Cum să remediați genunchii

Genunchii bate, sau genu valgum, este o afecțiune în care este prezent un gol între picioarele dvs. când stați cu genunchii împreună. Dacă sunteți un adolescent sau un adult cu genunchi, exerciții și schimbările de stil de viață pot ajuta la susținerea și întărirea genunchilor, deși nu vă vor vindeca starea. Pentru cazuri severe sau dacă sunteți preocupat de o condiție subiacentă, consultați-vă medicul. Ei pot recomanda corectarea chirurgicală. Dacă copilul dvs. are genunchii care nu se corectează pe măsură ce îmbătrânesc sau dacă au simptome cum ar fi durerea sau problemele de mers pe jos, luați-le la un medic pentru evaluare și tratament.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea genunchilor de bord fără intervenție chirurgicală
  1. Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 11
1. Încercați exerciții cu impact redus la Îmbunătățiți genunchii. Când aveți genunchii bate, este important să vă potriviți și să vă întăriți mușchii piciorului în timp ce minimizați impactul asupra genunchilor. Medicul sau terapeutul fizic poate recomanda exerciții amortizibile, cum ar fi ciclismul, înotul sau mersul pe jos. În plus, discutați cu ele despre exerciții care sunt specificate în genunchi, dar nu vor crește riscul de vătămare sau de artrită, cum ar fi:
  • Făcând alfabete cu degetele de la picioare
  • Kick-back-uri în picioare
  • Squats de perete
  • Picior ascensor
  • Pas-up-uri

Masuri de siguranta: Întotdeauna se încălzește timp de cel puțin 5-10 minute înainte de a exercita. Acest lucru vă ajută să vă determină corpul și să împiedicați rănirea în timpul exercițiilor fizice. Încercați să vă încălziți cu un cardio cu impact scăzut, cum ar fi mersul pe jos sau călătoria o mașină eliptică.

  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 10
    2. Lucrați cu un terapeut fizic care are experiență care tratează genunchii. Dacă aveți genunchii în genunchi ca adolescent sau adult, ele vă pot crește riscul de a dezvolta durerea genunchiului, a artritei și a leziunilor legate de exerciții fizice. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă recomande un terapeut fizic care să sugereze întinderi și exerciții adecvate pentru a vă ajuta să vă întăriți genunchii și să împiedicați complicațiile.
  • Din păcate, întinderea și exercițiile singure nu pot corecta aspectul genunchilor bate. Cu toate acestea, ele pot ajuta la prevenirea rănilor și păstrați starea de a se înrăutăți.
  • Tipurile de exerciții pe care ar trebui să le faceți vor depinde de factori precum severitatea genunchilor tăi, vârsta, tipul corpului și sănătatea dvs. generală.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 3
    3. Întăriți genunchii cu Yoga. Există o varietate de posesiuni de yoga și exerciții pe care le puteți încerca să construiți forța, flexibilitatea și stabilitatea în genunchi. Yoga este deosebit de utilă pentru tratarea problemelor genunchiului atunci când este combinată cu terapia fizică. Căutați un terapeut de yoga calificat, care are experiență de tratare a problemelor genunchiului sau adresați-vă medicului dumneavoastră de terapeut fizic să recomande cineva. Ei vă pot învăța cum să faceți pozițiile și să vă exercitați corect, astfel încât să nu vă răniți în continuare genunchii.
  • Unele posesiuni bune de întărire a genunchiului includ pozițiile războinicului și triunghiul prezintă.
  • Iyengar-Style Yoga poate fi deosebit de util pentru tratarea problemelor genunchiului legate de genunchii de batere, cum ar fi osteoartrita și durerea genunchiului. Faceți o căutare online pentru un instructor Iyengar Yoga lângă dvs.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 4
    4. Face un genunchi Pilates antrenament. De asemenea, puteți utiliza Pilates pentru a vă întări genunchii, ameliorați tensiunea și îmbunătățirea mobilității articulațiilor genunchiului. Găsiți un instructor Pilates care vă poate ghida prin unele exerciții bune de întărire a genunchiului sau întrebați-vă medicul sau terapeutul fizic pentru a recomanda pe cineva.
  • De asemenea, puteți găsi rutine de Pilates ghidate online, care sunt concepute special pentru a trata problemele genunchiului, ca aceasta: https: // NHS.Marea Britanie / Condiții / NHS-Fitness-Studio / Genunchi-Probleme-Pilates-Exerciți-Video /.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 5
    5. Încercați metoda Feldenkrais pentru a îmbunătăți stabilitatea și alinierea articulațiilor. Metoda Feldenkrais implică lucrul cu un instructor certificat pentru a corecta modul în care stați, mutați și folosiți corpul. Tehnicile Feldenkrais pot fi utile pentru îmbunătățirea mersului și alinierea și stabilitatea sau genunchii. Căutați online pentru a găsi un terapeut Feldenkrais lângă dvs. sau adresați-vă medicului dumneavoastră sau terapeutului fizic pentru a recomanda unul.
  • Înainte de a lucra cu un practician Feldenkrais, asigurați-vă că sunt certificați Guild.
  • Puteți găsi un director de bresle și asociații internaționale Feldenkrais aici: https: // feldenkrais-metoda.Org / en / IFF / organizații membre /.
  • Imagine intitulată Fix Knock genunchi Pasul 6
    6. Purtați pantofi de rulare bine montați pentru a vă susține genunchii. Pantofii de alergare bună pot face multe pentru a lua tulpina de pe genunchi și glezne și puteți beneficia de ele chiar dacă nu sunteți atleți. Du-te la un magazin care vinde pantofi sportivi și explică vânzătorului că sunteți în căutarea de pantofi care vă pot ajuta cu problemele de genunchi. Acestea vă pot ajuta să alegeți o pereche potrivit pentru nevoile dvs. specifice.
  • Ei vor recomanda probabil pantofi care sunt proiectați pentru a corecta supraponarea (piciorul rulant spre interior când rulați sau plimbați).
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 8
    7. Discutați să obțineți brațele piciorului sau pantofii ortotici pentru o corecție suplimentară și de corecție a mersului. Medicul sau terapeutul fizic poate recomanda pantofi speciali sau bretele care pot ajuta la corectarea alinierii picioarelor si genunchiului. Aceste dispozitive pot, de asemenea, să ia o parte din presiunea genunchilor, împiedicându-vă genunchii să se înrăutățească. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau terapeutului fizic Ce tipuri de dispozitive vor funcționa cel mai bine pentru dvs.
  • Mulți oameni cu genunchi batere au un picior mai lung decât celălalt. Pantofii ortotici pot ajuta la corectarea diferenței, făcându-l mai ușor de mers pe jos și de a alerga fără a pune tulpina pe genunchi și picioare.
  • În plus, pantofii ortotici vă pot împiedica picioarele să se rostogolească în timp ce mergeți. Aceasta este o problemă comună de mers în oameni cu genunchi bate.
  • De asemenea, puteți beneficia de o braț de picior care acceptă partea exterioară a articulației genunchiului.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 8
    8. Mănâncă o dietă care vă sprijină pe osul și sănătatea comună. În plus față de exercitarea în condiții de siguranță și în mod corespunzător, puteți proteja și susține genunchii, consumând alimente care vă întăresc oasele și țesuturile înconjurătoare. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician despre ce alimente sunt cele mai bune pentru sănătatea genunchilor. Ei pot recomanda:
  • O gamă de fructe și legume colorate, în special alegeri bogate antioxidante cum ar fi fructe de padure și verde închis, cu frunze.
  • Alimentele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi pește, semințe și piulițe și uleiuri vegetale.
  • Proteine ​​slabe, cum ar fi pește, piept de păsări de curte și fasole.
  • Mirodenii antiinflamatorii, cum ar fi turmeric și ghimbir.
  • Alimentele bogate în calciu și vitamina D, cum ar fi produsele lactate, ouăle, cereale fortificate și peștii conserve cu oase.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 7
    9. Lucrați la pierderea în greutate dacă genunchii tăi sunt legați de obezitate. Purtând o greutate corporală suplimentară poate pune tulpina pe genunchi, făcându-ți mai rău genunchii tăi. Dacă sunteți preocupat de greutatea dvs. și cum ar putea afecta picioarele, discutați cu medicul dumneavoastră, un terapeut fizic sau un dietetician înregistrat. Ei pot recomanda strategii de pierdere în greutate care sunt sigure și sănătoase pentru dvs.
  • Medicul dvs. va recomanda probabil o combinație de modificări a dietei și o creștere a exercițiilor pentru a vă ajuta să vă gestionați în siguranță greutatea.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea ajutorului medical
    1. Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 1
    1. Consultați medicul pentru o evaluare dacă genunchii dvs. bateri sunt noi sau severe. Dacă ați dezvoltat recent genunchii knock ca adolescent sau un adult, este important să vedeți un doctor pentru a afla ce se întâmplă. Ele vă pot examina și determina dacă există o cauză medicală subiacentă, cum ar fi artrita în genunchi, o deficiență de vitamină sau o vătămare a genunchiului. De asemenea, ar trebui să-l vezi pe medicul dumneavoastră dacă genunchii tăi se înrăutățește, provocând durerea sau greu de mers pe jos sau sunt extreme (e.G., Dacă există un decalaj de peste 3 inci (7.6 cm) între gleznele dvs. atunci când genunchii sunt împreună).
    • Medicul dumneavoastră poate face teste de sânge sau poate lua raze X pentru a încerca să identifice orice condiții sau complicații subiacente asociate cu genunchii tăi.
    • În funcție de cauza și severitatea genunchilor tăi, acestea vă pot face referire la un specialist ortopedic (un medic care este specializat în problemele osoase și comune).
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 12
    2. Luați medicamente sau suplimente dacă medicul dumneavoastră o recomandă. Dacă genunchii tăi bateri sunt asociați cu o problemă medicală subiacentă, cum ar fi o deficiență de vitamina D sau rahitism, Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați suplimente sau medicamente pentru a vă trata starea. Lăsați-i să știe dacă luați deja medicamente sau suplimente sau dacă aveți alte preocupări de sănătate, astfel încât ei să știe ce pot prescrie în siguranță.
  • De exemplu, dacă genunchii tăi bateri sunt cauzați de rahitism, ele pot prescrie suplimente care conțin vitamina D și calciu.
  • Dacă genunchii tăi sunt asociați cu osteoartrita, medicul dumneavoastră poate recomanda medicamente antiinflamatorii sau suplimente alimentare care susțin articulații, cum ar fi glucozamina și chondroitina.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 11
    3. Uită-te la chirurgie pentru a corecta genunchii severi. Dacă aveți genunchi severi care vă provoacă durere sau vă face dificilă plimbarea, chirurgia corectivă poate fi o opțiune bună pentru dvs. Osteotomia este cel mai comun tip de intervenție chirurgicală pentru a corecta genunchii de lovire în adolescenții mai în vârstă și adulți. Această procedură implică tăierea unei părți a uneia dintre oasele picioarelor care înconjoară genunchiul și ajustarea osului pentru a corecta permanent alinierea articulației. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă facă trimitere la un chirurg ortoped dacă recomandă o osteotomie.
  • Dacă genunchii tăi bateri sunt cauzați de artrită severă, medicul dumneavoastră poate recomanda o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului.
  • Tratamentele chirurgicale pentru genunchii bateri sunt de obicei foarte reușite în corectarea problemei.
  • Bacsis: Anunțurile de genunchi corective cum ar fi osteotomia și înlocuirea genunchiului implică în mod obișnuit hardware-ul implantării (cum ar fi plăci, șuruburi și articulații artificiale) în genunchi. Lăsați medicul să știe dacă sunteți alergic la orice metale sau alte materiale, astfel încât acestea să poată selecta hardware-ul adecvat.

    Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de genunchii bateri la copii
    1. Imagine intitulată Fix Knock genunchii Pasul 13
    1. Luați o abordare de așteptare și a se vedea pentru copiii sub 7 ani. Este foarte comun ca copiii mici să dezvolte genunchii de batere ca mușchii din picioarele lor. Starea de obicei apare mai întâi la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani și cel mai adesea dispare până când copilul este 7. Deși este o idee bună să discutați cu medicul copilului dvs. dacă dezvoltați genunchii de bătut la această vârstă, probabil că nu vor avea nevoie de nici un tratament.
    • Dacă copilul dvs. dezvoltă genunchii bateri înainte de vârsta de 2 ani, discutați cu pediatrul lor.

    Știați? Deși nu toți copiii mici dezvoltă genunchi de bat, ele sunt considerate o parte normală a creșterii și dezvoltării copilului atunci când apar între vârstele de 2 și 5 ani.

  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 14
    2. Cereți unui medic să vă evalueze copilul dacă condiția nu sa îmbunătățit până la vârsta de 7 ani. Dacă genunchii bateri ai copilului nu au rezolvat pe cont propriu până când sunt 7, fac o întâlnire cu pediatrul lor pentru a afla dacă există o problemă de bază. Acestea vor face probabil un examen fizic și pot recomanda, de asemenea, alte teste de diagnosticare, cum ar fi raze X sau teste de sânge.
  • De asemenea, ar trebui să faceți o întâlnire cu un medic în cazul în care copilul dvs. dezvoltă genunchii bateri după vârsta de 7 ani sau dacă genunchii lor batere cauzează probleme, cum ar fi durerea, dificultatea de a mers sau probleme de stima de sine.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 15
    3. Tratați orice condiții subiacente care ar putea provoca problema. Cauzele comune ale genunchilor knock la copii includ deficiențele de vitamine (cum ar fi rahitismul) și leziunile genunchiului. Dacă medicul copilului dvs. este capabil să identifice și să trateze o cauză fundamentală a genunchilor de bateri persistenți ai copilului, pot fi capabili să trateze problema și să ajute problema corectă.
  • În funcție de ceea ce cauzează genunchii bateri, medicul dumneavoastră poate recomanda medicamente sau suplimente pentru copilul dvs.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 16
    4. Găsiți un terapeut fizic pentru a vă ajuta copilul să lucreze la probleme de forță și mers pe jos. Dacă genunchii bateri ai copilului provoacă durere sau afectează modul în care merg, terapia fizică poate fi de ajutor. Adresați-vă pediatruului dvs. să recomande un terapeut fizic care are experiență care lucrează cu copiii cu genunchi bate.
  • Terapia fizică va fi deosebit de importantă dacă copilul dumneavoastră are nevoie de corecție chirurgicală pentru genunchii lor. Terapistul lor poate recomanda exerciții pentru a restabili forța și gama de mișcare după operație.
  • Imagine intitulată Fix Knock genunchi Pasul 17
    5. Obțineți bretele speciale sau pantofi pentru copilul dvs. dacă medicul dumneavoastră le recomandă. Dacă genunchii bătrâni ai copilului nu se corectează până când sunt 7, dispozitivele ortotice pot fi foarte utile. Terapistul pediatru sau fizic al copilului dvs. poate recomanda o inserție specială pentru încălțăminte sau încălțăminte pentru a vă ajuta să corectați mersul copilului. S-ar putea, de asemenea, să prescrie o brățară de noapte - un picior se sprijină pe care copilul tău o poartă noaptea pentru a ajuta la îndreptarea și realinierea genunchiului.
  • Adresați-vă medicului copilului, terapeutului fizic sau specialist ortopedic pentru a vă arăta cum să puneți în mod corect pantofii sau brațele copilului.
  • Imagine intitulată Fix Knock Genunches Pasul 4
    6. Examinați chirurgie de creștere ghidată dacă alte abordări nu funcționează. În timp ce intervenția chirurgicală nu este de obicei necesară pentru a trata genunchii bateri la copii, medicul dumneavoastră vă poate recomanda dacă genunchii bătrâni ai copilului sunt severi sau nu răspund la alte tratamente. Cel mai frecvent tratament chirurgical pentru copii se numește "Chirurgie de creștere ghidată."Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă această procedură este potrivită pentru copilul dvs.
  • Chirurgia de creștere ghidată este de obicei efectuată în jurul valorii de pubertatea (cu vârsta cuprinsă între 11 și 13 ani pentru majoritatea copiilor).
  • Această procedură implică implantarea unui dispozitiv metalic pe partea interioară a articulației genunchiului pentru a corecta alinierea genunchiului pe măsură ce crește.
  • După intervenția chirurgicală a genunchiului, copilul dvs. poate avea nevoie să folosească o cârpă sau un walker timp de câteva săptămâni. Ei pot reveni, de obicei, la toate activitățile lor regulate după 6 luni.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar