Cum să fii fără droguri

Nu trebuie să arătați greu să găsiți pe cineva a cărei viață a fost afectată de utilizarea lui de droguri. Mulți oameni au luat decizia de a folosi droguri și a regretat-o, dar asta nu trebuie să fie tu. Pentru cei care sunt deja dependenți: puteți fi gratuit de droguri.

Pași

Metoda 1 din 4:
Manipularea tentației de a încerca droguri
  1. Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 1
1. A stabilit goluri pentru tine. Studiile sugerează că au obiective (și persoanele care susțin aceste goluri) vă pot ajuta să fiți mai puțin probabil să utilizați droguri. Acest lucru este probabil pentru că vă încurajează să luați în considerare ceea ce doriți din viitorul dvs. și ce veți face pentru a vă aduce acolo. În schimb, utilizarea drogurilor este totul despre ceea ce se simte "bun" chiar acum, indiferent de impactul pe care îl face în viitorul tău.
  • Dacă vă simțiți tentați să încercați droguri, chiar o dată, luați în considerare ce poate face obiectivele dvs. pentru viitor. Cât de probabil sunteți să vă puteți atinge obiectivele dacă depindeți de un medicament scump și / sau ilegal sau de închisoare sau cu un cazier judiciar pentru utilizarea acestuia?
  • Stabilirea obiectivelor vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți încrederea în sine. Când vă simțiți încrezători în tine și la abilitatea dvs. de a realiza ceea ce ați făcut să faceți, sunteți mai puțin probabil să doriți să faceți droguri.
  • Stabilirea și realizarea obiectivelor este, de asemenea, esențială pentru a ieși din droguri. Această practică vă arată că puteți obține ceea ce ați stabilit să faceți, inclusiv prin folosirea consumului de droguri.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 2
    2. Petreceți timp cu cei dragi. Relațiile puternice cu familia și cele dragi sunt un factor de protecție împotriva consumului de droguri. Cu alte cuvinte, având o relație puternică cu familia și prietenii dvs. vă va face mai puțin probabil să renunțați la ispită.
  • Dacă vă simțiți presați sau curioși despre consumul de droguri, nu-l păstrați singur. Găsiți pe cineva pe care îl cunoașteți, încredeți și respectați că vorbiți despre asta. Alți oameni vă pot oferi sfaturi și sprijin, care este foarte important pentru a rămâne fără droguri.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 3
    3. Discutați cu cineva despre ce se întâmplă. Dacă sunteți în mod consecvent presați, chiar agresați, pentru a încerca droguri, discutați cu cineva în autoritate, cum ar fi un părinte, un profesor sau un consilier. Nu trebuie să vă confruntați cu această presiune pe cont propriu. Obținerea de sprijin de la alții vă va ajuta să stați puternici împotriva drogurilor.
  • Imaginea denumită etapa 4
    4. Faceți altceva să vă simțiți bine. Dacă sunteți tentați să utilizați medicamente pentru că doriți să vă simțiți bine, păstrați-vă atenția de droguri, făcând alte lucruri care sunt plăcute și distractive.
  • De exemplu, luați un hobby, petreceți mai mult timp râzând cu prietenii, jucați un joc video distractiv sau ajutați-i pe alții să se simtă mai bine. Acest lucru vă va ajuta să găsiți un nou înțeles în viața voastră..
  • Mergeți la o alergare, pierdeți-vă într-un roman bun, discutați cu familia și prietenii, jucați un joc video distractiv sau încercați în mod activ să vă rezolvați problema sau gândurile negative, căutând consiliere.
  • Discutați despre modul în care vă simțiți cu prietenii sau să vă angajați într-o activitate distragătoare cum ar fi ieșirea la un film.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 5
    5. Opriți înainte de a începe. Dacă vi se oferă droguri, declinați și plecați. Dacă vă este frică de presiunea de la egal la egal, știți în inima voastră că prietenii adevărați vă vor respecta dacă vă decideți să spuneți nici un medicament și nu vă vor împinge să faceți ceva ce nu doriți să faceți. Dacă o fac, atunci luați în considerare găsirea unui nou grup de prieteni.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 6
    6. Păstrează-ți Distanța. Dacă vedeți un membru al familiei sau un prieten care ia droguri, stai departe de ei și cu siguranță nu urmați pe urmele lor. Dacă puteți, vorbiți cu un prieten adult de încredere despre acesta - pot oferi îndrumări sau asistență socială. Un sistem de asistență poate fi crucial pentru succesul unei persoane în realizarea și menținerea unui stil de viață fără droguri.
  • Fiți conștienți de faptul că vulnerabilitatea la dependența de droguri poate rula în familie, deci dacă aveți un membru al familiei care este dependent de droguri, știți că ați putea fi deosebit de vulnerabili și ar trebui să faceți acest lucru mult mai mult pentru a fi gratuit de droguri.
  • Dacă aveți prieteni care folosesc în mod activ droguri, găsiți noi prieteni. În schimb, înconjurați-vă cu oameni care nu folosesc droguri și care gândesc că este sobru este o modalitate mai bună de a trăi. Adolescenții sunt deosebit de probabil să utilizeze droguri dacă prietenii lor fac.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 7
    7. Evitați ispita. Dacă există un anumit grup de oameni la școală care sunt cunoscuți că fac droguri, nu atârnă în jurul lor. Puteți găsi prieteni interesați de comportamente mai productive.
  • Dacă sunteți la o petrecere și vă dați seama că există droguri acolo, pur și simplu plecați. Presiunea de la egal la egal vă poate face să vă spargeți, chiar dacă sunteți sigur că veți putea spune nu.
  • Fiți conștienți de faptul că influența socială este foarte puternică și are un efect asupra ispitei dvs. de a utiliza droguri. Chiar și mass-media socială vă poate influența că aveți mai multe șanse de a utiliza droguri. Dacă observați o mulțime de fotografii despre consumul de droguri pe mass-media dvs. social, luați în considerare blocarea acelor surse de influență.
  • Imaginea intitulată Fiți drogul liber Pasul 8
    8. Reflectați asupra ispitelor dvs. Dacă sunteți tentat să încercați droguri chiar și atunci când sunteți pe cont propriu, cum ar fi văzând cum ar fi să experimentați cu adderall-ul copilului dvs., puteți să vă ocupați de acea ispită. Gândește-te la tine, "De ce vreau cu adevărat să încerc asta?" Care sunt motivele pentru care doriți să încercați droguri?
  • Dacă este pentru că credeți că toți ceilalți o fac și doriți să vă conectați cu prietenii tăi, amintiți-vă că nu toată lumea face droguri. De fapt, consumul de droguri în general este în jos în rândul tinerilor. Există o mulțime de modalități minunate și sănătoase de a vă conecta cu prietenii dvs., cum ar fi luarea unui hobby sau a unui sport împreună.
  • Dacă este pentru că vă simțiți stresați sau presați, recunoașteți că consumul de droguri este o modalitate comună de a gestiona stresul, dar este foarte nesănătoasă. Există modalități excelente de a gestiona stresul, cum ar fi exercițiul, yoga și meditația. Dacă vă simțiți cu adevărat stresați, vorbirea cu un terapeut ar putea ajuta și.
  • Amintiți-vă că abilitățile de luare a deciziilor nu au maturizat complet dacă sunteți adolescent. Alegerea de a folosi droguri este o decizie care te-ar putea bântui pentru tot restul vieții tale. Vă va mulțumi în vârstă de 50 de ani pentru a decide să încercați droguri?
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 9
    9. Nu spune nici o aserinare. Cel mai probabil va veni un moment în care vi se va cere să faceți droguri. Fiți ferm în răspunsul dvs. și nu ezitați. Dacă ezitați să lăsați ușa deschisă pentru presiunea de la egal la egal.
  • Dacă cineva care vă oferă medicamente vă întreabă de ce nu doriți să le faceți, nu aveți nevoie să dați motive. Doar spuneți că nu faceți droguri. Dacă oferiți motive, lăsați ușa deschisă pentru o conversație ulterioară, în cazul în care persoana poate încerca apoi să vă convingă să încercați drogurile.
  • Este posibil ca oamenii să încerce să vă schimbe mintea spunând lucruri cum ar fi "Dar toată lumea o face" sau "Doar o dată nu te va răni." Rămâne ferm. Puteți spune persoanei că, de fapt, consumul de droguri a coborât în ​​rândul tinerilor, atât de clar că nu toată lumea o face și nu veți fi nici. Sau puteți spune "Nu, nici măcar o dată. Nu am nevoie de asta în viața mea."
  • Imaginea intitulată Fiți drogul liber Pasul 10
    10. Rămâi angajat. Păstrați mintea ascuțită și implicată activă în lumea din jurul vostru. Dacă rămâneți angajați și ocupați și activi, nu veți avea timp să faceți droguri. Plictiseala poate duce la consumul de droguri, deci prin faptul că nu a fost niciodată plictisit, veți fi mai puțin probabil să utilizați droguri.
  • Aflați o limbă nouă. Ridica un hobby. Învățați-vă un instrument muzical. Voluntar în comunitatea dvs. Vă veți îmbogăți viața (și vă va stimula CV-ul) și vă veți ajuta să vă îndepărtați de droguri.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 11
    11. Aflați ce te face fericit. Depresia și stima de sine scăzută pot duce la consumul de droguri. Daca esti Experimentarea depresiei, Ar trebui să căutați un consilier pentru a vă ajuta să lucrați prin el. În plus, urmărirea lucrurilor care vă fac fericiți și mențineți-vă stima de sine vă va face mai puțin probabil să implicit la consumul de droguri.
  • Faceți o listă cu tot ceea ce vă face fericiți. Alegeți câteva care sunt ușor de atins, cum ar fi experiențele cum ar fi gătitul o masă ieftină sau mergând la filme și asigurați-vă că vă angajați în mod regulat în aceste activități.
  • Metoda 2 din 4:
    Abținerea de la utilizarea medicamentelor din nou
    1. Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 12
    1. Înțelegeți de ce oamenii folosesc droguri. Oamenii devin dependenți, deoarece sunt auto-medicina. Apoi sunt ținute în ciclul dependenței din cauza simptomelor de retragere din droguri.Calea de a deveni liberă de droguri este să se confrunte cu mai întâi de dependența fizică prin a merge la o clinică unde puteți participa la un program pentru a ajuta la simptomele de retragere, care uneori pot fi amenințătoare de viață și apoi abordând problemele emoționale care duc la Decizia de a folosi medicamente dependente pentru a masca durerea emoțională.
    • Oamenii care folosesc droguri sunt nu "Rău" sau "imoral".
    • Oamenii care folosesc medicamente adesea nu pot pur și simplu "."Dependențele de droguri își schimbă creierul în moduri care fac dificilă - dar nu imposibil - să renunțați.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 13
    2. Cunoașteți declanșatoarele. Dacă ați utilizat medicamente înainte, fiți conștienți de declanșatoarele care sunt asociate cu medicamentele dvs. Acest lucru ar putea include droguri de droguri, un grup de prieteni, o anumită locație sau chiar un anumit cântec pe care l-ai ascultat când ai făcut droguri.
  • Dacă există anumite declanșatoare pe care le știți, pot provoca o problemă și pot duce la consumul de droguri, aruncați-le departe. Ștergeți acea melodie de la iPod-ul dvs. sau aruncați acele lucrări de rulare - dacă declanșatoarele dvs. sunt permanent, veți fi mai puțin probabil să utilizați medicamente.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să nu mergeți în locuri pe care le-ați folosit când ați folosit droguri. Rămâneți departe poate fi dificil, dar vă va ajuta să vă loviți de drogul.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 14
    3. Alăturați-vă unui sistem de asistență pentru recuperare în comunitate sau de familie. Sprijinul este esențial nu numai pentru a rămâne în afara drogurilor, ci pentru a le scoate. Dacă vă luptați să trăiți o viață liberă de droguri, un grup de sprijin poate fi de ajutor.
  • Pentru a găsi unul, discutați cu medicul, consilierul sau alt furnizor de asistență medicală, verificați agenda telefonică pentru o listă de grupuri de asistență locală, consultați cu grupurile de comunitate religioase sau seculare sau discutați cu grupuri locale sau naționale care sunt dedicate pentru a ajuta oamenii să ajungă dependențe anterioare.
  • Imaginea intitulată Fiți drogul liber Pasul 15
    4. Încercați "surfing."Îndemnul de navigare este un exercițiu de spirit care vă recunoaște dorința și vă ajută să" călătoriți "până când nu pleacă. Imaginați-vă că sunteți un surfer care călătorește ca un val până când se rupe și devine moale și mic și ușor de manevrat. Urgența surfului este mai eficientă decât încercarea de a ignora sau de a reprima o poftă.
  • Amintiți-vă că probabil că aceasta nu este prima dată când ați experimentat dorința de a face droguri. A trecut nevoia asta înainte? Răspunsul este aproape sigur da. Amintiți-vă că va trece și acest timp. Urgele există, dar nu trebuie să acționați pe ea.
  • Observați gândurile și senzațiile pe care le experimentați în timpul îndemânării. De exemplu, ați putea simți un sentiment puternic pe care doriți să-l utilizați drogul de alegere. S-ar putea să vă simțiți transpirați sau mâncărime sau vă simțiți neliniștiți. Recunoașteți aceste lucruri ca fiind existente. Amintiți-vă că sunt doar gânduri - nu au cu adevărat putere asupra voastră.
  • Concentrează-te pe respirație adâncă Pe măsură ce vă surf îndemnurile. Respirați încet și uniform, în și în afara. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați atenția în acest moment, mai degrabă decât să vă concentrați asupra poftei voastre.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 16
    5. Spune-ți că vei aștepta 10 minute. Dacă simțiți o dorință foarte puternică de a utiliza droguri, întârziere prin a vă spune că vă veți aștepta 10 minute. Doar 10, asta-i tot. Poti sa faci asta. Când 10 minute este în sus, dacă dorința este încă puternică, spuneți-vă că veți aștepta încă 10 minute. Păstrați întârzierea până la trecerea nevoii. Va, dat timp suficient.
  • Metoda 3 din 4:
    Țineți corpul sănătos
    1. Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 17
    1. Mânca sănătos. Mintea și corpul sunt strâns legate, deoarece mintea constă în lucrările complexe ale creierului, un organ biologic și o parte a corpului. Aceasta înseamnă că sănătatea mintală și sănătatea corporală sunt strâns legate. Deoarece sănătatea mintală slabă este asociată cu consumul de droguri, iar sănătatea mentală și corporală sunt legate, păstrând un corp sănătos este o parte importantă a faptului că este liber de droguri. O modalitate de a menține un corp sănătos este de a mânca alimente sănătoase.
    • Mănâncă alimente întregi, cum ar fi carne slabă, nuci, fructe și legume.Cine știe, ați putea chiar să dezvoltați o pasiune pentru gătit care vă construiește stima de sine și se transformă într-un hobby care vă ajută să vă păstrați drogul liber.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 18
    2. Exercițiu. Lucrul poate elibera endorfinele care vă fac să vă simțiți bine într-un mod mult mai sănătos decât modul în care medicamentele vă fac să vă simțiți bine. Exercitarea ajută la reducerea stresului și chiar poate combate cazurile minore de depresie - atât stresul, cât și depresia crește riscul de utilizare a drogurilor, deci este important să exersați în mod regulat pentru a vă ajuta să păstrați libertatea de droguri.
  • Imaginea intitulată Scapă de aciditate Pasul 14
    3. Evitați să aveți prea multă cofeină. Prea multă cofeină vă poate face să vă îngrijorați și nerăbdători, ceea ce poate contribui la sentimentele de stres și vă pot face mai probabil să vă întoarceți la utilizarea (altor) medicamente pentru a contracara anxietatea pe care o produce cofeina.
  • Imaginea intitulată Fiți drogul liber Pasul 20
    4. Dormi suficient. O lipsă de somn poate contribui la sănătatea mintală slabă, cum ar fi provocând sentimente de oboseală, tristețe și anxietate, toate acestea pot adăuga probabilitatea de a folosi medicamente pentru a evita să se simtă rău.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 21
    5. Relaxați-vă corpul și mintea. Practicați tehnicile de relaxare pentru a vă ajuta să rămână sănătoși mental și fizic. Tehnicile de relaxare reduc impactul stresului asupra corpului dvs. prin negarea sentimentelor negative și a senzațiilor corporale negative, cum ar fi tensiunea musculară. Stresul este un motiv comun ca oamenii să înceapă să folosească droguri, astfel încât gestionarea stresului vă va ajuta să rămâneți fără droguri.
  • Încercați vizualizarea. Această tehnică implică formarea imaginilor mintale pașnice și relaxante. De exemplu, imaginați un ocean calm și încercați să-l imaginați cu toate simțurile dvs. - gândiți-vă cum mirosi, cum ar simți vântul și soarele împotriva pielii tale. Să vă scufundați pe deplin în experiență.
  • Încercați un exercițiu liniștitor, cum ar fi Yoga sau Tai Chi.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 22
    6. Încercați meditație. Meditația poate fi o modalitate excelentă de a gestiona stresul și de a se concentra asupra respirației și conștientizării corpului. Medita Pentru a vă liniști pe măsură ce vă confruntați îndemna să utilizați alcool sau droguri. Persoanele care meditează tind să aibă rate mai mari de succes de a rămâne pe droguri pe termen lung.
  • Găsiți un loc confortabil și liniștit pentru a sta la 10-15 minute.
  • Concentrați-vă pe respirația, inhalați adânc și constant.
  • Când gândurile trec prin mintea voastră, eliberați-i fără judecată. Întoarceți-vă atenția înapoi la respirație.
  • Imaginea denumită etapa 23 fără droguri
    7. Încercați relaxarea musculară progresivă. Această tehnică vă ajută să vă dați seama de diferența dintre mușchii tensionați și relaxați. Aceasta implică o tensionare lentă, apoi relaxând fiecare grup muscular - acest lucru va ajuta la delimitarea diferenței dintre tensionată și relaxată și să vă luați mintea de la ceea ce vă subliniază.
  • Începeți cu degetele de la picioare. Strângeți-le la fel de tare cum puteți pentru 5 secunde, apoi relaxați-vă timp de 5 secunde. Observați senzația de relaxare. Mișcați-vă corpul de la viței, coapse, fese, abs, piept, umeri, brațe, gât și față.
  • Metoda 4 din 4:
    Căutarea tratamentului
    1. Imagine denumită Fii de droguri fără etapa 24
    1. Căutați consiliere. Oamenii care se recuperează de la o dependență necesită îndrumare și tratament. Consilierea vă poate oferi sprijinul de care aveți nevoie pentru a rămâne gratuit la droguri atunci când renunțați sau recuperați de la o dependență.
    • Tratamentul comportamental, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă, este foarte eficientă în a ajuta oamenii care folosesc droguri să-și gestioneze îndemnurile și să-și oprească consumul de droguri.
    • Terapia familială poate fi de asemenea utilă, mai ales dacă disfuncția dvs. de familie contribuie la utilizarea drogurilor.
    • Managementul de situații de contingență utilizează armătură pozitivă, cum ar fi recompensele, pentru a rămâne la droguri.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber pas 25
    2. Luați în considerare participarea la o facilitate de detoxifiere. Există beneficii și dezavantaje la instalațiile de spitalizare sau în ambulatoriu. Facilitățile de spitalizare permit monitorizarea atentă, eliminarea potențialului de utilizare a drogurilor, iar procesul de detoxifiere este destul de accelerat.Cu toate acestea, acestea pot fi destul de scumpe și pot limita alte activități, cum ar fi locul de muncă. Tratamentele în ambulatoriu costă mai puțin și au mai puțin un impact asupra vieții individului, dar nu pot fi la fel de eficiente datorită potențialului de acces la medicamente din cauza în afara instalației.Acest lucru are avantajul de a fi mai puțin perturbatoare pentru viața pacientului și mai puțin costisitoare. Cea mai bună setare depinde de o varietate de factori, inclusiv de medicamentul de abuz, cantitatea utilizatorului drogurilor și durata istoricului abuzului, vârsta pacientului și condițiile medicale și / sau psihiatrice coexistente, printre altele.
  • Pentru a găsi un centru de detoxifiere, căutați aici: HTTPS: // FindTreatament.Samhsa.Gov /
  • Persoanele cu probleme serioase de utilizare a drogurilor, o lungă istorie a consumului de droguri, implicarea în activități criminale sau probleme cu funcționarea socială datorată medicamentelor sunt adesea ajutate de tratamentul rezidențial la o instalație de detoxifiere.
  • Imaginea intitulată Fiți drogul liber Pasul 26
    3. Găsiți un sponsor. Multe grupuri de sprijin bazate pe egalități alocă sponsori membrilor noi. Sponsorul este un dependent de recuperare care vă va ajuta prin pașii programului de recuperare. Un sponsor bun va:
  • vă ajută să creșteți, să deveniți mai productivi, de definiția dvs.
  • Ajutați-vă să deveniți mai autonomi, mai iubiți ai dvs., mai încântați, mai puțin sensibili, mai liberi pentru a deveni autoritatea pentru viața voastră.
  • să nu fiți o cârjă sau să fiți în jurul dvs. dacă nu reușiți să faceți progrese.
  • sfaturi

    Discutați cu cei în care aveți încredere în ispită, vor înțelege și vă vor ajuta să evitați-o.
  • Dacă aveți o problemă de droguri, discutați cu un consilier școlar sau luați în considerare aderarea la un grup, cum ar fi alcoolicii anonimi, ALATEEN sau N.A.
  • Nu luați niciodată droguri. Medicina este considerată un medicament, dar nu abuzează niciodată medicamentele.
  • Fi curajos și nu vă fie frică să spuneți "NU" Când sunt oferite droguri sau alcool.
  • Educă-te. Știind ce se poate întâmpla este jumătate din luptă. D.A.R.E. și deasupra influenței vă poate ajuta să înțelegeți posibilele medicamente acolo și ceea ce pot face pentru corpul vostru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar