Cum de a alege fructe

Ați ales vreodată fructe putrede sau rele de la un magazin alimentar? Nu este un sentiment plăcut de a mușca într-un măr putred sau de a găsi vânătăi prin perele vostru. Acest articol vă va oferi anumiți indicatori clari ai a ceea ce căutați atunci când achiziționați fructe noi.

Pași

  1. Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 1
1. Cumpărați în sezon. Fructele care ies din sezon vine de la mai departe și, în general, lipsesc aroma fructelor în sezon.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 2
    2. Utilizați simțurile pentru a alege fructe bune la magazinul alimentar.Mirosul, atingerea și aspectul fructelor sunt importante pentru a determina dacă obțineți coapte, fructe delicioase sau fructe acru, nepătrunșe sau bland.
  • Imagine intitulată Alegeți fructul pas 3
    3. Verificați tulpina fructului, dacă are unul. Tulpina este ceasul natural atunci când fructul a fost ales. Green tulpină cu fructe coapte = o tulpină verde câștigătoare cu fructe foarte grele = ales devreme și probabil va deveni mealie atunci când tulpina uscată maturată = a ales cu mult timp în urmă, lipsită de aromă și textura fructelor proaspete.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 4
    4. Căutați fructele pe care doriți să le găsiți până când ați găsit-o. Fructele mai puțin populare nu pot fi în sezon, ceea ce înseamnă că nu vor fi în magazin în acel moment.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 5
    5. Căutați mucegai pe fructe. Dacă găsiți vreunul nu o luați.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 6
    6. Verificați dacă culoarea este ceea ce ar trebui să fie. De exemplu, nu luați o căpșună verde.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 7
    7. Căutați vânătăi și pete care indică faptul că fructele au fost tratate și deteriorate.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 12
    8. Mirosul fructului. Unele fructe au o "copt" miros, cum ar fi pepeni de cantaloupe și miere. Unele fructe pot avea un miros acru dacă încep să strică.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 9
    9. Simțiți fructul, dar faceți acest lucru cu atenție.Fructe ferme ca merele și perele ar trebui să se simtă firmă, Dar piersici, prune și altele "moale" Fructele de fructe ar trebui să se simtă ușor moale. Dacă testați-o în acest fel, faceți atât de atent ca să nu deteriorați fructele.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 10
    10. Selectați fructele care se află într-o cutie de depozitare cu bin sau deschisă, nu în saci sau cutii în vrac.Vechea zicală, "Un Apple Rotten va strica întregul lot," este adesea adevărat, și veți găsi rareori o pungă mare de fructe fără cel puțin niște fructe deteriorate în ea.
  • Imagine intitulată Alegeți fructul Pasul 11
    11. Ridica fructele. Dacă este greu de dimensiunea sa, atunci v-ați găsit cu succes o bucată bună de fructe!
  • Metoda 1 din 4:
    Căpșune
    1. Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 12
    1. Miroase-le.Mirosi ca căpșuni?UNRIPIPE sau nu căpșunile aromate nu vor avea un miros foarte puternic. Coapte, căpșuni dulci miros puternic de căpșuni.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 13
    2. Alegeți cele din culoarea potrivită. Căpșunile ar trebui să fie un roșu profund peste tot.Dacă ele sunt un roșu ușor sau au niște verde sau galben pe ele, ele nu sunt coapte și nu vor gusta bine.
  • Imagine intitulată Alegeți fructul Pasul 14
    3. Gustați-le. Dacă alimentarea alimentară, mereu Gustați o căpșună de probă. Aceasta este singura modalitate de a ști dacă obțineți căpșuni decente.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 15
    4. Alegeți dimensiunea potrivită. Deși acele căpșuni gigantice seamănă cel mai mult, sunt fructele de padure mai mici, care pot împacheta cea mai mare lovitură de aromă.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 16
    5. Cumpărați-le în timpul sezonului drept. Cel mai bun sezon pentru căpșuni este primăvara și vara.Căpșuni în orice alt moment al anului vor lipsi aromă.Căpșunile nu se coacă după ce sunt culese.
  • Metoda 2 din 4:
    Struguri
    1. Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 17
    1. Uită-te la culorile strugurilor și tulpini. Tulpinile strugurilor ar trebui să fie bej la maro și să se usuce.Verde, tulpini complete înseamnă că strugurii nu sunt coapte și vor tinde să fie acru sau fără gust. De asemenea, căutați o nuanță ușoară de culoare galbenă pe struguri verzi, în timp ce strugurii roșii ar trebui să fie profund colorați fără nici un semn de verde.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 18
    2. Cumpărați în sezonul drept. Strugurii sunt cultivați pe tot parcursul anului în diferite părți ale lumii.Dar, ar trebui să evitați strugurii importați din Chile în perioada ianuarie-aprilie. Mănâncă U.S. Grown struguri în timpul sezonului iulie-decembrie.
  • Metoda 3 din 4:
    Piersici
    1. Imagine intitulată Alegeți fructele Pasul 19
    1. Miroase-le. Din nou, dacă umblați cu un bin întreg de piersici sau nectarine și nu miroase orice, vor fi fără aromă.O piersică ar trebui să miroasă ca o piersică.
  • Imagine intitulată Alegeți fructul Pasul 20
    2. Simțiți-le. Piersicile ar trebui să dea puțin când le strângeți.Ei nu ar trebui să fie greu ca o stâncă.
  • Imagine intitulată Alegeți fructele Pasul 21
    3. Uite. Piersicile ar trebui să fie galbene, cu cantități bune de roșu.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 22
    4. Cumpărați în sezon. Piersicile sunt în sezonul la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii august. Puteți coace piersici într-o pungă de hârtie. Potrivit adepților de fructe la produse pentru o mai bună fundație de sănătate, piersicile emit gaz de etilenă în timpul coacerii. Acest hormon natural de maturare accelerează procesul de transformare a acelor piersici hard-as-rock în deliciile dulci-ambalate. Prin punerea piersicilor într-o pungă de hârtie închisă, gazul de etilenă înconjoară fructele, ajutând la procesul de coacere.
  • Metoda 4 din 4:
    Pepene
    1. Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 23
    1. Apăsați ușor pepene verde. Dacă sună ca un tambur pepene verde are inima goală. Inima goală este atunci când există părți în mijlocul pepenei care sunt goale. De asemenea, inspectați pepene verde pentru vânătăi sau părți care au fost distruse. Părțile zdrobite fac de obicei o textură ciudată la pepene verde care se simte fulgi.
  • Imagine intitulată Alegeți Fruit Pasul 24
    2. Există multe soiuri de pepene și culori variază. De obicei, dacă doriți o pepene verde coapte, alegeți un verde mai întunecat. Cele mai verzi nu pot fi la fel de coapte. Amintiți-vă că toate pepenele au o zonă galbenă în partea de jos dacă au mai mult, ceea ce înseamnă că pepene verde nu a obținut suficientă lumină soarelui.
  • sfaturi

    Selectați fructele care sunt "în sezon". Piața modernă importă fructe din întreaga lume, astfel încât fructele de primăvară din emisfera nordică pot fi cultivate și recoltate proaspete în emisfera sudică, dar au călătorit cu mii de kilometri la raftul supermarketurilor și pot fi deteriorate călătorii.
  • Căutați fructe (și legume) la piețele agricultorilor locali sau "U-pick" Ferme și livezi.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că fructele perfecte înseamnă că probabil a fost tratat cu insecticide și poate fi cerată sau tratată în alt mod pentru a păstra culoarea și textura.
  • Doar pentru că fructul este bun, nu înseamnă că va fi coapte!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar