Cum să rezolvi gravy a mers prost

Gravy de gătit la consistența și aroma corectă poate fi o sarcină dificilă și, din păcate, vor fi momente când pur și simplu nu puteți obține lucruri de lucru. Din fericire, cele mai multe probleme de sos sunt fixabile. Dacă sosul dvs. este curbat, îl puteți lăsa să gătească mai mult sau să adăugați un roux sau o suspensie la îl îngroapă. Cu o garnă fumantă sau groasă, puteți folosi o lovitură sau un filtru pentru a îndepărta bucățile sau a adăuga un alt fluid pentru a crește runnicitatea sosului. Dacă sosul dvs. este puțin pe partea slabă, adăugați mai mult stoc, o presare de sare sau o stropire de vin fortificat. În cele din urmă, puteți repara sosul sărat prin adăugarea unor zahăr, unt, oțet sau mai mult stoc.

Pași

Metoda 1 din 4:
Îngroșarea unei sosuri curbate
  1. Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 1
1. Lăsați-o să se fierbe. În funcție de cât timp aveți până când trebuie să-l slujiți, simierea lui Gravy va ajuta să se îngroaie. Dacă sosul dvs. este deosebit de curgător, lăsați-l să se fierbe la căldură medie timp de o oră. Aceasta va arde excesul de umiditate și va ajuta sosul congeal.
  • Asigurați-vă că păstrați un ochi pe sos și amestecați-l în mod regulat. Acest lucru îl va împiedica să devină prea gros sau să devină ciudat.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 2
    2
    Faceți un roux. Luați un cățel de grăsime, ulei sau scaune de carne va face - și îl topi într-o tigaie peste căldură medie. Odată ce grăsimea sa topit și se încălzește, adăugați o cantitate egală de făină și amestecați rapid amestecul. Adăugați treptat rouxul la sos, învârtindu-l amestecul pe măsură ce îl adăugați.
  • Cantitatea de sos de care aveți nevoie pentru a fi îngrozită va determina cât de mult din fiecare ingredient aveți nevoie pentru Roux. Ca o regulă de bază, o lingură (15 ml) de grăsime și făină va îngroșa o ceașcă (237ml) de stoc sau de sos curbat.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 3
    3. Adăugați suspensia. Dacă sunteți apăsat pentru timp și trebuie să vă îngroziți imediat sosul, adăugați Slurry la sosul dvs. Suspensia este un amestec de amidon de porumb și apă pe care îl puteți utiliza pentru a vă îngroșa repede sosul. Se amestecă una 1 lingură (15 ml) de amidon de porumb cu o cantitate egală de apă rece. Apoi, adăugați încet suspensia la sosul dvs. în timp ce mușcați amestecul, lăsându-l să se fierbe pentru câteva secunde pentru a îngroșa.
  • Dacă sosul dvs. este deosebit de curgător, este posibil să fie necesar să repetați acest pas de câteva ori pentru a obține bine grosimea.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 4:
    Subțierea unei prăjini ciudate sau groase
    1. Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 4
    1. Scoateți sosul. Dacă vă adăugați în mod necorespunzător agentul dvs. de îngroșare, puteți obține Gravy Lumpy. O modalitate de a lucra bucățele este de a da sosul un bun. Acest lucru va ajuta la descompunerea aglomerărilor de congelare a amidonului de porumb sau a făinii. Mai ales atunci când faceți un roux, asigurați-vă că utilizați o mișcare pentru a preveni spânzurarea inițială.
    • Evitați utilizarea unei linguri de utilizare pentru a vă amesteca Roux-ul. Întotdeauna îl împiedicați pentru a preveni bulgări.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 5
    2. Utilizați un filtru. Dacă sosul tău este deosebit de ciudat, este posibil să trebuiască să-l antrenezi. Luați un filtru de ochiuri și vărsați-vă sosul prin el și în vasul de servire. Acest lucru ar trebui să elimine majoritatea aglomerărilor din sosul tău.
  • Dacă aveți în continuare bulgări, tulpați sosul până când au plecat.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 6
    3. Adăugați mai mult lichid. Dacă sosul dvs. este foarte bogat sau gros, puteți adăuga stoc sau apă la amestec. Încălziți stocul sau apa și apoi turnați-l în sosul fierbinte, învârtindu-vă amestecul așa cum o faceți. Continuați să adăugați lichid până când sosul este consistența dorită.
  • Acesta este, de asemenea, un vârf excelent pentru încălzirea sosului care a congelat în frigider.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 4:
    Adăugând o aromă într-o sos blanc
    1. Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 7
    1. Presărați niște sare. Dacă aroma sosului dvs. este puțin copleșitoare, adăugați o mică sare. Luați o sare de masă și presați-o pe sos. Repetați până când sosul este la gustul dvs. Asigurați-vă că gustați sosul pe măsură ce adăugați sarea, astfel încât să nu faceți prea sărată.
    • Prea multă sare poate să copleșească cu ușurință celelalte arome pe farfurie.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 8
    2. Da o stropire de vin fortificat. De asemenea, puteți adăuga o cantitate mică de Sherry, Port sau Madeira pentru a scoate arome ale sosului. Dați stropi mici de vin, degusind-o după fiecare adăugare, pentru a evita adăugarea prea multor alcool. Combinați o cantitate mică de vin fortificat cu o sare pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 9
    3. Adăugați mai multe bouillon sau stoc. De asemenea, puteți adăuga mai mult stoc sau bouillon, dacă este disponibil. Acest lucru va spori aroma de carne a sosului. Asigurați-vă că utilizați bouilonul sau stocul corect. Gravy de vită va gusta diferit cu stocul de pui adăugat la el.
  • Dacă sunteți mai puțin discernământ despre împerecherea de carne și sos, puteți scăpa cu utilizarea de pui pentru sosul de curcan și viceversa.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 10
    4. Aruncați în unele condimente. În funcție de tipul de sos, puteți adăuga și mai multe condimente. Piperul negru poate adăuga un pic de aromă suplimentară la orice tip de sos. Dacă faci o sos de carne de vită, adăugați marjoram, frunze de bay, salvie și cimbru. Pentru sosul de pui și de curcan, adăugați un mic oregano, rozmarin, salvie, cimbru și piper. Pentru carne de porc, folosiți usturoiul și ceapă cu cantități mici de oregano și salvie.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 4 din 4:
    Făcând o sosare mai puțin sărată
    1. Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 11
    1. Adăugați un unt nesaltat. Topiți o linguriță (10 ml) de unt nesealizat în sosul tău. Împingeți untul în sos și lăsați-l să gătească câteva minute. Continuați să adăugați unt până când gustul sărat este mai puțin pronunțat.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 12
    2. Presărați o cantitate mică de zahăr. Începeți prin adăugarea a aproximativ ½ linguriță (5 ml) de zahăr la sosul dvs. Lăsați sosul să absoarbă zahărul și apoi să-l gustați după câteva minute. Continuați să adăugați cantități mici de zahăr până când salina dispare.
  • Asigurați-vă că ați evitat adăugarea prea multor zahăr și făcându-vă dulceața.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 13
    3. Se amestecă oțet de cidru. Se amestecă într-o linguriță (10 ml) de oțet de cidru în sosul tău. Lăsați sosul să se fierbe câteva minute și apoi să-i dați un gust. Adăugați cantități mici de oțet până când aroma de sare a dispărut.
  • Asigurați-vă că nu adăugați prea mult și faceți gustul dvs. de sos ca oțet.
  • Imagine intitulată Fix Gravy a mers greșit Pasul 14
    4. Adăugați mai mult lichid. Creați un roux folosind o linguriță (10 ml) fiecare din unt topit și făină. Adăugați două cești (473 ml) de stoc sau apă la roux și amestecați-l împreună. Lăsați amestecul să se fierbe timp de câteva minute în timp ce se îngroațește. Apoi, turnați Roux în sos, înjunghându-l așa cum îl adăugați.
  • Aceasta va crește, de asemenea, cantitatea de sos pe care o aveți. Faceți acest pas numai dacă sunteți bine cu mai multă sos.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar