Cum să mănânci după ce ți-ai scos dinții de înțelepciune

După ce ți-ai luat dinții de înțelepciune, chirurgia poate fi terminată, dar nu ai terminat încă. Există multe lucruri de luat în considerare despre dieta dvs. post-chirurgicală și îngrijirea orală care vor ajuta la accelerarea procesului de vindecare - cum ar fi alimentația numai a alimentelor moi și clătiți-vă gura în mod regulat. Mănâncă după intervenția chirurgicală poate fi dificilă, dar există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a ușura.

Pași

Partea 1 din 3:
Mănâncă alimentele potrivite
  1. Imaginea intitulată mănâncă după ce ți-ai eliminat dinții de înțelepciune pasul 1
1. Planifica. Du-te la cumpărături și stocuri pe alimente moi și ușor de mestecat înainte de operație. În mod ideal, faceți-i să se potrivească ca iaurt și supe care nu au bucăți mari. Amintiți-vă, dinții din spate pot răni și nu veți dori să mestecați foarte mult cu molarii dvs. pentru primele zile și până la o săptămână.
  • Cumparam alimente cum ar fi supa, iaurt, inghetata, apleeauce, jello si cartofi piure.
  • Nu cumpărați nimic care ar putea lăsa bucăți de alimente reziduale în gură cum ar fi cookie-urile, nuci, orez sau paste.
  • Beți apă și suc, dar evitați băuturile ca sifonul și alcoolul.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ai înlăturat dinții de înțelepciune Pasul 2
    2. Începeți cu alimente moi, temperatura camerei. Mănâncă temperatura camerei, alimente foarte moi în prima zi după operație. Încercați supa care este răcit, iaurt sau budderi. Applesauce poate fi bun, doar asigurați-vă că nu există bucăți mari de măr.
  • Încercați legume fierbe, cum ar fi morcovi, broccoli, cartofi, ceapa și ardei și apoi le-au sparge împreună. Adăugați un mic stoc de legume pentru a crea o supă. Permiteți-i să se răcească înainte de ao mânca.
  • Vă puteți aștepta să nu vă puteți deschide gura foarte largă după operație, astfel încât lingurile mari pot provoca probleme. Asigurați-vă că aveți linguri care sunt dimensiunea potrivită pentru dvs.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ai scos dinții de înțelepciune Pasul 3
    3. Continuați să mâncați alimente moi pentru primele trei zile sau cam asa ceva. Este important să mențineți o dietă exclusiv moale pentru primele trei zile după intervenția chirurgicală. Gura ta are nevoie de timp pentru a vindeca, deci trebuie să ajuți acest proces, evitând alimentele care necesită mestecare. După primele câteva zile, probabil că veți fi gata pentru alimente care necesită un pic de mestecat și nu trebuie să fie temperatura camerei, cum ar fi înghețața.
  • Un avantaj pentru a mânca alimente reci este că vă poate ajuta să vă amorți gura, făcându-vă să nu simțiți nici o durere pentru o perioadă scurtă de timp. Temperaturile răcoroase pot lucra și pentru a vă calma gura după operație.
  • Evitați alimentele grele și crocante, cum ar fi jetoanele de porumb, precum și orice picant, care ar putea irita gingiile.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ai înlăturat dinții de înțelepciune Pasul 4
    4. Începe cu mușcături mici. Când sunteți gata să începeți din nou mâncarea din nou, începeți cu mușcăturile cu adevărat mici. Lucrați până la mușcături de dimensiuni normale. Poate dura ceva timp să se întoarcă la mâncare în mod normal, dar se va îmbunătăți în curând. Nu doriți să vă grăbiți să mâncați alimente regulate din nou pentru că ar putea provoca re-deschiderea rănilor, ceea ce poate duce la durere și sângerare. Atunci va trebui să începeți procesul de vindecare din nou.
  • Majoritatea oamenilor încep să mănânce în mod normal din nou după cinci până la șapte zile post-chirurgie.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ai înlăturat dinții de înțelepciune Pasul 5
    5. Urmați instrucțiunile chirurgului oral. După orice fel de intervenție chirurgicală, este esențial să urmați sfatul medicului dumneavoastră. Dar, cu o intervenție chirurgicală orală, este deosebit de important pentru că nu puteți lăsa pur și simplu rana neatinsă. Trebuie să mâncați alimente în timpul perioadei de recuperare.
  • Asigurați-vă că ascultați tot ceea ce vă spune medicul dumneavoastră și urmați instrucțiunile lor la scrisoare.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând elementele potențial dăunătoare
    1. Imaginea intitulată mănâncă după ce ai luat dinții de înțelepciune Pasul 6
    1. Nu utilizați paiele. Când beți după operația dvs., nu utilizați o paie în băutura voastră. Supt printr-o paie poate scoate cheagul care se formează peste rană în timp ce vindecă vindecarea. Acest lucru poate cauza sângerări excesive și poate crește timpul necesar pentru că rănile dvs. să se vindece.
    • În loc să folosiți o paie, bea doar lichide pe măsură ce în mod normal ar fi de la un pahar. Utilizați ATENȚIE suplimentară pentru a nu beți prea mult la un moment dat. Ia mici sipuri.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ți-au eliminat dinții de înțelepciune pasul 7
    2. Evitați clătirea gurii viguroase. După operația dvs., puteți simți nevoia de a clăti gura - de obicei, pentru că veți avea gură uscată sau pentru că puteți gusta sângele în gură, sau pentru că vă simțiți că aveți mâncare blocată în gaura din gingiile tale. Cu toate acestea, clătiți-vă gura prea mult sau cu prea multă forță poate dezactiva cheagul de sânge care este necesar pentru guma și osul dvs. pentru a se vindeca, ducând la o stare dureroasă numită soclu uscată. Pentru a evita acest lucru, swish și scuipat cât mai ușor posibil.
  • Asigurați-vă că urmați ordinele medicului dumneavoastră cu privire la clătirea gurii.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ați scos dinții de înțelepciune Pasul 8
    3. Încercați să nu mestecați direct pe rană. Odată ce ați modernizat de la alimentele lichide la alimente semi-solide, va trebui să vă gândiți la mestecarea dvs. Evitați să mușcați pe alimente peste rană, unde au fost deșeuri de înțelepciune. Încercați să vă mestecați alimentele mai aproape de partea din față a gurii, dacă este posibil.
  • Mestecați mai încet și mai ușor decât în ​​mod normal, astfel încât să puteți fi mai atenți la locul în care alimentele se află în gură pe măsură ce mestecați și nu puneți nici o presiune asupra zonelor umede.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ați scos dinții de înțelepciune Pasul 9
    4. Evitați fumatul. Fumatul poate fi foarte periculos pentru persoanele care tocmai au avut o intervenție chirurgicală orală, în special o extracție ca și cum ai scoate dinții de înțelepciune. Fumatul transferă toate tipurile de substanțe chimice în interiorul gurii și vă va compromite procesul de vindecare. De asemenea, crește foarte mult riscul de infecție.
  • Dacă trebuie să fumați, așteptați cel puțin 48 de ore după operație și apoi asigurați-vă că clătiți gura după fiecare țigară.
  • Partea 3 din 3:
    Oferindu-vă îngrijirea orală adecvată
    1. Imaginea intitulată mănâncă după ce ți-ai scos dinții de înțelepciune Pasul 10
    1. Nu vă grăbiți foamea. Așteptați până când vă simțiți gata să mâncați ceva. Imediat după intervenția chirurgicală, probabil că nu veți simți ca mânca. Nu vrei să pui ceva în gură până când ești absolut gata, astfel încât rănile tale să aibă puțin timp să se vindece mai întâi. Anestezicul poate suprima apetitul pentru câteva ore. Chiar dacă operația dvs. este dimineața, este posibil să nu ajungeți să mâncați toată ziua. Nu vă fie frică să nu mâncați pentru o zi - corpul vostru vă va spune când este gata să mănânce.
    • Asigurați-vă că rămâneți hidratați și consumați o cantitate adecvată de apă.
    • În a doua zi, ar trebui să aveți un pic de foamea dvs. normală returnată. Dar, chiar dacă nu sunteți foame, ar trebui să mâncați cel puțin puțin din a doua zi.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ți-ai eliminat dinții de înțelepciune Pasul 11
    2. Spala-te pe dinti. Evitați să vă spălați dinții în ziua intervenției chirurgicale, ci reluați periajul din a doua zi. Periați ușor, în special în jurul zonelor chirurgicale. Și aveți grijă să nu distrugeți rana.
  • Periajul vă va ajuta să vă păstrați gura curată și să vă ajute cu procesul de vindecare, chiar dacă este un pic inconfortabil.
  • Imaginea intitulată mănâncă după ce ai înlăturat dinții de înțelepciune Pasul 12
    3. Clătiți-vă gura. Începând cu a doua zi după operație, ar trebui să clătiți ușor gura la fiecare patru până la șase ore cu un amestec cald de apă sărată. Acest lucru se poate face prin adăugarea ½ linguriță de sare cu o jumătate de ceașcă de apă caldă. Lustruiți-l în gură timp de cel puțin 30 de secunde și apoi scuipa-o afară.
  • Asigurați-vă că clătiți gura imediat după ce mâncați ceva.
  • Trebuie să continuați cu clătiri regulate de apă sărată timp de o săptămână după operație.
  • sfaturi

    Adresați-vă medicului dentist pentru orice recomandări pe care le pot oferi. Au făcut probabil acest lucru de mai multe ori și știu cel mai bun mod de a gestiona post-chirurgie.
  • În plus față de mâncarea alimentelor potrivite, veți dori dormiți bine după procedura dvs să rămână bine odihnit.
  • Avertizări

    Urmați întotdeauna instrucțiunea dentistului dvs. mai întâi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar