3 cercuri pe dreapta. Acesta este simbolul care indică faptul că un fel de mâncare este microundebabil.
  • Puteți adăuga un vârf de sare dacă doriți, dar rezultatele nu vor fi foarte vizibile în comparație cu fierberea de top.
  • 3. Acoperă castronul cu folie de plastic și poke câteva găuri în capac. Scoateți o lungime de folie de plastic și puneți-o peste partea de sus a castronului. Apăsați înfășurarea în jurul marginii vasului pentru ao sigila și a tăiat excesul folosind dinții de pe recipientul foliei din plastic. Poke 4-5 găuri în plastic pentru a crea orificii pentru a scăpa de abur. Plasați găurile uniform în jurul vârfului astfel încât aburul să nu se acumuleze în nici o secțiune a capacului.
  • Dacă nu aveți recipientul în care a intrat folia de plastic, puteți rupe excesul de plastic sau puteți tăia cu o pereche de foarfece.
  • 4. Cu microunde castronul de cartofi la înălțime timp de 5 minute. Puneți castronul în mijlocul cuptorului cu microunde și închideți ușa. Rotiți cuptorul cu microunde pe înălțime și lăsați-i să gătească timp de 5 minute. Dacă aveți un cuptor cu microunde de 800 de wați, încălziți-le la înălțime timp de 6 minute în schimb.
  • Diferitele microunde au diferite modele de încălzire și setări de temperatură. Este posibil să aveți nevoie să microbiți cartofii pentru un pic mai mult în funcție de marca și modelul microunde.
  • 5. Scoateți vasul și amestecați cartofii înainte de a pune spatele din plastic înapoi. Bowlul sau recipientul va fi fierbinte, așa că puneți o pereche de mănuși de cuptor și scoateți-o cu grijă de la cuptorul cu microunde. Setați castronul în jos și pliați cu grijă înfășurarea din plastic înapoi. Se amestecă conținutul cu o lingură de lemn timp de 30-45 de secunde. Aceasta va circula apa și va da cartofi o șansă mai bună de a găti uniform.
  • Cartofii ar trebui să se simtă puțin moale, pe măsură ce vă agitați. Acest lucru este normal, dar nu înseamnă că au gătit tot drumul. Mai au nevoie de puțin timp în cuptorul cu microunde.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofi Pasul 16
    6. Întoarceți cartofii la cuptorul cu microunde timp de încă 5 minute. Refaceți înfășurarea din plastic peste castron și puneți cuptorul înapoi dacă le-ați luat să se amestece. Ridicați cu grijă castronul înapoi în centrul cuptorului cu microunde și închideți ușa. Încălziți castronul la înălțime pentru încă 5 minute.
  • Dacă gătiți cartofi mai mici și se simt relativ moi când le-ați amestecat, încercați să le încălziți la scăzut timp de 4 minute și apoi să le încercați cu furculița.
  • 7. Testați un cartof pentru a vedea dacă se face prin a-l strânge cu o furculiță. Odată ce cartofii tăi au fost microunde pentru încă 5 minute, puneți pe o pereche de mănuși de cuptor și scoateți castronul. Utilizați o pereche de clești pentru a ridica un cartof din castron și puneți-l pe o suprafață curată. Împingeți-l cu vârfurile de pe o furculiță pentru al testa. Dacă vârfurile slidează și iese cu o rezistență redusă, sunt terminați.
  • Dacă cartofii dvs. sunt încă fermi, încălziți-le timp de încă 1-2 minute înainte de a testa din nou.
  • Bowlul va fi extrem de fierbinte în acest moment. Nu-l atingeți cu pielea goală sau veți risca grav deteriorarea pielii.
  • Imagine intitulată Se fierbe cartofii Pasul 18
    8. Scurgeți cartofii într-o colander și lăsați-i să se răcească. Așezați o colandere în chiuvetă și ridicați castronul în timp ce purtați o pereche de mănuși de cuptor. Se toarnă încet castronul în colander pentru a-ți scurge cartofii. Lăsați cartofii să răcească sau să folosească clești pentru a le pune în oală sau pentru a le folosi pentru a continua să le gătești.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți să vă loviți cartofii cu o furculiță înainte de a le fierbe dacă doriți. Unii oameni cred că cartofi vor exploda dacă nu le împrăștiați să scape de abur, dar nu există dovezi că acest lucru se întâmplă atunci când fierbeți cartofi în apă.
  • Tăiați cartofii în cuburi înainte de a le fierbe dacă intenționați să pot cartofi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Spălarea și pregătirea cartofilor

    • Chiuvetă
    • Produce perie (opțional)
    • Cartofi (opțional)
    • Placă de tăiere (opțional)
    • Cuțitul bucătarului (opțional)

    Încălziți cartofii

    • Oală sau cratiță
    • Sare
    • Furculiţă
    • Clipuri
    • Cuptor Mitt
    • Strecurătoare

    Cartofii fierbinți în cuptorul cu microunde

    • Microunde-Safe Bowl
    • PELERI DE PELER (Peeler)
    • Sare (opțional)
    • Folie de plastic
    • Cuptor cu microunde
    • Furculiţă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar