Cum să fii în siguranță în timpul sarcinii

În timpul sarcinii unei femei, sănătatea ei afectează în mod direct sănătatea și dezvoltarea fătului ei. Alegerea produselor sigure pot ajuta la limitarea expunerii fătului dvs. la substanțe chimice și toxine dăunătoare, protejând în același timp propria sănătate. De asemenea, va trebui să vă asigurați că obțineți o nutriție adecvată și continuați să vă exercitați pe parcursul sarcinii. Făcând alegeri sigure și informate, vă puteți ajuta să vă protejați și copilul dumneavoastră.

Pași

Metoda 1 din 4:
Menținerea sănătății fizice
  1. Imaginea intitulată face sex în timpul sarcinii Pasul 1
1. Faceți prima vizită de îngrijire prenatală. Ori de câte ori rămâne gravidă, va trebui să programați prima vizită de îngrijire prenatală cu obstetricianul dvs. În această primă vizită, veți afla ce să vă așteptați în timpul fiecăruia dintre trimestrele dvs. și veți începe să primiți îngrijire care monitorizează atât sănătatea, cât și sănătatea fătului dvs.
  • În timpul vizitelor prenatale, medicul dumneavoastră vă va lua semnele vitale, luați-vă familia și istoricul medical, discutați cu privire la preocupările legate de siguranță și să vă răspundeți la întrebări.
  • Imagine intitulată Obțineți o față curată, acnee Free Pasul 25
    2. Primiți îngrijire prenatală regulată. Îngrijirea prenatală timpurie și regulată poate contribui la reducerea riscului de rată scăzută la naștere și a altor complicații de naștere. Îngrijirea prenatală este importantă pentru sănătatea dumneavoastră și pentru sănătatea copilului dumneavoastră, iar vizitele regulate permit medicului dumneavoastră să-și spună orice risc de sănătate devreme.
  • În săptămânile 4 până la 28, probabil veți vedea medicul dumneavoastră despre o dată pe lună. Le veți vedea de două ori pe lună pentru săptămâni de 28 până la 36 de ani, iar apoi săptămânal în săptămânile 36 până când dați naștere.
  • Femeile care sunt mai vechi de 35 de ani sau au condiții de sănătate le pot vedea mai frecvent pe medicul lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru dinții dvs. Pasul 11
    3. Vedeți medicul dentist. În timpul sarcinii, organismul dvs. eliberează anumiți hormoni care pot afecta sănătatea orală, cum ar fi progesteronul și estrogenul. Aceste schimbări hormonale vă fac mai susceptibile la boala gingiilor, cum ar fi gingivita. Ar trebui să vă vedeți dentistul la fiecare șase luni pentru o curățare și un examen.Este important să periați, să atașați și să practicați îngrijirea dentară obișnuită în timpul sarcinii.
  • Unele planuri de asigurare pot include îngrijirea dentară în timpul sarcinii.
  • Imagine intitulată Preveniți defectele nașterii Pasul 4
    4. Fă sport regulat. Cu excepția cazului în care vă confruntați cu complicații, ar trebui să vă exercitați în mod regulat în timpul sarcinii. Exercitarea ajută la reducerea riscului de complicații, ridicați nivelul de spirit și energia, împiedicați creșterea excesului de greutate și îmbunătățiți somnul. Femeile gravide ar trebui să exercite moderat cel puțin 30 de minute în cele mai multe zile ale săptămânii.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre rutina dvs. de exerciții. Ei vă pot recomanda să nu vă exercitați dacă aveți complicații medicale, cum ar fi anemia sau preeclampsia.
  • Dacă nu ați exercita în mod regulat înaintea sarcinii, ar trebui să începeți cu cât mai puțin cinci minute de exercițiu pe zi și să creșteți treptat durata până când ajungeți la 30 de minute pe zi.
  • Metoda 2 din 4:
    Mâncarea sănătoasă în timpul sarcinii
    1. Imaginea intitulată pierde pasul de grăsime picior 11
    1. Mâncați suficientă proteină, carbohidrați și grăsimi. O dietă sănătoasă oferă nutriția pe care o aveți și copilul dumneavoastră. În timp ce nevoile dvs. calorice vor varia în funcție de vârsta, greutatea și nivelul activității fizice, trebuie să vă asigurați că mâncați alimentele nutritive potrivite.
    • Consultați-vă medicul, dar ca o orientare trebuie să mâncați aproximativ 75-100 grame de proteine, 6-11 porții de cereale, 2-4 porții de fructe, 4 sau mai multe porții de legume și 4 porții de produse lactate în fiecare zi.
    • Nu aveți nevoie să vă măriți drastic aportul de calorii în timpul sarcinii. Nu trebuie să vă măriți caloriile în primul trimestru. Chiar și în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru, va trebui doar să mâncați aproximativ 300 de calorii în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Construirea oaselor mai puternice Pasul 2
    2. Urmați instrucțiunile de vitamine și nutrienți. Dincolo de principalele grupuri de nutrienți, trebuie să primiți cantități adecvate de calciu, fier, vitamina C și folat în timpul sarcinii. Multe femei aleg să ia vitamine prenatale pentru a-și completa dietele. Iată liniile directoare de vitamine și câteva alimente în care puteți găsi aceste substanțe nutritive:
  • 1000-1300 miligrame de calciu. Produse lactate, cum ar fi lapte complet și iaurt, iar verdele întunecați sunt surse bune de calciu.
  • 27 miligrame de fier. Puteți găsi fier în carne, pește, fasole și spanac.
  • 80-85 miligrame de vitamina C. Fructele citrice (cum ar fi portocalele), pepeni, broccoli, conopida și ardei verzi sunt surse bune de vitamina C.
  • 0.46 miligrame de folat. Folat, numit și acid folic, pot fi găsite în legume cu frunze verde închis și leguminoase.
  • Imaginea intitulată pierde grăsimea coapsei Pasul 4
    3. Bea multa apa. Profesioniștii din domeniul medical recomandă să beți cel puțin 10 cești (2.4 litri) de fluide în fiecare zi în timpul sarcinii. Apa ar trebui să fie fluidul primar pe care îl beți. Apa poate fi capabilă să reducă unele simptome de sarcină, cum ar fi constipația sau umflarea excesivă.
  • Imaginea intitulată vindecă o febră la domiciliu Pasul 17
    4. Reduceți riscul dvs. pentru diabetul gestational. Diabetul gestational apare atunci când corpul dvs. nu poate face și utiliza toată insulina pe care o are nevoie în timp ce sunteți sarcină. Acest lucru poate apărea dacă obțineți prea multă greutate în timpul sarcinii sau dacă greutatea dvs. este distribuită inegal în jurul abdomenului dvs., creșterea presiunii în jurul acestei zone. Vă puteți reduce riscul prin limitarea consumului de grăsimi la mai puțin de 30% din caloriile dvs. zilnice, menținând o greutate sănătoasă și exercitarea regulată în timp ce sunteți însărcinată.
  • Pentru a trata diabetul gestational, va trebui să mâncați planuri speciale de masă și să vă programați activitatea fizică. Dacă este severă, medicul dumneavoastră poate prescrie tratamente de insulină.
  • Dacă aveți diabet gestational, sarcina dvs. va fi considerată un risc ridicat. Este posibil să fie necesar să fiți monitorizați de către medicul dumneavoastră mai frecvent.
  • Dacă diagnosticate și tratate, diabetul gestational va dispărea, de obicei, la scurt timp după nașterea copilului.
  • Imagine intitulată Stresul de luptă cu o bună nutriție Pasul 1
    5. Limitați consumul de alimente prelucrate. Dieta dvs. ar trebui să fie formată în principal din alimente nutritive și prelucrate cu joasă, cum ar fi boabele și legumele întregi. Alimente prelucrate, cum ar fi sifon sau bomboane, conțin aditivi chimici cum ar fi îndulcitori artificiali și conservanți. În special, evitați orice fel de carne prelucrată, cum ar fi carnea de prânz, câinii calzi și fructele de mare prelucrate.
  • Imaginea intitulată tratează hipotiroidismul pasul 5
    6. Fii mai precaut cu fructe de mare. Produsele brute sau subacvatice pot conține paraziți nocivi, bacterii și viruși care reprezintă un risc grav de sănătate. Ar trebui să evitați, de asemenea, să consumați anumite fructe de mare. În timp ce peștele pot oferi niște substanțe nutritive sănătoase în timp ce sunteți însărcinată, trebuie să vă asigurați că este corect gătită.
  • Potrivit FDA, femeile însărcinate pot mânca până la 12 uncii de fructe de mare, care este scăzută în mercur, cum ar fi somonul, tilapia și creveții în fiecare săptămână.
  • Metoda 3 din 4:
    Practicând îngrijirea de sine
    1. Imaginea intitulată pierde greutatea rapidă și în siguranță (pentru fete tehnic) Pasul 15
    1. Dormi suficient. Somnul este foarte important în timpul sarcinii, dar unele femei gravide consideră că este mai dificil de a obține un somn de noapte odihnitor. Cercetările au arătat că femeile care dorm mai puțin de șase ore pe noapte sunt mult mai susceptibile de a avea livrări mai dificile sau au o secțiune cezariană decât cei care dau șapte sau mai multe ore pe noapte. Încercați să dormiți cel puțin șapte ore pe timp de noapte, și să pui cât de frecvent de mai multe ori.
    • Încercați să vă păstrați exercițiul, consumul de cafeină și NAP mai devreme în timpul zilei pentru a ajuta la adormirea mai ușor.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 21
    2. Cunoaște semnele depresiei. În timpul sarcinii, multe femei se confruntă cu schimbări de dispoziție ca urmare a modificărilor hormonale, a creșterii stresului sau a anxietății și a factorilor de mediu. Depresia este o tulburare de spirit care provoacă tristețe și lipsă de speranță, iar în timp ce depresia poate apărea în orice etapă de viață, poate fi dificil să se descurce cu tulburarea în timpul sarcinii. Dacă observați o combinație a acestor simptome aproape în fiecare zi, în ultimele două săptămâni, discutați cu furnizorul dvs. medical pentru a vedea dacă puteți fi diagnosticat cu depresie. Simptomele includ:
  • Plângere frecventă
  • Având probleme de concentrare
  • Pierderea interesului în activitățile zilnice, chiar și cele pe care le-ați găsit odată foarte plăcute
  • Având energie scăzută sau oboseală extremă care nu se îmbunătățește cu odihnă
  • Ideație suicidară
  • Sentimente copleșitoare de vinovăție, tristețe sau lipsă de valoare
  • Senzație de "albastru", "trist", sau "gol" pentru majoritatea zilelor
  • Sentimentul anxios
  • Imaginea intitulată ameliorarea stresului 22
    3. Limitați stresul dumneavoastră. Stresul ocazional este o parte normală a sarcinii, la fel cum este în timpul altor ori în viața ta. Multe femei întâmpină o anumită anxietate sau frică de a deveni mame și de a face față sarcinii. Cu toate acestea, nivelurile constante și ridicate de stres pot fi dăunătoare pentru tine și pentru sănătatea bebelușului tău. Încercați să limitați cantitatea de stres pe care sunteți sub gestionarea stresului.
  • Găsiți modalități de a detensa ca relaxarea, meditația, făcând yoga, desen sau citirea unei cărți. Dacă vă simțiți că vă simțiți copleșiți, luați în considerare vorbirea cu un prieten, membru al familiei sau a unui terapeut despre preocupările și îngrijorările dvs.
  • Luarea claselor de sprijin lamaze sau a sarcinii vă pot menține ocupat și reduceți stresul în timpul sarcinii. Aceste clase vor oferi sprijin și înțelegere prin învățarea dvs. Cum să vă îngrijiți copilul.
  • Aromaterapia vă poate ajuta să vă stresați și să vă relaxați. Adăugați un miros relaxant vă place, cum ar fi lavanda, la un difuzor de miros înainte de culcare sau ori de câte ori vă simțiți stresați.
  • Imagine intitulată Deal cu STALKERS PASUL 11
    4. Obțineți ajutor într-o relație abuzivă. Din păcate, sarcina poate fi un stresor major asupra unei relații și este un declanșator comun pentru violența domestică. Potrivit Centrului de Control al Bolilor, 4 până la 8% dintre femeile însărcinate raportează abuzul în timpul sarcinii. Acest număr poate fi mult mai mare, deoarece femeile ar putea fi frică să-și raporteze abuzul. Abuzul domestic este o crimă și nu este niciodată justificată. Ea reprezintă un risc grav de sănătate și siguranță pentru dvs. și pentru copilul dumneavoastră.
  • Apelați un număr de urgență ca 911, poliția sau o linie telefonică de violență domestică dacă vă temeți vreodată că partenerul dvs. vă poate abuza.
  • Metoda 4 din 4:
    Evitarea substanțelor toxice și dăunătoare
    1. Imaginea intitulată Scapă de mirosul corpului natural Pasul 6
    1. Renunță la orice utilizare a tutunului. Fumatul și utilizarea tutunului fără fum, inclusiv e-țigaretele, este periculos în timpul sarcinii. Dacă sunteți un utilizator tutun, trebuie să vă opriți imediat când sunteți gravidă. Utilizarea tutunului expune un făt la substanțe chimice și toxine periculoase, limitează alimentarea cu oxigen și împiedică eliberarea nutrienților. Este, de asemenea, periculos pentru sănătatea ta.
    • Prin oprirea utilizării produselor de tutun, puteți reduce riscul de natalitate scăzută, pierderea sarcinii, moartea infantilă, nașterea prematură și alte complicații.
  • Imagine intitulată Flush rinichii Pasul 2
    2. Nu beți alcool.Medicii nu au identificat un nivel sigur de alcool pentru femei să consume în timpul sarcinii. În timp ce ele nu sunt siguri dacă poate exista o cantitate sigură de alcool pentru a bea, ei știu că consumul de alcool în exces poate duce la sindromul de alcool fetal.
  • Pentru a fi în siguranță, nu beți deloc în timpul primului trimestru. După aceea, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă este bine să aveți o băutură ocazională.
  • Dacă aveți o problemă de băut, contactați imediat un furnizor medical pentru a dezvolta un plan de tratament pentru a vă ajuta să renunțați la băut.
  • Imagine intitulată Deal cu pasul de leșin 13
    3. Evitați orice narcotice ilicite. Narcotice ilegale, cum ar fi cocaina, heroina sau metamfetaminele sunt extrem de periculoase pentru copilul dumneavoastră. Narcoticele pot afecta dezvoltarea copilului, munca și livrarea dvs. și sănătatea lor generală. Aceste medicamente pot trece prin bariera placentară și pot afecta direct copilul. Bebelușii născuți la mamele dependente de substanțele ilicite sau mamele care folosesc droguri ocazional, se confruntă cu complicații de naștere, convulsii, probleme de dezvoltare, probleme mentale și riscuri sporite pentru problemele de sănătate în timpul vieții lor.
  • Nu există o cantitate sigură de narcotice că copilul dumneavoastră poate fi expus la. Acestea fiind spuse, prin oprirea medicamentelor la începutul sarcinii, puteți reduce riscul copilului de a dezvolta o problemă.
  • Discutați cu furnizorul dvs. medical despre stabilirea unui plan de tratament dacă vă luptați cu utilizarea narcotică. Fiți conștienți de faptul că, în unele state și țări, furnizorii de asistență medicală vor furniza mame așteptate de testare.
  • Imagine intitulată Nivelurile inferioare de testosteron Pasul 3
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente sigure. Când sunteți însărcinată, trebuie să fiți extrem de atenți cu orice medicamente pentru contor și prescripție pe care le luați. Consultați-vă cu medicul despre orice medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, cum ar fi colesterolul sau medicamentele de tensiune arterială, luați în timpul primei vizite prenatale. Este posibil să nu aveți nevoie să nu mai luați aceste medicamente sau să începeți să luați o alternativă sigură de sarcină. De asemenea, ar trebui să întrebați despre orice medicamente pentru preparate pe care le puteți lua, cum ar fi ameliorarea durerii sau medicamentele alergice.
  • Medicamentele care sunt sigure pentru femeile care nu sunt însărcinate nu pot fi sigure pentru femeile însărcinate. Nu luați nicio ipoteză despre riscurile asociate cu anumite medicamente și consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicamente noi.
  • 5. Tratați orice boli cu transmitere sexuală. Boli ca sifilis, gonoree sau SIDA pot trece pe copilul atunci când se nasc. Dacă ați fost diagnosticat cu un STD, discutați cu medicul dumneavoastră despre tratarea acestuia și reducerea riscului copilului de a le contracta. Unele STD pot fi tratate în condiții de siguranță cu medicamente în timpul sarcinii, în timp ce altele, inclusiv HIV / SIDA și hepatita B, pot necesita medicamente antivirale speciale și monitorizare frecventă.
  • Evitați să aveți sex neprotejat cu noi parteneri în timpul sarcinii. Continuați să vă testați pe parcursul sarcinii.
  • Imaginea intitulată vindecă o febră la domiciliu Pasul 11
    6. Limitați aportul de cofeină. Cofeina poate afecta dezvoltarea copilului în timpul sarcinii. Limitați cantitatea de cofeină din dieta dvs. la mai puțin de 200 de miligrame pe zi. Pentru referință, 8 uncii de cafea conține aproximativ 91 miligrame de cofeină.
  • Treceți la ceaiurile, sucurile și cafelele decolorate în timpul sarcinii pentru a vă limita aportul de cofeină sau pentru a bea fluide non-cofeină cum ar fi apa și laptele.
  • Imaginea intitulată Ajutați la salvarea mediului Pasul 45
    7. Treceți la toate curățenii naturale de uz casnic. Curătorii de uz casnic pot conține substanțe chimice puternice care sunt dăunătoare pentru copiii nenăscuți. Acestea pot conține, de asemenea, mirosuri nocive care pot declanșa greață sau dureri de cap.
  • Purtați mănuși atunci când utilizați produse de curățare pentru a vă limita expunerea prin contactul cu pielea și deschideți o fereastră sau porniți un ventilator pentru a ventila spațiul.
  • Imagine intitulată Ajutați la salvarea mediului Pasul 14
    8. Nu utilizați produse realizate cu BPA. Bisphenol A (BPA) este o chimică industrială folosită pentru a face materiale plastice grele și este, de asemenea, folosit ca o căptușeală în mai multe alimente conservate. În timp ce cercetarea se face în continuare cu privire la amploarea și efectele BPA asupra bebelușilor, BPA este un disruptor endocrin care poate distruge dezvoltarea fetală. Puteți căuta alimente conservate care sunt etichetate ca "BPA-Free" și utilizează alternativele BPA. De exemplu, puteți utiliza recipiente fără BPA și fără sticlă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Bucurați-vă de sarcină. Acest lucru poate fi un timp stresant, iar în timp ce există multe lucruri pe care ar trebui să le evitați, vă puteți distra în continuare în timpul sarcinii.
  • Unele femei consideră că sunt utile să-și scrie gândurile, sentimentele și starea de spirit în timpul sarcinii. Jurnalizarea vă poate ajuta să urmăriți progresul sarcinii.
  • Avertizări

    Fumul secundar este periculos pentru tine și pentru copilul tău. Evitați să petreceți timpul în zonele în care alții fumează și limitează expunerea dvs. la fum.
  • Discutați cu furnizorul dvs. medical înainte de a lua orice suplimente noi, vitamine sau medicamente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar