Cum de a usca tutunul

Indiferent dacă este vorba de fumat, pentru utilizare ceremonială sau pentru o soluție de insecte repellent, există multe motive pentru a usca sau a aer-cure, propriile frunze de tutun. Uscarea tutunului este un tip de proces de întărire care durează între 3 și 8 săptămâni pentru a pregăti în mod corespunzător tutunul pentru utilizare. Această metodă de întărire va produce frunze de tutun care sunt, în raport cu alte metode de întărire, scăzute în zahăr, ridicate în nicotină și dulce în aromă!

Pași

Partea 1 din 2:
Agățat frunze de tutun pentru uscare
  1. Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 1
1. Tubacco uscat în toamnă pentru cele mai bune rezultate. Zilele calde și uscate și nopțile răcoroase, relativ umede ale vara târzie și căderea timpurie oferă condițiile perfecte pentru uscarea frunzelor de tutun.
  • Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 2
    2. Alegeți frunzele care sunt un galben palid pentru uscare. Frunzele de tutun care sunt prea verde vor usca verde, pe care doriți să le evitați. În mod obișnuit, frunzele inferioare de pe plantă vor deveni galben mai devreme, deci luați cele mai întâi uscare.
  • Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 3
    3. Găsiți un adăpost bine ventilat pentru uscare, de obicei un hambar sau vărsat. Frunzele trebuie protejate de lumina directă a soarelui, ploaia și vântul pentru uscare. Un hambar, vărsat sau garaj ar funcționa bine pentru acest lucru. Ați putea chiar să uscați frunzele din casă, atâta timp cât aveți spațiul - trebuie doar să fiți sigur că aerul nu este prea uscat.
  • Găsiți un adăpost în cazul în care veți avea un control asupra umidității prin deschiderea sau închiderea ușilor, ferestrelor sau ventililor. Va trebui să păstrați umiditatea relativ ridicată pentru a păstra frunzele să se usuce prea repede.
  • Asigurați-vă că frunzele sunt protejate de lumina directă a soarelui, ceea ce le poate arde.
  • Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 4
    4. Așezați tutunul în ciorchini de 3 până la 5 frunze. Fixați frunzele la o linie de îmbrăcăminte sau o frânghie, strâns împreună la tulpină și legată de o bandă de cauciuc puternică care va contracta ca frunzele se micșorează. Dacă vă uscați doar câteva frunze, o altă metodă este aceea de a introduce tulpini individuale și a agăța frunzele dintr-un șir.
  • Partea 2 din 2:
    Monitorizarea procesului de uscare la finalizare
    1. Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 5
    1. Controlați umiditatea ca frunzele dvs. uscate. În perioadele răcitoare, deschideți ușile hambarului sau vărsate în timpul zilei pentru a aduce aerul relativ mai cald. În perioadele mai calde și dacă frunzele dvs. se usucă prea repede, închideți ușile în timpul orelor de zi și deschideți-le noaptea pentru a aduce aerul de noapte umed.
    • Este posibil să trebuiască să utilizați un umidificator dacă frunzele dvs. se usucă prea repede.
    • Dacă vă uscați tutunul în casa dvs., asigurați-vă că aveți grijă la temperatura și umiditatea pentru a evita uscarea frunzelor prea repede. O casă cu aer condiționat ar fi probabil prea uscată pentru tutunul în tratarea aerului.
    • Lasă ca uscat prea repede să rămână verde.
  • Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 6
    2. Să monitorizeze frunzele pentru a ști când au uscat destul. Pe măsură ce se usucă, frunzele vor deveni galben, apoi un fel de portocaliu și în cele din urmă maro. (Nuanțele vor varia oarecum în funcție de felul de frunze de tutun pe care le utilizați.) În funcție de condițiile de mediu, procesul va dura între 3 și 8 săptămâni.
  • Când frunzele sunt maro și marginile au fost curățate ușor, procesul este complet.
  • Frunzele uscate vor fi ușor lipicioase și vor avea sentimentul de piele foarte subțire. Ei ar trebui să fie în continuare pliabile, nu fragile.
  • Frunzele uscate ar trebui să aibă un miros ușor dulce din procesul de întărire.
  • Imagine intitulată Tubacco uscat Pasul 7
    3. Scoateți tulpinile din frunze. Când tutunul este gata, curățați cu atenție frunza de tulpina sa. Puteți să o utilizați imediat sau să o stocați dacă doriți să o utilizați mai târziu sau să o lăsați să continue fermentarea.
  • Tulpini păstrează umiditatea și pot crește șansa de depozitare.
  • Frunzele de tutun sunt pregătite pentru fumat sau depozitare atunci când sunt maro și pliabile, dar nu prea fragile. Dacă frunzele devin prea fragile, le puteți umezi cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Aproape magic, își vor recâștiga pliabilitatea cu puțină umiditate.
  • Puteți stoca frunzele într-un umidor sau chiar într-o pungă de plastic. Dacă ați umezit frunzele fragile pentru depozitare, asigurați-vă că le-ați în jos cu un prosop de hârtie, astfel încât să nu existe picături de apă pe ele. Acest lucru va păstra frunzele umede, dar reduce șansele de dezvoltare a mucegaiului în timp ce sunt în depozit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar