Modalități eficiente de a face față și de a ajuta un copil gelos

Când vine vorba de copiii dvs., "Monster cu ochi verzi" își ridică adesea capul urât când vă așteptați cel mai puțin. Din păcate, nu există nici o expresie magică sau o citare înțeleaptă, care să-i liniștească instantaneu spiritele copilului. Nu te teme niciodată! Există o mulțime de moduri ușoare pe care le puteți comunica și empatizați cu tinerii tăi, așa că nu se simt izolați în timp ce lucrează prin aceste sentimente dure.

Pași

Metoda 1 din 3:
Sibling nou
  1. Imagine intitulată face față unui copil gelos 1
1. Liniștiți-le că sunt iubiți. În cele din urmă, gelozia provine dintr-un loc de nesiguranță și frică. Treaba ta este să-ți amintești micul tău că vei iubi și îi vei îngriji întotdeauna, chiar dacă familia ta crește. Amintesc de mai multe ocazii că sunt iubite și că sunt, de asemenea, o parte foarte importantă a familiei.
  • Puteți spune ceva de genul: "Vom iubi mereu atât de mult, indiferent cât de mult crește familia noastră."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 2
    2. Să le reamintească că nu vor fi întotdeauna centrul atenției. Luați-vă copilul deoparte și lăsați-i să știe că, uneori, fratele lor va primi o atenție mai mare de la alți membri ai familiei. Acest lucru nu înseamnă că copilul dvs. nu este iubit sau îngrijit. Pentru a face această conversație puțin mai ușoară, amintiți-vă copilul de ori când au avut o mulțime de atenție.
  • De exemplu, vă puteți reaminti copilului dvs. timpii unii membri ai familiei s-au oprit de jocul lor de fotbal sau la recitalul lor de pian.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos pas 3
    3. Concentrați-vă pe copil dacă copilul dvs. acționează agresiv. Gelozia poate fi foarte fizică, mai ales cu copiii mai mici. S-ar putea să observați că tânărul tău aruncându-și jucăriile sau ciupitoare sau lovind frații lor. Nu țipă la copilul tău gelos sau să-i dai orice fel de atenție - de aceea sunt greșit în primul rând. În schimb, concentrați-vă asupra copilului și asigurați-vă că sunt în siguranță și bine.
  • Acest lucru vă va arăta copilul gelos care acționează înseamnă sau rău nu le va acorda nici o atenție.
  • Dacă copilul tău mai în vârstă este gelos și acționează într-un mod lipsit de respect, doar ignorați-l dacă sunt vârsta preșcolară sau mai mică. Dacă sunt puțin mai în vârstă, nu reacționează, dar includ o consecință pentru comportament.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 4
    4. Dă-ți copilul ceva să facă, astfel încât nu se simt lăsat afară. Găsiți modalități ușoare pe care micuțul tău îl poate ajuta cu noul lor frate. Alegeți orice fel de sarcină, indiferent cât de simplu - ar putea să vă ducă sticla pentru bebeluși sau să vă luați un scutec curat. Acest lucru îi va ajuta să se simtă importante și pot reduce unele dintre sentimentele lor geloase.
  • De exemplu, dacă copilul se supără în timpul unei călătorii cu mașina, puteți cere copilului să le cânte un cântec liniștitor.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 5
    5. Mențineți rutina obișnuită a copilului. Un nou copil va arunca cu siguranță o cheie în programul dvs. obișnuit, dar încercați să păstrați rutina copilului dvs. cât mai normală posibil. Micul tău este mai probabil să se simtă gelos și supărat atunci când simt o mare schimbare în propriul lor program.
  • De exemplu, continuați să citiți copilul dvs. o poveste înainte de a le împinge sau le face același mâncare pentru micul dejun în fiecare dimineață.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 6
    6. Cereți ajutor suplimentar, astfel încât să puteți petrece mai mult timp cu celălalt copil. Nu este nimic în neregulă cu întrebarea unui prieten de încredere sau a unei relații să aibă grijă de noul copil pentru puțin timp. Utilizați acest timp suplimentar pentru a lega cu copilul dvs., astfel încât ei nu se simt lăsați sau uitați.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 7
    7. Nu comparați copiii dvs. Evitați să faceți declarații de pătură, cum ar fi "De ce nu puteți fi liniștiți ca sora ta" sau "Aș vrea să vă puteți comporta ca fratele tău."Aceste tipuri de declarații vă vor face ca copilul să se simtă mai gelos și nefericit și nu va realiza nimic productiv.
  • În schimb, ați putea spune ceva de genul: "Știu că aveți o mulțime de energie, dar vă deranjează să vă jucați cu jucăriile de jos în timp ce termin schimbarea scutecului fratelui tău?"
  • Metoda 2 din 3:
    Preșcolari și copii de vârstă școlară
    1. Imagine intitulată Deal cu un copil gelos pas 8
    1. Amintiți-vă copiilor că nu pot fi în mod constant centrul atenției. Copiii cu adevărat tineri ar putea încerca să vă lupte pentru atenția dvs. atunci când sunteți în mijlocul altceva. Amintiți-vă calm micul dvs. pe care nu-l puteți juca cu ei în acest moment și încurajați-i să facă altceva, cum ar fi să trageți o imagine sau să jucați cu jucăria lor preferată.
    • Spune ceva de genul: "Voi vorbi cu domnul. Maro pentru încă câteva minute. Poți să te joci cu jucăriile tale până când am terminat?"
    • De asemenea, ați putea spune: "O voi ajuta pe Caitlin cu temele ei chiar acum. Vrei să te uiți la televizor până când am terminat?"
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 9
    2. Validați emoțiile lor geloase. Spuneți copilului dumneavoastră că înțelegeți sentimentele lor și că înțelegeți de ce se simt gelos. Copilul dvs. ar putea să-și tonifică reclamațiile și comportamentul dacă simt că într-adevăr auziți și înțelegeți luptele lor.
  • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Ești trist că Robin a primit un solo special și nu ai făcut-o."
  • S-ar putea să spuneți, de asemenea, "Știu că este greu să așteptați în timp ce dau puțină Jimmy o baie."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 10
    3. Mulțumesc copilului dvs. pentru că sunteți cinstit despre sentimentele lor. Amintiți-vă copilului că onestitatea este importantă și că este minunat ca ei să fie în față cu privire la sentimentele lor. Mulțumesc și le lăudați ori de câte ori împărtășesc cum se simt. Acest lucru îi va încuraja să fie cinstiți în viitor și vă va ajuta să vă grăbiți orice sentimente negative în mugur.
  • De exemplu, puteți spune: "Mulțumesc atât de mult pentru a vă lăsa să știu cum vă simțiți" sau "Apreciez cu adevărat că sunteți sincer cu mine."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 11
    4. Etichetați gelozia cu o poreclă proastă. Alege un nume foarte goofy, astfel încât copiii tăi își amintesc că gelozia lor este doar un sentiment, și nu parte din identitatea lor. Acest lucru vă va ajuta pe cei tineri să-și privească gelozia ca o "persoană separată", care va face senzația de a fi mai ușor de respins și să ignore.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Se pare că Jake Gelozia bate la ușă. Nu trebuie să-l lași în casă!"
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 12
    5. Lăudați punctele forte ale copilului. De multe ori, copiii tind să se compare cu frații, prietenii și cunoștințele lor, ceea ce duce la o mulțime de amărăciune și gelozie. Amintiți-vă tânărului dvs. că au o mulțime de trăsături și calități minunate care le fac speciale și că nu trebuie să se compare cu nimeni altcineva.
  • Puteți spune ceva de genul "Ești atât de bun la art" sau "Ești un jucător de baschet Star!"Acest lucru vă poate ajuta copilul să se concentreze asupra propriilor puncte forte și cadouri.
  • S-ar putea să spui, de asemenea, ceva de genul: "Ești o persoană atât de bună, dulce și autentică."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 13
    6. Învățați-vă copiii să-și împărtășească sentimentele cu ceilalți cu alții. Este perfect normal dacă copilul tău se simte gelos de alt coleg de clasă sau prieten. Încurajați-i să împărtășească aceste sentimente într-un mod politicos, așa că gelozia nu se înfundă sau se înrăutățește. Ghidați-le prin câteva conversații posibile pe care le pot avea, așa că vor fi pregătite în situația actuală.
  • Ei pot spune ceva de genul: "Ești un prieten foarte bun. Acesta este un pic jenant să recunoști, dar mă simt puțin gelos la cât de mult ești mai bun la matematică decât eu sunt. Nu vreau ca aceste sentimente să ne rănească prietenia, așa că am vrut să vă spun."
  • Ei ar putea spune, de asemenea, "vrei să spui mult pentru mine și vreau să fiu cinstit despre cum m-am simțit. Întotdeauna purtați astfel de echipamente răcoroase și mă face să mă simt puțin gelos."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 14
    7. Încurajați-vă pe copiii dvs. să laude și să complimenteze pe alții. Gelozia provine adesea din insecuritatea personală, cum ar fi cineva cu adevărat talentat la sport sau vine la școală într-un costum rece. Învățați-i pe copiii tăi să lupte cu aceste sentimente negative și să le înlocuiască cu ceva pozitiv în schimb. Ori de câte ori copilul dvs. se simte gelos, încurajați-i să împărtășească în schimb un compliment.
  • De exemplu, copilul dumneavoastră poate spune ceva de genul: "Ai făcut o slujbă cu adevărat uimitoare pe proiectul științific" sau "Sunt foarte impresionat la cât de repede ai fugit în clasa sala de gimnastică."
  • Ei ar putea spune, de asemenea, "costumul tău arată foarte uimitor" sau "Îmi place modul în care ți-ai făcut părul."
  • Empatia poate ajuta copilul dvs. să fie mai puțin gelos. Încercați să modelarea unor acțiuni utile, generoase - atunci, încurajați-i pe copiii dvs. să facă același lucru.
  • Metoda 3 din 3:
    Adolescenți
    1. Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 15
    1. Încurajați copiii mai în vârstă să deconectați de la social media. Utilizatorii mass-media social tind să posteze cele mai bune și mai strălucitoare momente online, ceea ce poate face pe alții să se simtă inadecvate. În plus, toate aceste filtre foto pot duce la așteptări nerealiste și nesănătoase atunci când vine vorba de aspect. Amintiți-vă adolescenței că aparențele pot fi înșelătoare și nu ar trebui să se compare cu alte persoane online. Dacă este necesar, stabiliți anumite limite sociale pentru copiii dvs. sau încurajați-i să se deconecteze sau să ia pauze.
    • De exemplu, ați putea seta o limită de 1 sau 2 ore pentru a derula prin intermediul mediilor sociale, astfel încât copilul dvs. poate deconecta pentru puțin timp.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 16
    2. Să-și susțină interesele și hobby-urile. Dați copilului dvs. o mulțime de încredere și stima de sine în propriile abilități și talente. Îi complimentează ori de câte ori lucrează spre obiectivele lor și îi ajută să se înscrie pentru clase speciale. Dacă copilul dvs. se simte susținut, s-ar putea să nu se simtă ca gelos de colegii lor.
  • De exemplu, ați putea semna adolescentul dvs. pentru clasa de balet sau să plătiți pentru a avea lecții de voce.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 17
    3. Stabiliți un bun exemplu pentru copiii dvs. acasă. S-ar putea să experimentați niște gelozie în viața voastră, care este perfect normală și bine. În loc să descărcați acele sentimente negative asupra copiilor dvs., demonstrați câteva modalități sănătoase și respectuoase de a face față geloziei. Arătați-vă copiilor că este normal și bine să vă simțiți gelos, dar că aceste sentimente nu trebuie să vă definească sau să vă controleze viața.
  • De exemplu, ați putea spune: "Mă simt ca noul angajat pe care l-au angajat este mult mai bine cu computerele decât mine. Totuși, știu că amândoi oferim abilități valoroase la locul de muncă."
  • Ai putea spune că "vecinul nostru merge mereu cu decorațiunile de Crăciun" în loc să spună "că casa noastră nu arată niciodată la fel de bună ca vecinul nostru."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos pas 18
    4. Amintește-le că respingerea este normală și bine. Dacă adolescentul tău iese dintr-o relație dificilă, s-ar putea simți amar și gelos, mai ales dacă ex-ul lor începe să vadă o altă persoană. Lăsați-i să știe că respingerea este doar o parte a vieții, și nu fiecare relație va funcționa. Ei sunt încă tineri și au o mulțime de timp pentru a ieși și planifică viitorul lor!
  • S-ar putea să spui: "Știu că e greu să te uiți la Dave de mers pe jos cu noua lui iubită. Aceste sentimente sunt doar temporare."
  • De asemenea, ați putea spune: "Este greu de văzut că Jessica începe o nouă relație, dar există o mulțime de lucruri mai mari și mai bune la orizont pentru tine."
  • Imagine intitulată Deal cu un copil gelos Pasul 19
    5. Evitați tachinarea copiilor dvs. despre sentimentele lor. Nu încercați să respingeți sau să râdeți luptele adolescentului dvs. - în timp ce umorul este o valoare implicită de înțelegere atunci când conversațiile devin dure, nu vă vor ajuta dacă copilul dvs. încearcă să facă față sentimentelor lor geloase. În loc să vă distrați la emoțiile lor, împrumutați o ureche de susținere și înțelegere a ceea ce se ocupă.
  • În loc să facă o glumă, cum ar fi "arata ca cineva gelos," poți spune ceva de genul ", îmi pare rău că te simți așa. Doriți să vorbiți despre asta?"
  • sfaturi

    Un copil gelos poate fi cu adevărat copleșitor să se ocupe, mai ales dacă sunt gelos de un frate nou. Amintiți-vă - aceste gânduri și comportamente sunt doar o fază și vor pleca în cele din urmă.
  • Lăsați-i pe copiii dvs. să știe că, de asemenea, simțiți uneori gelos. Spuneți-le o poveste despre modul în care ați simțit și cum ați făcut-o cu acele sentimente - acest lucru ar putea ajuta copilul să se simtă puțin mai înțeles.
  • Amintiți-vă copiilor că sentimentele geloase pe cont propriu sunt perfect normale. Gelozia devine doar o problemă atunci când alegem să acționăm asupra acelor gânduri și sentimente negative.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar