Cum să disciplineze un copil

Disciplina este o modalitate de a preda copilul dvs. un comportament adecvat, nu-i pedepsi. În funcție de vârsta copilului dvs., le veți disciplina diferit. Când vă disciplinați copilul, începeți prin stabilirea unor reguli pe care copilul dvs. o înțelege în mod clar.Atunci când implementarea disciplinei, fiți reguli consistente și stabilite care încurajează copilul să reușească. Afirmă când copilul dvs. face ceva corect și încurajează cel mai bun comportament.

Pași

Metoda 1 din 4:
Setarea regulilor și consistența clădirilor
  1. Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 1
1. Stabilirea regulilor casei.Indiferent de vârsta copilului dvs., este important să cunoască diferența dintre comportamentul adecvat și inadecvat. Lăsați copilul să știe ce vă așteptați la ele prin stabilirea regulilor casei. Copilul dvs. ar trebui să știe ce comportamente sunt în afara limitelor și ce se va întâmpla atunci când vor rupe o regulă.
  • Regulile și consecințele vor varia în funcție de vârsta și nivelul de maturitate al copilului dumneavoastră. Un copil mic ar putea avea nevoie de o regulă de a nu lovi, în timp ce un copil mai în vârstă poate avea nevoie de reguli în jurul momentului. Fiți dispuși să le abordăm cu un grad de flexibilitate, deoarece copilul dvs. se maturizează sau are nevoie de noi granițe.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 2
    2. Stabiliți o rutină. Copiii se dezvoltă cu rutine, deoarece îi ajută să se simtă în siguranță, sigur și ca și cum ar putea anticipa ce urmează să vină. Dacă observați că copilul dvs. se luptă cu comportamentele în același timp în fiecare zi sau se topește atunci când se simt obosiți, ia notă de aceste lucruri și creează o rutină care să-și adapteze nevoile.
  • Să facă rutine de dimineață și de culcare previzibile, astfel încât copilul dvs. să poată anticipa ziua lor.
  • Dacă copilul dvs. are o schimbare în rutina lor (ca o vizită la medicul dentist sau un membru al familiei care vizitează weekend-ul), spuneți-i să știe bine în avans.
  • Unii copii nu pot sări de la o activitate la alta fără să se simtă supărată. Dacă copilul dvs. are nevoie de ceva timp pentru a se adapta, construi acest lucru în rutina lor.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 3
    3. Să ofere consecințe naturale față de comportamente. Permițând consecințelor naturale să apară, vă poate ajuta copilul să câștige un sentiment de cauză-și-efect și să construiască responsabilitatea de sine. Atunci când permiteți să apar consecințe naturale, să vă dați alegerilor copilului și să le spuneți ce rezultatul va fi în ceea ce privește alegerile lor. Copilul dvs. în cele din urmă va decide ce se întâmplă și se confruntă cu consecințele.
  • Asigurați-vă că consecința este potrivită și vă ajută copilul să învețe din greșeală.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. durează mult timp pregătit pentru parc, atunci ei primesc mai puțin timp pentru a juca la parc.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 4
    4. Fi în concordanță cu consecințele.Mulți părinți primesc obiceiul de a face excepții sau de a permite comportamentelor să alunece fără consecințe. Copiii trebuie să știe că veți urma consecințele și că nu își pot scoate drumul. Arătați-i că vrei să spui afaceri prin aplicarea consecințelor de fiecare dată când acționează.
  • Nu fi surprins dacă copilul dumneavoastră are o scuză sau își poate explica comportamentul. Să fie clar în a spune: "Ai rupt o regulă, deci înseamnă că ai o consecință."
  • Dacă aveți mai mulți copii (sau copii din case mixte), este deosebit de important să fiți în concordanță cu fiecare copil. În caz contrar, s-ar putea simți ca și cum le tratați nedrept.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 5
    5. Au așteptări realiste. Setarea barei prea mare pentru comportamentul copilului dvs. poate duce la simțind presiune, în timp ce stabilirea barei prea scăzută poate duce la un copil brățară sau unul care nu va atinge întregul lor potențial. Copiii se dezvoltă diferit și pot avea diferite puncte forte și puncte slabe. Dacă aveți copii mai în vârstă, nu vă așteptați ca copiii dvs. mai tineri să acționeze sau să se comporte în același mod.
  • Familiarizați-vă cu ceea ce arată comportamentul adecvat adecvat pentru grupul de vârstă al copilului dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Disciplinând un copil sau un copil mic
    1. Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 6
    1. Redirecționați atenția lor. Copiii (vârstele 1, 2, sau 3) poate provoca o mulțime de haos și rapid! Dacă copilul tău intră în ceva ce nu ar trebui sau nu vrea să împărtășească cu un alt copil, să le dai altceva de făcut. Reorienta atenția asupra unei alte activități. Când fac activitatea alternativă, le laudă.
    • Dacă copilul dvs. își amenință siguranța sau siguranța unui alt copil, se ocupă imediat de el. Prioritizați siguranța în raport cu redirecționarea.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 7
    2. Furnizați un avertisment. Copiii mici au nevoie de mementouri. Dacă copilul dvs. este pe cale să spargă o regulă sau începe să acționeze necorespunzător, să le dați un avertisment. Odată ce primesc avertismentul, ei vor ști că finalizarea comportamentului va duce la o consecință. Când dați un avertisment, utilizați "dacă ...Apoi "declarații, astfel încât copilul dvs. știe că va exista o consecință.
  • De exemplu, spuneți: "Nu este bine să loviți. Dacă loviți, atunci veți obține un timp de expirare."
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 8
    3. Utilizați timeout-uri. Timeout-urile sunt mari pentru copiii mici și le permit să se auto-calmeze. Copiii care au o criză sau sunt rătăciți pot fi plasați în timp. Acesta este adesea cel mai eficient instrument pentru copiii mici, deoarece îi ajută să se calmeze și oferă feedback imediat pentru comportamentul lor.
  • Majoritatea părinților își trimit copilul la timp timp de un minut pe an de vârstă copilului lor. Puteți, de asemenea, să aveți copilul dvs. să rămână în timp până când se calmează.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 9
    4. Păstrați explicațiile scurte și dulci. Copilul dvs. încă își construiește vocabularul, așa că nu-și explicăm comportamentul sau consecințele lor. Vorbi pur și simplu și cu cât mai puține cuvinte pentru copilul tău. Explicați ce au făcut greșit și de ce au o consecință. Apoi, spune-le ce să facă în viitor.
  • De exemplu, spuneți: "Ați lovit Anna, așa că ați mers la timp. Nu lovim. Dacă vă simțiți supărat, veniți să mă faceți."
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 10
    5. Dați-le mici alegeri. Copiii iubesc să se simtă în control, deoarece încep să-și construiască independența. Dacă începe greșit deoarece nu vor să facă ceva, să le dați o alegere. Acest lucru îi ajută să limiteze ce trebuie să vă gândiți și să luați controlul asupra a ceea ce se întâmplă în continuare.
  • De exemplu, ați putea lăsa un copil să aleagă ce poveste de culcare să citească sau ce cămașă să poarte.Dacă au o potrivire cu privire la pantofii lor, lăsați-i să aleagă între cei verzi sau pe cele roșii.
  • Alegerea poate include, de asemenea, punerea în sacou sau a merge la timp. Spune: "Este alegerea ta. Care vrei?"
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 11
    6. Sugerează un comportament de înlocuire.În loc să-ți spui copilului ceea ce fac rău, spune-le ce ar trebui să facă în schimb. Copilul dvs. nu poate cunoaște comportamentul corect de afișat, așa că spuneți-le.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. trage blana câinelui, spuneți: "Să-i facem ca câinele ca acesta."
  • Metoda 3 din 4:
    Disciplinând un copil școlar elementar
    1. Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 12
    1. Utilizați consecințe logice. În timp ce copilul dvs. poate continua să primească consecințe naturale, puteți începe să implementați și consecințe logice. O relație logică între comportamentul lor și consecința vă poate ajuta copilul să înțeleagă mai bine rezultatul acțiunilor lor.
    • De exemplu, dacă copilul dvs. a mințit să-și îndeplinească treburile, să le dați treburi suplimentare pentru a finaliza.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 13
    2. Vorbește despre comportamentul copilului tău.Un copil de vârstă școlară este adesea suficient de mare pentru a înțelege ce au făcut. Utilizați acest lucru ca o oportunitate de a construi empatie și de a le învăța de ce anumite comportamente sunt inadecvate sau negative. Copilul dvs. poate începe să învețe cum acțiunile lor afectează pe alții și pe ei înșiși.
  • De exemplu, mulți copii de vârstă școlară încep să se culce ca o modalitate de a câștiga atenția sau de a împinge limitele. Dacă copilul dvs. începe să vă mint, spuneți-i că minciuna doare altor oameni și face ca copilul să pară mai puțin de încredere, ceea ce poate afecta prieteniile lor.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 14
    3. Lăsați-i să-și aleagă responsabilitățile. Copiii de vârstă școlară doresc să aibă alegeri, ceea ce îi ajută să se simtă mai mult în control și care doresc să facă lucrurile. Dacă vă luptați să vă aduceți copilul să-și completeze treburile (sau la domiciliu), luați în considerare cererea de a alege care vor face. Când vine vorba de teme, să decidă copilul să decidă ce ordine să-și facă temele sau ce vor face în timpul anumitor sloturi de timp.
  • Pentru treburi, dați copilului dvs. 6 opțiuni și lăsați-i să aleagă 4 să facă.
  • Unii părinți dau premii sau bani pentru a face treburi suplimentare. Dacă copilul dumneavoastră dorește să câștige ceva, lăsați-i să lucreze pentru el prin alegerea de treburi din bastoanele Popsicle. Treburile mai greu înseamnă premii mai mari sau mai mulți bani!
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 15
    4. Ajutați-i să reușească dacă sunt neglijenți sau iresponsabili. Unii copii primesc probleme, deoarece nu își termină responsabilitățile la domiciliu sau la școală. În timp ce se poate datora lenei, oferiți cel mai bun mediu pentru ca copilul dvs. să reușească. Observați în cazul în care copilul dvs. scade scurt și vezi dacă puteți crea un sprijin pentru ei.
  • Dacă copilul dvs. se străduiește să-și completeze temele în fiecare noapte, desemnează un timp pentru ei să o facă.
  • Dacă se luptă să iasă la autobuzul școlar la timp dimineața, înființați o rutină pentru ei dimineața care permite o mulțime de timp. Să-i împacheteze prânzul și să-și ia hainele cu o noapte înainte.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 16
    5. Lăudați-i când se descurcă bine.Când copilul tău face o treabă bună pe ceva, arătați-i că sunteți mândri! Obținerea laudării verbale sau a primirii recunoașterii pot însemna mult copilului dumneavoastră. Le arată că ați observat comportamentul lor și că sunteți mândru de ei. Majoritatea copiilor doresc aprobarea și atenția părinților lor, deci nu se simt liberi să le dea unii.
  • De exemplu, spuneți: "Știu că nu ați vrut să vă curățați camera, dar sunt mândru că ați făcut-o. Puteți merge acum la casa prietenului tău."
  • Metoda 4 din 4:
    Disciplinând pre-adolescenți și adolescenți
    1. Imagine intitulată disciplina Un copil Pasul 17
    1. Implicați-vă adolescentul în limitele de stabilire. Poate fi utilă pentru a obține contribuția adolescentului pe ceea ce cred că este rezonabil și corect. Când aceștia își asumă proprietatea asupra propriului lor comportament și limitele care îl înconjoară, ele pot fi mai înclinate să urmeze. În timp ce aveți ultimul cuvânt, ei pot simți că opiniile lor sunt valabile și luate în considerare.
    • Lăsați-vă adolescentul să știe că sunteți deschis să primiți feedback cu privire la regulile casei. Dacă doresc să schimbe una, le-au făcut un caz sau oferă o alternativă.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 18
    2. Luați privilegii. Când teenul tău acționează, ia ceva care este un privilegiu. Aceasta ar putea include timpul de televiziune, un telefon mobil sau acces la mașină. Permiteți-i să câștige privilegiile cu un comportament bun.
  • De exemplu, dacă vârsta de 13 ani v-au vorbit înapoi, scoateți telefonul mobil pentru o zi.Dacă vor continua să vă vorbească înapoi când este timpul să obțineți telefonul înapoi, păstrați-l pentru o zi suplimentară.Lăsați-i să știe că își pot câștiga privilegiile atunci când vă arată comportamente pozitive.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 19
    3. Închideți backtalk și lipsă de respect. Adolescenții sunt adesea notorii pentru a vorbi înapoi cu părinții. Asigurați-vă că adolescentul dvs. știe că sunteți încă părintele lor și că trebuie să vă respecte, chiar dacă nu sunt de acord cu dvs. Permiteți adolescentului dvs. posibilitatea de a-și schimba tonul. Dacă adolescentul dvs. nu, nu continuați conversația.
  • Spune-i adolescentului tău cum să fii respectuos și să-i spună când pleacă din linie. De exemplu, vă puteți spune adolescentului dvs. să nu-și ridice vocea sau jură în casă.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 20
    4. Ascultați ce au de spus. În timp ce doriți să respectați adolescentul dvs., asigurați-vă că le dați respectului. Dacă adolescentul tău are ceva de spus, auzi-o afară. Ei ar putea avea de fapt o excepție sau un motiv pentru comportamentul lor pe care îl pot întoarce dacă le-ai lăsat. Arată că îți pasă ce au de spus și cum se simt.
  • De exemplu, spuneți: "Ați venit acasă târziu noaptea trecută și aș vrea să aud de ce."
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil Pasul 21
    5. Faceți o înțelegere cu ei. Adolescenții vor împinge probabil regulile sau vor trece prin perioade de rebeliune. Dacă ați stabilit o mulțime de reguli ferme, este posibil să aveți nevoie să vă sprijiniți pentru fiecare dintre ele să fie spart. Dacă adolescentul dvs. este față de regulă, încercați să faceți afaceri cu ei, astfel încât atât interesele dvs. cât și interesele lor să poată fi auzite.
  • De exemplu, dacă doriți ca adolescentul dvs. să se conecteze cu locul unde se duc și cu cine sunt, oferă să le cumpere un telefon mobil cu condițiile pe care le vor folosi pentru a rămâne în contact cu dvs. și dacă nu le vor " T, o vei lua departe.
  • sfaturi

    Nu vă amenință copilul. Când ești supărat pe copiii tăi, poate fi tentant să spui lucruri pe care nu înseamnă cu adevărat.Dar acest lucru vă dăunează credibilitatea ca părinte și ca disciplinar.
  • Evitați pedepsele excesive.
  • Evitați spanking sau lovirea copiilor tăi. Spanking este o modalitate ineficientă de a corecta comportamentul unui copil, deoarece învață că lovirea este modul de rezolvare a problemelor.De asemenea, este legată de agresiune la copii.
  • Dă-ți atenție copilului. Dacă bănuiți că copilul dvs. acționează pentru a atrage atenția, a pus deoparte ceva timp în fiecare zi, doar pe voi doi.
  • Disciplinarea copiilor mici este un subiect mare în sine, mai ales că acest lucru poate stabili obiceiuri bune în legătură cu disciplina atât pentru dvs. cât și pentru copilul dumneavoastră, pe măsură ce cresc.
  • Dacă un copil are anumite dizabilități sau preocupări, încercați să nu le disciplinați la fel de aspru ca și alții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar