Cum să se usuce oregano

Indiferent dacă vă recoltați Oregano propriu Sau a luat câteva tulpini la magazinul alimentar, va trebui să-l uscați înainte de ao putea folosi ca ingredient sau garnitură. Uscarea este esențială deoarece îmbunătățește textura și aroma de oregano. Înainte de a vă usca oregano-ul, spălați-l prin clătirea în apă rece dacă este murdar. Apoi, vă puteți usca oregano-ul prin agățați-l sau fixați-l pe o tavă. Dacă vă grăbiți, puteți utiliza, de asemenea, un deshidrator sau un cuptor. Fiți atenți, dacă vă încălziți oregano-ul pentru prea mult timp, puteți arde frunzele și vă ruinează aromele.

Pași

Metoda 1 din 5:
Pregătiți-vă Oregano
  1. Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 1
1. Îndepărtați frunzele uscate sau ruminate din tulpini. Luați-vă tulpinile de oregano și le-ați lăsat pe contorul de bucătărie. Controlați-i să caute frunze maro sau uscate. Clipul aceste frunze folosind foarfece de grădină, foarfece sau cuțit de bucătărie. De asemenea, puteți să le rupeți pur și simplu de la uzină cu mâna. Aruncați aceste frunze nesănătoase sau aromate.
  • Dacă oricare dintre frunze are o culoare care diferă de restul plantei, le tăiați. Oregano ar trebui să aibă o culoare profundă, verde când îl uscați.

Bacsis: Frunzele care sunt deja uscate vor putrezi în momentul în care ați terminat uscarea restului ierburilor. De asemenea, ei nu vor gusta foarte bine, deoarece nu au absorbit multă umiditate în timp ce planta a crescut.

  • Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 2
    2. Clătiți oregano-ul dvs. sub un curent de apă rece. Setați o colandere în chiuveta de bucătărie pentru a prinde frunze care cad. Clătiți frunzele sub apă rece timp de 10-15 secunde pentru a le spăla. Dacă ați scos deja frunzele de la tulpină, puneți-le direct în colander pentru a le spăla. Nu aveți nevoie să eliminați frunzele pentru a vă usca Oregano.
  • Dacă frunzele dvs. sunt curate sau achiziționate ambalate, oregano pre-spălate, nu trebuie să le clătiți. De fapt, este mai bine să le săriți, deoarece Oregano își păstrează bine umiditatea și acest lucru va face ca procesul de uscare să ia mai mult.
  • Dacă tulpinile tale sunt prăfuite, au fost mâncate de bug-uri sau să arate un fel de murdar, este o idee bună să le spălați.
  • 3. Agitați-vă ierburile uscate și le ștergeți cu un prosop de hârtie. Întoarceți apa din chiuvetă. Agitați ușor oregano-ul în chiuvetă pentru a îndepărta cea mai mare parte a apei. Blot ușor oregano cu prosoape de hârtie uscată pentru a absorbi cea mai mare parte a umidității suprafeței.
  • Așezați oregano-ul dvs. timp de 6-12 ore pentru ao usca înainte de a utiliza o altă metodă dacă clătiți-o. Înfășurați tulpinile în sfoară, legați-o, apoi atașați sfoară la un cârlig, cuier sau o tijă de perdea.
  • Metoda 2 din 5:
    Agățat de oregano pentru ao usca
    1. Adunați oregano-ul în grupuri de 2-4 tulpini și puneți-le într-o pungă de hârtie. Luați o pungă de hârtie care poate ține toate frunzele și pumnul de 10-15 găuri mici în fiecare parte a sacului cu o furculiță, cuțit sau stilou. Puneți sacul de pe partea sa. Luați-vă tulpinile de oregano și legați-le împreună cu mâna, astfel încât tulpinile să fie împreună. Plasați frunzele în interiorul sacului cu 3-4 inci (7.6-10.2 cm) din tulpinile dvs. lipind.
    • Această metodă durează cea mai lungă, dar este metoda tradițională pentru uscarea ierburilor. Este cel mai bun mod de a vă asigura că tulpinile dvs. sunt complet uscate, menținându-le aromele.
    • Punga de hârtie vă va proteja frunzele de la praf. Puteți sări peste acest pas dacă veți stoca oregano-ul într-o zonă bine ventilată.
    • Unii oameni preferă să pună o gaură în fundul sacului de hârtie și să glisați tulpinile prin deschidere, astfel încât frunzele să stea capătul deschis al sacului. Puteți face acest lucru dacă preferați.

    Bacsis: Nu trebuie să aveți nevoie de mai mult de 2-4 tulpini de oregano dacă nu o faceți în loturi mari pe care să le utilizați pe parcursul a câteva luni. Frunzele de la 2-4 tulpini ar trebui să producă o mulțime de frunze pentru garnitură sau aromă de alimente.

  • 2. Înfășurați sfâșia strâns în jurul tulpinilor pentru a le asigura împreună. Luați o lungime de 6-12 în (15-30 cm) de sfoară și o înfășurați în jurul tulpinilor și pungii, direct sub primul set de frunze. Înfășurați tulpinile și punga strâns împreună prin înclinarea sfoară în jurul tulpinii de 2-3 ori și tragându-l strâns. Legați sfâșia într-un nod pentru a vă asigura sacul și tulpinile voastre.
  • Puteți utiliza o lungime de 36-42 în (91-107 cm) și folosiți lungimea excesivă pentru a vă închide ierburile dacă doriți să evitați utilizarea 2 lungimii separate de sfoară.
  • Puteți utiliza Jutet Sfoară, Sfoară Butcher sau șir de bumbac pentru a vă înfășura ierburile. De asemenea, puteți utiliza o bandă de cauciuc dacă nu aveți nici o sfoară.
  • 3. Țineți tulpinile de la un pol, cârlig sau linie de îmbrăcăminte cu sfoară. Cea mai ușoară modalitate de a vă închide tulpinile este să luați o lungime de 24-36 în (61-91 cm) de sfoară și să o atașați la cealaltă sfoară pe care ați înfășurat în jurul tulpinilor dvs. cu un nod. De asemenea, puteți înfășura lungimea în jurul tulpinilor și le puteți lega sub primul nod pe care l-ați făcut. Legați-vă sfoară la un cârlig de îmbrăcăminte, tija de perdea sau cârlig de comandă într-o zonă uscată și bine ventilată a casei dvs. pentru a vă închide ierburile.
  • În timp ce este frumos să-ți imaginezi ierburile atârnate în bucătăria ta, acesta este de fapt cel mai rău loc pentru a stoca oregano-ul tău. Când gătiți ceva pe aragaz, mirosurile de alimente pot intra în oregano și pot modifica arome.
  • O altă modalitate de a vă atârna tulpinile este să desființați o clipă de hârtie, alunecă jumătate din ea între sfoară, și cârligul jumătății inferioare a firului. Apoi, utilizați cârligul de sus atârnați cârligul pe o lungime de sfoară.
  • 4. Așteptați 2-6 săptămâni pentru oregano dvs. să se usuce. Atârnând ierburile dvs. pentru a le usca poate dura ceva timp. În mod obișnuit, Oregano va dura 2-6 săptămâni pentru a se usca, deși poate fi mai lungă sau mai scurtă, în funcție de cât de umezeală este oregano-ul dvs. atunci când îl uscați, conținutul de umiditate al camerei dvs. și cât de mult fluxul de aer există în casa dvs. După 1-2 săptămâni de uscare, verificați oregano-ul dvs. la fiecare 2-3 zile pentru a vedea dacă acesta sa uscat complet.
  • Oregano uscat va fi verde pal și se va prăbuși ușor în mâinile tale. Dacă doriți să verificați dacă sunt uscați, puneți o singură frunză într-un vas de sticlă etanș. Dacă nu se condensează umiditatea în interiorul borcanului, frunzele sunt uscate.
  • Păstrați oregano uscat într-un recipient etanș.
  • Metoda 3 din 5:
    Uscarea oregano-ului pe tăvi
    1. Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 8
    1. Obțineți un set de tăvi dehidratare cu un ecran de protecție. Tăvi de deshidratare sunt 2 tăvi din plastic sau metal care se deplasează unul pe altul pentru a aer din alimente. Tăvi de deshidratare pot fi achiziționate de la un magazin de bunuri de casă sau de bucătărie. Obțineți un set cu un ecran de protecție pentru a păstra bug-urile și praful din ierburi.
    • Această metodă durează mai puțin timp decât să vă agățați ierburile, dar trebuie să vă tăiați frunzele pentru a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 9
    2. Setați oregano-ul în mod egal între tăvi și le stivuiți. Îndepărtați frunzele de pe oregano cu foarfece sau foarfece. Setați frunzele în sus pe tava de jos. Lăsați 1-2 centimetri (10-20 mm) între fiecare frunză, astfel încât nu există nici o suprapunere între frunzele dvs. Odată ce ați umplut una din tăvile voastre, plasați cealaltă tavă pe partea de sus.
  • Dacă ecranul dvs. de protecție nu este construit în tăvi, plasați unul sub frunzele de pe tava de jos atunci când le așezați. Setați celălalt ecran de protecție din partea de sus a celei de-a doua tăvi când le stivuiți.
  • Bacsis: Dacă aveți tăvi mai mari, vă puteți lăsa frunzele pe tulpini. Aceste tăvi de deshidratare mai mari tind să fie destul de scumpe.

  • Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 10
    3. Lăsați tăvile în zona caldă și bine ventilată. Luați tăvile de deshidratare într-o cameră din casa dvs., care este caldă și bine ventilată. Rotiți ventilatorul pe jos dacă camera nu are o mulțime de flux de aer. Evitați plasarea tavăi lângă o fereastră sau într-o cameră bine luminată. Soarele vă va vopsi frunzele și poate încălzi unele dintre uleiurile aromate din oregano.
  • Picturele sunt perfecte pentru uscarea oreganoului pe tăvi de deshidratare. Subsolurile sunt, de obicei, o alegere slabă, deoarece au tendința de a prinde umiditatea în cameră.
  • 4. Așteptați cel puțin o săptămână pentru ca oregano-ul dvs. să se usuce. În fiecare zi, verificați frunzele pentru a vedea dacă au fost uscate. Acest proces durează în mod obișnuit 4-7 zile, deși poate dura mai mult în funcție de condițiile camerei în care le uscați afară. Odată ce frunzele dvs. sunt complet uscate, scoateți-le din tăvi și păstrați-le într-un recipient etanș.
  • Dacă ți-ai uscat frunzele pe tulpină, ar trebui să poți trage cu ușurință frunzele de pe tulpină.
  • Când Oregano este uscat, frunzele vor fi puțin mai palide și se vor prăbuși ușor în palma voastră. Dacă nu sunteți sigur dacă oregano este uscat, puneți o frunză într-un vas de sticlă timp de 15 minute. Dacă nu se condensează umiditatea în borcan, este uscat.
  • Metoda 4 din 5:
    Folosind un dehidrator alimentar
    1. Aranjați oregano-ul dvs. în straturi unice de pe tăvile deshidratului. Scoateți tăvile de pe deshidratorul dvs. trăgând-le afară. Îndepărtați frunzele de pe tulpinile cu foarfece, cu un cuțit sau trăgându-le. Stratificați frunzele pe tăvile deshidratorului, lăsând 1-2 centimetri (10-20 mm) de spațiu între fiecare frunză individuală. Puteți utiliza fiecare tavă din deshidratorul dvs. pentru a vă răspândi frunzele.
    • Această metodă este mai rapidă decât lăsarea aerului dvs. de oregano, dar necesită utilizarea unui deshidractor alimentar. Dacă nu aveți deja un deshidrator, ele pot fi cam scumpe.
    • Poți să-ți deshidrați oregano-ul cu frunzele încă pe tulpină dacă poți potrivi tulpinile din interiorul deshidratorului. Majoritatea deshidratoarelor sunt prea mici pentru a se potrivi cu toate tulpinile.
  • Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 13
    2. Preîncălziți deshidratorul la 100 ° F (38 ° C). Conectați-vă deshidratorul și rotiți alimentarea. Rotiți cadranul sau apăsați butoanele pentru a seta deshidratul la 100 ° F (38 ° C). Așteptați 5-10 minute pentru deshidratorul dvs. de alimente să atingă temperatura necesară.
  • Dacă aveți un set de umiditate, setați-l la cea mai mică setare disponibilă.
  • Dacă este foarte cald în casa ta și umiditatea este ridicată, rotiți deshidratorul la 125 ° F (52 ° C).
  • 3. Setați tăvile din interiorul deshidratorului. Odată ce deshidratorul dvs. este preîncălzit, puneți pe un cuptor mitt. Deschideți ușa pentru deshidrator. Reintroduceți cu atenție fiecare tavă din deshidrator, alunecându-l în canelurile în care se află tăvile. Închideți ușa pentru deshidrator.
  • Încercați să evitați să vă întrerupeți frunzele sau să agită tăvile în timp ce le puneți înapoi în deshidrator.
  • 4. Lăsați oregano-ul să se usuce în deshidrator timp de 1-4 ore. Timpul necesar pentru oregano dvs. complet uscat depinde de mai mulți factori. După ce oregano dvs. sa gătit timp de o oră, deschideți deshidratorul și inspectați frunzele. Dacă sunt mai întunecați, se înclină puțin, și se prăbușește când le-ai îmbrăcat cu furculița, sunt terminate. Dacă nu sunt, păstrați frunzele în deshidrator timp de încă 1-3 ore, verificându-le periodic pentru a vă asigura că nu le ardeți.
  • Verificați oregano-ul dvs. oregano o dată la fiecare 20 de minute după 1 oră a trecut. Acest lucru vă va asigura că nu vă ardeți accidental oregano-ul.
  • Lăsați oregano-ul dvs. să se răcească timp de 20 de minute înainte de a le depozita într-un recipient etanș.
  • Avertizare: Dacă mirosi fum, oregano-ul dvs. probabil începe să cânte. Transformați deshidratorul și scoateți tăvile cu un mitt de cuptor pentru a le lăsa să se răcească.

    Metoda 5 din 5:
    Încălzire Oregano în cuptor
    1. Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 16
    1. Preîncălziți cuptorul la 170 ° F (77 ° C). Setați un suport de sârmă în mijlocul cuptorului. Închideți ușa cuptorului. Rotiți cadranul sau apăsați butoanele de pe cuptor pentru a le seta la 170 ° F (77 ° C). Așteptați 5-10 minute pentru a preîncălzi cuptorul.
    • Aceasta este cea mai rapidă metodă, dar este, fără îndoială, cea mai riscantă. Puteți să vă ardeți accidental oregano-ul. De asemenea, puteți elimina o mulțime de arome prin supraîncălzirea acesteia. Totuși, dacă vă grăbiți, acesta este cel mai bun mod de a vă usca oregano-ul.

    Bacsis: Dacă utilizați această metodă, nu aveți nevoie să vă ștergeți oregano-ul uscat cu prosoape de hârtie după spălare. De fapt, umiditatea vă poate menține frunzele în siguranță în timp ce se încălzesc.

  • Imagine intitulată Oregano uscată Pasul 17
    2. Răspândiți oregano-ul pe o tigaie curată și uscată. Obțineți o tigaie curată și uscată și fixați-o pe tejghea. Luați oregano-ul și puneți-l pe tigaia de foaie descoperită. Dacă încălziți tulpini, setați fiecare tulpină paralelă pe tigaie. Dacă încălziți frunzele individuale, răspândiți-le în mod egal pe tigaia de foaie cu 1 în (2.5 cm) între fiecare frunză.
  • Nu contează dacă vă uscați pe Oregano sau în afara tulpinilor.
  • Imagine intitulată Oregano uscat Pasul 18
    3. Coaceți oregano-ul dvs. timp de o oră în rack-ul central al cuptorului. Odată ce cuptorul a fost preîncălzit, apucați tigaia de foaie și glisați-o cu grijă în mijlocul rack-ului central. Închideți ușa cuptorului pentru a permite oregano-ului dvs. să înceapă uscarea. Lăsați oreganoul în cuptor timp de o oră pentru a lăsa să se usuce.
  • Poate dura ceva mai mult de o oră pentru oregano dvs. să se usuce. Dacă vă uscați frunzele de pe tulpină, poate dura ceva mai puțin timp.
  • Dacă vă lăsați oregano-ul în cuptor prea mult, puteți încălzi majoritatea aromelor și a uleiurilor cheie din planta dvs.
  • 4. Scoateți tava și lăsați-l pe oregano să se răcească timp de 10-20 de minute. Odată ce oregano-ul dvs. a fost uscat, scoateți tava din cuptor. Setați-o în partea de sus a cuptorului pentru a lăsa să se răcească. Așteptați 10-20 de minute înainte de a vă transfera oregano-ul la un recipient etanș.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În timp ce nu puteți mânca tulpina, puteți să rămâneți în șemineu data viitoare când ați pus un incendiu pentru a vă da casa un miros minunat. Puteți lipi tulpina într-un fumător sau aragaz lent pentru a da carnea unei arome erbacee.
  • Oregano nu este doar pentru pizza! Utilizați-l pentru a garnița pizza, cartofi, salată, supă, carne de porc sau coleslaw.
  • Avertizări

    Tulpina de oregano este antebabilă.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pregătiți-vă Oregano

    • Strecurătoare
    • Foarfece, foarfece sau cuțit
    • Apă
    • Servețele de hârtie

    Agățat de oregano pentru ao usca

    • Swina
    • Pungi de hârtie
    • Cuțit, foarfece sau foarfece

    Uscarea oregano-ului pe tăvi

    • Foarfece, foarfece sau cuțit
    • Tăvi de deshidratare

    Folosind un dehidrator alimentar

    • Deshidractor
    • Cuptor Mitt
    • Foarfece, foarfece sau cuțit

    Încălzire Oregano în cuptor

    • Cuptor
    • Cuptor Mitt
    • Pantalon
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar