Cum să evitați singurătatea

Singurătatea, deși un sentiment natural nu este ceva ce majoritatea oamenilor vor să experimenteze. Indiferent dacă sunteți predispus la singurătate ca urmare a unui iubit iubit sau loc, sau dacă vă pregătiți pentru un timp petrecut de prietenii și familia dvs., există multe modalități de a evita singurătatea. Uită-te la schimbările pe care le poți face singur, să încorporezi mai mult timp cu prietenii și familia în viața ta și să înveți cum să eviți mecanismele de coping de dependență.

Pași

Partea 1 din 3:
Petrecând timp de unul singur
  1. Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 1
1. Obțineți emoțiile în ordine. Înainte de a începe să scăpați de singurătatea dvs., trebuie să determinați ce este exact ceea ce vă face să vă simțiți singuri. Îți lipsește o anumită persoană sau un anumit loc? În general, simțiți că nu aveți mulți prieteni sau că prietenii pe care îi aveți nu sunt aproape de tine? Determinarea de ce vă puteți da singură o soluție pentru problema dvs. imediat - nu toată lumea poate spune unde apar sentimentele lor de singurătate. Dacă vă lipsesc o anumită persoană sau un loc pe care nu îl puteți vizita, o mare parte din rezolvarea problemelor va trebui să fie introspectivă. Dacă sunteți dornici de mai mulți prieteni sau vă simțiți izolați, decât soluția dvs. va fi mai probabil să ieșiți și să întâlniți oameni noi.
  • Încercați să jurnalizați dacă nu sunteți sigur de ce vă simțiți singuri. Fi cât mai specific posibil.
  • Nu vă faceți jenat la cauza (cauzei) singurătății. Este un sentiment perfect normal că toată lumea se luptă cu un moment dat sau altul.
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 2
    2. Concentrați-vă asupra sănătății. Înainte de a face alte modificări, ar trebui să vă uitați la propria sănătate pentru indicatorii cauzelor pentru singurătate. De multe ori lipsa de somn, exerciții fizice și alimente sănătoase vă poate lăsa să vă simțiți letargic și deprimat, ceea ce duce la singurătate în timp. Petreceți o săptămână, făcând schimbări pozitive la sănătatea dvs. - scopul de a obține opt ore de somn în fiecare noapte, încercați să se potrivească în cel puțin 30 de minute de activitate fizică și să taie alimente cu junk / încorporează mai multe fructe și legume în dieta ta. Dacă nimic altceva, făcând aceste lucruri vă va oferi mai multă energie și reducerea stresului, care influențează în general perspectivele dvs. pozitive și sentimentele fericirii.
  • Studiile au arătat că somnul slab și lipsa activității fizice sunt corelate cu sentimentele de singurătate.
  • Anumite alimente - în special fructe și legume - conțin hormoni care cresc fericirea.
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 3
    3. Aduceți un vechi hobby înapoi la viață. Este ușor să devii copleșit de izolare sau o listă masivă "to-do" și nu numai că nu mai aveți timp în viața dvs. pentru oameni, ci și pentru activitățile dvs. preferate. Este mult mai greu să vă simțiți singuri dacă vă bucurați în mod activ de o activitate, mai ales că aveți o anumită abilitate sau practică. Dacă aveți un hobby pe care îl iubiți sau sunteți interesat, lăsați-l deoparte de ceva timp în fiecare zi pentru a lucra la începerea lui (din nou). Ori de câte ori sunteți loviți cu acele dureri de singurătate, faceți un efort conștient de a petrece timp în hobby-ul dvs. Unele idei de hobby noi ar putea include:
  • Citirea regulată
  • Jucând un sport
  • Mergând drumeții
  • Luând tricotat sau croșetare
  • Învățarea de a găti sau de a încerca noi rețete
  • Pictură
  • Gradinarit
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 4
    4. Începe un proiect mare. Pe un tangent similar pentru a ridica un hobby, lucrul la un proiect mare poate fi o modalitate excelentă de a vă distrage atenția de sentimentele actuale de singurătate și de a vă ajuta să vă dați scopul când tot ce ați putea dori este să vă încurcați în pat. Ceea ce contează ca un proiect "mare" va varia de la o persoană la persoană - pentru un singur individ, ar putea însemna pictura interiorului casei lor. Pentru altul, ar putea însemna începerea unui nou grad sau set de clase printr-o universitate online. Oricare ar fi proiectul dvs. "mare", setați obiective zilnice sau săptămânale, astfel încât să aveți ceva de a vă concentra munca grea. Nu veți avea timp să vă simțiți singuri, cu toată dedicarea pe care o veți turca în proiectul dvs. Unele idei de proiecte mari ar putea include:
  • Învățați o nouă limbă
  • Scrierea cărții tale
  • Construirea unei bucăți mari de mobilier
  • Învățarea unui nou instrument
  • Construirea unei mașini sau motociclete din părți
  • Pornirea unei afaceri mici
  • Pornirea (sau finisarea) unui grad
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 5
    5. Petreceți mai mult timp în afara. Marele în aer liber a fost o putere de vindecare pentru milioane de oameni de-a lungul anilor. Și în timp ce s-ar părea contra-intuitiv pentru a vă depăși singurătatea, mergând în afară, timpul petrecut în natură va îmbunătăți probabil starea dvs. emoțională și va elimina acele sentimente de singurătate. Sunshina ajută la creșterea endorfinelor în sistemul dvs., făcându-vă să vă simțiți mai fericiți și mai puțin concentrați asupra singurătății voastre. În plus, explorarea locurilor noi, obținerea de sânge de pompare și văzând-vă localitatea naturală vă va schimba atenția și echilibrul starea mentală.
  • Căutați drumeții bune în zona dvs. sau pur și simplu explorați un parc nou.
  • Încercați să mergeți la caiac sau pe o plimbare cu bicicleta, dacă nu sunteți interesat de mers pe jos.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind în jurul altor persoane
    1. Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 6
    1. Faceți planuri mici cu prietenii, adesea. Dacă vă simțiți că vă puteți petrece doar cu oamenii dacă este la o petrecere sau la o cină plăcută, puteți limita timpul total de timp pe care ați putea fi cheltuiți cu persoane pe care le bucurați. Cu toate acestea, dacă ieșiți din calea dvs. de a planifica mici "date" pe tot parcursul săptămânii cu o varietate de prieteni, veți umple timpul liber cu socializare, ceea ce va elimina practic singurătatea din viața voastră cu totul. Ieșirea cu prietenii nu trebuie să ia mult timp sau bani. Indiferent dacă vă întâlniți pe cineva nou la cafenea sau vă apelați un vechi prieten, încercați unele dintre aceste idei ușoare "date":
    • Du-te la cafea sau la o cafenea
    • Faceți o plimbare printr-un parc local
    • Rulează comune împreună (în special cu un prieten apropiat / membru de familie)
    • Gatiti o noua reteta impreuna
    • Apuca prânzul în timpul pauzei la locul de muncă
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 7
    2. Faceți planuri mari, astfel încât să aveți evenimente pentru a aștepta cu nerăbdare. Este ușor să vă simțiți singuri și copleșiți când viitorul pare a fi sumbru și lipsit de orice plan. Dacă aveți ceva de așteptat să - fie că este un eveniment mare sau o întâlnire cu cineva pe care îl pierdeți - probabil că vă veți simți mai puțin singuratic și mai încântat pentru ceea ce urmează să vină. Luați timp pentru a face o listă de activități posibile pe care ați putea dori să le participați. Apoi, petreceți câteva zile, planificați evenimentul în cea mai mare măsură, astfel încât să fiți pe deplin pregătiți și fără stres. Dacă sunteți în stare, includeți alți oameni în procesul de planificare și evenimentul final pentru efect suplimentar de lovire singuratic. Luați în considerare planurile precum:
  • Mergând într-o călătorie în weekend într-un loc nou
  • Găzduind o petrecere de cină mare sau o bonfire
  • Mergând la un festival de muzică sau la alt eveniment conex
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 8
    3. Luați în considerare obținerea unui animal de companie. Dacă petreceți timp cu prietenii sau departe de casa dvs., nu este o opțiune pentru dvs., ați putea lua în considerare obținerea unui animal de companie pentru a ajuta la lupta cu singurătatea. Studiile au arătat că persoanele care au animale de companie sunt mult mai puțin susceptibile de a experimenta depresia și singurătatea decât cei care nu. Pisicile și câinii sunt, în general, considerați cele mai bune animale de companie pentru combaterea singurătății, deoarece sunt fericiți să interacționeze cu dvs. și să se bucure de contact fizic (în cea mai mare parte). Animalele de companie oferă companiei și o distragere bună de la orice sentimente negative care vă pot fi înfrânte.
  • Rețineți că obținerea unui animal de companie este o mare responsabilitate și necesită o cantitate mare de timp și îngrijire.
  • Dacă un câine sau o pisică nu va funcționa pentru stilul dvs. de viață, păsările și rozătoarele sunt animale comune care pot, de asemenea, ajuta.
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 9
    4. Evitați să rămâneți acasă tot timpul. Uneori, o schimbare de peisaj este tot ce este necesar pentru a vă împrospăta viața și pentru a vă face să vă simțiți puțin mai fericiți. Nu numai că, dar ieșind și de a vă expune noi oportunități pentru prieteni și hobby-uri. Țineți minte că doar pentru că ieșiți, nu înseamnă că trebuie să ieșiți cu oamenii. Poți să-ți cuceri singurătatea chiar dacă ieși singur, atâta timp cât faci ceva ce îți place. Încercați să mergeți la o nouă cafenea pentru muncă sau studii sau pur și simplu vizitați partea dvs. preferată a orașului.
  • Devenind dependente de patul sau canapeaua dvs. este o pistă rapidă spre singurătate. Faceți tot ce este mai bun pentru a ieși și încercați lucruri noi, chiar și atunci când tot ce ați putea dori este să faceți clic pe Netflix.
  • Partea 3 din 3:
    Evitarea mecanismelor de coping
    1. Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 10
    1. Înțelegeți că singurătatea și izolarea sunt diferite. Uneori, mai ales dacă sunteți o persoană mare, poate fi ușor să se amestece "singurătatea" cu "izolarea". Singuratatea este sentimentul de a lipsi pe cineva sau de ceva sau de a fi lăsat singur. Izolarea este pur și simplu actul de a fi singur. În timp ce singurătatea ar trebui remediată, izolarea este o parte normală și naturală a vieții. Nu vă simțiți obligați să completați fiecare moment de veghe cu activități și timp cu oamenii. Timpul de la tine este sănătos și necesar, și dacă nu vă simțiți cu adevărat singuri, nu este ceva ce trebuie să încercați să "rezolvi".
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 11
    2. Nu deveniți dependenți de familia și prietenii dvs. Când vă simțiți singuri și nu sunteți sigur de ce, poate fi ușor să vă întoarceți familia și prietenii ca o distragere față de emoțiile voastre. Cu toate acestea, acest lucru pur și simplu maschează sentimentele tale adevărate și nu te va ajuta să te simți mai bine pe termen lung. Să ia timp pentru a examina sursa (sursele) singurătății și pentru a lucra pentru a veni cu soluții pentru acest lucru în afara bazându-se în mod constant pe un prieten să te ia afară. Vă veți simți mai bine pe termen lung, chiar dacă acest lucru necesită o muncă mai emoțională și mentală între timp.
  • Imagine intitulată Evitați singurătatea Pasul 12
    3. Evitați comportamentele de coping dependență. Nu este neobișnuit ca cineva care se simte singuratic să ajungă la coping cu un comportament eventual de dependență - fie că este alcool, droguri, cumpărături, mâncare sau altceva. Când vă simțiți trist și cu adevărat lipsesc pe cineva / ceva, trebuie să vă adresați emotiilor direct. Încercarea de a evita sentimentele dvs. sau de a lucra în jurul lor cu comportament captivant nu este doar nesănătoasă, dar va exacerba problema singurătății. Ia măsuri pentru a lua decizii sănătoase de viață atunci când sunteți supărat, mai degrabă decât să utilizați remedii rapide care fac lucrurile mai rău în jos.
  • sfaturi

    Cel mai bine este să faceți schimbări interne înainte de a încerca să faceți schimbări externe.

    Avertizări

    Dacă întâmpinați dificultăți în depășirea singurătății și simțiți că a progresat în depresie, trebuie să vizitați un psiholog sau terapeut pentru ajutor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar