Cum să alegeți alimentele pisicilor

Alegerea alimentelor de pisică poate fi o provocare, mai ales dacă nu ați cumpărat niciodată mâncare pentru pisici înainte. Oferind pisicii dvs. mâncarea potrivită se va asigura că rămâne sănătoasă și fericită. Alegeți alimentele de pisici pe baza ingredientelor din alimente. De asemenea, puteți alege alimentele de pisică bazate pe tipul și vârsta pisicii dvs., astfel încât să primească substanțele nutritive și energia pe care trebuie să o prospere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea alimentelor de pisici bazate pe ingrediente
  1. Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 1
1. Verificați proteinele din carne. Pisicile sunt obligate de carnivore și au nevoie de proteine ​​pe bază de carne să prospere. Verificați lista ingredientelor pe produsele alimentare pentru a confirma primul ingredient este o carne ca pui, ton, carne de vită sau Turcia. Alimentele de pisică bune vor enumera o carne specifică ca prim ingredient, mai degrabă decât "subproduse din carne" sau "păsări de curte"..
  • Dacă eticheta spune doar "carne" sau "produs secundar din carne", este posibil să nu fie o calitate foarte înaltă. Asigurați-vă că tipul de proteină animal este specificat pe etichetă.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 2
    2. Căutați boabe de înaltă calitate în alimente. Multe alimente de pisică vor conține boabe ca porumb, orz sau grâu. Aceste boabe oferă carbohidrați pentru pisici, ceea ce le va da energie. În mod ideal, primele 5 ingrediente din alimente ar trebui să fie mai întâi carne, organele secundare (cum ar fi ficatul), urmate de boabe și materie vegetală. Carnea ar trebui să vină întotdeauna înainte de cereale și legume.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 3
    3. Verificați conținutul de tijă și acid arahidonic. Aceste ingrediente sunt esențiale pentru menținerea sănătății pisicilor. Dacă alimentele de pisică conține conținut de carne de înaltă calitate, acesta trebuie să conțină Taurină și Acid arahidonic.
  • Dacă alimentele de pisică nu conține taurină sau acid arahidonic, probabil că nu conține surse de proteine ​​de animale. Evitați alimentele cu pisici care au surse de proteine ​​de plante în loc de surse de proteine ​​animale.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 4
    4. Confirmați că există vitamine și minerale în alimente. Căutați vitamine cum ar fi vitamina A, vitaminele B, vitamina C, acidul folic și vitamina B12 în alimente. Aceste vitamine sunt esențiale pentru păstrarea sănătății pisicilor.
  • Minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, sodiu și zinc ar trebui, de asemenea, să fie listate ca ingrediente în alimentele de pisică. Aceste minerale vă ajută pisica să mențină articulații sănătoase, oase și dinți.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 5
    5. Verificați pentru produse secundare. Cele mai multe alimente pentru pisici vor conține subproduse de origine animală. Dacă alimentele sunt de înaltă calitate, acesta poate conține subproduse de origine cum ar fi ficatul și plămânii. Acestea sunt bune pentru ca pisicile să consume. Alimentele de calitate inferioară pot avea subproduse de origine animală (cum ar fi blana sau pene) care sunt greu pentru pisici să digeră. Evitați alimentele cu cat de calitate inferioară cu o mulțime de produse secundare nespecificate.
  • Produsele secundare ar trebui să apară înainte de lista de boabe, materie vegetală, vitamine și minerale. Ele sunt foarte hrănitoare și vin cu avantaje mari.
  • Unele branduri de produse alimentare vor lista subprodusele, cum ar fi "ficat de animale sau plămâni" În timp ce alte branduri pot spune doar "subproduse de origine animală." Încercați să alegeți o mâncare care specifică produsul secundar.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 7
    6. Verificați dacă alimentele au fost certificate de AAFCO. Asociația oficialilor americani de control al hranei pentru animale (AAFCO) reglementează alimentele pentru animale de companie și ajută la asigurarea hranei pentru animale de companie la standardele industriale. Uită-te la eticheta din alimente pentru a confirma că a fost certificată de AAFCO. Aceasta înseamnă că alimentele au fost testate în mod independent și considerate sigure pentru animale de companie.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea alimentelor de pisică pe baza tipului
    1. Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 8
    1. Alegeți mâncarea uscată pentru comoditate. Alimentele uscate sunt adesea mai ieftine și mai ușor de întreținut decât alimentele umede. Alimentele uscate vă permit să părăsiți mâncarea pentru ziua fără a fi nevoie să vă faceți griji că rămâne rău. Majoritatea pisicilor adulți pot prospera pe alimente uscate de pisici care sunt de înaltă calitate. Asigurați-vă că alimentele de pisică uscată conține mai mult proteine ​​animale.
    • Pisica ta poate prefera alimente uscate de pisică pe alimente umede, mai ales dacă introduceți alimente uscate la pisica devreme în dezvoltarea sa.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 9
    2. Hrăniți mâncarea umedă a pisicii dacă tinde să devină deshidratată. Hrana pentru pisici umede pot fi mai scumpe și ia puțin mai mult efort pentru a menține. Poate fi o opțiune bună dacă pisica dvs. este predispusă la problemele de deshidratare și ale tractului urinar și este excelent pentru menținerea greutății, deoarece oferă mai puține calorii pentru același volum.
  • Alimentele de pisică umedă este perisabil, astfel încât ar trebui să fie administrat pisicii dvs. în timpul de hrănire de îndată ce îl deschideți. Ar trebui să eliminați orice alimente rămase de pisici umede, astfel încât să nu fie rău.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 10
    3. Dați pisicii un amestec de alimente umede și uscate. Rotarea mâncării pisicii dvs. le poate ajuta să rămână sănătoase și să le încurajeze să mănânce la fiecare masă. Încercați să vă dați pisicii un amestec de alimente umede și uscate, alternând între umed și uscat. De asemenea, puteți da alimente umede de pisică de 1 sau de 2 ori pe săptămână și alimente uscate în restul săptămânii, mai ales dacă vă aflați într-un buget.
  • De asemenea, puteți încerca să vă dați pisicilor diferite branduri de alimente uscate și umede pentru a vedea care dintre ele îi place cel mai bine.
  • Metoda 3 din 3:
    Selectarea alimentelor de pisică bazate pe vârsta pisicii
    1. Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 11
    1. Dați pisicilor alimente bogate în proteine ​​și grăsimi. Pisicile au nevoie de o dietă echilibrată în mod specific pentru a susține creșterea, cu proteine ​​de înaltă calitate. Verificați lista ingredientelor de pe etichetă pentru a confirma că primul ingredient este o sursă de proteină cum ar fi carnea de vită, miel, curcan, ton sau pui.
    • Puteți găsi alimente de pisică formulate pentru pisoi la magazinul local de animale de companie sau online. Aceste alimente vor conține acid folic și DHA pentru o dezvoltare sănătoasă. Chiar dacă mâncarea este etichetată ca "Formulate pentru pisoi," Citiți lista de ingrediente pentru a vă asigura că conține proteine ​​mari, grăsimi și alte substanțe nutritive.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 12
    2. Obțineți alimente scăzute de calorii pentru o pisică adultă sedate. Pisicile adulte Lazier ar trebui să primească alimente de pisică care sunt scăzute în calorii pentru a evita să devină excesul de greutate. Căutați alimente care sunt bogate în vitamine precum calciul, vitamina E și vitamina C pentru a stimula sistemul imunitar al pisicii. Dacă aveți o pisică adultă activă, nu este nevoie să găsiți un aliment cu conținut scăzut de calorii.
  • Pisicile adulte cu un stil de viață leneș sunt la un risc ridicat de a deveni supraponderali, mai ales dacă li se administrează alimente de pisică care sunt bogate în calorii și grăsimi. Vorbiți medicului veterinar despre mâncarea potrivită pentru pisica dvs. adultă, mai ales dacă vă faceți griji că devine obeză.
  • Imagine intitulată Alegeți pisica Pasul 13
    3. Hrăniți un aliment de pisică senior scăzut în grăsimi. Pisicile de 10 ani sau mai mari pot face mai bine cu o alimentație cu pisică cu conținut scăzut de grăsimi. Alimentele de pisică ar trebui să conțină proteine ​​care sunt de înaltă calitate și ușor de digerat. Alimentele ar trebui să conțină, de asemenea, vitamine, minerale și substanțe nutritive pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar al pisicii, deoarece pisicile superioare sunt predispuse la problemele de sănătate.
  • Căutați mâncare de pisică care este formulată pentru pisicile superioare. Majoritatea producătorilor de alimente de pisici vor oferi alimente făcute în special pentru pisicile superioare.
  • În timp ce unele pisici pot beneficia de o alimentație senior, termenul "senior" nu este reglementat și ce 1 companie are în dieta lor senior poate diferi de la altul. În general, dietele senior tind să fie mai mici în calorii și grăsimi, proteine, sodiu și fosfor.
  • Dietele senior sunt în cea mai mare parte destinate reducerii stresului asupra rinichilor, deoarece boala renală este comună la pisicile mai mari. Aceste restricții dietetice nu pot fi necesare pentru pisica dvs. Ar trebui să vorbiți cu medicul veterinar cu privire la faptul dacă un aliment senior este potrivit pentru pisica voastră.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar