Cum să răspundeți unde vin bebelușii

Copiii sunt notorii pentru a cere întrebări amuzante și uneori necorespunzătoare. Cu toate acestea, dacă copilul dvs. se întreabă de unde provin bebelușii sau cum sunt făcuți, ar trebui să încercați să le dați un răspuns cinstit pe care îl pot înțelege. Acest lucru vă va ajuta să le pregătiți pentru viitorul lor, pe măsură ce cresc și se confruntă cu lumea. Când întreabă, asigurați-vă că evaluați situația și adaptați răspunsul dvs. pentru a fi adecvat vârstei.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 1
1. Rămâi calm și relaxat când apare subiectul. Este complet normal și natural pentru copiii de toate vârstele să întrebe despre bebeluși. Ajută la a fi pregătit pentru conversație, dar chiar dacă nu sunteți, încercați să rămâneți liniștiți și nu sari la concluzii. Respirați adânc și discutați cu ei ca pe oricare alt subiect.
  • Prima dvs. reacție ar putea să râdă sau să redirecționeze conversația. Cu toate acestea, dacă le respingem, ei vor deveni doar mai curioși cu privire la subiect. Cel mai bine este să abordăm întrebarea când întreabă.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin din pasul 2
    2. Amânați părinților copilului dacă copilul altcuiva vă întreabă despre bebeluși. Dacă sunteți un babysitter sau un nanny, copiii pe care îi urmăriți ar putea să vă întreb despre copii sau sex la un moment dat. Rămâi calm și folosiți-vă cea mai bună judecată pentru a aborda situația. Dacă este o întrebare corporală, răspundeți științific. Dacă este o întrebare pe care credeți că nu o puteți sau nu să răspundeți, spuneți-i că pot întreba părinții lor.
  • De exemplu, ai putea spune ceva de genul: "Să ne întrebăm mama când ajunge acasă, poate că va ști!"Șansele sunt, vor uita de el și le puteți lăsa părinții lor să știe că copilul era curios despre copii sau sex.
  • Dacă vor continua să vă împingă limitele și să întrebe mai multe întrebări personale, să rămână liniștiți și să o tratați ca și cum ați fi dacă ar fi greșit în orice alt mod. Reamintesc că nu ar trebui să folosească cuvinte murdare dacă jură și le spun că, dacă vor continua să facă acest lucru, va trebui să-i suni părinții.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 3
    3. Luați în considerare de ce copilul dvs. ar putea fi curios despre bebeluși. În timp ce copiii sunt în mod natural curioși, ar putea exista un motiv pentru care solicită această întrebare. De exemplu, profesorul lor la școală ar putea fi însărcinată sau ar fi putut vedea un copil la televizor sau în public.
  • Dacă sunteți însărcinată, un copil mai în vârstă ar putea deveni curios despre noul lor frate. Este foarte comun ca copiii să înceapă să întrebe despre bebeluși și sarcină când știu că există un copil pe drum.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin din pasul 4
    4. Întreabă-i unde crede că pot veni bebelușii. Copilul dvs. vă poate cere despre bebeluși pentru a confirma ceea ce știu deja. Dacă nu ați vorbit niciodată despre asta, încercați să spuneți ceva de genul "asta este o întrebare bună! De unde credeți că provin bebelușii?"Pentru a vedea ce știu despre subiect.
  • Dacă ați discutat despre bebelușii și sarcina înainte, începeți confirmând ceea ce ați discutat deja. Spune ceva de genul "Ei bine, am vorbit despre cum se fac bebeluși atunci când un bărbat și o femeie au sex, bine?"Când confirmă că știu aceste informații, treceți la răspunsul la noua lor întrebare.
  • Dacă spun că nu știu, asigură-i că este în regulă. Apoi, continuați să răspundeți la întrebarea lor cât mai bine posibil.
  • Partea 2 din 3:
    Răspunzând la întrebare
    1. Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 5
    1. Răspundeți la întrebarea pe care o întreabă copilul dumneavoastră. Mulți părinți se înfurie, deoarece simt că trebuie să explice întregul proces copiilor lor. În schimb, concentrați-vă pe oferirea unui răspuns la întrebarea pe care ați întrebat-o. Dacă au cerut în mod specific cum bebelușii ies din mama lor, puteți spune ceva de genul "Bebelușii se nasc când mama împinge copilul prin canalul de naștere, care face parte din vaginul ei."
    • Odată ce răspundeți la întrebarea inițială, ei ar putea cere mai mult sau ar putea fi mulțumiți. Dacă nu par a fi satisfăcut de răspunsul dvs., întrebați-i ceva de genul "Este ceva ce doriți să știți despre bebeluși?"Sau" aveți mai multe întrebări?"
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin din pasul 6
    2. Adaptați abordarea dvs. pentru a fi adecvată vârstei. Un copil mai mic nu are nevoie să cunoască toate detaliile specifice despre sarcină și făcând un copil. Pentru copii sub 6 ani, păstrați discuția generală și simplă. Pe măsură ce îmbătrânesc, puteți construi conversațiile anterioare pentru a răspunde la întrebări mai specifice.
  • În plus, există o șansă ca un copil mai tânăr să uite câteva dintre informațiile pe care le le spuneți când cresc. Probabil că va trebui să aveți câteva conversații diferite despre locul în care provin bebelușii înainte de a absorbi și înțeleg informațiile.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 7
    3. Evitați să utilizați argou sau eufemisme atunci când vorbiți despre sex sau organe sexuale. Tratați organele genitale ca orice altă parte a corpului când vorbești cu copilul tău. Utilizați cuvintele penis, vagin, uter, sex, semințe și ouă pentru a se referi la procesul de a face un copil. Acest lucru se va asigura că nu se confundă pe măsură ce cresc și învață mai multe despre subiecte precum sexul.
  • De exemplu, puteți spune că "un bărbat are un penis și o femeie are un vagin. Penisul face spermă, iar vaginul deține ouăle ", pentru a le învăța despre anatomia generală de reproducere.
  • Puteți începe să învățați copilul despre organele genitale atunci când învață restul părților corpului lor. Până la aproximativ 2 sau 3 ani, ar trebui să știe că, în general, o femeie are un vagin și un bărbat are un penis.
  • Este bine să vă referiți la sex ca "iubire" atunci când răspundeți la întrebări despre a face bebelușii atâta timp cât știu că această expresie înseamnă a face sex. Acest lucru poate ajuta copilul să asocieze bebelușii cu ceva pozitiv, mai degrabă decât ceva înfricoșător sau negativ.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin din pasul 8
    4. Dați răspunsuri simple, dar cinstite la copiii sub 5 ani. Copiii mai tineri tind să se concentreze mai mult pe sarcină și cum bebelușii vin în lume, mai degrabă decât actul de sex. Explicați că un bărbat și o femeie fac un copil prin a face sex și că copilul se formează în uterul femeii.
  • De exemplu, dacă se întreabă cum se fac bebelușii, ați putea spune ceva de genul "Bebelușii sunt făcuți atunci când un bărbat și o femeie au sex, iar sperma bărbatului îngrămădi oul femeii. Apoi, bebelușul crește în uterul femeii timp de 9 luni până când este suficient de mare pentru a fi născut."
  • Dacă se întreabă cum iese copilul, explică faptul că copilul iese din vagin, care se întinde pe măsură ce copilul se naște. S-ar putea să doriți, de asemenea, să le spuneți că unele mame aleg sau trebuie să aibă o intervenție chirurgicală pentru a scoate copilul din uterul lor în schimb.
  • Asigurați-vă că ați explicat că uterul face parte din vagin și diferit de stomac. Din moment ce bebelușii arata ca in stomacul mamei, aceasta poate fi o idee foarte confuza pentru copii.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 9
    5. Utilizați cărți de imagine pentru a vă ajuta să explicați subiectul unui copil mai tânăr. Există multe cărți pe piață care explică procesul de a face și de a avea un copil în termeni simpli. Ele includ adesea ilustrații care sunt adecvate copilului și cât mai nextual posibil.
  • Dacă nu găsiți o carte a copiilor care face o treabă bună de a explica procesul, încercați să luați o carte de anatomie. Poate fi mai detaliat decât este necesar, dar îl puteți folosi pentru a arăta unde creste bebelușul și ce genitară arată.
  • Cărțile de anatomie sunt, de asemenea, excelente pentru a învăța răspunsul la întrebări mai dure, cum ar fi "de unde vine oul?"Sau" Cum se face sperma?"
  • Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii de la pasul 10
    6. Începeți să vorbiți despre pubertate atunci când copilul dvs. are între 6 și 12 ani. Pentru fete, pubertatea poate începe încă 8 sau 9 ani, iar pentru băieți, poate începe în jur de 9 sau 10. Vorbiți cu ei despre faptul că pubertatea va provoca schimbări în forma corpului, starea de spirit și viața de zi cu zi. Lăsați-i să știe că perioada este un semn că o fată este capabilă să aibă un copil și să vorbească despre cum ejaculate de la penis poate fertiliza un ou dacă au sex.
  • De exemplu, dacă fiica ta întreabă când va primi prima perioadă, puteți spune ceva asemănător ", cele mai multe fete primesc prima perioadă când sunt între 9 și 16 ani. Unele fete o primesc mai devreme, iar unele fete o primesc mai târziu. Prima perioadă este un semn că corpul dvs. începe să devină matur din punct de vedere sexual și înseamnă că ați putea rămâne însărcinată dacă aveți sex."
  • Încercați să discutați despre pubertate ca ceva normal și natural, pentru că este! Construi de conversațiile pe care le-ai avut cu ei când erau mai tineri și le-au spus că pubertatea ar putea să-i facă să se gândească mai des la sex.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii din pasul 11
    7. Copiii mai în vârstă știu că sunteți încă acolo pentru a răspunde la întrebările lor. În timp ce un copil mai în vârstă ar putea crede că știu tot ce trebuie să știe despre sex, nu este întotdeauna adevărat. Dacă v-ați stabilit ca pe cineva cu care pot vorbi despre subiecte sensibile, să fie pregătit pentru mai multe întrebări specifice. De exemplu, un adolescent ar putea întreba ceva de genul "pot să rămân însărcinată să aibă sex oral?"
  • Puteți să vă reamintiți adolescentului că puteți să vă ajutați să răspundeți la întrebările lor spunând ceva asemănător ", știu că crescând poate fi confuz, dar dacă aveți întrebări despre relații sau corpul vostru, puteți vorbi mereu cu mine."
  • Utilizați întrebările lor pentru a le reaminti cu privire la riscurile de a face sex fără a le oferi o prelegere. Pentru exemplul sexual oral, puteți spune că "nu puteți rămâne însărcinată să aveți sex oral, dar puteți obține un STD."
  • Nu presupuneți că copilul dvs. se întreabă despre sex pentru că fac sex. Este foarte posibil ca ei să întrebe doar pentru că vorbeau cu prietenii lor despre acest subiect sau au văzut-o într-un film.
  • Partea 3 din 3:
    Continuând conversația
    1. Imagine intitulată Răspuns Unde se află bebelușii din pasul 12
    1. Includeți informații despre reproducerea în exemplele de zi cu zi. Este important să lăsați copiii să știe că întrebările despre bebeluși și sex sunt normale. Încercați să căutați modalități prin care puteți să vă învățați copilul cu privire la procesul de a avea un copil înainte de a întreba chiar.
    • De exemplu, dacă sunteți la grădina zoologică și vedeți un animal gravid, ați putea spune ceva de genul ", vedeți că tigrul este mai mare decât restul lor? E însărcinată și va avea tigri pentru copii!"
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin de la pasul 13
    2. Au o discuție despre relațiile pozitive și sănătoase. Pentru copiii mai mari de 6 ani, aceasta este, de asemenea, o bună ocazie de a începe să vorbim despre relații. Explicați că unii oameni sunt drepți, în timp ce alții ar putea fi gay sau bisexuali. Discutați ce se întâmplă atunci când cineva se află într-o relație și ce înseamnă să fii respectuos în timp ce într-o relație.
  • În acest moment, ar putea fi "înclinate" de discuții despre relații și sex. Este încă important să vorbim despre asta și să-i spuneți că odată ce sunt maturi sexual, pot face un copil dacă au sex.
  • Nu uitați să includeți informații despre contracepție, STD și presiunea de la egal la egal în conversația dvs. ori de câte ori este potrivit.
  • Imagine intitulată Răspuns Unde bebelușii provin din pasul 14
    3. Lăsați copilul să știe că au dreptul la intimitatea și spațiul personal. Asigurați-le că organele genitale sunt părți private și că sexul este o experiență personală. Clarificați cu copiii mici că numai părinții sau medicul lor ar trebui să vadă aceste părți atunci când le ajută să se curățească sau să facă o verificare. Să le reamintească că nimeni nu ar trebui să ceară să-și atingă părțile private sau să le ceară să atingă altcineva.
  • Puteți explica acest lucru unui copil mai tânăr spunând ceva de genul: "Vagina și penisul sunt părți private și nimeni nu ar trebui să ceară să vă atingă sau să vă ceară să vă atingeți a lor. Dacă cineva vă întreabă asta, puteți să-mi spuneți și nu voi fi supărat."
  • Învățați-i copilului să iasă din situații incomod sau înfricoșătoare spunând "nu" sau "trebuie să plec."Lasă-i să știe că nu este niciodată greșit să spui nu unui adult dacă sunt speriate sau incomod.
  • Reasigurați-vă copilul că nu vor fi niciodată în dificultate pentru a vă spune despre un "secret" care are de-a face cu corpul sau părțile private.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păpușele pentru copii corecte anatomice sunt o modalitate bună de a introduce copii mici pentru corpurile lor. Ei pot ajuta copiii dvs. să pună întrebări și să înțeleagă cum funcționează lucrurile.

    Avertizări

    Amintiți-vă că reproducerea este o parte naturală a vieții. Dacă sunteți incomod când copiii vin la dvs. pentru îndrumare, ei pot căuta acele orientări din surse mai puțin credibile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar