Cum să evitați conducerea distrasă

Toți am fost acolo: conduci și tu primești o notificare că cineva ți-a trimis un mesaj. Nevoia de a verifica telefonul dvs. și de a răspunde poate fi atât de puternică! Dar, dacă sunteți distras în timp ce conduceți, ar putea duce la un accident grav. Doar nu merită. Adevărul este că există o mulțime de distragere potențială acolo pe drum. Dar, cu câteva strategii utile și mentalitatea corectă, puteți evita cu ușurință să vă distrați atenția.

Pași

Metoda 1 din 2:
Înainte de a conduce
  1. Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 1
1. Efectuați apeluri sau trimiteți mesaje text în prealabil. Dacă știți că veți ajunge în curând pe drum, faceți apeluri pe care trebuie să le faceți înainte de a vă deplasa. Trimiteți sau răspundeți la orice mesaje text, astfel încât să fiți mai puțin tentați să ajungeți la telefon în timp ce conduceți.
  • Dacă te îndrepți să întâlnești pe cineva, să le dați un apel sau să le trageți un mesaj pentru a le spune că sunteți pe drum, astfel încât acestea sunt mai puțin probabil să vă ajungă la tine în timp ce sunteți pe drum.
  • Imagine intitulată Evitați etapa de conducere distrasă 2
    2. Setați telefonul "nu deranjați" înainte de a lovi drumul. Multe telefoane au o caracteristică "nu deranjează" sau "nu deranjați în timp ce conduceți" pe care o puteți utiliza pentru a bloca orice apeluri sau mesaje primite. Accesați setările telefonului dvs. și localizați caracteristica. Activați-l înainte de a începe să conduceți, astfel încât să nu primiți nicio notificare și nu sunteți tentați să vă verificați telefonul.
  • De asemenea, puteți instala o aplicație de blocare a telefonului mobil care împiedică utilizarea telefonului în timp ce conduceți, cum ar fi LifeSaver, Live2Txt sau SafeDrive.
  • Dacă nu puteți găsi telefonul dvs. nu deranjați setarea, deschideți meniul de setări și căutați "modul avion" dacă aveți un iPhone sau "nu deranjați" dacă aveți un Android.
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 3
    3. Finalizați orice îmbrăcăminte sau îngrijirea personală la domiciliu. Evitați să puneți ultimele atingeri ale ochelarilor sau legați cravata în timp ce sunteți pe drum. Finalizați orice îngrijire, stil de păr sau machiaj înainte de a ajunge în spatele volanului. Puneți tot ce intenționați să purtați înainte de a ajunge pe drum, astfel încât să nu vă distrați în timp ce conduceți.
  • Dacă există câteva elemente pe care nu doriți să le purtați în timp ce conduceți, ca o cravată de acoperire sau arc, puneți-le în mașină și așteptați până când veți obține unde le veți pune pe ei.
  • Chiar dacă vă grăbiți, îngrijirea dvs. sau punerea pe machiaj nu merită să provoace un accident!
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 4
    4. Reglați stereo, aer condiționat și orice instrumente de navigație. Găsiți acea melodie perfectă la radio și setați mașina la o temperatură confortabilă înainte de a începe să vă mișcați. Dacă utilizați un instrument GPS sau Navigațional, introduceți destinația și configurați-o înainte de a începe să vă mișcați, așa că sunteți bine să mergeți.
  • Utilizarea instrumentelor de navigație în mașină în timp ce sunteți pe drum poate fi o distragere periculoasă și ar putea provoca un accident. Dacă aveți nevoie să faceți ajustări, trageți-vă și puneți mașina în parc pentru ao face în siguranță.
  • Experții recomandă să vă trageți pentru lucruri cum ar fi ajustarea aparatului de aer condiționat sau a stereo-ului mașinii, dar dacă o puteți face în siguranță și rapid într-o fereastră de 2 secunde (timpul maxim de timp, un driver poate să-și redirecționeze în siguranță atenția), ar trebui să fie amenda.
  • Dacă călătoriți cu un pasager, încercați să le cereți să schimbe melodia sau să transformați muzica, astfel încât să vă puteți concentra pe conducere.
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 5
    5. Puneți orice elemente libere, astfel încât să nu vă distragă atenția. Depozitați orice unelte, posesiuni sau alte elemente care ar putea să se rostogolească în mașină înainte de a începe să conduci. Le stivuiți, puneți-le în compartimentul mănușii sau faceți tot ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că nu aveți elemente libere care se mișcă în jurul acestora, care vă pot distrage atenția în timp ce sunteți pe drum.
  • Utilizați suporturile de pahare și panourile de ușă pentru a ține elemente mai mici, astfel încât acestea să nu se schimbe în timp ce conduceți.
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 6
    6. Evitați conducerea dacă sunteți supărat, supărat sau obosit. Dacă sunteți într-adevăr emoțional, acesta vă poate afecta capacitatea de a rămâne concentrată pe drum. Luați ceva timp pentru a vă liniști înainte de a începe să conduceți, astfel încât să nu vă distrați. Conducerea în timp ce sunteți obosit este o rețetă pentru dezastru. Dacă vă simțiți cu adevărat obosit, luați în considerare luați o odihnă, astfel încât sunteți alertă și mai bine să vă concentrați asupra conducerii.
  • Este absolut normal să simțiți că doriți să curfaceți și să faceți o unitate pentru a sufla ceva abur când sunteți supărat. Dar dacă sunteți emoțional și distras, ați putea provoca un accident. Încercați să vă liniștiți, luați câteva respirații adânci înainte de a lovi drumul.
  • Dacă conduceți cu alți oameni și vă simțiți foarte obosiți, încercați să întrebați unul dintre pasagerii voștri de încredere dacă pot prelua un pic.
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 7
    7. Utilizați un driver desemnat sau evitați conducerea dacă sunteți afectat. Conducerea sub influența este periculoasă pentru dvs. și pentru alții pe drum. Dacă ați băut sau ați luat medicamente care vă pot afecta, nu conduceți. Dacă trebuie să mergeți undeva, cereți unei persoane sobre să conducă. De asemenea, puteți apela un cabină sau puteți utiliza un serviciu de partajare a călătoriei. Niciodată, conduceți vreodată dacă sunteți sub influența oricăror medicamente sau alcool.
  • Drogurile sau alcoolul sunt implicate în aproape 40% din toate accidentele. Dacă sunteți depreciat, nu merită riscul. Așteptați până când este în siguranță pentru a conduce vehicule.
  • Metoda 2 din 2:
    Pe drum
    1. Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 7
    1. Ține-ți ochii pe drum și ambele mâini pe roată. Rămâi concentrat pe conducere prin păstrarea ochilor pe premiu, a.K.A. drumul și să evitați să vă uitați mai mult de 2 secunde - timpul maxim de timp pe care un șofer le poate distra în siguranță atenția. Țineți ambele mâini pe volan, astfel încât să puteți conduce în siguranță și să evitați să vă atrageți atenția, cum ar fi radioul sau pentru a vă scufunda cartofi prăjiți în unele ketchup.
    • Nu vă mâncați gâtul să vă uitați la accidentele pe care le treceți. Chiar și o distragere minoră poate duce la un accident.
    • Dacă doriți să vă uitați la ceva, cum ar fi un apus de soare frumos sau peisaj, trageți peste. Puteți să vă luați timpul să o admirați în siguranță.
  • Imagine intitulată Evitați pasul de conducere distras 8
    2. Evitați utilizarea telefonului sau a tehnologiei în vehicul în timp ce conduceți. Puneți telefonul în tăcere sau opriți-l și depozitați-l în timp ce conduceți astfel încât să nu vă atingeți să vă atingeți pentru a răspunde la mesaje sau să răspundeți la un apel în timp ce sunteți pe drum. În plus, cercetările arată că tehnologia în vehicule, cum ar fi caracteristicile hands-free sau de comandă vocală, poate fi o distragere potențial periculoasă, deci evitați să le utilizați în timp ce vehiculul dvs. este în mișcare.
  • Uneori lucrurile vin și este posibil să fie nevoie să schimbați ruta GPS sau să faceți un apel. Nu este nici o problemă, trageți-o astfel încât să o puteți face în siguranță.
  • Care include stopuri și semne de oprire. Nu încercați să furiți un mesaj text rapid sau două. Trageți dacă aveți nevoie să efectuați un apel sau să trimiteți un text.
  • Imagine intitulată Evitați conducerea distresării
    3. Găsiți un loc sigur pentru parcare dacă trebuie să mâncați. Cea mai bună opțiune este să mâncați înainte de a ajunge pe drum, dar uneori nu aveți de ales decât să mâncați pe drum. Căutați un loc sigur pe care îl puteți trage și puteți să vă puteți mânca în siguranță și să vă întoarceți pe drum.
  • Mâncând mese mari, dezordonate care necesită să utilizați 2 mâini și poate fi o distragere periculoasă.
  • Dacă trebuie să mănânci o masă în mișcare, găsiți un loc sigur pentru a trage pentru a mânca.
  • Imagine intitulată Evitați conducerea distresării
    4. Verificați retrovizoarele și oglinzile laterale la fiecare 5-8 secunde. Deși este important să vă păstrați ochii pe drum, trebuie, de asemenea, să fiți conștienți de împrejurimile dvs. De multe ori, faceți o privire rapidă la retrovizoare și oglinzile laterale pentru a vedea ce se întâmplă în jurul vostru și pentru a vă ajuta să vă concentrați și să vă avertizați în împrejurimile dvs. în timp ce conduceți.
  • Asigurați-vă că vă verificați și petele orb.
  • Păstrați o privire pentru lucruri precum construcția viitoare, benzi închise, accidente și schimbarea traficului, astfel încât să puteți reacționa la ele.
  • Imagine intitulată Evitați distanțarea Pasul 11
    5. Trageți dacă ceva ce vă cere atenția. Dacă trebuie să ajungeți la ceva din backsay sau trebuie să returnați un apel telefonic, găsiți un loc sigur pentru a trage ca o parcare sau umărul drumului. Faceți tot ce trebuie să faceți în timp ce sunteți parcați și apoi vă întoarceți pe drum pentru a evita distragerile viitoare.
  • Dacă trebuie să faceți ceva cum ar fi căutați instrucțiuni sau să faceți un apel telefonic, găsiți un loc pentru a trage astfel încât să o puteți face în siguranță.
  • Imagine intitulată Evitați etapa de conducere distrasă 13
    6. Așteptați să faceți ceva care vă atrage atenția de pe drum. Dacă sunteți tentați să faceți ceva care nu vă va permite să vă dedicați toată atenția asupra conducerii, nu faceți-o. Trageți sau așteptați până când ajungeți la destinație, astfel încât să puteți face acest lucru în siguranță.
  • De exemplu, dacă nu găsiți niște gumă de mestecat în consola centrală, nu vă sapa în jurul în timp ce conduceți.
  • sfaturi

    Dacă aveți un driver adolescent, puteți instala o aplicație de blocare a telefonului mobil care nu le va permite să efectueze apeluri sau să trimită mesaje text în timp ce vehiculul este în mișcare.
  • Dacă nu vă puteți dedica atenția deplină la conducere din cauza modului în care vă simțiți sau din cauza unei alte activități, atunci sunteți distras. Încercați să vă concentrați asupra conducerii înainte de a ieși pe drum.
  • Avertizări

    Nu beți niciodată și conduceți. Dacă ați avut prea multe de băut, sunați la un prieten sau un serviciu de partajare a călătoriei, astfel încât să puteți ajunge acasă în siguranță.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar