Cum să fii părinte responsabil

Fiind un părinte implică multe responsabilități - trebuie să vă hrăniți și să vă îmbrăcați copiii, să le disciplină când au nevoie de ea și să-și hrănească personalitățile și interesele. Recompensele pentru părinți responsabili, totuși, sunt imense. Veți putea să vă urmăriți copiii să înflorească și să câștigi încrederea în sine, respectând în același timp alții și dezvoltați valori personale. În calitate de părinte responsabil, trebuie să aveți grijă de siguranța și bunăstarea copilului, să le oferiți un sistem de valoare pentru a vă baza și petrece timpul de calitate cu ei. Acest tip de strategie de părinți responsabili vă va ajuta să ridicați un copil matur, iubitor, sigur și grijuliu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Disciplinarea și stabilirea limitelor pentru copiii dvs
  1. Imaginea intitulată este un pas părinte responsabil 1
1. Stabiliți normele ferme și standardele comportamentale. Copiii vor fi ușor confundați dacă un anumit comportament este acceptabil într-o zi și interzis următorul. Deci, asigurați-vă că copiii înțeleg tipurile de comportament pe care le așteptați de la ei în orice setare dată. Clarificați-vă copiilor dvs., de asemenea, că vor fi disciplinați dacă vor rupe aceste reguli.
  • Regulile gospodăriei ar putea lua forma unor instrucțiuni scrise. De exemplu, scrieți: "Nu loviți alte persoane, nici un plângere, fără vizitare TV înainte de a termina temele și niciun nume de nume."
  • Predarea copiilor dvs. Empatia de la o vârstă fragedă vă va ajuta să vă asigurați mai ușor standardele comportamentale. Ajutați-i să-și vadă acțiunile dintr-un punct de vedere empatic. Ai putea spune, "Cum credeți că vă face să vă simțiți sora când o loviți?" sau "Cum crezi că tatăl simte când spui lucruri dureroase?"
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    2. Setați limitele pentru modul în care copiii dvs. vă tratează. Limitele ajută copiii să vă respecte și vă veți asigura că aveți intimitatea și respectul de care aveți nevoie. Limitele personale utile includ: fără a permite copiilor să vă întrerupă, fără a permite copiilor să intre într-o cameră, fără să bateți mai întâi și să nu permiteți copiilor să vă se bată în jur. Pentru copiii dvs., având limite ferme în loc să le ajute să înțeleagă mai bine căile în care pot și nu pot trata și nu vorbi.
  • Problema limitelor devine din ce în ce mai importantă ca vârsta copiilor. Adolescenții sunt mult mai probabil să încerce să împingă limitele sau să nu respecte regulile în moduri în care nu puteți observa.
  • Reamintesc adolescenților care acționează că este încă împotriva limitelor gospodăriei, de exemplu, jurați în casă sau veniți acasă la curfew.
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    3. Oferiți disciplină consecventă și rațională. La fel de mult ca părinții nu se pot deosebi disciplinarea copiilor lor, trebuie să se facă atunci când un copil acționează sau o greșeală. Ca părinte responsabil, asigurați-vă că nu vă disciplați niciodată sau vă pedepsiți copilul exclusiv din furie. De asemenea, asigurați-vă că orice disciplină pe care o faceți afară se potrivește criminalității. Oferirea arbitrară sau punitivă poate reduce cantitatea de încredere pe care copilul dvs. o pune în tine.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. își face pantofii murdară într-o plimbare de acasă de la școală, ar fi arbitrar să-i spună copilul sau să-i trimită în pat fără cină.
  • În schimb, încercați să cereți copilului să-și spele pantofii în cadă înainte de a avea o gustare sau vizionarea TV.
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    4. Demonstrați flexibilitatea și găzduiți nevoile copiilor dvs. În timp ce părinții necesită o anumită reguli ferme, nu există valoare în a fi inflexibilă. Ajustați stilul părintelui dacă aveți nevoie. Deci, dacă ați stabilit niște reguli de bază pentru copiii dvs., care se confruntă în mod continuu, se gândesc la modalități de îmbunătățire a regulilor. Sau, dacă vă simțiți dezamăgiți de copiii dvs., gândiți-vă la modalități prin care vă puteți relaxa așteptările sau puteți găzdui limitările naturale ale copiilor.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. este trecut de vârsta la care învață cel mai mult să citească, nu vă supărați sau frustrați cu copilul dvs. sau simțiți-vă că sunteți un eșec ca părinte.
  • Rețineți că copiii progresează la rate diferite.
  • Fiind flexibil înseamnă, de asemenea, ajustarea regulilor dvs. pe măsură ce copilul devine mai în vârstă pentru a reflecta nevoile lor în schimbare. De exemplu, le puteți permite să se culce mai târziu sau să joace jocuri cu mai multe ratinguri mature.
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    5. Protejați copiii, mai ales când sunt tineri. Ca părinte responsabil, este treaba dvs. să vă urmăriți copiii și să vă asigurați că sunt în siguranță fizic. Mai ales când copiii sunt tineri, păstrați-le un ceas apropiat de ei și nu le lăsați, de exemplu, rătăciți într-o stradă. Strângeți copiii departe de situațiile pe care le cunoașteți sunt periculoase și descrieți modalitățile pe care le pot spune că sunt potențial în pericol. În calitate de vârste pentru copii, puteți face lucruri cum ar fi întrebați-le dacă sunt agresați la școală și asigurați-vă că știu cum să sunați 911 dacă sunt în pericol și nu sunteți în apropiere.
  • Protejați copiii foarte tineri prin acoperirea prizelor, blocarea în siguranță a dulapurilor și a sertarelor și păstrarea lor de la zborurile de scări.
  • Deoarece vârsta copiilor, ei ar trebui să i se acorde mai multă libertate și responsabilitate. Încă mai puteți viziona adolescenții, de exemplu, sugerând că nu participă la activități care par periculoase sau de schițe.
  • Ca părinte responsabil, este bine să spunem ceva de genul: "Vă respect abilitatea de a vă lua propriile decizii. Dar, în acest caz, cred că ar trebui să reconsiderați planurile pe care le-ați făcut - sună periculoase."
  • Image denumită un pas părinte responsabil
    6. Faceți cunoștință cu nevoile dvs. emoționale și personale. Părinții este un loc de muncă de scurgere și este important să nu vă epuizați că încercați să vă cazați la fiecare solicitare a copiilor dvs. Ia ceva timp pentru tine săptămânal. Asigurați-vă că vă iertați pentru orice greșeli de părinți pe care le faceți. Este bine să nu fiți un părinte perfect și este sănătos să mențineți relațiile sociale, chiar dacă înseamnă să petreceți timp departe de copiii dvs. o dată sau de două ori pe săptămână.
  • De exemplu, dacă copiii dvs. vă cer să le conduceți la filme după ce ați avut o zi de scurgere la locul de muncă, este perfect să spuneți: "Nu în seara asta, băieți. Am avut o zi grea și am nevoie de ceva timp pentru mine. Voi face o baie, de ce nu vizionați doar un film la televizor."
  • Dacă vă ridicați copiii împreună cu un partener, petreceți intenționat timp împreună cu ei la fiecare două săptămâni.
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicarea cu copiii și instilarea valorilor
    1. Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    1. Modelul comportamentului pozitiv și responsabilitatea pentru copiii dvs. Copiii urmăresc mereu părinții lor și vor fi înclinați să repete tipurile de comportamente pe care le văd modelare. Asigurați-vă că modul în care acționați și tratați pe alții în fața copiilor dvs. sunt în concordanță cu tipurile de instrucțiuni verbale pe care le dați. Ca părinte responsabil, trebuie să vă țineți la un nivel ridicat de comportament și să vă încurajați copilul să faceți același lucru.
    • De exemplu, copiii dvs. vor observa dacă îi încurajați să-i trateze pe ceilalți cu bunătate, apoi să se ciocnească în furia de drum ori de câte ori sunteți în spatele volanului.
  • Image denumită un pas părinte responsabil
    2. Comunicați deschis și ascultați atenția. Ca părinte, uneori este ușor să dezactivați comunicarea cu copiii dvs. Cu toate acestea, a fi un părinte responsabil, trebuie să lăsați copiii să cunoască motivele din spatele gândurilor și deciziilor dvs. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că va trebui să ascultați copiii dvs. atunci când își exprimă sentimentele, gândurile sau dorințele.
  • Încercați să spuneți ceva de genul: "Hei, știu că ai fost nefericit că te-am făcut să te culci devreme noaptea trecută. Dar am făcut doar că de când ai avut școala devreme astăzi și știam că vei fi prea obosit să te bucuri dacă ai stat târziu."
  • Ori de câte ori este posibil, oferiți opțiuni rezonabile pentru copilul dvs. Ai putea spune, "Știu că nu vrei să te culci mai devreme, dar trebuie să fii odihnit la școală mâine. Ce zici de stați la sfârșitul zilei de sâmbătă și vă invităm pe prietenul dvs. pentru un somn?"
  • Puteți spune periodic copiilor tăi așa: "Se simte că am fost foarte ocupați în ultima vreme. Îmi pare rău că nu am vorbit prea mult, cum merg lucrurile în viața ta? Ce mai e nou?"
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    3. Petreceți timp de calitate împreună zilnic. Pentru adulții ocupați, poate fi dificil să găsiți timpul să vă așezați și să jucați cu copiii. Cu toate acestea, o parte a unui părinte responsabil este petrecerea timpului împreună ca o familie. Concentrarea atenției asupra copiilor dvs. vă va permite să le cunoașteți mai bine (și viceversa), va construi încredere și va arăta că doriți să fiți parte din viața copilului dumneavoastră. Modalități de a petrece timpul de calitate cu copiii includ:
  • Întrebați-le despre ziua lor și grupurile lor sociale.
  • Joaca un joc de bord sau un joc video cu ei timp de o oră.
  • Citiți copiilor și înghesuiți înainte de a merge la culcare.
  • Luați-le într-o călătorie de familie sau la o atracție locală pe un weekend.
  • Ia o plimbare de familie după cină.
  • Mănâncă micul dejun și cina împreună.
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    4. Instill un sistem de valoare în copiii dvs. Ca parte a părinților responsabili, trebuie să vă învățați copiii că există anumite valori de bază pe care ar trebui să le respecte și să le creadă. Aceste valori pot fi subiective, dar vă vor ajuta copilul să dezvolte un sentiment de etică și de valori personale. Instituie aceste valori prin discuții verbale și, de asemenea, prin trăirea lor în viața de zi cu zi. Această combinație va cimenta valorile în mintea copiilor dvs.
  • De exemplu, puteți să vă învățați pe copiii dvs. că este greșit să mințiți și că este greșit să rănești alți oameni.
  • Fiți conștienți, bineînțeles, că copiii dvs. se pot îndepărta de acest sistem de valoare pe măsură ce îmbătrânesc. Atâta timp cât ei încă se tratează și pe alții, ca părinte responsabil, trebuie să lăsați copiii să crească și să-și dezvolte propriile credințe și valori.
  • Este de la sine înțeles că aceste credințe nu trebuie să fie religioase. Asta e bine dacă alegi să-ți aduci copilul într-o gospodărie religioasă. Este, de asemenea, bine dacă alegeți să vă aduceți copilul în sus fără religie. Oricum, vor trebui încă să fie învățați valori pozitive.
  • Metoda 3 din 3:
    Încurajând dragostea și afecțiunea cu copiii dvs
    1. Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    1. Lăudați-vă copiii pentru lucrurile pe care le fac bine. Consolidarea pozitivă este un aspect important al părinților responsabili. Lăudându-vă copiii pentru a face ceva bine - fie că este vorba de treburi, de școală sau doar să arate acte de bunătate - vor întări și să încurajeze acest tip de comportament mai bine decât întărirea negativă a comportamentelor pe care le-ați displace. Încercați să găsiți un lucru pentru a vă lăuda copilul pentru fiecare zi.
    • De exemplu, încercați să evitați să spuneți lucruri precum "ați uitat să scoateți din nou coșul de gunoi! Nici un desert pentru o săptămână."
    • În schimb, spuneți lucruri cum ar fi: "Am observat că ați făcut patul dvs. în această dimineață fără a fi întrebat. Mulțumesc, mă face atât de fericită când faci asta!"
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    2. Ajutați copilul să dezvolte stima de sine sănătoasă. Ca părinte responsabil, vă va ajuta să vă ajutați copiii să se gândească bine și să se privească ca având în valoare și independență. Pentru a-și ridica stima de sine, a avea un interes în ceea ce vă vorbește copilul și pentru a vă folosi cuvintele și acțiunile pentru a arăta că credeți că sunt o persoană interesantă, inteligentă și amuzantă.
  • Spune ceva de genul: "Îmi place acea sculptură pe care ai făcut-o pentru mine în clasa de artă! Ești atât de bun la a face artă. Îmi place cât de talentați ești!"
  • Stima de sine nu este același lucru ca fiind nepoliticos, cocoș sau arogant. Dacă copilul dvs. începe să acționeze sau se simte ca și cum ar fi mai bine decât alții, reamintim că este important să fii umil despre darurile și abilitățile lor.
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil 13
    3. Să le încurajeze să ia propriile decizii. În timp ce copiii îmbătrânesc, făcând parte din procesul de luare a deciziilor în chestiuni care afectează viața încurajează dezvoltarea și creșterea sănătoasă. Odată ce copiii se află la vârsta de 4 sau 5 ani, vă puteți ajuta să promovați independența lor, permițându-le să ia câteva decizii pentru ei înșiși. Să reamintească copiilor că au abilități de luare a deciziilor bine dezvoltate și îi încurajează să pună aceste abilități de utilizare. Acest lucru îi va ajuta să-și dea seama că deciziile slabe au consecințe negative, dar și că sunt capabile să ia decizii bune cu rezultate pozitive.
  • De exemplu, dacă un copil tânăr dezbat la participarea la petrecerea de ziua unui prieten, spune ceva de genul: "Știi, aceasta nu este o decizie pe care o pot face pentru tine. Dar știu cât de bine ești la luarea deciziilor. Ce credeți că este ceea ce trebuie făcut este?"
  • Desigur, fi rezonabil atunci când permiteți copiilor să ia decizii. Ia în considerare nivelul de maturitate al copilului și vârsta atunci când le permite să ia o decizie.
  • Permițând o vârstă de 6 ani să aleagă dacă merge sau nu la școală nu ar fi înțelept.Cu toate acestea, ați putea permite unui de 6 ani pentru a alege ceea ce poartă la școală în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată Fii un părinte responsabil responsabil 14
    4. Faceți cunoștință cu nevoile emoționale ale copiilor dvs. cu dragoste și afecțiune. Copiii au o varietate de nevoi emoționale și face parte din responsabilitatea dvs. de a le întâlni. De exemplu, acordați atenție stării copilului dumneavoastră. Dacă sunt nemulțumiți, întrebați-i ce este în neregulă și discutați cu ei despre rezolvarea problemei. Sau, în cazul în care copilul dvs. a devenit, în general, anxios, deprimat sau supărat în ultimele luni, vă puteți ajuta să vă satisfaceți nevoile, ajungând la un consilier sau Terapistul pentru copii.
  • Îndeplinirea nevoilor copilului implică cunoașterea cât de mult timp ar trebui să cheltuiți cu ei. Copiii și copiii mici doresc o atenție constantă. În calitate de vârstă pentru copii, și mai ales până când sunt adolescenți, ei vor avea nevoie de mult mai puțin din timpul tău.
  • Imaginea intitulată este un pas părinte responsabil
    5. Tratați copiii cu respect și cereți respectul în schimb. Copiii sunt adesea imaturi și prostie. Cu toate acestea, dacă le tratați cu lipsă de respect, dispreț sau sarcasm, ei pot dezvolta o stima de sine săracă și se gândesc puțin de la sine. În schimb, arătați-i copiilor că le respectați: discutați cu ei ca fiind egali, ascultați îndeaproape când prezintă idei și lăudați succesele lor. Când copiii dvs. vă văd că le-ați arătat respectul și le luați în serios ca oameni, ei vor fi mai înclinați să vă arate respectul în schimbul.
  • Aceasta înseamnă că, chiar dacă copiii dvs. vă prezintă idei care sunt prostești sau nepractice, ar trebui să le luați în serios.
  • De exemplu, dacă copilul tău adolescent sugerează că li se permite să rămână până la miezul nopții în fiecare noapte, nu râd în fața lor. În schimb, spune: "Știi, mi-a plăcut să stau târziu la vârsta ta. Cred că miezul nopții este puțin nepractic, dar hai să vorbim și să găsim o perioadă de culcare amândoi suntem de acord."
  • Imaginea intitulată Fii un pas părinte responsabil
    6. Evitați compararea negativă a copiilor dvs. altor copii. Comparațiile negative pot face un copil să se simtă fără valoare sau să-i lase să creadă că preferați alți copii pentru ei. Mai degrabă, concentrați-vă la evidențierea a ceea ce face copilul dvs. special, fără a face comparații colegilor lor. Chiar dacă unii dintre colegii lor depășesc cu mult timp în maturitate emoțională, abilități atletice sau pricepere academică, nu face niciodată o comparație negativă în încercarea de a-ți motiva copilul.
  • De exemplu, evitați să spuneți: "Prietenul tău Sara aduce întotdeauna acasă note excelente pe cartea ei de raport. Aș vrea să faceți același lucru."
  • În schimb, încercați să spuneți: "Sunt impresionat că aveți un B + în geografie, știu că ați lucrat foarte mult în acea clasă! Atâta timp cât faci tot ce poți, voi fi întotdeauna mândru."
  • sfaturi

    Când păstrați copii foarte tineri în siguranță, va trebui să faceți lucruri cum ar fi: păstrați toate medicamentele și substanțele otrăvitoare să nu atingă și să elimine orice pericol de sufocare de la acoperirea copilului dumneavoastră.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar