Cum de a fi rapid

Postul sau abținerea de la alimente și băuturi, altele decât apa pentru o perioadă stabilită, este practicată pentru a promova bunăstarea fizică și spirituală. Mergând fără hrană pentru o perioadă lungă de timp poate fi periculoasă, deci asigurați-vă că sunteți suficient de sănătoși pentru a fi rapid. Indiferent dacă încercați o dietă intermitentă sau observați tradițiile credinței dvs., luați măsuri de precauție pentru a vă lipi rapid în siguranță. Discutați cu medicul dumneavoastră în avans, mai ales dacă luați medicamente sau aveți o istorie a oricăror condiții medicale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Lipiți de o siguranță rapidă
  1. Imagine intitulată Pasul rapid 1
1. Consultați-vă medicul, mai ales dacă aveți probleme medicale. Discutați cu un medic pentru a vă asigura că postul nu vă va afecta negativ sănătatea. Trecerea unui rapid poate face o taxă periculoasă pe corpul dvs. dacă aveți o istorie a problemelor medicale.
  • În plus, femeile însărcinate, copiii și vârstnicii ar trebui să evite postul.
  • Dacă sunteți preocupat de postul în scopuri spirituale, amintiți-vă că majoritatea religiilor permit excepții pentru copii, femeile însărcinate, vârstnicii și persoanele care nu sunt suficient de sănătoase pentru a fi rapid.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 2
    2. Pregătiți-vă corpul pentru a fi treptat treptat. Dacă nu ați postit niciodată înainte, este dificil să preziceți modul în care corpul vostru va răspunde. Începeți mici în loc să tăiați alimentele cu totul pentru o perioadă extinsă. Veți avea o șansă mai bună la lipirea în siguranță cu un rapid dacă vă ușurați-vă în ea.
  • S-ar putea să începeți să începeți treptat câteva alimente sau să reduceți consumul de calorii timp de 1 zi. De exemplu, încercați tăierea adăugate zaharuri din dieta dvs. pentru o săptămână sau mâncați 50% mai puține calorii pentru o zi.
  • Sfat de experți
    Shira Tsvi

    Shira Tsvi

    Personal Trainer & Fitness InstructorShira TSVI este un instructor personal și instructor de fitness cu peste 7 ani de experiență de formare personală și peste 2 ani, conducând un departament de formare a grupului. Shira este certificată de Colegiul Național de Exercițiu profesioniștilor și Institutul de Educație Fizică și Sport Orde Wingate din Israel. Practica ei are sediul în zona San Francisco Bay.
    Shira Tsvi
    Shira Tsvi
    Instructor personal și instructor de fitness

    Expert truc: O modalitate simplă de a începe să mănânci mai puțin este să tăiați fiecare masă pe care ați mânca în mod normal pe parcursul zilei în jumătate. Apoi, dacă vă simțiți capabil, puteți face aceste porțiuni mai mici, de asemenea.

  • Imagine intitulată Pasul rapid 3
    3. Gata de bucătărie pentru post. Indiferent dacă postați să pierdeți în greutate, să construiți disciplină sau în scopuri religioase, faceți tot ce este mai bun pentru a vă scapa bucătăria de ispite. Dacă lăsați alimente și băuturi tentante situate în jurul casei, postul va fi o experiență mult mai greu. Evitați achiziționarea de articole interzise înainte de rapid și dați oricărei persoane la prieteni sau familiei.
  • Țineți minte că ar trebui să aveți în continuare alimente în frigider și cămară. Dacă observați Ramadan, de exemplu, asigurați-vă că aveți fructe, legume, boabe întregi și surse de proteine ​​sănătoase pentru IFTAR și Suhoor.
  • Dacă sunteți creștini și ați renunțat la bomboane și ciocolată pentru împrumut, nu lăsați aceste articole așezate pe tejghea. Dați oricărui la distanță sau faceți tot ce este mai bun pentru a păstra elementele pe care le-ați renunțat la vedere și în afara minții.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 4
    4. Evitați să faceți activități de înaltă energie în timpul dvs. Faceți ajustări în timpul dvs. rapidă și încercați să nu vă supraexpuneți. Din moment ce nu luați într-o cantitate obișnuită de nutrienți și calorii, activitățile exigente ar putea duce la slăbiciune, amețeli sau leșin.
  • Postul absolut ar putea să nu fie înțelept dacă ocupația dvs. implică o muncă grea sau dacă activitățile exigente sunt altfel inevitabile.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 5
    5. Distrage-te dacă te simți tentat să trișezi. Daydreaming despre sărbători va crește numai poftele, așa că faceți tot ce este mai bun pentru a vă tenta de mâncare și băuturi în afara minții voastre. Dacă vă simțiți tentați să vă răsfățați, spuneți-vă: "Opriți-vă. Îmi pot controla gândurile și sunt angajat în acest repede."Încercați să faceți o activitate ușoară, cum ar fi redarea unui joc, ascultarea muzicii, grădinării sau scrierii.
  • Petrecerea timpului cu un prieten sau o rudă ar putea fi o distragere bună, atâta timp cât știu că postați. Nu ați dori să vă sugerați să ieșiți la cină sau să apucăm conuri de înghețată.
  • Evitați vizionarea televizorului, deoarece reclamele vă pot ispiti cu imagini de alimente și oamenii care mănâncă. S-ar putea să existe și o mulțime de postări legate de alimente pe social media. Încercați să citiți o carte sau să lucrați la un proiect de ambarcațiune.
  • Țineți minte că ar trebui să vă ascultați corpul dacă vă spune ceva greșit. Încercați să recunoașteți diferența dintre sentimentul tentat să vă răsfățați și să aveți nevoie să mâncați pentru că vă simțiți rău.
  • Imagine intitulată Pasul 6
    6. Încercați postul cu prietenii, rudele sau colegii. Un sentiment de comunitate ar putea ajuta să vă motiveze să rămâneți cu planul dvs. Vezi dacă un prieten, relativ, coleg de cameră, partenerul tău sau un coleg va lua rapid cu tine. Vă puteți ține reciproc răspunzător și vă puteți da reciproc discuții PEP atunci când apar ispite.
  • Dacă postați în scopuri spirituale, comunitatea dvs. de credință vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 7
    7. Opriți postul dacă vă simțiți rău. Steagurile roșii includ slăbiciune, amețeli, confuzie, vedere tunel, leșin și greață sau vărsături. Dacă aveți vreunul referitor la simptome în timpul unei apă rapide, beți apă și mâncați o masă mică. Corpul tău ar putea avea un timp greu de manipulat alimente grele, mai ales dacă ești greață, deci du-te pentru biscuiți, prăjituri sau supă.
  • Dacă nu vă simțiți mai bine de la 1 la 2 ore după ce ați avut o masă ușoară, apelați-vă medicul.
  • Aceste simptome ar putea fi semne de urgență medicală dacă postați și aveți o afecțiune medicală astfel de diabet sau boală renală sau dacă luați medicamente pentru inimă sau tensiune arterială.
  • Metoda 2 din 3:
    După o dietă intermitentă
    1. Imagine intitulată Fast Pasul 8
    1. Restricționați aportul de calorii 5 zile pe lună pentru un plan mai ușor. Dacă mergeți fără alimente, nu pare nesigură sau nedorită, încercați o dietă mai puțin intensă. Timp de 5 zile consecutive în fiecare lună, încercați să mâncați 1/3 la 1/2 cât mai multe calorii pe care le-ați în mod normal. Dacă sunteți obișnuiți să consumați 3.000 de calorii pe zi, mergeți la 1.000 la 1.500.
    • În afară de cele 5 zile de dietă, mănâncă o dietă normală și sănătoasă. Nu împachetați o mulțime de dulciuri și alimente grase în timpul perioadelor non-post.
    • De asemenea, puteți încerca să vă restricționați aportul caloric timp de 4 zile consecutive, apoi reluând dieta dvs. normală timp de 10 zile consecutive.
    • Există dovezi că restricția calorică imită efectele benefice ale postului strict fără riscurile potențial dăunătoare pentru sănătate.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 9
    2. Încercați Dieta de repaus zilnic 16: 8 pentru pierderea în greutate. Pentru o dietă zilnică de repaus, încercați să consumați alimente solide numai în intervale de 8 ore, cum ar fi între 10 A.M. și 6 p.M. În afara acestor ore, limitați consumul în apă, ceai fără cafeină și alte băuturi non-cofeină, non-alcoolice și fără calorii.
  • Postul zilnic intermitent poate ajuta la promovarea pierderii în greutate. Din moment ce încă mai întâlniți nevoile dvs. nutriționale zilnice, există un risc mai scăzut de efecte adverse.
  • Amintiți-vă să evitați consumul de mâncare în timpul ferestrei dvs. de 8 ore. Mănâncă o dietă normală, echilibrată de fructe, legume, proteine ​​slabe (cum ar fi păsările de curte sau peștele fără piele albă) și boabele integrale.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 10
    3. Rapid pentru 2 zile non-consecutive pe săptămână pentru a urma dieta 5: 2. Dieta de repaus 5: 2 implică mâncarea în mod normal timp de 5 zile a săptămânii și a vă restrânge caloriile timp de 2 zile. De exemplu, ați putea fi rapid sau mâncați mai puține calorii în zilele de marți și vineri.
  • În zilele de post, planurile de dietă recomandă consumă 500 de calorii dacă sunteți o femeie și 600 dacă sunteți bărbat. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul medical susțin că acestea sunt numere arbitrare.
  • Deoarece nu există dovezi științifice care să sprijine un număr optim de calorii să consume într-o zi de post, încercați să experimentați și să vedeți ce funcționează pentru dvs. Dacă consumarea de 500 până la 600 de calorii pe zi nu se simte corect, încercați să mâncați 1/3 sau 1/2 din suma pe care o veți în mod normal.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 11
    4. Să fie atenți la curățarea și detoxioanele. Lipirea la o dietă lichidă pentru o perioadă lungă de timp ar putea fi periculoasă. În plus, unele diete de crash sfătuiește să bea băuturi nepasteurizate și alte produse care ar putea să vă facă rău.
  • Să fie suspicios de planuri de dietă care promite să vă detoxifice sistemul. Corpul vostru se detoxifică cu ajutorul rinichilor, ficatului și a altor organe.
  • Pentru a vă ajuta corpul să se detoxifică, să bea multă apă, să mănânce alimente bogate în fibre (cum ar fi nuci, boabe și fructe și legume crude) și consumă alimente fermentate în mod natural (cum ar fi iaurt, kimchi și varustraut).
  • Metoda 3 din 3:
    Postul în scopuri spirituale
    1. Imagine intitulată Pasul 12
    1. Aflați despre rolul pe care postul îl joacă în tradiția dvs. religioasă. Chiar dacă sunteți bine-versat în practicile credinței dvs., este util să revizuiți scopul postului în religia dvs. În majoritatea religiilor, postul este menit să promoveze moderarea, disciplina și devotamentul. Ați putea citi texte religioase, cereți liderilor la locul vostru de închinare sau discutați cu prietenii și rudele care practică credința voastră.
    • Depășirea simțului literal al postului și reflectarea asupra semnificației sale morale și spirituale ar putea ajuta la susținerea hotărârii.
  • Imagine intitulată Pasul rapid 13
    2. Evitați să vă lăudați sau să vă plângeți rapid. Postul nu este vorba despre lovirea către alte persoane despre cât de sfânt sunteți sau cât timp ați plecat fără să mănânci. Nu trebuie să-i spui altora despre cât de greu este sau se plâng de lupta ta, fie.
  • În schimb, concentrați-vă pe utilizarea experienței pentru a vă îmbunătăți credința. Amintiți-vă, nu este vorba despre ceea ce alte persoane se gândesc la tine. Punctul este de a cultiva virtutea și de a onora principiile tradiției dvs. religioase.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 14
    3. Opriți-vă pentru un moment de rugăciune când simțiți dureri de foame. Când vă simțiți tentați sau foame, opriți și spuneți o rugăciune pentru a vă face mintea de lucruri. Închideți ochii și reflectați asupra faptului că faceți acest lucru pentru un scop mai înalt.
  • În timp ce rugăciunea vă poate ajuta să rămâneți motivați, amintiți-vă că există o diferență între a fi tentat să vă răsfățați și să fiți rău. Dacă întâmpinați amețeli, confuzie, viziune de tunel, leșin sau altele referitoare la simptome, este mai bine să mănânci ceva.
  • Imagine intitulată Fast Pasul 15
    4. Mâncați încet mesele bine echilibrate. În conformitate cu Ramadan, adepții islamului rapid în timpul zilei timp de aproximativ o lună. Postul pentru această perioadă de timp poate fi solicitant pe corp, deci este important să profitați la maximum de Iftar și Suhoor sau mesele permise după apusul soarelui și înainte de răsăritul soarelui.
  • În timp ce mâncărurile permise nu ar trebui să fie indulgente, ar trebui să încercați încă să mâncați un amestec de fructe, legume, boabe și proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi. Din fericire, din Africa de Nord la subcontinentul indian, mesele servite în mod tradițional la IFTAr includ adesea combinații de orez, legume, date, carne, sucuri de fructe și lapte.
  • Încercați să mâncați încet mesele permise, și să evitați alimentele bogate și grase. După postul pe tot parcursul zilei, gulping o masă puternică s-ar putea face rău.
  • Indiferent de credința voastră, orice mese permise în perioadele lungi de posturi ar trebui să fie sănătoase și bine echilibrate și ar trebui să vă ritm când mâncați.
  • sfaturi

    Planificați o activitate pentru vremurile în care în mod normal, ați mânca. Ați putea să vă odihniți, să citiți, să meditați, să scrieți într-un jurnal, să petreceți timp în natură sau să vă petreceți cu cei dragi. Având un plan de ori în mod normal, vă puteți ajuta să vă ajutați rapid.
  • Încercați să fiți conștienți de starea dvs. de spirit. Dacă postul te face iritabil și scurt temperat, reamintiți-vă că sunteți prost pentru că vă este foame. Dacă nu puteți scutura o stare proastă, ar putea fi cel mai bine să luați o gustare sau o masă ușoară.
  • Avertizări

    Nu repede dacă aveți o istorie a oricăror tulburări de alimentație. Discutați cu medicul dumneavoastră, un profesionist de sănătate mintală sau un iubit de încredere dacă credeți că ați putea avea o tulburare de alimentație. Dacă un iubit și-a exprimat îngrijorarea, le ascultați și obțineți ajutor.
  • Nu repede dacă sunteți gravidă sau alăptați. Consultați medicul dumneavoastră înainte de post dacă aveți o istorie a oricăror condiții medicale sau luați medicamente. Postul poate afecta modul în care medicamentul funcționează sau duce la efecte secundare nedorite.
  • Este deosebit de important să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți diabet zaharat și luați insulină, luați medicamente pentru tensiune arterială ridicată sau aveți orice inimă, rinichi, ficat sau condiții metabolice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar