Cum să fii drăguț cu familia ta

O familie sănătoasă vă poate ridica când vremurile sunt dure, vă sprijini spre aspirațiile dvs. și vă încurajați să fiți cel mai bun sine al tău. Persoanele cu familii sănătoase și conectate sunt mai fericite, au mai puține probleme de sănătate și trăiesc mai mult. Cu toate acestea, pentru a obține aceste beneficii familia dvs. trebuie să se înțeleagă. Dacă sunteți rău pentru familia dvs. și nu știți cum să vă opriți, este timpul să luați măsurile corecte pentru a vă repara comportamentul și pentru a lucra mai frumos pentru bunăstarea tuturor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unui comportament pozitiv
  1. Imaginea intitulată ieși dintr-un text lupta cu un prieten Pasul 11
1. Nu țipă, țipă sau nu-l ușura violent. Dacă a devenit normal în familia ta să-ți dai drumul prin ridicarea vocii, este timpul să lucrezi la schimbarea comportamentului pentru întreaga familie. Abuzul verbal și fizic poate veni în mai multe forme și include strigând, țipând, berare, lovind, lovindu-se sau încercând să umilească pe cineva. În loc să lăsați argumentul să se escaladeze la acel nivel, să vorbească într-o voce calmă și să vă adresați opiniile și să vă uitați fără să vă strigați sau să țipați.
  • În loc de a obține personal doar spune ceva de genul ăsta "Chiar mi-a plăcut că ai intrat în camera mea și mi-ai citit jurnalul. Acestea sunt gândurile mele personale și vreau să le țin pentru mine."
  • Membrii familiei mai în vârstă ar trebui să stabilească exemplul. Cu cât știi și să țipi în casa ta, cu atât este mai probabil ca copiii să piardă comportamentul.
  • Dacă sunteți o persoană mai tânără în familia a cărei bătrâni țipă și țipă, nu înseamnă că este ceea ce trebuie să faci. Rămâneți calm și discutați cu membrii familiei dvs.
  • Spunând lucruri precum "calmeaza-te" sau "nu e mare lucru" poate face pe cineva furios. Încercați să vedeți punctul lor de vedere și motivele fiind supărate în loc să respingă sentimentele lor.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 2
    2. Opriți și gândiți-vă de ce sunteți supărat pe ei. Dacă vă înfuriați de multe ori, este important să începeți să vă înțelegeți mânia și să lucrați la reducerea acestuia atunci când sunteți în conflict. Fiind supărat în mod constant, poate lua o taxă fizică și mentală. Pe o perioadă extinsă, ar putea duce la insomnie, hipertensiune arterială, probleme de digestie și depresie. Fiți cinstiți cu voi și gândiți-vă de ce vă supărați, apoi veniți cu soluții potențiale și compromisuri în loc să vă pierdeți răcoarea.
  • De exemplu, dacă părinții v-au cerut să vă ridicați notele și să vă supărați, gândiți-vă de ce sunteți supărat. Ești supărat că părinții tăi vă cer să faceți ceva sau sunteți supărat pentru că aveți un timp dificil în școală și aveți nevoie de ajutor? În cele din urmă, se uită la cele mai bune interese.
  • Lăsați sentimentele negative ale dreptului să meargă. Nu gândiți la lucruri "Nu e corect" sau să locuiască să nu-ți faci drumul. Te va face cu îngrijire în timp.
  • Nu țineți înapoi sentimentele sau emoțiile dvs. pentru a încerca să vină prietenos sau politicos. Dacă ceva ne deranjează, vorbește, sau altfel vă puteți reprima mânia și ar putea veni mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 3
    3. Canalizați energia într-un hobby fizic sau un sport. Angajarea în activitatea fizică eliberează endorfinele din creierul dvs. care vă fac mai fericiți. Dacă vă aflați în mod frecvent, ea poate fi din cauza lipsei de activitate fizică. Alăturați-vă unei echipe sau unui club sportiv local sau luați un hobby care implică exercițiul.
  • Dacă sunteți copil sau adolescent, apoi participați la o echipă sportivă la școala dvs. sau la un sport intramural la centrul comunității locale.
  • Dacă sunteți mai în vârstă, unele hobby-uri pentru a ridica includ drumeții, alpinism, ciclism sau mergând pe o jogging.
  • Fiind puternic implicat într-un hobby sau un sport vă va îndepărta, de asemenea, de familia dvs., ceea ce vă poate permite să le apreciați.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 4
    4. Tratați membrii familiei dvs. așa cum doriți să fiți tratați. Uneori cunoscută sub numele de "regula de aur," tratarea altora așa cum doriți să fiți tratați este o expresie comună în multe religii și culturi. Gândiți-vă înapoi în momente în care oamenii au fost răniți, respinși sau au încercat să vă umilească în trecut și să lucrați pentru a re-trăi emoțiile pe care le-ați simțit în această perioadă. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă referiți la membrii familiei dvs. și cum simt atunci când sunteți rău pentru ei.
  • Gândiți-vă la un moment în care cineva la școală sa distrat de tine în fața unei mulțimi. Șansele sunt simțite umilite, jenate și deprimate. Realizați că acesta este modul în care membrii familiei dvs. se simt atunci când strigați sau țipați în public, la ei.
  • Tratarea celorlalți încurajează pe oameni să vă trateze într-un mod similar.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 5
    5. Luați în considerare toate lucrurile iubitoare pe care le fac pentru dvs. Dacă aveți gânduri negative despre oamenii din familia voastră și construiți resentimente față de ele, este greu să vă despărțiți de mentalitate și să luați în considerare toate lucrurile pozitive pe care le fac. Gândiți-vă la momente în trecut că au sacrificat să vă facă mai fericiți sau de momente în care toți vă bucurați de compania reciprocă în loc să vă concentrați în momentele negative.
  • Dacă sunteți adolescent, gândiți-vă la ceea ce vă oferă părinții dvs. cum ar fi hrana, îmbrăcămintea, adăpostul, dragostea și oportunitățile de educație. Dacă sunteți părinte, gândiți-vă la bucuria pe care ați simțit-o atunci când ați avut-o și încercați să fiți mai înțelegătoare.
  • O altă metodă pe care ați putea folosi este să vă imaginați cum ați simți dacă ați pierdut acest membru al familiei că aveți sentimente negative. Acest lucru vă poate face să le apreciați mai mult.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând lucruri frumoase
    1. Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 6
    1. Face lucrurile în jurul casei fără a fi întrebat. Dacă sunteți un copil sau un adolescent, atunci înseamnă să faceți treburile sau să vă ajutați părinții sau frații mai mari cu sarcini cum ar fi scoaterea gunoiului sau curățarea vaselor. Ca adult, puteți face tot posibilul pentru a crea un mediu pozitiv pentru familia dvs. Ați putea pregăti o masă proaspăt gătită, cumpărați flori pentru a ușura starea de spirit sau pentru a face îmbunătățiri ale casei pentru a îmbunătăți viața tuturor.
    • Dezordinea poate crea stres și tensiune. Asigurați-vă că vă îndepărtați dezordinea și faceți lucruri în jurul casei pentru a vă îmbunătăți starea de spirit a familiei.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 7
    2. Achiziționați sau faceți cadouri. Obținerea cadourilor surprinzătoare a membrilor familiei pot ridica spiritele și le pot pune într-o stare bună. Cumpărați ceva ce se bucură sau ceva ce ți-au spus că au vrut. Un cadou care are o valoare sentimentală va reaminti unei persoane pe care le-ați îngriji și le apreciați.
  • Ideile de cadouri includ ciocolată, flori, un nou joc video, un instrument sau o radiografie Blu-ray a spectacolului lor preferat.
  • Dacă nu aveți bani, puteți face o carte, scrieți-le o notă, vopsea ceva, sau alegeți o floare dintr-o grădină.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 8
    3. Ne cerem scuze când greșești. Când îți dai seama că ai făcut ceva greșit, este important să-ți ceri scuze. În loc să renunțe la timp, abordați persoana pe care o răniți și spuneți că vă pare rău. Nu vă gândiți la actul și dacă credeți că este justificat sau nu. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care acțiunile dvs. au făcut cealaltă persoană să se simtă. Luați responsabilitatea personală pentru acțiunile dvs. și nu puneți vina pe ceilalți.
  • Poți spune ceva, "Îmi pare foarte rău că uitați să lăsați câinele ieri. A fost într-adevăr vina mea și voi încerca să nu o fac din nou."
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 9
    4. Sprijiniți-le prin vremurile brute. Toată lumea trece prin vremuri grele și de sprijinul nevoilor. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a primi acest sprijin este prin familia ta. Încercați să înțelegeți perspectiva membrului familiei dvs. și să vă gândiți cum simt și de ce simt așa. Dați orice sprijin puteți, dar nu împingeți problema. Fă-i să-și dea seama că sunteți acolo pentru ei ori de câte ori sunt gata să vorbească.
  • Dacă sunteți un adult, încercați să rămâneți departe de a fi respinși sau de a spune lucruri cum ar fi "treci peste" Pentru membrii familiei mai mici. Chiar dacă problema poate părea trivială pentru dvs., ar putea să le provoace stres imens.
  • Dacă sunteți copil sau adolescent, încercați să sprijiniți membrii familiei mai mari prin momente brute, ajutându-vă mai mult în jurul casei și faceți lucruri frumoase pentru ei.
  • Să fie pe cel mai bun comportament atunci când părinții tăi lucrează foarte mult sau cineva din familia ta este bolnav.
  • Dacă un membru al familiei mai tinere are nevoie de sfaturi, asigurați-vă că sunteți acolo pentru ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Comunicarea cu familia
    1. Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 10
    1. Fii deschis, cinstit și politicos. Oamenii din familii sănătoase, fericite au o comunicare bună. Acest lucru începe cu a fi deschis, cinstit și politicos unul cu celălalt. Vorbește despre totul, de la modul în care ziua voastră a mers la aspirațiile voastre viitoare, astfel încât să vă puteți cunoaște mai bine unul pe celălalt. Dacă nu vă place ceva pe care îl fac, asigurați-vă că le spuneți. Cu cât comunicați mai mult, cu atât mai puțin va trebui să ghiciți ce se întâmplă în mintea lor, deoarece vă vor spune în mod liber.
    • Începeți prin a spune "Hei cum a fost ziua ta?" Când vedeți membrii familiei când ajungeți acasă.
    • Puteți comunica dezaprobarea spunând ceva asemănător, "Jimmy, știu că îți place să joci jocuri, dar trebuie să-l limitezi la trei ore pe zi. Se taie în timpul tău de lucru și nu e bine pentru tine."
    • Nu vă fie frică să-i spuneți părinților dvs. adevărul dacă ați făcut ceva greșit. Dacă află, și nu le-ați spus, consecințele pot fi mai rele.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 11
    2. Ascultați-le fără întrerupere. Audierea cuiva și ascultarea cu adevărat a problemelor cuiva vă întărește relația cu cineva. Din păcate, mulți oameni nu au învățat niciodată cum să asculte cu adevărat altcuiva. Ascultarea activă implică acordarea timpului de a vorbi, recunoașterea problemelor și emoțiilor lor și încercarea de a oferi feedback semnificativ.
  • Tăcerea este uneori cea mai bună modalitate de a obține pe cineva să admită greșelile lor. Oamenii vor lucra în mod obișnuit verbal la explicarea ceva.
  • Nu acționați de judecată când cineva admite sau vă mărturisește ceva. Acest lucru îi va împiedica să fie deschise și cinstite în viitor.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 12
    3. Plecați când sunteți supărat. Este mai bine să vorbim mai târziu, odată ce ți-ai recuperat calmul. Una dintre cele mai bune modalități de a evita un argument este de a dezactiva în orice conversație vă face supărat. Dezactivați într-un mod non-confruntat și spuneți-le că veți vorbi cu ei mai târziu. Acest lucru vă va da timpul să vă răciți și să vă gândiți la situație.
  • Spune ceva de genul "Trebuie să mă răcesc chiar acum, dar vreau să vorbesc despre asta mai târziu. Te superi dacă vorbim despre asta într-o oră?"
  • Asigurați-vă că ați revizuit punctul de conflict după ce vă calma. Nu evitați în totalitate sau resentimentele ar putea crește.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 13
    4. Fii respectuos. Ca un copil sau adolescent, există reguli și regulamente pe care ar trebui să le urmați. Bătrânii au mai multă experiență de viață și vor ști probabil mai multe despre o situație decât tine. Vorbind într-un ton de șarpe, sarcastic, respingător sau furios, este lipsit de respect, iar mulți părinți vor fi supărați. Copiii și adolescenții ar trebui să învețe din greșelile oamenilor mai în vârstă și să încerce să absoarbă cât mai multe informații.
  • Vorbind într-un mod negativ creează un mediu negativ care vă va răni pe termen lung.
  • Imaginea intitulată Fii drăguț cu familia ta Pasul 14
    5. Încercați să înțelegeți punctul lor de vedere. Dacă sunteți adolescent sau copil, realizați că o mare parte din ceea ce fac membrii familiei dvs. mai mari sunt în interesul dvs. mai bun, chiar dacă nu pare evident la început. Prioritatea lor este de a vă menține în siguranță, fericiți și de succes, iar acest lucru poate include forțarea să faceți lucruri pe care nu le place să le faceți. Ca adult, nu uitați să stabilești linii directoare pentru membrii mai tineri ai familiei, dar, de asemenea, încercați să le raportați cu ei. Nu trebuie să fii cei mai buni prieteni ai lor, dar înțelegi că au o gamă emoțională similară, chiar dacă lucrurile diferite declanșează emoțiile lor. Chiar dacă o problemă poate părea prostie pentru tine, frica, depresia, anxietatea și furia sunt toate emoțiile un membru al familiei mai tinere simt.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar