Cum să mănânci mâncare tare când dinții tăi răniți

Durerea dinților poate avea multe cauze diferite, inclusiv decăderea dinților, sensibilitatea cauzată de alimentele acide și de bretele. Indiferent de ce răniți dinții, este probabil să consumați alimente greu o provocare. Dacă nu mai puteți rămâne la dieta alimentară moale, există câteva trucuri pe care le puteți utiliza pentru a face alimente greu mai ușor de mâncat.

Pași

Partea 1 din 3:
Mănâncă cu atenție pentru a evita durerea
  1. Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 1
1. Mestecați mai atent. Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a reduce cantitatea de durere pe care o experimentați atunci când mâncați alimente grele este să fiți mai atenți la felul în care mestecați. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să consumați alimente grele.
  • Mestecați foarte încet pentru a evita provocarea durerii ascuțite.
  • Evitați mestecarea cu dinții afectați. De exemplu, dacă partea stângă a gurii vă deranjează, încercați să vă mestecați toată mâncarea pe partea dreaptă până când durerea dispare.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 2
    2. Tăiați mâncarea în bucăți mici. Alimentele grele sunt chiar mai greu de mestecat când puneți bucăți mari de ele în gură simultan. Faceți mestecarea mai ușoară pentru voi, luând un moment suplimentar pentru a vă tăia toată mâncarea în bucăți mai mici.
  • Alimentele pe care trebuie să le mutați cu dinții din față, cum ar fi merele întregi, morcovii mari și porumbul de pe COB, sunt deosebit de răi. Asigurați-vă că le tăiați pentru a preveni mai multă durere și deteriorarea dinților.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții rănesc pasul 3
    3. Gătiți bine alimente pentru a-l înmuia. Mâncarea de gătit în moduri specifice poate, de asemenea, să-l facă mai moale și mai ușor de mestecat, ceea ce înseamnă că puteți mânca în continuare alimentele pe care le doriți în timp ce întâmpinați mai puțină durere. Cu atât mai mult delicat mâncarea, cu atât mai puțin vă va deranja dinții.
  • Dacă doriți să mâncați carnea de vită, luați în considerare pregătirea într-un aragaz lent în loc să îl grăbiți. Acest lucru îl va face frumos și delicat, păstrând în același timp aroma.
  • Încercați să consumați legume aburite sau saturate în loc de legume crude.
  • Imaginea intitulată mănâncă hrana tare când dinții tăi rănesc pasul 4
    4. Piure sau suc de mâncare. Un alt mod de a vă bucura de alimentele pe care le iubiți fără durerea de durată este de a le purta sau de a le suc. Încă veți obține toate aroma pe care ați dorit-o, fără durere.
  • De exemplu, dacă doriți să mâncați morcovi, dar dinții sunt prea dureroasă, luați în considerare băuturi suc de morcovi sau consumați o supă de morcovi.
  • Partea 2 din 3:
    Abordând cauza durerii tale
    1. Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 5
    1. A se vedea un dentist pentru durere persistentă. Dacă durerea dvs. este severă sau durează mai mult de câteva zile, programați o întâlnire cu un dentist imediat. Este posibil să aveți o degradare a dinților, o umplutură liberă sau un dinte crăpat, toate că acestea trebuie abordate de un dentist.
    • Dacă durerea ta este doar ocazională și nu se limitează la un singur loc, probabil că nu ai nimic de îngrijorat, dar ar trebui să vezi în continuare dentistul tău în mod regulat pentru curățare.
    • Cu cât mai repede vedeți un dentist, cu atât mai puțin probabil problema dvs. este să deveniți mai serioși, așa că nu o opriți.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 6
    2. Încercați un gardian de noapte. Dacă mai mulți dintre dinții dvs. încep brusc să dureze, poate fi cauzată de măcinarea dinților, pe care oamenii o fac adesea în somnul lor. Purtând o gardă de noapte în pat vă va împiedica să vă șlefuiți dinții, ceea ce ar trebui să facă durerea să dispară.
  • Dacă întâmpinați mai mult stres în viața voastră că sunteți obișnuiți, puteți începe brusc să vă smulgeți dinții.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 7
    3. Adresați-vă congestiei sinusale. Congestionarea intensă a sinusurilor poate provoca uneori durere ușor de confundat cu o durere de dinți, deoarece comprimă nervii care sunt foarte aproape de rădăcinile dinților dvs. de sus. Dacă dinții tăi au început să rănească de când ați fost congestionați, luați în considerare luarea unui remediu supra-the-contor pentru a vă ușura congestia. Poți să găsești că durerea ta de dinți pleacă și ea.
  • Dacă congestia dvs. este persistentă sau însoțită de alte simptome, consultați un medic.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 8
    4. Gândiți-vă la modificările recente din dieta dvs. Dacă dinții tăi au început brusc să vă provină durerea, se poate datora unei schimbări în obiceiurile alimentare. Dacă ați adăugat noi alimente acide noi în dieta dvs. (cum ar fi fructele citrice, cafeaua sau sosul de roșii), este posibil să doriți să le tăiați pe ele. Alimentele acide sunt cunoscute pentru a descompune emailul dinților, care poate duce la durere și o varietate de probleme dentare.
  • Dacă nu doriți să renunțați la alimente acide, încercați să clătiți gura cu apă după ce le mâncați. Acest lucru va ajuta la prevenirea acidului de a se lipi pe dinți după ce ați terminat de mâncare.
  • Partea 3 din 3:
    Ameliorarea temporară a durerii dentare
    1. Imaginea intitulată mănâncă hrana tare când dinții tăi rănesc pasul 9
    1. Luați o ameliorare a durerii. Pentru dureri severe, încercați să luați o ameliorare a durerii, cum ar fi ibuprofenul, acetaminofenul sau aspirina. Asigurați-vă că citiți întotdeauna sticla și urmați cu atenție instrucțiunile de dozare.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 10
    2. Încercați o compresă rece. Plasați un pachet de gheață pe fața dvs. lângă dintele afectat. Țineți-o acolo timp de până la 15 minute. Acest lucru ar trebui să atenueze temporar umflarea și durerea, făcându-l mai ușor de mâncat în mod normal.
  • Dacă nu aveți un pachet de gheață, înfășurați niște gheață liberă într-o bucată subțire de hârtie sau plastic. O pungă de legume congelate va funcționa, de asemenea.
  • Repetați cât de des este necesar.
  • Imaginea intitulată mănâncă mâncare tare când dinții tăi rănesc pasul 11
    3. Încercați remedii acasă. O altă modalitate de a ușura temporar durerea dinților, astfel încât să puteți mânca alimentele pe care doriți să le încercați să încercați să utilizați unele remedii naturale la domiciliu. Este posibil să aveți deja toate ingredientele pe care trebuie să le creați una dintre aceste remedii în bucătărie.
  • Se amestecă o linguriță de ulei de muștar cald, cu un vârf de pulbere de turmerică până când formează o pastă. Aplicați la dintele vrăjitorului și lăsați-l să stea timp de cinci minute înainte de a clăti gura cu apă caldă.
  • Se amestecă o linguriță de pulbere Asafoetida cu câteva picături pe suc de lămâie până când devine o pastă. Aplicați la dinte și lăsați-l să stea timp de cinci minute înainte de a clăti gura cu apă caldă.
  • Încălziți o linguriță de ulei de nucă de cocos într-o tigaie și prăjiți trei cuișoare în ulei. Luați panoul de căldură, lăsați amestecul să se răcească și apoi să-l mănânce pentru a crea o pastă. Aplicați-o în dintele dvs. și lăsați-o să stea până la zece minute înainte de a clăti gura cu apă caldă.
  • sfaturi

    Poate fi mai bine să mănânci alimente mai moi în timp ce întâmpinați durere. Supe, caserole și smoothies vă pot umple în timp ce împiedică mai multă durere.
  • Vedeți medicul dentist de două ori pe an pentru curățare. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați dinții sănătoși și să vă asigurați că orice probleme dentare sunt adresate rapid.
  • Având în grijă de dinții între curățenie, poate ajuta la prevenirea durerii dentare. Asigurați-vă că ați periat de două ori pe zi și aterizați o dată pe zi pentru a vă menține dinții curată și sănătoasă.
  • Dacă durerea de dinți este cauzată de brațe, ar trebui să dispară în câteva săptămâni. Poate doriți să rămâneți la alimente moi imediat după ce ați ajustat brațele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar