Cum să remediați un fel de mâncare suprasolicitată

Ați pus ore în curs de pregătire a unui vas fantezist sau chiar o petrecere de cină mare - doar pentru a afla că are gust ușor off-prea sărat, picant, acru sau dulce! În timp ce se termină cu un vas supra-condimentat, poate fi descurajator, mai ales dacă riscă să distrugă o masă întreagă cu oaspeții dvs., nu vă grăbiți să aruncați încă mâncarea. Folosind câteva trucuri simple, puteți învăța rapid cum să fixați un fel de mâncare suprasolicitat și să vă bucurați încă o masă delicioasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Echilibrarea aromelor
  1. Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 1
1. Diluează vasul. Dacă aveți o supă, o tocană sau un sos, puteți rezolva problema diluând vasul. Adăugați o stropire sau două apă și apoi gustați vasul. Prin adăugarea apei, veți face ca aroma generală a felului dvs. de mâncare să fie mai puțin intensă, dar dacă aveți supra-condimentate, rezultatele pot fi pozitive.
  • 2. Creșteți ingredientele în vrac pentru a contracara gustul suprasolicitat. Dacă aveți mai multe dintre celelalte ingrediente pe care le-ați folosit în vas, încercați să le adăugați la chiar și la supra-condimentare. Încercați să măriți celelalte ingrediente o lingură la un moment dat (fără condimente) și să vedeți cum are gust.
  • 3. Sweeten Acid Faruri cu zahăr și un vârf de sare. Îndulcitorii, cum ar fi zahărul, miere și melasa, se pot rotunji și pot evidenția aromele într-un fel de mâncare tipic savuroasă. Dacă vasul dvs. este prea acid sau acru, ca o supă de fasole prea acidă cu roșii uscate, încercați să adăugați un vârf de zahăr sau alt îndulcitor și un vârf de sare pentru a înmuia tăliaza.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 4
    4. Tonul în jos un vas prea dulce cu bere sau cacao. Dacă vasul sau desertul dvs. este prea dulce, încercați să adăugați ingrediente amare cum ar fi bere și cacao, în funcție de natura alimentelor. Cu siguranță nu adăugați sare la deserturi prea dulci, deoarece aceasta va aduce și mai mult aroma.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 5
    5. Utilizați soda de copt pentru a neutraliza amărăciunea sau aculența. Adăugarea unui vârf de sodă de copt la alimente prea amare sau acru poate neutraliza gustul. Dacă ați adăugat prea multă oțet sau suc de lămâie în salată sau sosul de roșii are un pic prea tart, încercați acest truc. Utilizați cantități foarte mici, cum ar fi ⅛ sau ¼ dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu.
  • Metoda 2 din 3:
    Fixarea unui vas prea sărat
    1. Adăugați cartofii cruzi în vasul dvs. Dacă supa sau tocană este prea sărată, adăugarea de cartofi brut este o opțiune bună. Tăiați cartoful în bucăți mici (pentru a expune un pic de suprafață bun) și apoi amestecați-le. Cartoful acționează ca un burete de sare, absorbind o parte din sare chiar din vas. Gătiți cartoful în vas timp de câteva minute, apoi aruncați-l.
    • Fiți precauți cu această metodă, deoarece cartofii pot absorbi, de asemenea, celelalte arome, riscul producerii unui vas mai puțin gustos. În acest caz, puteți gusta aparatul de mâncare după aceea și puteți ajusta orice condimente care ar fi putut fi absorbite împreună cu sarea. Amintiți-vă să adăugați condimente în cantități foarte mici și gustați vasul după fiecare adăugare.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 7
    2. Adăugați amidonuri. Dacă vasul dvs. este o supă, puteți adăuga amidonuri, cum ar fi orez sau fidea pentru a absorbi sarea. Dacă este o tocană, piuree orez și adăugați-o ca un îngroșător - va ajuta chiar și sarea.
  • 3. Masca-l cu acizi si zahar. Puteți încerca să strângeți niște suc de lămâie sau adăugați niște oțet la fel de mâncare în plus față de un vârf de zahăr - creșterea acidității și dulceața vor ajuta la masca gustul prea sărat. Ideea este de a distrage atenția de la sare prin adăugarea aromelor opuse.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 9
    4. Pus într-o componentă cremoasă. Făcând mâncarea cremoasă prin adăugarea de cremă, lapte de nucă de cocos sau avocado piure poate tempera gustul sărat. Gândiți-vă la sosul de roșii cu cremă grea sau tacos sărat cu smântână.
  • Metoda 3 din 3:
    Fixarea unui vas prea picant
    1. Echilibrează căldura cu unele dulciuri. Dacă ați fi fost puțin grei cu ardeii de chili, adăugați niște zahăr sau miere la fel de mâncare pentru a corecta problema. Asigurați-vă că utilizați cantități foarte mici de îndulcitor, astfel încât vasul dvs. savuros să nu se transforme într-un desert.
  • Imaginea intitulată Fix un vas de supra-condimentat Pasul 11
    2. Adăugați acid. Utilizați lichide acide cum ar fi sucul de lămâie sau de lămâie sau oțetul pentru a contracara spicințele. Puteți chiar să adăugați un mic ketchup sau roșii tăiate pentru a crește aciditatea.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 12
    3. Serviți-l alături de un produs lactate. Produsele lactate completează frumos alimentele picante, deoarece cazeina din lapte împiedică receptorii de durere pe limbă să simtă căldura. Majoritatea culturilor cu bucătărie picantă exploatează acest fapt. Mâncarea mexicană picantă este servită cu smântână, curry indian fierbinte sau unele kebaburi turcești sunt împerecheate cu iaurt, iar aripile de bivol vin alături de brânză Bleu.
  • Imaginea intitulată Fixați o farfurie supra-condimentată Pasul 13
    4. Serviți-l cu amidonuri. La fel ca și cu produsele lactate, alimentele de amidon vor ajuta la difuzarea gustului picant. Încercați să vă serviți vasul cu cartofi, orez, paste sau pâine pentru a facilita mâncarea pentru dvs. sau pentru oaspeții dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați ingrediente care sunt potrivite pentru vasul dvs. Dacă salsa de casă este prea sărată, de exemplu, adăugați zahăr și suc de lime. Pentru a rezolva aceeași problemă cu un fel de mâncare de carne de porc brăzdată, ați putea adăuga zahăr și vin roșu.
  • Gustați-vă felul de mâncare pe tot parcursul procesului de gătit - acesta este cel mai bun mod de a evita supra-condimentarea. De asemenea, încercați să adăugați sare spre sfârșit și o singură dată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar