Cum să vă permiteți alimente sănătoase

Mâncarea sănătoasă ar putea lua puțin mai multă muncă, dar nu trebuie să fie prohibitiv costisitoare. Deși este adevărat că alegerile adesea nesănătoase sunt cele mai ieftine opțiuni din magazinul alimentar, recunosc adesea acest lucru vine cu costul ascuns al sănătății tale. Cu o mică înțelegere, planificare și precizie, puteți găsi ingrediente sănătoase, cum ar fi cerealele integrale, legumele, fructele și proteinele slabe și lapte, și fac mese sănătoase la domiciliu. Nu uitați să faceți un plan și să rămâneți la el la magazinul alimentar. De asemenea, poate ajuta la realizarea ingredientelor, cum ar fi iaurtul și bulionul / stocurile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea unor tranzacții pe produsele alimentare sănătoase
  1. Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 1
1. Alegeți ce este în sezon. Când fructele și legumele sunt în sezon, au tendința de a costa mai puțin. Adesea, magazinele de bacanie vor rula vânzări pe ceea ce se află în sezon deoarece știu că clienții se așteaptă la anumite fructe și legume în anumite momente ale anului. Ca un bonus suplimentar, când lucrurile sunt în sezon, au un gust mai bun.
  • În toamnă, căutați produse precum dovleci, squash de iarnă, varză și mere.
  • În timpul iernii, optați pentru squash de iarnă, varză și alte legume rădăcini.
  • Primăvara este minunată pentru a produce sfecla, verde cu frunze, ceapă de primăvară și sparanghel.
  • Vara este un moment bun pentru pepene verde, porumb și fructe de padure, doar pentru a numi câteva. Va observa probabil că cei mai ieftini produce prețurile în timpul verii. De asemenea, pentru că producția este mai ieftină în această perioadă a anului, puteți cumpăra extra și înghețați-l sau poate.
  • Imaginea intitulată permite alimentară sănătoasă Pasul 2
    2. Verificați prețurile pe congelate și conservate. În timp ce preferați fructe și legume proaspete, puteți economisi adesea bani prin optarea pentru înghețată sau conservată în schimb. Aceste opțiuni au aceleași beneficii pentru sănătate, deși asigurați-vă că alegeți cele care nu au adăugat zahăr sau sare.
  • Verificați și proteinele. Puiul congelat poate fi mai ieftin decât proaspăt, iar somonul conserve și tonul este probabil mai ieftin decât pește proaspăt.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 3
    3. Verificați ofertele săptămânale. Cele mai multe magazine alimentare rulează specialități săptămânale, pe care le puteți învăța prin anunțurile săptămânale. Când ceva este în vânzare, acesta este momentul să stocăm pe ea. Majoritatea proteinelor pot fi înghețate și salvate mai târziu, de exemplu, astfel încât magazinul dvs. rulează o vânzare pe piept de pui fără piele, cumpărați unii pentru a le folosi și a salva mai târziu.
  • Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 4
    4. Comparați prețurile de fiecare dată. Probabil că deja știți să verificați cele mai mici prețuri pe elementele pe care le cumpărați. Cu toate acestea, vă puteți bloca într-o rutină cumpărarea unui anumit brand și presupunând că este cel mai ieftin pentru că a fost întotdeauna. Cu toate acestea, fiți vigilenți, deoarece prețurile se schimbă tot timpul. Ocazional, există o vânzare pe o anumită dimensiune a pachetului sau o reducere la un produs de produs care modifică ceea ce este cea mai accesibilă opțiune.
  • Căutați în sus și în jos, deoarece magazinele de bacanie tind să pună cele mai scumpe elemente la nivelul ochilor.
  • Păstrați un ochi pe brandurile magazinului - ele tind să fie mai ieftine.
  • Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 5
    5. Cumpărați în vrac. În timp ce cumpărarea în vrac poate veni cu un preț mai mare în sus, va fi mai ieftin. De exemplu, cumpărarea unei canale mari de ovăz rapid este mult mai ieftină decât cumpărarea unei casete de pachete instant. Adăugați niște fructe proaspete pentru a vă crea propriile arome.
  • De asemenea, puteți cumpăra unele elemente în coșuri în vrac la magazinele de hrană pentru sănătate. Adesea, aceste magazine vor avea obiecte cum ar fi boabe, fasole, paste, nuci, granolas, făină și zaharuri. Puteți obține exact ceea ce aveți nevoie, profitând de prețurile mai ieftine fără a fi nevoie să cumpărați mai mult decât aveți nevoie.
  • Elementele în vrac necesită utilizarea în timp util. Nu intrați în capcana de a cumpăra un întreg galon de maioneză pe care nu îl veți folosi niciodată înainte de expirarea acestuia sau că cutia de chiloți de cereale pe care nimeni nu o va mânca.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 6
    6. Utilizați cupoane. Profitați de cupoane când întâlniți-le. Cu toate acestea, folosiți-le numai pentru alimentele pe care le-ați cumpăra oricum. Dacă cumpărați ceva ce nu cumpărați în mod normal - chiar dacă este ieftin - puteți cheltui bani în plus pentru un produs pe care nu doriți.
  • Puteți găsi cupoane online, precum și în ziar. De asemenea, puteți utiliza o varietate de aplicații de cupon pentru a economisi bani.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 7
    7. Aplicați pentru Snap sau WIC. Dacă sunteți venituri reduse, s-ar putea să vă calificați pentru Snap sau WIC. Snap este versiunea contemporană a ștampilelor de alimente și obțineți asistența pe un card de debit. WIC este numai pentru femeile cu venituri mici care au copii mici. Femeile gravide se califică, de asemenea. Este, de asemenea, mai restrictivă cu privire la ceea ce puteți cumpăra, dar vă poate ajuta în continuare să vă permiteți alimente sănătoase.
  • Vizitați biroul local de fixare pentru a aplica personal sau puteți aplica online în multe state. Verificați dacă puteți aplica online în starea dvs. la https: // Fns.USDA.Gov / Snap / director de stat.
  • Pentru a aplica pentru WIC, contactați biroul local WIC.
  • Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 8
    8. Găsiți o piață a fermierului sau a fermelor locale. Uneori, puteți găsi produse mai ieftine pe piața fermierului, deși trebuie să vânați pentru oferte. De asemenea, conducerea la fermele locale pentru a vă alege propriul produs poate face mai ieftin, de asemenea. Fiți gata să utilizați ceea ce cumpărați, totuși, deoarece produsele proaspete din fermă nu au tendința de a dura atâta timp cât producția pieței de bacanie, care este crescută și tratată pentru a dura mai mult. Cu toate acestea, îl veți face în aromă.
  • Unele piețe ale fermierului acceptă chiar snap.
  • Sfat de experți
    Alex Hong

    Alex Hong

    Executive Chef & Restaurant Ownearax Hong este bucătarul executiv și co-proprietarul Sorrel, un nou restaurant american din San Francisco. El a lucrat în restaurante de peste zece ani. Alex este absolvent al Institutului culinar al Americii și a lucrat în bucătării Jean-Georges și Quince, ambele restaurante Michelin-stea.
    Alex Hong
    Alex Hong
    Executive Chef & Restaurant Proprietar

    Suplimentați ingredientele locale cu produse de magazin alimentar. Chef Alex Hong, care are peste 10 ani de experiență în industria restaurantelor, spune: "Piețele fermierului sunt uneori puțin mai scumpe decât ceea ce veți ajunge la un magazin alimentar, dar calitatea este mult mai bună. În restaurant, mă duc la piață în fiecare sâmbătă, apoi primesc câteva livrări pe săptămână pentru lucrurile pe care piața nu le avea."

    Metoda 2 din 4:
    Concentrându-se pe ingrediente sănătoase mai ieftine
    1. Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 9
    1. Alegeți ingrediente mai ieftine. Nu toate ingredientele sănătoase sunt scumpe. De fapt, multe ingrediente sănătoase sunt ieftine. Luați fiecare categorie de alimente pe care trebuie să le cumpărați și să găsiți opțiuni în fiecare.
    • De exemplu, în boabe întregi, puteți încerca ovaz, orez brun, bulgur, popcorn și pâine și paste de grâu întreg.
    • Pentru legume, alegeți-le ca varza, verde cu frunze (cum ar fi verdele de muștar, kale sau chiar broccoli), squash, morcovi și țelină.
    • În fructe, du-te pentru opțiuni mai ieftine, cum ar fi portocale, mere și banane.
    • În secțiunea de lapte, ajungeți la lapte și iaurt simplu în recipiente mari. Laptele și iaurtul pot fi aromate la domiciliu la un cost minim.
  • Imaginea intitulată permite alimente sănătoase Pasul 10
    2. Face ca proteinele să dureze mai mult. Rețineți că probabil că aveți nevoie de mai puțină proteină decât credeți în dieta dvs. Efectuarea proteinelor dvs. durează în mai multe mese va ajuta atât bugetul, cât și dieta dvs. De exemplu, dacă faceți o farfurie de pui într-o noapte, utilizați rămași în noaptea următoare pentru a face o supă de pui. Noaptea după aceea, utilizați o parte din pui în tacos.
  • Femeile adulte sub 30 de ani au nevoie doar de 5 1/2 uncii echivalente în fiecare zi, în timp ce femeile peste 30 de ani au nevoie doar de 5 uncii echivalenți. Bărbații adulți sub 30 de ani au nevoie de 6 1/2, în timp ce dacă aveți 30 până la 50 de ani, aveți nevoie de 6 uncii echivalenți și 5 1/2 dacă aveți peste 50 de ani.
  • Un "uncie echivalent" este o uncie (28 de grame) de carne (3 uncii de carne se referă la dimensiunea unui pachet de carduri).
  • Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 11
    3. Du-te vegetarian. În timp ce nu aveți nevoie să tăiați complet proteinele animale din dieta dvs., optați pentru proteine ​​pe bază de plante, uneori, poate ajuta la reducerea costurilor. Încercați să concentrați mesele în jurul acestor opțiuni vegetariene, cum ar fi a avea fasole și orez într-o noapte în loc de chili.
  • Unele echivalente vegetariene cu o uncie de carne includ un ou, 1/4 cană (60 mililitri) de fasole, mazăre sau linte, 1/2 o uncie (14 grame) de nuci sau semințe, o lingură (15 mililitri) de arahide unt, sau 2 linguri (30 mililitri) de hummus.
  • Extindeți-vă proteinele cu legume și carbohidrați complexi. Combinarea unei cantități modeste de carne cu extensii sănătoși poate face nu numai o masă mai sănătoasă, dar și mai mult de umplere. Considera:
  • Mâncare prăjită rapid prin agitare
  • Tacos
  • Paste de paste
    1. Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 12
      1. Citiți etichetele. În timp ce trebuie să comparați prețurile pe alimente, ar trebui, de asemenea, să comparați etichetele pentru articolele pe care le cumpărați, în special dacă cumpărați alimente preambalate de orice fel. De exemplu, dacă trebuie să aveți o cutie de macaroane cu brânza, Cel mai bine este să alegeți cel mai sănătos pe care îl puteți găsi.
    2. Căutați alimente scăzute în zahăr și sodiu. Ar trebui să mănânci aproximativ 2.300 miligrame (1 linguriță) de sare pe zi. De asemenea, verificați pentru grăsimi transversale și saturate mai mici. Chiar și grăsimile mai sănătoase ar trebui să fie doar între 20 și 30% din ceea ce mâncați.
    3. Continuați să serviți dimensiunile la 400 de calorii sau mai puțin. De asemenea, verificați pentru a vedea câte vitamine și minerale pe care le achiziționați.
    Metoda 3 din 4:
    Făcând planuri de masă
    1. Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 13
    1. Decideți principalele tale mese pentru săptămâna. Efectuarea unui plan de masă vă va ajuta să cumpărați numai ceea ce aveți nevoie și, prin urmare, să rămâneți în buget. Dacă nu aveți deja rețete sănătoase pe care le iubiți, găsiți unii vă plac online, faceți câteva cercetări cu cărțile de rețete sau întrebați-vă prietenii pentru recomandări.
    • Un site pe care îl puteți încerca este site-ul de gătit al USDA "(https: // whowsokoge.Fns.USDA.Gov /). Are rețete sănătoase pe care le puteți utiliza pentru a planifica mese.
    • Nu uitați să planificați în jurul programului dvs. Optați pentru răciți sau mese rapide pe nopți pe care o veți ocupa.
  • Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 14
    2. Stick cu ceea ce știi. S-ar putea să credeți că consumul de sănătate sănătos trebuie să încercați o grămadă de noi alimente de sănătate la modă. În timp ce aceste alimente la modă pot fi sănătoase, asta nu înseamnă că sunt singurele alimente sănătoase. Stick la ingrediente mai simple pe care le cunoști, chiar și ceva la fel de simplu ca un pui prăjit cu legume și orez brun. Veți avea mai multe șanse să continuați să mâncați sănătoși și veți economisi bani în același timp.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 15
    3. Creați lista dvs. de cumpărături. Odată ce ați planificat mesele dvs., creați o listă a elementelor de care aveți nevoie. Lipirea pe o listă (și nu cumpărați extra) vă poate ajuta să rămâneți pe buget, astfel încât să vă puteți permite alimente mai sănătoase.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 16
    4. Planificați-vă înainte când mâncați. Planificarea meselor nu este doar pentru a mânca acasă. Poate ajuta la planificarea unui plan înainte de a merge la un restaurant. Uitați-vă peste meniu dacă este disponibil online, și comparați numărul de calorii. Multe restaurante au numărul de contoare de calorii disponibile, dar puteți utiliza, de asemenea, contoare de calorii online sau site-uri web.
  • Luați în considerare alegerea unui aperitiv sănătos pentru a economisi bani. De asemenea, va păstra porțiunea mică.
  • Optați pentru feluri de mâncare cu proteine ​​slabe asociate cu boabe întregi și o mulțime de legume.
  • Alegeți legume sau fructe peste cartofi prăjiți, inele de ceapă sau cartofi piure.
  • Cereți o cutie de preluare când vă aduceți mâncarea. Împărțiți-l în jumătate înainte de a începe să mâncați și să puneți jumătate în cutie pentru a lua acasă. Împărțiți-l vă ajută să vă controlați porțiunea și să vă întindeți banii.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând mâncare acasă
    1. Imaginea intitulată permite alimentarea sănătoasă Pasul 17
    1. Creșteți ce puteți. Adesea, având o grădină mică sau chiar câteva plante în ghivece poate fi un mod ieftin de a ajunge în legumele de care aveți nevoie. Încercați să crească o plantă de roșii, de exemplu, sau chiar doar câteva ierburi de pe fereastră.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 18
    2. Creați gustări proprii. Puteți cumpăra gustări pre-făcute la magazin, care sunt puțin mai sănătoase decât jetoanele medii, cum ar fi jetoane vegetale sau cupe de fructe. Cu toate acestea, ele tind să fie scumpe, astfel încât să vă faceți propria acasă este o alternativă mai accesibilă.
  • De exemplu, încercați să faceți chips-uri Kale. Spălați și uscați kale. Tăiați sau rupe frunzele în bucăți mari. Le aruncați în ulei de măsline sau pulverizați-le cu spray de gătit și apoi le-ați răspândit pe o foaie mare de coacere într-un singur strat. Sprinkle sare și piper pe partea de sus și orice alte condimente pe care le doriți. Coaceți-le la 350 de grade Fahrenheit (177 Celsius) până la crocantă (aproximativ 15 minute).
  • De asemenea, vă puteți face cupe individuale de fructe și legume. De exemplu, tăiați portocalele, merele și grapefruitul și le aruncați cu un pic de miere mic. Împingeți-i în recipiente mici reutilizabile, astfel încât să le puteți lua oricând. Puteți face același lucru cu legumele. Tăiați-le în bucăți de mușcătură și puneți-le în saci reutilizabile. Spoon Out (Homemade) Hummus în recipiente individuale pentru a merge cu ei.
  • Imaginea intitulată permite alimentația sănătoasă Pasul 19
    3. Fierbeți propriile stocuri și bulioni. Stocurile și bulionii sunt o modalitate excelentă de a începe supele, dar cumpărarea lor în cutii sau cutii pot deveni scumpe. În plus, sunt adesea încărcate cu sodiu suplimentar. Făcând propria dvs. la domiciliu duce la o calitate mai bună și este mai ieftină.
  • Puteți chiar face un stoc cu resturile tale. Salvați biții de legume pe care le aveți rămase, cum ar fi piei de ceapă, capetele de morcovi și vârfurile de țelină. Când mâncați un pui, salvați oasele și biții de carne. Înghețați-i într-o pungă până când aveți suficient. Când o faci, aruncați-i într-o oală și acoperiți-le cu apă. Fierbeți-le (acoperite cu căldură scăzută) timp de șase până la opt ore sau până când aveți un stoc cu o aromă dorită. Tensionați-o, iar stocul dvs. este gata.
  • Odată ce aveți stocul dvs., îl puteți porni în recipiente mici și îl puteți îngheța.
  • Imaginea intitulată permite alimente sănătoase Pasul 20
    4. Straface în a face alte alimente. O mulțime de alimente în afară de gustări și bulion pot fi făcute mai ieftine la domiciliu. De exemplu, dacă mâncați de iaurt adesea, făcând propria yogurt ar putea fi o opțiune bună. Pentru pâine, luați în considerare investiția într-o mașină de fabricare a pâinii, astfel încât să puteți face propria pâine la apăsarea unui buton.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar