Cum să vă definiți valorile familiei

Valorile dvs. sunt principiile dvs. morale și etice. Valorile sunt adesea un ghid pentru deciziile pe care le faceți și modul în care alegeți să vă trăiți viața. Cel mai probabil ai un sentiment destul de bun de ceea ce sunt valorile tale individuale. Poate fi un pic mai complex pentru a încerca să definiți valorile familiei, deoarece există mai mulți oameni care trebuie luați în considerare. Cu toate acestea, cu reflecție și comunicare, puteți găsi modalități eficiente de a vă defini valorile familiei.

Pași

Partea 1 din 3:
Reflectând pe prioritățile dvs
  1. Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 1
1. Deconstructy Familii și valorile personale. Valorile sunt atât importante, cât și personale, dar puțini oameni își aleg propriile valori. În schimb, majoritatea oamenilor respectă valorile învățate în copilărie. Pentru a vă deconstrui valorile, gândiți-vă la copilăria dvs. și pentru a determina ce valori ați absorbit.
  • Gândiți-vă la valori specifice. De exemplu, părinții tăi au apreciat religia, educația sau bogăția? Cât de mult a influențat acest lucru anii formaționali?
  • Luați în considerare cererea părinților dvs. să discute despre valorile lor cu dvs. Întrebați-i ce au considerat că sunt valorile familiei și întrebați cum le-au integrat în dezvoltarea dvs.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 2
    2. Reflectă asupra alegerilor de viață majore. Odată ce v-ați gândit la valorile dvs. anterioare, luați ceva timp pentru a vă gândi dacă ați reținut aceleași idei pe tot parcursul vieții. Reflectă asupra deciziilor majore pe care le-ați făcut în viața voastră. Viața dvs. de familie reflectă valorile pe care le-ați avut inițial? Sau ați evoluat așa cum ați ajuns mai în vârstă? Întrebările, cum ar fi acestea, vă pot ajuta să vă definiți valorile.
  • De asemenea, puteți să reflectați asupra alegerii carierei. De exemplu, dacă luptele pentru justiția socială este o valoare esențială a dvs., ați ales o cale de carieră, cum ar fi munca socială, care integrează această valoare?
  • O modalitate de a afla care sunt valorile dvs. este să examinați modul în care vă cheltuiți banii. Face cea mai mare parte a divertismentului? Voiaj? Sau acordați foarte mult caritabile sau cauzelor politice?
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 3
    3. Luați în considerare valorile comune.Faceți o listă cu toate valorile care sunt importante pentru dvs. Aceasta este o modalitate excelentă pentru toți membrii familiei dvs. să se gândească la valori. Cereți fiecărui membru al familiei care poate scrie pentru a face o listă. Familia dvs. poate apoi clasifica valorile pe fiecare listă pentru a vă ajuta să definiți care sunt cele mai importante pentru toți.
  • Valorile comune includ: onestitate, echilibru, îngrijire, generozitate, sănătate, umor, învățare, înțelepciune, conducere și compasiune.
  • Gândiți-vă la familia dvs., deoarece considerați valori precum cooperarea, stabilitatea financiară, umilința și răbdarea.
  • Încercați să vă gândiți la valorile din punct de vedere al categoriilor. De exemplu, categoriile dvs. ar putea include: personalitate, carieră, familie, prieteni, sănătate. Încercați să căutați lista de valori și să vă imaginați în ce categorie să le puneți. Această organizație poate duce la claritate despre ceea ce contează cel mai mult pentru dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Comunicarea cu familia
    1. Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 4
    1. Întreabă întrebări. Odată ce ați petrecut ceva timp gândindu-vă la valorile personale, este timpul să vă dați seama cum să le integrați cu restul familiei dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să comunicați în mod eficient între ele. Începeți procesul prin punerea la întrebări.
    • Adresați-vă familiei să vă alăture pentru o discuție despre valori. Începeți prin a cere întrebări deschise, cum ar fi, "Ceea ce este cel mai important pentru familia noastră?"
    • De asemenea, puteți încerca, "Ce vă aduce fericirea? Cum afectează acest lucru familia noastră?"
    • Alte întrebări bune de întrebat includ, "Ce te face cel mai mândru despre familia noastră?" sau "Ce așteaptă cu nerăbdare când vii acasă?"
    • De asemenea, ați putea încerca "Ce vă îmbogățește despre familia noastră?" și "Ce vă oferă familia noastră că nu primiți de la prieteni?"
    • Luați în considerare faptul că fiecare membru al familiei răspunde la aceste întrebări în mod individual. Apoi puteți compara în mod deschis și onestitate răspunsurile.
    • Încurajați membrii familiei dvs. să pună și întrebări.
    • Gândiți-vă cum vă simțiți ca familia dvs. discută despre aceste valori. Acest lucru vă va crește conștiința de sine a ceea ce ar putea provoca acele emoții și cum indică ceea ce credeți că este important.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 5
    2. Fii un bun ascultator. În timpul discuțiilor familiale, este important ca toți să practici bunele abilități de ascultare. Pentru a indica faptul că ascultați, întrebați întrebări Urmărire. De exemplu, dacă partenerul dvs. spune că va valori onestitatea, întrebați-i cum poate deveni mai mult un accent pentru familie.
  • De asemenea, puteți utiliza indicii non-verbale pentru a indica faptul că ascultați. Dogați-vă capul când cineva vorbește și zâmbește să indice că apreciați ceea ce se spune.
  • Încercați să limitați întreruperile. Cereți tuturor să-și pună telefoanele mobile și să oprească televizorul în timp ce aveți această conversație importantă.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 6
    3. Solutiri valorile familiei. Odată ce ați petrecut ceva timp discutarea valorilor familiei dvs. și bucurați-vă de timp de calitate împreună, puteți începe procesul de definire mai clară a valorilor familiei. Ia ceva timp pentru a sta împreună și a face o listă a valorilor care sunt cele mai importante. Vă puteți gândi la aceste valori ca îndrumări ferme pe care familia dvs. este de acord să trăiască.
  • Scrierea lucrurilor în jos vă poate ajuta familia să câștige claritatea mentală cu privire la valorile comune.
  • Încercați să scrieți obiecte cum ar fi "Societatea de ajutor" sau "Religie / Spiritualitate" sau "Comunicare onestă cu membrii familiei".
  • Încercați să aveți fiecare membru al familiei să aleagă 3-4 valori pe care le simt că sunt cele mai importante. Combinate, acest lucru vă va oferi un număr ușor de valori pentru a pune pe lista dvs. permanentă.
  • De exemplu, ați putea alege "Siguranță" ca una dintre valorile primare pentru familia ta. Fiecare membru al familiei ar putea indica modul în care vor rămâne la această valoare. Ați putea angaja să conduceți întotdeauna limita de viteză. Fiica ta ar putea promite să poarte întotdeauna o casca la călărirea bicicletei.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 7
    4. Asigurați-vă că copiii dvs. sunt implicați. Tratați definirea valorilor familiei ca o decizie de familie. Dacă copiii dvs. sunt puțin mai în vârstă, cum ar fi adolescenții, asigurați-vă că acestea se simt ca și cum ar fi o parte importantă a procesului. Spune lucruri cum ar fi, "Valorăm contribuția. Cum vă simțiți în legătură cu includerea educației ca fiind una dintre valorile familiei noastre principale?"
  • De asemenea, puteți să vă încurajați copiii să-și explice opiniile. Încercați să spuneți, "Ce îți place despre această alegere? De ce credeți că adăugarea umorului ca valoare familială este cea mai bună opțiune?"
  • Dacă copiii dvs. sunt încă destul de tineri, puteți găsi alte modalități de a le implica. Încercați să le trageți o imagine a lucrurilor pe care le iubesc despre familia dvs.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 8
    5. Scrieți o declarație de misiune. Odată ce ați reflectat asupra valorilor dvs. și ați discutat cu familia, ar trebui să aveți o idee bună despre cum să vă definiți valorile familiei. O modalitate de a le solidifica este să scrie o declarație de misiune. Acesta este un document care indică valorile familiei dvs. și pot include și obiective. Declarația de misiune este o declarație formală a valorilor pe care le împărțiți ca o familie.
  • Scrieți ce scopul familiei dvs. este și o strategie pentru a vă asigura că rămâneți axat în acest scop.
  • Încercați să scrieți o introducere care afirmă de ce familia dvs. alege aceste valori particulare. Puteți vorbi despre modul în care familia dvs. se angajează la aceste valori pentru a ajuta la promovarea alegerilor bune de viață. Introducerea nu trebuie să fie lungă, doar un paragraf va face.
  • Listează valorile. Le puteți organiza pe categorii cum ar fi sănătatea, fericirea, echilibrul și stabilitatea. Apoi, puteți indica strategia dvs. de familie pentru a lipi fiecăruia dintre aceste valori.
  • Puteți imprima declarația de misiune și ați încadrat. Având atârnă în casa ta este o modalitate bună de a vă reaminti fiecăruia de ceea ce este cu adevărat important pentru familia ta.
  • Partea 3 din 3:
    Implementarea valorilor dvs
    1. Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 9
    1. Gândiți-vă la valorile dvs. zilnic. Luați câteva minute în fiecare zi pentru a vă verifica cu dvs. La sfârșitul fiecărei zile, vă puteți pune întrebări. Încercați să gândiți, "Cum au avut acțiunile mele astăzi legate de valoarea # 1? Ce zici de valoarea # 2?" Acest lucru va dura doar câteva minute din timpul dvs., dar poate fi foarte util în păstrarea valorilor din față și centru.
    • Cereți tuturor membrilor familiei dvs. să adopte acest obicei. Odată ce aveți o declarație de misiune ușor accesibilă, va fi ușor pentru toată lumea să se refere la lista de valori pe o bază zilnică.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 10
    2. Rămâneți conectat ca o familie. Puteți face acest lucru asigurându-vă că petreceți timp de calitate împreună. Cu cât mai mult timp pe care îl cheltuiți împreună, cele mai multe experiențe comune pe care le veți avea ca o familie. Petrecerea timpului de calitate unul cu celălalt vă va permite să vă cunoașteți mai bine. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama ce contează cel mai mult pentru fiecare dintre voi în mod individual și ca o familie.
  • Program timp pentru întreaga familie să-și petreacă împreună. Poate fi la fel de simplu ca consumul de cină împreună sau ceva de genul de a dedica o sâmbătă întregi la activitățile familiale.
  • Fie ca fiecare membru al familiei să intre în activitățile dvs. De exemplu, dacă fiica ta iubește să-și exercite, încercați să luați o plimbare împreună.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 11
    3. Face alegeri pozitive de viață. Valorile dvs. reprezintă o parte importantă a procesului dvs. de luare a deciziilor. Păstrați-vă în minte valorile familiei înainte de a face alegeri mari de viață. De exemplu, dacă o valoare familială este educație, asigurați-vă că trăiți într-o zonă cu școli bune.
  • Face ca alegerile de viață parte dintr-o discuție de familie. Înainte de a face schimbările majore, apelați o întâlnire de familie pentru a discuta despre modul în care schimbarea potențială se aliniază cu valorile familiei dvs.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 12
    4. Modelați-vă valorile. Cea mai bună modalitate de a integra valorile familiei în viața de zi cu zi este să vă asigurați că acțiunile dvs. reflectă aceste valori. Asigurați-vă că alegerile pe care le faceți sunt în concordanță cu ceea ce considerați a fi cele mai importante valori ale familiei.
  • Este bine dacă este uneori dificil să implementați valorile pe care le țineți. A face acest lucru este un proces și spirală în emoții negative despre luptele voastre nu vor face lucrurile mai ușoare.
  • Dacă valoarea familiei numărul unu este onestitate, asigurați-vă că sunteți sincer și veridic. Aplicați această valoare vieții dvs. de lucru și viața dvs. socială.
  • Modelarea este cea mai bună modalitate de a ajuta copiii să învețe valorile. De exemplu, dacă apreciați respectul, arătați-vă copiilor cum să fiți respectuoși prin adresarea întotdeauna a altor persoane având în vedere.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile familiei Pasul 13
    5. Utilizați valorile familiei pentru a lucra la obiectivele familiei. Valorile sunt importante deoarece vă pot ajuta să vă determinați alegerile și acțiunile dvs. Când vă gândiți la valorile familiei, este util să luați în considerare și obiectivele familiei dvs. Valorile dvs. vor juca probabil un rol important în modul în care mergeți la îndeplinirea acestor obiective.
  • Învățați una dintre valorile familiei dvs? Gândiți-vă la traducerea acestuia într-un scop concret. Gândiți-vă la pașii pe care îi puteți lua pentru a vă concentra pe învățare ca o familie. De exemplu, ați putea învăța împreună o nouă limbă sau puteți lua o clasă de gătit. Acest lucru va integra valorile și obiectivele familiei.
  • Dacă responsabilitatea financiară este o valoare familială, ați putea folosi principiul orientativ pentru a vă asigura că fiecare membru al familiei înțelege importanța lipirii unui buget. În acest fel, puteți îndeplini obiectivele familiei de salvare pentru pensionare, colegiu etc.
  • Dacă rezistența este o valoare familială, puteți să meditați împreună o dată pe săptămână sau cam asa ceva. Acest lucru vă va ajuta să deveniți mai bine echipați pentru a răspunde la vremurile neașteptate în viață.
  • sfaturi

    Permiteți-vă timp să vă gândiți cu atenție la valorile și obiectivele dvs.
  • Fii flexibil. Este bine ca valorile să se schimbe în timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar