Cum să vă disciplinați catelul

Disciplinând cățelul poate să se simtă puțin copleșitor uneori, dar concentrându-vă pe câteva strategii simple, puteți obține cele mai bune rezultate. În primul rând, amintiți-vă că repetarea este mult mai importantă decât forța. Formarea necesită timp, dar dacă sunteți răbdători și consecvenți, catelul dvs. va începe să-și dea seama lucrurile. În al doilea rând, încercați să acționați rapid - asigurați-vă că consecințele se întâmplă în doar câteva secunde de orice comportament rău pentru a întări conexiunea. În cele din urmă, nu uitați să vă concentrați asupra unui comportament bun cel puțin la fel de mult ca și la comportamentul rău. Ori de câte ori catelul dvs. face ceva corect, asigurați-vă că le oferiți un tratament, animalele de companie sau spuneți-le că au făcut o treabă bună.

Pași

Partea 1 din 2:
Încurajând un comportament bun
  1. Imagine intitulată Disciplina Pasul 9
1. Înțelegeți ce vă motivează cățelul. Puii sunt creaturi foarte sociale. Ei vor să vă atragă atenția și afecțiunea, indiferent dacă este pur și simplu o privire, vorbind cu ei într-o voce distractivă, optimă, oferindu-le o jucărie specială, frecare și mângâindu-le sau dând un tratament delicios. Fiți atenți la ceea ce răspunse cel mai bine catelul. Când observați cățelul arătând un comportament bun, recompensați imediat acțiunea, deci cățelușul face o asociere pozitivă cu comportamentul.
  • Să fie consecvente atunci când întăriți în mod pozitiv un comportament bun. Catelul dvs. va afla rapid ce comportamente pe care le aprobați și care nu vă vor atrage atenția mult.
  • Imagine intitulată Disciplina Pasul 10
    2. Creeaza o rutină. Puii, cum ar fi știind ce să se aștepte. Stabiliți o rutină zilnică cu momente stabilite pentru mese, toalete, plimbări și sesiuni de instruire. În acest fel, catelul tău știe ce vine și ce să se aștepte.
  • O rutină va ajuta la reglementarea catelului tău să-și reglementeze comportamentul. De exemplu, dacă știe că o plimbare vine după masă, câinele dvs. își poate salva energia pentru ieșire.
  • Imagine intitulată Disciplină Pasul 11
    3. Reafirmați autoritatea dvs. asupra câinelui dvs. Puppy-ul vostru vă va respecta mai mult și vă va răspunde la disciplina dvs. dacă vă controlați clar asupra lui. Pentru a face acest lucru, dați comenzilor într-un ton de voce. Ați putea dori, de asemenea, să faceți ca câinele să urmeze comenzi în afara sesiunilor de instruire. De exemplu, faceți ca catelul să stea și să aștepte pe scurt înainte de a-și stabili vasul alimentar.
  • Dă-ți timpul de catelus pentru a-ți îndeplini comanda. Dacă se pare că catelul dvs. nu va răspunde la comanda dvs., nu vă întoarceți și nu vă dați. Trebuie să-ți arăți catelul că trebuie să asculte și să se supună comenzilor tale. Proiectați autoritatea dvs. într-o manieră calmă și asertivă.
  • Imagine intitulată Disciplina Puppy Pasul 12
    4
    Casa de tren Puppy-ul tău. Odată ce aveți o rutină în vigoare, asigurați-vă că sunt incluse excursii regulate pentru eliminarea. De exemplu, încercați să luați catelul dvs. pentru a elimina primul lucru dimineața, de la 15 la 20 de minute după mese și în mod constant după PNA sau perioadele de joc. Catelul dvs. va învăța să înțeleagă când este potrivit să eliminați, reducând șansele de accidente.
  • Este posibil să doriți să începeți prin antrenamentul cu cratele dvs. dacă nu plănuiți să o luați în afara pentru a elimina.
  • Imagine intitulată Disciplina Puppy Pasul 13
    5
    Antrenează-ți catelul. Învățați-vă catelul dvs. câteva comenzi de bază (cum ar fi "Veniți," "sta," "stau"). În acest fel, atunci când observați că catelul dvs. se angajează în comportament rău, vă puteți redirecționa imediat atenția. De exemplu, dacă observați că catelul dvs. rulează și săriți pe cineva, îl puteți comanda rapid "Veniți." Câinele tău ar trebui să oprească sărituri pe persoană și să vină la tine în schimb.
  • Învățați catelul dvs. Câteva comenzi simple pot, de asemenea, să o păstreze în siguranță. Dacă câinele dvs. este pe cale să facă ceva periculos, cum ar fi alerga în trafic, îl puteți comanda "sta" sau "stau" ca să puteți ajunge la el.
  • Imagine intitulată Disciplina Pasul 14
    6. Obține ajutor. Dacă ați fost răbdători cu catelul dvs., dar câinele dvs. încă rezistă formării sau răspunzând la disciplina dvs., obțineți ajutor. Puteți cere medicului veterinar să recomande un antrenor profesionist sau un comportaist canin.
  • S-ar putea să doriți să vă înscrieți câinele într-o clasă de formare a ascultării învățată de un profesionist. Veți învăța sfaturi utile și cățelușul dvs. va începe să înțeleagă ceea ce vă așteptați de la sesiunile de antrenament pe care le faceți și acasă.
  • Partea 2 din 2:
    Reacționarea la comportamentul rău
    1. Imagine intitulată Disciplina Puppy Pasul 6
    1. Începeți mai devreme și fiți consecvenți. Ar trebui să începeți să vă disciplinați catelul dvs. de îndată ce îl aduceți acasă. Puii învață rapid și ar trebui să fie arătați ce comportament este inacceptabil în casa ta. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să fiți consecvenți atunci când răspundeți la comportamentul rău. Dacă nu, catelul dvs. va fi confuz, ceea ce face mai greu să împiedice comportamentul rău.
    • De exemplu, spuneți cățelușul tău la vecini și îl poruncești să se oprească. Apoi, începe la lătrat la transportatorul poștal, dar nu spui nimic. Catelul tău nu va fi sigur când nu ar trebui să scadă, făcând probabil ca câinele tău să lage ori de câte ori se simte așa.
  • Imagine intitulată Disciplină Pasul 2
    2. Utilizați instruirea bazată pe recompensă pentru comportamentele de auto-recompensare. Formarea bazată pe recompensă utilizează disciplina pentru a ajuta catelul să înțeleagă când ceva este o alegere proastă. Orice tip de reacție poate fi o recompensă în mintea câinelui, deci adesea sfatul este de a ignora complet comportamentul rău. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. prezintă un comportament care este auto-recompensare (de exemplu, câinele se bucură de pantofi de mestecat), atunci acest lucru nu funcționează cu adevărat. Că este cazul, o comandă scurtă, dar dulce, este adecvată. Când expune comportamente pe care nu le place, pur și simplu spuneți "Nu aia" sau cuvinte similare într-o voce dezaprobatoare. Scopul nu este să-l certe, ci să-l ghideze.
  • Imagine intitulată disciplina Pasul 3
    3. Ignorați comportamentele rele care nu sunt auto-recompensare. Când catelul tău încearcă să-ți atragă atenția prin lătrat, sărind, sau să-ți pui degetele, e mai bine să-l ignori. Luați în considerare ce recompensă că catelul dvs. încearcă să obțină atunci când se angajează în comportament rău pentru a determina când să-l ignore. Dacă câinele dvs. se sări peste dvs. când vii acasă, probabil că vă dorește atenția. Reținerea atenției dvs. trimite mesajul că trebuie să acționeze diferit pentru a vă atrage atenția. În cele din urmă, catelul dvs. va afla că un comportament bun câștigă atenția și afecțiunea.
  • De exemplu, dacă catelul dvs. începe să se latră, să vă întoarceți spatele și să vă luați atenția. Câinele dvs. va afla că nu primește nimic de la dvs. când se comportă prost.
  • Imagine intitulată disciplina Pasul 4
    4. Distrage atenția și redirecționați catelul. Obțineți atenția catelului dvs. făcând un zgomot puternic. S-ar putea să încercați să vă bateți mâinile și să spuneți ferm "Nu" Când vă prindeți cățelul face ceva nedorit, cum ar fi mestecarea pe pantof sau ghemuit pentru a urina pe covor. Zgomotul și tonul dezaprobator vă vor distrage catelul de comportamentul rău. Redirecționați atenția catelului asupra comportamentului dorit.
  • De exemplu, dacă câinele dvs. urina în mod necorespunzător, ridicați catelul dvs. și luați-o imediat în fața locului de toaletă corespunzător.
  • Imagine intitulată Disciplina Pupa 5
    5. Utilizați efectiv timpii. Dacă catelul dvs. este angajat în comportament rău, eliminați-l din orice cauzează comportamentul și puneți-l într-un mediu diferit. S-ar putea să-l puneți într-o cameră liniștită în casă departe de distragerile sau în afara în curte. Lăsați câinele în timp timp de 10 până la 30 de secunde, apoi scoateți-l și acționați ca și cum nu sa întâmplat nimic, dacă câinele dvs. a oprit comportamentul rău (cum ar fi lătratul). Dacă catelul dvs. nu sa oprit, așteptați până când o face.
  • Imagine intitulată Disciplina Pasul 1
    6. Opriți-vă catelul de la lătrat. Ignorați latrarea catelului. Dacă câinele dvs. încearcă doar să vă atragă atenția, ar trebui să se oprească în curând. Dar, dacă continuă să strige, în ciuda neatenției dvs., dați seama de ce laturarea și eliminarea câinelui tău. De exemplu, dacă câinele dvs. lătrat la trafic pe fereastră, trageți blind-urile. Dacă comportamentul continuă, scoateți câinele în altă cameră pentru câteva minute.
  • De asemenea, puteți încerca să vă liniștiți câinele, oferindu-i ceva de mestecat ca o jucărie de frânghie.
  • Imagine intitulată Disciplina Pasul 7 Pasul 7
    7. Păstrați-vă cățelul de la suport. Puii sunt în mod natural jucăuș și trebuie să învețe limite atunci când vine vorba de a juca dur. De îndată ce nimiciul dvs. de catelus, spuneți-l "Ouch" și Yelp. Ignorați câinele timp de până la 20 de secunde după ce vă permite să mergeți la mâna voastră. Acest lucru vă va învăța câinele că nu veți tolera jocul dur.
  • Evitați să vă trageți mâna atunci când nimiciul dvs. de catelus. Puppy-ul vostru va vedea acest lucru ca parte a jocului și va continua să vă urmărească.
  • Imagine intitulată Disciplina Puppy Pasul 8
    8. Evitați utilizarea pedepsei fizice. Studiile au arătat că pedepsirea fizică a catelului dvs. (cum ar fi lovirea, lovirea, mârâirea sau privirea) crește de fapt agresiunea în catelul dvs. Nu trebuie să folosiți niciodată pedeapsa fizică pentru a corecta comportamentul nedorit al catelului.
  • Pedeapsa fizică vă poate răni catelul și vă va ruina relația.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar