Cum să decideți asupra treburilor de vârstă adecvată pentru copilul dumneavoastră

A fost mult timp o tradiție pentru părinți să-și dea treburile copiilor de la o vârstă fragedă. Mulți părinți doresc să insufle un sentiment de responsabilitate în copiii lor, precum și să-i învețe abilitățile de viață care le vor aduce beneficii odată ce sunt adulți independenți. Dar oferind unei treburi pentru copii pe care nu le pot spera să le completeze, ar putea răni încrederea în sine, duc la vătămări corporale sau să le facă să fie dezinclinate pentru a ajuta în viitor. Prin determinarea bolilor bazate pe capacitățile mentale și fizice ale copilului și apoi realizarea și perfecționarea unei liste de treburi zilnice și săptămânale, puteți atribui sarcini adecvate vârstei care vă vor dezvolta copilul într-un individ greu și încrezător.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea bazată pe mentalitate
  1. Imagine intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 1
1. Alocări de ecran bazate pe maturitatea copilului dumneavoastră. Când te gândești la asta "vârsta adecvată," Un factor care trebuie luat în considerare este vârsta mintală a copilului și nu doar numărul de ani în care au fost vii. Unii în vârstă de 12 ani pot fi foarte maturi pentru vârsta lor și pot fi capabile să aibă grijă de un frate mai mic, în timp ce sunteți într-o altă cameră, în timp ce câțiva copii de 15 ani ar putea fi prea fulgi pentru a avea încredere în hrănirea unui broască țestoasă de companie. Întrebându-ți întrebările despre maturitatea mentală a copilului dvs. este o evaluare importantă pentru a face. Următoarele sunt câteva întrebări pe care le puteți întreba:
  • Copilul meu urmează regulile casei, chiar dacă nu sunt acolo, ca să nu merg afară de ei înșiși sau să nu răspund la ușă dacă este un străin?
  • Copilul meu știe cum să folosească telefonul și cum și când să numească un vecin sau un număr de urgență?
  • Copilul meu înțelege consecințele acțiunilor lor, ca și cum ar spune cuvinte nepoliticoase sau vorbesc înapoi?
  • Copilul meu face în general alegeri responsabile, cum ar fi în mod independent curățarea propriilor mese?
  • Copilul meu pare încrezător în a lucra independent sau au nevoie de mine să ajut cu temele lor și ceva complicat sau nou?
  • Imagine intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 2
    2. Faceți alegeri bazate pe personalitatea copilului dumneavoastră. Mai degrabă decât să se gândească la treburile ca fiind "marime universala" după vârstă, considerați că chiar și copiii mici au preferințe care le fac unice. Unele sarcini pot potrivi personalităților lor mai mult decât altele destul de natural. De exemplu, dacă Billy îi place animalele, și Suzy îi place să lucreze de ea în bucătărie, atunci Billy ar putea să se bucure de hrănire și să perceapă câinele, iar Suzy ar putea să facă feluri de mâncare și să se fixeze masa. Întrebați-vă sau întrebați copilul dacă sunt mai în vârstă, întrebări precum următoarele:
  • Copilul meu se bucură de a fi în aer liber sau în interior mai mult?
  • Copilul meu vrea să fie sedentar sau îi place să fie activi?
  • Copilul meu ca o rutină zilnică sau se plictisește și are nevoie de varietate?
  • Copilul meu a arătat vreodată un interes în a învăța ceva ce făceam, cum ar fi cina de gătit sau grădinărit?
  • Copilul meu are anumite interese care ar face ca anumite treburi mai atrăgătoare decât altele, cum ar fi construirea lucrurilor din jucării, pictura sau chiar de a juca casa?
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 3
    3. Evitați atribuirea de treburi nedorite. În timp ce evident că nu poți lăsa un copil să renunțe la fiecare corvoadă, unii copii nu-i place să curățească toalete datorită prosperității percepute a sarcinii, iar altele pot disprețui aspiratoare datorită zgomotului sau greutății mașinii. Gândiți-vă la interacțiunile dvs. cu copilul dvs. - dacă au făcut vreodată plângeri despre faptul că au fost atribuite aceste treburi în trecut, redistribuie în consecință.
  • Obținerea feedback-ului copilului cu privire la treburile pe care le preferă ar putea părea că este nevoie de o parte din puterea în relația departe de tine, dar această tehnică a fost dovedită pentru a crește nivelurile de cooperare și amicibilitate.
  • Dacă copilul dvs. pur și simplu nu dorește să facă treburi, ar putea fi necesare un anumit tip de sistem de recompensă sau puncte care să conducă la câștigarea unui premiu pentru a stimula treburile. Câștigând o excursie la salonul de înghețată sau la finalizarea chorelui de monedă cu o indemnizație poate fi de ajutor.
  • Copiii dvs. ar putea să nu vrea să facă treburi dacă vă aud și vă plângeți și despre ei. Încercați să aveți o atitudine pozitivă atunci când faceți orice lucru în jurul casei dvs.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 4
    4. Atribuțiile personalizate pentru atenția lor. Copiii au, în general, o atenție mult mai scurtă decât majoritatea oamenilor. Cercetările sugerează că vârsta unui copil este numărul de minute pe care le puteți aștepta ca un copil mic să se poată concentra pe o singură sarcină. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani pot doar să mențină concentrarea asupra unei sarcini care durează 30 de minute pentru a finaliza dacă sunt de fapt interesați de ea.
  • Pentru a vă ajuta să vă angajați copilul angajat, este posibil să trebuiască să faceți un joc de el: o cursă pentru a vedea cât de repede pot fi lăsate lingurile, de exemplu sau obținerea unui autocolant / punct pe un grafic premiu pentru fiecare gunoi mic poate fi colectat in jurul casei.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei adecvate pentru copilul dvs. Pasul 5
    5. Obține creativ și jucăuș. Încercați să folosiți muzică, dans și chiar să vă prefaceți că faceți treburi plictisitoare mai interesante. Puteți dansa cu ușurință în timp ce ștergeți, aspirați și puneți vase departe. S-ar putea să vă prefaceți că sunteți roboți, servitoare fantezie și bastle, sau chiar agenți sub acoperire pretinzând că ați curățat în timp ce încercați să spionați pe cineva.
  • Metoda 2 din 3:
    Selectarea prin calificări fizice
    1. Imaginea intitulată Decrise pe vârsta de îmbinare a treburilor pentru copilul dvs. Pasul 6
    1. Decideți pe baza înălțimii copilului dumneavoastră. O mulțime de factori intră în înălțimea unui copil, dintre care una este vârsta. Copiii care sunt mai tineri și mai scurți pot considera mai dificilă îndeplinirea sarcinilor care le solicită să devină foarte mari, cum ar fi praful rafturilor de top ale cazurilor de carte sau de jaluzele. În mod similar, copiii care sunt mai în vârstă și mai înalți ar trebui să se potrivească pentru a-și îndeplini sarcini cum ar fi spălarea bolilor sau de a alege buruieni.
  • Imagine intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 7
    2. Atribuiți gospodăriei pe baza forței. Puterea unui copil este afectată de o mulțime de factori în același mod în care înălțimea este, inclusiv vârsta - pe măsură ce copilul crește, puterea lor de bază a mușchiului se va îmbunătăți. Cu toate acestea, până la aproximativ momentul în care acestea sunt 11, în general, copiii tind să fie mult mai slabi decât sunt adolescenți sau adolescenți. La atribuirea sarcinilor copiilor dvs., luați în considerare limitele mușchilor lor.
  • Dacă întrebați o vârstă de 8 ani pentru a împinge o mașină de tuns iarba greu sau încercați să parcurgeți un câine de 60 lb (27 kg), șansele sunt că copilul dvs. nu va putea să completeze sarcina în mod satisfăcător. În schimb, alegeți sarcini care nu necesită o mare parte a puterii musculare, cum ar fi hainele și prosoapele pliabile sau udarea gazonului cu un furtun.
  • Imagine intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 9
    3. Selectați locurile de muncă care reprezintă dificultăți de coordonare. Copiii continuă să se dezvolte și să-și regleze abilitățile motorii până la aproximativ 8 ani. Cu toate acestea, undeva între 6-8% dintre copii au dificultăți de dezvoltare care își desfășoară coordonarea. Luați acest lucru în considerare la atribuirea sarcinilor copiilor dvs.
  • Dacă Tommy are dificultăți legate de lucruri, nu îl veți dori să descărcați mâncărurile sparte de mașina de spălat vase sau să vă ocupați de ceva ascuțit. În schimb, să-l îndeplinească sarcini în care nu există riscul de a sparge lucrurile sau rănile, cum ar fi făcând patul sau hainele pliabile.
  • Imaginea intitulată Decrise pe vârsta de vârstă Anecție pentru copilul dvs. Pasul 8
    4. Ajustați rutina în jurul sănătății generale a copilului. Din când în când, copiii se vor îmbolnăvi. În acele vremuri, veți dori să ușurați sarcina totală și să evitați orice fel de obositoare ca aspirarea sau ștergerea pentru a promova vindecarea. De asemenea, este important să se țină cont de condițiile cronice, cum ar fi alergii severe la polen sau iarbă sau tulburări psihice, cum ar fi adăugarea care face ca îndeplinirea anumitor sarcini dificile. A face acest lucru va reduce frustrarea și stresul potențial atât pentru dvs. cât și pentru copilul dumneavoastră.
  • Dacă copilul dumneavoastră are alergii intense, evitați să le atribuiți treburilor care le-ar expune la praf, polen, iarbă și alte declanșatoare potențiale, cum ar fi cosirea gazonului, praf de praf sau de a alege buruieni. În schimb, luați în considerare treburile care le vor expune la alergeni, cum ar fi spălarea, făcând feluri de mâncare și scoateți gunoiul.
  • Dacă copilul dvs. are o tulburare care compromită capacitatea lor de a se concentra, considerați atribuirea unei serii de mici sarcini pe care le pot completa rapid, dar pot face mai multe ori pe parcursul unei serii, cum ar fi șosetele pliabile, scoaterea gunoiului și făcând paturi. De asemenea, luați în considerare faptul că este mai indulgent în legătură cu timpul necesar pentru a-și termina treburile și le încurajează să ia pauze pentru mintea lor aglomerată înainte de a se întoarce la misiune.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea și perfecționarea unei liste de chore
    1. Imaginea intitulată Decizia asupra treburilor de vârstă adecvată pentru copilul dvs. Pasul 10
    1. Compilați o listă de masterat de treburi de uz casnic zilnic. Faceți o listă cu diferitele sarcini pe care doriți să le ajutați. Estimați cât timp credeți că va dura pentru a finaliza fiecare sarcină. Amintiți-vă că copiii dvs. vor îndeplini probabil îndatoririle lor mult mai lent decât ați fi, și va dura mai mult timp pentru ca copilul dvs. să realizeze sarcina decât dacă ați face acest lucru.
    • Etichetați în mod clar fiecare sarcină pe care copilul dumneavoastră ar trebui să-l completeze. Dacă copilul dvs. este tânăr, includeți o imagine care descrie fiecare sarcină că acestea sunt responsabile. Postați lista în care copiii dvs. pot vedea cu ușurință și accesați-l. Poate doriți să laminați lista astfel încât să puteți reutiliza. Simțiți-vă liber să utilizați un marker tactil, ca un clothespin, pentru a urmări progresul copilului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 11
    2. Determinați timpul disponibil pentru treburi. Deși copiii au în general mai mult timp liber decât adulții, majoritatea au alte responsabilități care vor reduce cantitatea de timp disponibilă pentru a face treburi. Acestea pot include îngrijire de zi, școală, cluburi, sport, artă și angajamente muzicale între multe altele.
  • Va trebui să luați în considerare atât programele zilnice cât și săptămânale care vor impozita timpul și energia copilului și să fie sigur să le suprasolicitați și este posibil să fie necesar să le ajustați periodic pentru perioadele mai ocupate ale anului, cum ar fi mijlocii și finalele.
  • Amintiți-vă că copiii ar trebui să aibă încă un timp liber pentru a se angaja în citirea independentă, joacă și chiar odihnă în afara somnului.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 12
    3. Adăugați în timp de predare pentru fiecare cor. Mulți părinți sunt nepregătiți pentru perioada în care este nevoie pentru a învăța un copil să facă independent treburile. Până când copilul dvs. are 10 ani, cel mai probabil vor fi incapabili sau nu vor să facă multe treburi zilnice pe care le considerăm de acord. Chiar dacă sunteți foarte ocupat cu locul de muncă și în timp ce acasă, veți avea totuși să faceți timp să predați și să supravegheați.
  • Nu faceți greșeala de a gândi că pentru că ați efectuat frecvent o corvoadă în fața copilului dvs., ei vor ști cum să o facă. Luați timp pentru a demonstra, pas cu pas, modul în care se efectuează o anumită sarcină înainte de a le invita să o facă cu dvs. și să urmeze acest lucru cu pasul înapoi pentru a le face să o facă pe cont propriu în timp ce urmăriți și corectați greșelile și laudă greșelile Succese.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 13
    4. Eliminați sarcinile care vor dura prea mult. Odată ce ați dat seama atât de cantitatea de timp pentru ca un copil să efectueze sarcina și cât de mult timp va trebui să vă angajați să formați / supravegheați, este timpul să eliminați orice sarcini care depășesc timpul disponibil pentru un copil pentru a le îndeplini sarcini.
  • De exemplu, dacă știți că pictura puntea casei dvs. va dura mai multe ore pentru a finaliza, apoi cererea copilului dvs. să o efectueze într-o noapte școală atunci când nu aveți timp să supravegheați că nu va duce probabil la rezultate satisfăcătoare pentru oricine.
  • Imaginea intitulată Decurgeți cu privire la îmbarcarea vârstei pentru copilul dvs. Pasul 14
    5. Descompune sarcini mari în cele mai mici. Sarcinile mari pot fi consumatoare de timp, se simt vagi și chiar copleșitoare. Mai ales atunci când lucrați cu copii care nu știu ce vrei să spui prin "curăță-ți camera," Ar trebui să încercați să fiți cât mai clară și să descompuneți sarcina mare în mai multe mai mici. Turn "curata-ti dormitorul" în "fa-ti patul," "ridicați jucăriile," "Pune-ți hainele în hamper murdar," "ia hainele murdare în camera de spălătorie," și așa mai departe și așa mai departe.
  • Prin transformarea unei sarcini mari într-una mai mică, este posibil să fiți în măsură să obțineți o sarcină mai mare, în special prin oferirea copilului multiple zile pentru a finaliza mini-pașii.
  • Imagine intitulată Decurgeți cu privire la treburile adecvate pentru copilul dvs. Pasul 15
    6. Delegați cu egalitate în minte. Dacă aveți mai mulți copii, veți dori ca ei să fie responsabili pentru propriile lor treburi personale, dar este posibil să se împartă diferitele treburi de uz casnic pentru zonele comune, cum ar fi bucătăria, camera de zi și meții, chiar dacă unele dintre ele sunt mai tânăr și nu pot ajuta la fel de mult.
  • De asemenea, este recomandabil să faceți un punct de a lua câteva treburi pentru tine și asigurându-vă că copiii știu că acestea sunt treburile voastre. Copiii vor avea mai multe șanse să efectueze treburi dacă vă văd că conduceți prin exemplu, dar ei ar putea lua și pentru a-și acorda lucrarea pe care o faceți dacă nu este evidentă.
  • Amintiți-vă să faceți acest lucru un efort de grup: o modalitate bună de a vă face copilul mai receptiv la treburi este acela de a le face să se simtă ca și cum ar contribui la ceva mai mare decât în ​​sine și să funcționeze ca parte a grupului. Încercați să vă îndepliniți sarcinile, astfel încât să lucrați împreună în aceeași zonă și să colaborați, cum ar fi ele care își iau jucăriile în timp ce vid și cealaltă praf părinte mobilier.
  • Imaginea intitulată Decizia asupra treburilor de vârstă adecvată pentru copilul dvs. Pasul 16
    7. Marchează orice sarcini periculoase. Copiii mici nu ar trebui să lucreze nicăieri în apropierea obiectelor ascuțite, de la înălțimi mari sau folosind substanțe chimice pe care le-ar putea sfârși prin ingerarea (amintiți-vă, copiii foarte mici preferă să rămână lucrurile în gură și nu sunt întotdeauna minunate în timpul spălării mâinilor lor).
  • Copiii sub 14 ani nu ar trebui să funcționeze echipamente grele sau potențial periculoase, cum ar fi tractoarele sau cositoarele de călărie fără supravegherea adulților.
  • În mod similar, tinerii adolescenți și Tweens nu ar trebui să babysit copii mai tineri fără un adult prezent în casă: imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar exista o urgență și copilul trebuia să meargă la spital, dar nimeni nu a fost să-i ia.
  • În funcție de țara în care locuiți, poate fi considerată ilegală pentru a lăsa un copil de 12 ani sau mai tânăr fără supravegherea adulților - în mod similar, dacă angajați un copil sub 18 ani la Babysit și se întâmplă ceva rău, s-ar putea să fiți considerați răspunzători în eveniment de criză.
  • Amintiți-vă că copiii tind să fie cloșari decât adulții și principala cauză a deceselor pentru copiii cu vârste cuprinse între 1-18 ani este unificare neintenționată.
  • Imaginea intitulată Decizia asupra treburilor de vârstă adecvate pentru copilul dvs. Pasul 17
    8. Au o conversație despre lista finală. Acesta este punctul în care veți informa copiii dvs. cu privire la sarcinile pe care le așteptați ca să le poată gestiona. Cu toate acestea, în loc să păcălească autoritar cu privire la situație, invitați să aibă intrări în acest stadiu și să explice de ce este important să ajute. Faceți-o într-o conversație pe care o simt că au unele alegeri și că există valoare făcută de lucru.
  • Încercați să spuneți ceva de genul, "Evan, tatăl / mama și cu mine suntem ocupați de lucru în fiecare zi. Deci, simțim că am putea folosi mai mult ajutor în jurul casei. De acum înainte, vrem să ne ajutați prin hrănirea bulgărelor de zăpadă, ridicându-vă jucăriile și ajutându-mă să pliați rufele. În weekend când aveți mai mult timp, vrem să ajutați și apă de flori. Vom arăta cum să o faceți și să vă ajutați."
  • Dacă copilul dvs. protestează sau spune că nu vor să facă ceva, să răspundă cu ceva de genul următor: "Bine. Am crezut că doriți să apăsați flori, dar dacă nu vreți să faceți asta, bine. Ce doriți să faceți în schimb?"
  • După ce le-a prezentat cu ideea de a avea o alegere, asigurați-vă că urmați acest lucru cu alternative specifice. "Puteți fie să vă ajutați cu praful mobilierului la parter, fie să faceți spălătorii. Pe care ai prefera-o?"
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Mulți părinți consideră că este foarte dificil să fie de acord între ele cu privire la ceea ce treburile sunt potrivite pentru fiecare grup de vârstă. În afara a ceea ce este considerat legal și ceea ce nu este (și chiar acest lucru variază de la o țară la țară și stat la stat), nu există un consens universal. Va trebui să vă luați propriile decizii în cunoștință de cauză bazate pe cunoașterea personală a copiilor dvs. și să vă dați seama că, chiar dacă alți părinți nu sunt de acord cu deciziile voastre, vă cunoașteți pe copiii dvs. cel mai bine.
  • Undeva între vârstele de 8 și 11 ani, copilul dvs. va fi suficient de mare pentru a începe să beneficieze de utilizarea unei chipuri.
  • Deși nu vă poate simți că ar trebui să vă lăudați copilul pentru a face elementele de bază ale a ceea ce vă așteptați la ele, lauda este o parte importantă de a insufla un sentiment de valoare și importanță pentru munca pe care o faceți. De asemenea, îi va ajuta să construiască încrederea în sine și stima de sine. Înaltă cinci și mulțumesc echipei dvs. pentru a obține un loc de muncă bine și vor fi mai probabil să o facă de bună voie data viitoare.
  • Avertizări

    Nu oferiți niciodată copilului dvs. o sarcină periculoasă care implică incendii, acide acide sau de bază - lame - sau mașini periculoase dacă sunt prea tineri să se ocupe de ea. În plus, asigurați-vă că dvs. sau un alt adult care poate conduce vehiculul este prezent în caz de urgență.
  • Încercați să evitați limba șefului, chiar dacă poate fi tentantă. Nimeni nu vrea să simtă că lucrurile sunt dictate. În schimb, abordați situația cu mai multe limbi și mementouri mai blânde, "Este vorba despre ora 5. Pun pariu că rex este foame," și "Aș aprecia dacă," sau "Nu uitați să .."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar