Cum să se ocupe de o mamă însărcinată

Care se ocupă de o mamă însărcinată poate fi o experiență nouă și stresantă și poate părea că lucrurile se schimbă în mod constant. Indiferent dacă sunteți încântați sau sunteți siguri cum vă simțiți despre un nou frate sau o soră, aici sunt câteva modalități de a ajuta la gestionarea acestui timp ocupat.

Pași

Metoda 1 din 5:
Manipularea emoțiilor
  1. Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 1
1. Amintiți-vă că tot ceea ce simțiți este normal. Indiferent dacă sunteți supărat, speriat, supărat, anxios, gelos sau chiar complet încântat, nu este nimic în neregulă cu ceea ce simțiți. Schimbați, indiferent dacă considerați că este bun sau rău, este foarte stresant, și puteți simți o mulțime de lucruri diferite la o mulțime de vremuri diferite - sau în același timp!
  • Sarcina și nașterea unui copil poate fi unele dintre cele mai stresante ori în viața unei persoane. Viața ta este în tranziție chiar acum, iar tranzițiile nu sunt întotdeauna ușor.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 2
    2. Vorbiți despre asta. Găsiți un prieten apropiat sau un adult în care aveți încredere să vorbiți despre ceea ce vă simțiți. O persoană de susținere va asculta fără judecată și nu vă va spune să vă simțiți un anumit mod.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 3
    3. Spune-i mamei cum vă poate ajuta să vă sprijini. Poate că sunteți subliniat că aveți responsabilități suplimentare în casă sau bolnav de a auzi mereu despre noul copil. Lasă-i să știe ce te deranjează într-un mod respectuos. În loc să-i spună ce face greșit, spune "Simt _____".
  • În loc să spună: "Întotdeauna vorbești despre copil! Nu-ți pasă de viața mea!"Încercați să spuneți:" Uneori mă simt ca tot ce vorbești este că copilul vine. Aș vrea să vorbesc și despre viața mea cu tine. imi e dor sa vorbesc cu tine."
  • În loc să spună: "Mă faci să fac totul aici!"Încercați să spuneți:" Știu că sunteți obosiți și că există multe de făcut acum, dar mă simt copleșit de tot ce cereți-mă. Putem veni cu o listă de moduri pe care vă pot ajuta și să le lipiți?"
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 4
    4. Noteaza. Păstrarea unui jurnal în acest timp vă poate ajuta să lucrați prin unele emoții dificile. Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună dacă nu există cineva disponibil pentru a vorbi.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 5
    5. Înțelegeți că acest lucru este greu pentru mama ta, de asemenea. A fi gravidă nu este ușoară. Mama ta se poate simți bolnavă, obosită, dureroasă, copleșită, anxioasă și mai mult. În plus, ea încă mai are încredere în viața ei de zi cu zi. Faceți tot ce este mai bun pentru a fi răbdători cu ea.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 6
    6. Luați-vă ușor pe tine însuți. Amintiți-vă, tu și familia ta trece printr-o tranziție. Probabil că vă confruntați cu un anumit stres ca urmare a acestei schimbări, chiar dacă sunteți încântați și mulțumiți de un nou copil care vine.
  • Fiți conștienți de simptomele fizice ale stresului, cum ar fi un stomac deranjat sau dureri de cap și simptome emoționale, cum ar fi senzație de ușor frustrați sau copleșiți. Asigurați-vă că vorbiți cu cineva dacă vă simțiți stresați.
  • Ia o pauză. Găsiți câteva modalități de a lua o pauză de la viața de familie dacă sarcina mamei dvs. devine prea mult pentru a face față. Du-te la casa unui prieten, vezi un film, a lua un exercițiu, citiți o carte - faceți unele dintre lucrurile dvs. preferate pentru a vă lua mintea de pe ea pentru o vreme.
  • Metoda 2 din 5:
    Trecerea prin primul trimestru
    1. Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 7
    1. Amintiți-vă că mama dvs. este epuizată. Încercați să înțelegeți că corpul ei lucrează din greu pentru a se adapta la cerințele sarcinii. S-ar putea să trebuiască să rateze unele dintre activitățile dvs. de odihnă.
    • Mama dvs. s-ar putea bucura de activități liniștite cu tine. Încercați să citiți-o, desenați fotografii cu ea sau vizionați filme împreună.
    • Încercați să o invitați să facă activități liniștite, fără presiune. Spune "Doriți să ieșiți sau trebuie să vă odihniți?"
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 8
    2. Nu-i luați schimbările de dispoziție personal. Moodiness este comună în timpul sarcinii, dar mai ales în primul trimestru. Combinați acest lucru cu epuizare și, uneori, ar putea părea ca tot ce face este să vă simțiți. Fii răbdător cu ea, dar nu-ți fie frică să vorbești cu ea dacă ți-a rănit sentimentele.
  • Dacă vă doare sentimentele, plecați. Când se simte mai calmă, reveniți la ea și spuneți-o "Mi-a rănit sentimentele atunci când ______." Acest lucru îl va ajuta să știe că nu a încercat să o facă din nou.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 9
    3. Ajutați-vă cu stomacurile ei. Primele trei luni de sarcină pot fi un timp dur, pe măsură ce corpul mamei se adaptează la a fi gravidă. Schimbările în hormoni îi pot face rău pentru stomac.
  • Greața și vărsăturile în timpul sarcinii se numește boala de dimineață. În timp ce boala de dimineață se întâmplă în mod normal dimineața, fiecare femeie este diferită. Ea poate, de asemenea, să arunce în seară sau să fie greață toată ziua.
  • Puteți ajuta mama dvs. să se simtă mai bine prin găsirea de alimente și băuturi care își stabilesc stomacul. Ginger Ale, Crackers, covrigi și ceai de mentă sunt câteva sugestii, dar întrebați-vă mama ce funcționează pentru ea!
  • Metoda 3 din 5:
    Adaptarea în al doilea trimestru
    1. Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 10
    1. Încercați să vă bucurați de al doilea trimestru. Lucrurile se pot simți mai "normale" în timpul acestor trei luni, deoarece mama dvs. își poate găsi nivelul de energie în creștere și boală de dimineață disipare. Veți observa, de asemenea, că începe să arate gravidă. Dacă sunteți interesat, există o mulțime de moduri de a face parte din acest moment.
    • Simt lovitura copilului. Majoritatea femeilor încep să simtă copilul lovitura de aproximativ 16 săptămâni de sarcină. S-ar putea să fiți capabili să vă loviți copilul din afară când mama dvs. este în jur de 20 de săptămâni gravidă. Cere-i să-ți spună când se bate și dacă e bine să-i atingi burta.
    • Mergeți la o întâlnire cu ultrasunete. Mama ta va avea probabil o ultrasunete / sonogramă când este gravidă în jur de 20 de săptămâni. Un tehnician cu ultrasunete va face fotografii cu fratele dvs. pentru a vedea. Dacă vrea, va fi probabil capabilă să afle sexul copilului la această întâlnire. Veți învăța dacă aveți un frate sau o soră!
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 11
    2. Găsiți-i alimentele preferate. E adevărat, femeile însărcinate au pofte foarte puternice pentru anumite alimente! Poate că puteți găsi înghețată preferată, aduceți cina acasă din locul ei preferat chinez, sau faceți-o sandwich pe care o dorește în timp ce se odihnește pe canapea. Îți vei face ziua!
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 12
    3. Face ceva special cu mama ta. Pentru că acesta este, în general, trimestrul "cel mai simplu", mama ta va avea mai multă energie și nu va fi atât de incomodă. Planificați o excursie la un restaurant sau o activitate preferată. Luați ceva timp pentru a se lega acum cu ea, pentru că va fi greu pentru ea să găsească timpul pentru o vreme după ce copilul se naște.
  • Metoda 4 din 5:
    Pregătindu-se în al treilea trimestru
    1. Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 13
    1. Lăsați-i să se odihnească. Epuizarea pe care mama ta o avea la începutul sarcinii, probabil, sa întors. Din păcate, insomnia este comună în acest stadiu, și așa este disconfortul datorită dimensiunii copilului, deci va fi probabil greu pentru a obține un somn bun. Da permisiunea ei să ia un pui de somn dacă este necesar.
    • Schimbările de dispoziție și doar grumpul general, probabil se întorc. Ea este inconfortabilă și nu dormește bine. Faceți tot posibilul pentru a vă reaminti (și ea) că acest lucru este temporar.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 14
    2. Obțineți totul gata. Ați observat cât de mult nevoie de bebeluși? Poți să ajuți lucrurile puțin mai ușor pe mama ta, oferindu-i să o ajuți să se pregătească pentru fratele tău mic sau la sosirea surorii tale. Există multe de făcut. Iată câteva modalități pe care le puteți ajuta:
  • Ajuta la pregătirea pepinieră. Acest lucru ar putea fi orice să picteze camera, punând împreună o bucată de mobilier sau spălarea și punerea hainelor pentru copii.
  • Arunca un duș pentru copii. Ajutați la planificarea unei petreceri pentru familia ei și prietenii să sărbătorească acest timp interesant.
  • Ajutați-i pachetul de spital.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 15
    3. Fi pregătit pentru cuiburi. Înainte de nașterea bebelușului, puteți observa mama ta plin de viață, obtinerea casei perfect curate, mese de gătit pentru după ce copilul vine sau abordarea unui proiect mare. Această explozie de energie se numește cuibărit. Este foarte comun pentru o mamă însărcinată să vrea ca totul să fie perfect pentru sosirea copilului. Fiți răbdători cu ea și încercați să găsiți un umor în ea.
  • Metoda 5 din 5:
    Ajustarea la noul copil
    1. Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 16
    1. Aflați orele de vizitare ale spitalului. Mama ta poate rămâne la spital pentru câteva zile cu copilul. Găsiți ceva timp pentru a vizita și pentru a vă întâlni noul frate!
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 17
    2. Pregătește-te pentru o mamă obosită. Ei o numesc "muncă" pentru un motiv: un copil este o muncă grea! Dacă vizitați mama dvs. după ce are copilul, probabil va arăta destul de epuizat.
  • Când mama și noul copil vin acasă de la spital, ea va petrece mult timp odihnindu-se. Ea va fi obosită, pentru că bebelușii noi sunt foarte mult în timpul nopții.
  • Dacă puteți, oferiți să urmăriți copilul, astfel încât să poată lua un pui de somn.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 18
    3. Înțelegeți că nu veți fi centrul atenției. Mama ta va petrece mult timp îngrijirea copilului și legarea cu ei. S-ar putea să simți că nu ești important pentru mama ta.
  • Adresați-vă mama să vă retragă ceva timp pentru doar pe voi doi în fiecare zi. Fi dispus să fie flexibil, totuși. Copiii noi nu sunt buni cu programele!
  • Familia dvs. poate avea o mulțime de vizitatori pentru a primi noul copil. Noul copil poate obține o mulțime de atenție și o mulțime de cadouri. Este normal să vă simțiți gelos. Lăsați-vă familia să știe dacă vă simțiți lăsați afară.
  • Încercați să vă solicitați vechile cărți sau videoclipuri ale dvs. ca un copil. În acest fel, puteți vedea cum părinții dvs. îngrijiți pentru dvs. când ați fost un copil.
  • Imagine intitulată Deal cu o mamă însărcinată Pasul 19
    4. Fi un frate minunat mai mare. Nimic nu face un părinte mai fericit decât să vadă o formă specială de obligațiuni între frați. (Este normal dacă durează ceva timp, totuși.) HOLD, jucați cu, și discutați cu copilul. Puteți chiar să doriți să primiți copilul cu un cadou special!
  • Nou-născuții ar putea să nu poată juca foarte mult. Încercați să întrebați părinții dvs. cum puteți juca cu micul dvs. frate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar