Cum să fii bun cu copiii mici

Poate că nu ați petrecut mult timp în jurul copiilor și căutați câteva indicii despre cum să interacționați cu ei. Sau poate o persoană importantă din viața ta are un copil pe care doriți să îl obligați. Oricare ar fi motivul dvs., este o idee minunată de a învăța să fii bun cu copiii mici. La urma urmei, ei sunt oameni, de asemenea! Când interacționează cu copiii, nu uitați să le tratați cu amabilitate. De asemenea, nu face rău să fie gata să se distreze!

Pași

Metoda 1 din 3:
Comunicarea eficientă
  1. Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 1
1. Asculta cu atentie. Dacă sunteți în căutarea de a lega cu un copil, începeți prin acordarea atenției atunci când vorbesc. Copiii își găsesc doar vocile, ceea ce spun ei sunt foarte importante pentru ei. Ascultați în mod activ când un copil tânăr vă vorbește.
  • O modalitate de a demonstra că ascultați este să faceți contact vizual. De asemenea, puteți indica fizic că acordați atenție prin îndoire, astfel încât dvs. și copilul să fie la același nivel.
  • Puneți întrebări pe măsură ce copilul vorbește. Acest lucru le va spune că sunteți interesat și angajat în conversație.
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 2
    2. Utilizați cuvinte pozitive. Copiii au nevoie de reasigurare. Când aveți o conversație cu un copil, încercați să păstrați ambele cuvinte și tonul dvs. de voce pozitivă. Evitați sondajul. Încercați să le faceți să se simtă ca și cum ar fi un contributor valoros la conversația dvs.
  • Utilizați mai mult "do" cuvintele decât "nu" cuvinte. De exemplu, spuneți "Îmi place când îmi ții mâna care traversează strada" in loc de, "Nu traversați strada fără să-mi țin mâna." Prima propoziție va părea mai pozitivă și mai liniștitoare pentru un copil.
  • Utilizați fraze care vor oferi copilului permisiunea de a elabora. Încercați să spuneți lucruri cum ar fi, "Spune-mi mai multe." Sau, "Interesant! De ce este asta?"
  • Imagine intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 3
    3. Vorbește cu copiii, nu la ei. La fel ca adulții, copiii nu răspund bine dacă vorbești într-un ton condescendent. Încercați să oferiți unui copil aceeași considerație și respectați că ați oferi unui prieten. Face copii o parte activă a conversației, în loc să vorbească la ei.
  • De exemplu, nu vorbiți despre copii ca și cum nu ar fi acolo. Vorbi direct cu ei. În loc să-mi spună prietenului tău, "Wow, Kevin pare supărat!", încercați să spuneți direct copilului, "Kevin, pari supărat. Pot să te ajut cu ceva?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 4
    4. Ia în considerare opiniile lor. O modalitate excelentă de a face un copil să se simtă apreciată este să-și ceară opinia. Puteți să-i ghidați cu siguranță alegerile oferindu-le opțiuni limitate, dar oferind alegeri, vă arătați respect. Puteți, de asemenea, să întrebați un copil cum se simt despre anumite activități sau să le întrebați despre ziua lor.
  • Încercați să oferiți alegeri, cum ar fi "Sam, ți-ar plăcea morcovi sau țelină cu prânzul tău?". De asemenea, ați putea spune, "Sue, ai prefera să joci pește sau opt nebuni?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 5
    5. Fiți conștienți de limba corpului. Copiii se ridică la indicii fizice. Observați ce spune limba corpului. De exemplu, mulți oameni își pierd răbdarea atunci când vorbesc cu copiii. Dacă vă se întâmplă acest lucru, evitați să-l afișați în limba corpului vostru. Evitați să vă rulați ochii sau să vă scuturați capul.
  • Zambeste mult. Acest lucru va face ca copilul să se simtă mai confortabil și mai sigur.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea activităților distractive
    1. Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 6
    1. Foloseste-ti imaginatia. Găsirea unei activități distractive este o modalitate excelentă de a lega cu un copil. Lăsați imaginația copilului să fie ghidul dvs. Întreabă-i ce tip de aventură ar dori să aibă. Apoi, imaginați-vă că sunteți în afara unei aventuri la Lună. De exemplu, ați putea construi o "nava spatiala" dintr-o cutie de carton și să ia o călătorie uimitoare.
    • Copiii iubesc să se prefacă. Fiți dispuși să participați la jocurile cu care vin. Ar putea dori să se prefacă că sunt la "muncă" sau jucând într-un joc de baseball din liga major. Fiind imaginativ cu copiii este distractiv pentru amândoi.
  • Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 7
    2. Citește cărți. Având timp de poveste este o modalitate pentru ca copiii să se distreze și să învețe. Încercați să citiți cu voce tare copiilor mici. Îmbunătățiți povestea prin includerea unor voci amuzante sau alte efecte sonore.
  • În cazul în care copilul învață (sau știe cum) să citească, să le supuneți pagini alternative cu dvs. în timp ce citiți cu voce tare. Acest lucru va face să citească mai mult o activitate de echipă.
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 8
    3. Ascultă muzică. Muzica este o parte importantă a dezvoltării unui copil și este, de asemenea, o mulțime de distracție. Încercați să cântați cântece cu copii. Cântecele care au melodii ușoare și un cor care repetă sunt alegeri minunate.
  • Dacă aveți instrumente muzicale la îndemână, lăsați copilul să se joace. Copiii iubesc să încerce cheile de pe pian, și mai ales iubesc să bată pe tobe.
  • Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 9
    4. Joaca jocuri. Jocurile sunt o modalitate excelentă pentru dvs. și copilul cu a fi activi împreună. Puteți juca jocuri care au reguli (Gândiți-vă la jocuri de bord ușor sau jocuri de cărți) sau dumneavoastră și copilul pot inventa un joc împreună. Indiferent de jocul pe care îl alegeți, asigurați-vă că îl felicitați pe copil când se face bine.
  • Jocurile pot fi, de asemenea, mari instrumente de predare. Încercați să căutați pe cele care predau abilități cum ar fi numărarea copiilor mai tineri. Dacă copilul este mai în vârstă, există multe mari "joc de inteligență" Jocuri pe care le puteți achiziționa.
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 10
    5. Face o excursie pe teren. Copiii iubesc să meargă noi locuri. Pentru ei, aproape oriunde poate fi o aventură. Dacă aveți ocazia, luați-le într-un muzeu al copiilor din apropiere. Vor exista o mulțime de exponate interactive care vor fi o mulțime de distracție pentru amândoi.
  • Dacă nu aveți acces la muzee sau la alte atracții, puteți face ca un loc de joacă cartier să pară o călătorie specială. Fi entuziast și când ajungeți în parc, fiți dispuși să jucați!
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea emoțiilor copiilor
    1. Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 11
    1. Observați reacțiile lor. Atunci când interacționează cu copiii, este important să fii conștient de faptul că uneori nu își exprimă sentimentele cu cuvinte clare. În schimb, încercați să urmăriți reacțiile lor în timpul conversațiilor sau activităților. Există indicatori importanți care vă vor permite să știți cum se simte un copil despre ceva.
    • Amintiți-vă că diferiți copii vor avea reacții diferite la stimuli. Unii copii vor avea nevoie (sau doresc) mai multă atenție, alții vor necesita (sau vor) mai puțin.
    • Acordați atenție expresiilor faciale, limbii corpului și tonului vocii pentru a măsura cum un copil reacționează la ceva.
  • Imaginea intitulată Fiți bun cu copiii mici Pasul 12
    2. Acordați atenție nivelului de activitate. Copiii nu au același program ca adulții. Ele sunt mai predispuse la explozii scurte de activitate intensă, cu perioade mai lungi de odihnă. Fiind conștient de faptul că pare obosit sau plictisit este o modalitate importantă de a ajuta un copil să se simtă confortabil în jurul tău.
  • Dacă un copil este mai activ, urmați conducerea lor și participați la jocul lor. Dacă un copil este mai liniștit, încercați să le atrageți cu propriile idei.
  • Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 13
    3. Petrecem timp împreună. Timpul de calitate este unul dintre cele mai bune modalități prin care puteți face o influență pozitivă asupra unui copil. Este un mod important să vă cunoașteți reciproc și să vă îmbunătățiți relația. Faceți-o un punct pentru a petrece timp să faceți activități pe care copilul le va bucura.
  • Ideile pentru timpul de calitate includ ascultarea muzicii, cărți de citire și jocuri de joc.
  • Imaginea intitulată Fii bun cu copiii mici Pasul 14
    4. Construi stima de sine. Copiii sunt în curs de dezvoltare a personalităților lor. Reasigurărea dvs. pozitivă este una dintre cele mai bune modalități de a-și crește încrederea și de a le ajuta să crească. Oferiți-le cuvinte și încurajări pozitive în timpul unei varietăți de activități.
  • Dacă cântați o melodie, spuneți-le cât de multă distracție aveți. Dacă jucați un joc și câștigă, spune-le că au făcut o treabă minunată. Armarea pozitivă este importantă și foarte ușor de oferit.
  • sfaturi

    Fii răbdător. Mințile copilului nu sunt la fel de dezvoltate ca adulți.
  • Cere un sfat. Dacă aveți un prieten sau un membru al familiei, care este minunat cu copiii, cereți-i pentru anumite indicatori.
  • Copiii uneori sunt frustrați când nu primesc ceea ce vor. În situații ca acestea, încercați să le dați o lecție, apoi încurajarea de a nu renunța. (Ex: ei continuă să piardă la ceva, să folosească asta ca o oportunitate de a arăta jocurile AR, nu întotdeauna despre câștigarea și încurajarea acestora să nu renunțe).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar