Cum să urmați o dietă moale

La un moment dat în viața ta, ai putea găsi că tu sau cineva pe care știi că trebuie să mănânce fără mestecare. Restricția ar putea fi datorată fabrică, gura sau chirurgia gastrointestinală, îndepărtarea maseaua de minte, proaspăt ajustat bretele, sau necazuri înghițire (numită și disfagie). În urma unei diete moi nu trebuie să fie blande sau o corvoadă. Cel mai probabil veți putea mânca din nou alimente solide.

Pași

Imagine cu denumirea proteinei 5123
1. Înțelegeți restricțiile, atât ceea ce puteți și nu puteți mânca și de ce dieta dvs. este restricționată. De exemplu, dacă un medic prevede o dietă lichidă sau moale din cauza unei afecțiuni medicale sau în legătură cu intervenția chirurgicală, restricțiile pot fi mai mari decât dacă este dieta moale este recomandată din cauza dificultăților de mestecare. Urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră, desigur, dar cunoașterea restricțiilor specifice vă permite să fiți mai creativi în cadrul lor.
  • Știți cât timp ar trebui să așteptați ca dieta restrânsă să dureze.
  • Știți dacă există alimente specifice, ar trebui să evitați.
  • Aflați dacă puteți în siguranță "mesteca" alimente moi prin distrugerea lor între limba și acoperișul gurii.
  • Aflați dacă puteți avea solide care sunt pură sau piure.
  • 2. Începeți cu elementele de bază ale unei diete lichide clare. Un medic poate comanda o dietă limpede lichide (sau fluide clare) în cazul unor lacerări sau incizii din gură, un sistem digestiv compromis sau alte motive. Un medic care comandă această dietă ar trebui să vă sfătuiască de cât timp trebuie să vă restricționați lichidul clar. O dietă lichidă limpede este limitată la lichide pe care le puteți vedea, cum ar fi sucul de mere și alte sucuri de fructe fără pulpă, gelatină deserturi cum ar fi Jell-O (chiar dacă sunt solide la temperatura camerei), soduri clare, ceai și bulion limpezi. Ice Pops și alte ICES pot fi, de asemenea, fluide clare, cu condiția ca acestea să nu fie făcute cu pulpă sau sorbet (sherbet).
  • 3. Adăuga "fluide complete" De îndată ce este potrivit pentru a face acest lucru. Fluidele complete pot include solide suspendate, precum și toate elementele care sunt lichide clare. Dacă puteți avea fluide complete, puteți avea cele mai multe suplimente nutriționale fluide- lapte- Milkshakes- iaurt (bine amestecate și fără bucăți de fructe) - cereale netede fierbinți, cum ar fi ovaz- suc cu celuloză- și budincă.
  • 4. Căutați alimente care sunt deja moi. Cereale netede, fierbinți, cum ar fi ovazul, supe care sunt puține sau tensionate, sos de mere, Smoothies, cartofi piure sau cartofi dulci, omletă, cremă, Brânză de vaci și multe alte alimente sunt suficient de moi pentru a mânca fără mestecare.
  • Imagine intitulată Blender! 1145
    5. Foloseste-ti Blender și furculița ta să mestece pentru tine. Taie soft Paste în bucăți mici cu a furculiţă. Piure o supă ciudată și vezi ce primești. Mash unele salată de cartofi sau a pus-o printr-un blender. Mash sau piuree doar conținutul unui a burrito sau pe Joe.
  • Unele bucăți mici pot fi în regulă, atâta timp cât le puteți înghiți fără a mesteca.
  • Blendele funcționează cel mai bine cu suficient lichid. Dacă salata de cartofi se lipeste de pereții blenderului și nu se mișcă, se adaugă un pic de lapte, iaurt, apă sau smântână. Încercați să adăugați lichide cu arome care vor fi compatibile cu ceea ce amestecați. Utilizați bulion, apă, sos de grătar sau ketchup pentru carne. Adăugarea lichidului va ajuta, de asemenea, dacă aveți nevoie să obțineți alimentele printr-o paie să-l mănânce.
  • Unele alimente funcționează mai bine decât altele atunci când sunt amestecate. Dacă nu sunteți sigur, încercați o cantitate mică și vedeți ce se întâmplă.
  • 6. Gătiți alimente până când sunt moi. Proaspete, crocante țelină și morcovi trebuie să fie mestecate, dar țelina și morcovii gătite într-o supă pot fi suficient de moi pentru a mânca între limbă și acoperișul gurii. Ei pot trece cu siguranță printr-un blender.
  • 7. Dizolva alimentele. Dacă nu puteți mânca pâine pentru că nu puteți mesteca-o, puteți avea budincă de pâine sau clătite reîncălzite cu o mulțime de sirop, în schimb?
  • 8. Mănâncă ca o varietate de alimente pe măsură ce dieta dvs. permite, și să fie creativi. Aproape orice fructe sau legume fierte pot fi puretate până la punctul în care nu trebuie să fie mestecat. Multe dintre ele pot, de asemenea. Scopul pentru un amestec echilibrat de amidonuri, proteine, fructe, legume, grăsimi și tratatul ocazional dulce, așa cum ați fi dacă ați mestecat.
  • 9. Au desert. Multe deserturi sunt ridicate calorii, Deci, dacă există vreo îngrijorare cu privire la luarea unor calorii suficiente, acesta este un loc foarte bun pentru a adăuga unele.
  • 10. Evitați lucrurile foarte mestecate. S-ar putea să fiți capabil să mănânci tonul sau puiul gătit moale suficient pentru a le mânca fără mestecare, dar friptura nu este probabil o opțiune bună în timp ce vă aflați într-o dietă lichidă sau doar ieșiți dintr-unul.
  • 11. Ia pași pentru a adăuga calorii Dacă este necesar să faceți acest lucru.
  • Mâncați mese mai mici, mai frecvente.
  • Utilizați lapte integral, produse lactate și cremă.
  • Adăugați pulbere de proteine, suplimente sub formă de pulbere, lapte pudră sau chiar sirop de ciocolată la alimente.
  • 12. Uită-te la dinți în timp ce mănâncă o dietă moale sau lichidă. Alimentele crocante și crocante servesc pentru a ajuta la curățarea dinților și stimularea țesutului gingiilor. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau medicului dentist dacă ar trebui să încercați să vă spălați dinții sau, în lipsa acestuia, dacă ar trebui să vă clătiți gura cu apă sau apă de gură după ce ați mâncat.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Vorbiți cu un medic sau nutriționist dacă nu sunteți sigur ce puteți sau ar trebui să mâncați în anumite circumstanțe. Dacă ați avut ceva făcut, cum ar fi chirurgia sau ajustarea bretelor, medicul care a făcut-o ar trebui să vă spună despre ceea ce ar trebui și nu ar trebui să vă mâncați sau să vă adresați cuiva care poate.
  • Pe măsură ce dieta dvs. devine mai puțin restricționată, faceți tranziția încet. Începeți cu porțiuni mici de lucruri mai aproape de ceea ce ați mâncat și construiți înapoi spre dieta mai puțin restricționată.
  • Dacă mănânci în mod normal carne, încercați să includeți o mică carne în dieta dvs. de îndată ce este sigur să faceți acest lucru. Carnea și dietele non-carne pot fi urmate în siguranță, dar trecerea de la non-carne la carne după o perioadă de timp poate fi greu pe digestie.
  • Înghițirea problemelor ar trebui evaluate de un medic sau de alt specialist, pentru siguranță. Cineva care are probleme cu înghițirea poate aspira sau inspira, alimente și în special lichide subțiri.
  • Sunt disponibili agenți de îngroșare care pot fi amestecați cu lichide subțiri pentru a le îngroșa la a "nectar" sau "Miere" consistența și le face mai ușor de înghițit.
  • O evaluare de înghițire poate duce la recomandări precum poziționarea corpului și a capului (în general, în poziție verticală, bărbia în jos, dacă este posibil) și recomandarea de a evita utilizarea paielor. Puneți întrebări și cereți o demonstrație dacă nu înțelegeți aceste recomandări.
  • Avertizări

    Nu toate aceste alimente vor fi potrivite pentru toate dietele. Înțelegeți propriile restricții și discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar