Cum să obțineți copiii să curețe

Găsirea jucăriilor peste tot în aceste zile? Este aproape un fapt că copiii nu le place să curețe sau să facă treburi, iar dacă copiii tăi refuză să curețe după ei înșiși, lucrurile pot începe să devină tensionate. Cu toate acestea, învățarea copiilor dvs. pentru a curăța nu trebuie să fie o bătălie de fiecare dată. Puteți învăța să vă învățați copiii cum să curățați și cum să evitați luptele despre curățare.

Pași

Partea 1 din 2:
Predarea abilităților de curățare
  1. Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 1
1. Începe când sunt tineri. Toate obiceiurile bune au nevoie de timp pentru a dezvolta, și ajutând copiii să învețe să participe la sarcinile de uz casnic nu este o excepție. Cu cât începeți mai devreme să le învățați abilitățile de curățare de bază, cu atât mai bine va fi pentru ei.
  • Dacă copilul dumneavoastră este instruit de toaletă, sunt destul de bătrâni pentru a învăța să-și pună lucrurile și să-și păstreze jucăriile drepte. Ei nu sunt gata să facă încă mâncărurile, dar sunt gata să învețe să-și pună propriile jucării.
  • Luați în considerare înscrierea copilului în îngrijirea copiilor sau preșcolari atunci când sunt suficient de vechi. Aceste școli predau abilități de curățare de bază pe care le puteți construi acasă.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 2
    2. Dați-le o serie de sarcini mici în loc de o slujbă mare. Angajați copiii în sarcini mici legate de punerea jucăriilor la început, pentru a construi fundațiile pentru a face treburi. Arătați-i copilului în cazul în care jucăriile lor merg și le spune să pună jucăria acolo când au terminat cu ea. Este mai ușor să-i înveți pe un copil să renunțe la o jucărie după ce o folosește, decât să-i învețe pe un copil să curețe o cameră care devine o zonă de dezastru total.
  • Asigurați-vă că aveți un anumit loc pentru tot. Dacă copilul dvs. nu știe unde merge ceva, va fi greu de curățat. Să creeze recipiente speciale pentru animalele umplute, haine Legos sau Doll, de exemplu, și ajută copiii mici să înțeleagă că există un loc în care jucăriile lor se pot odihni atunci când nu sunt utilizate.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 3
    3. Stabiliți câteva reguli de bază. Dacă copilul dvs. nu își aduce hainele în spălătorie, lăsați-o să fie cunoscută că nu se vor spăla. În acest fel, ei vor primi hainele unde trebuie să fie la timp, fie să învețe să se spele. Păstrați sarcina și consecințele pentru a nu face sarcina clară și cât mai simplă posibil.
  • Nu o faceți pentru ei. Dacă copilul dumneavoastră pleacă jucăriile care se așează pe podea, ați putea fi tentați să o ridicați și să o puneți departe pentru ei în loc să vorbească cu ei despre asta. Să ia timp pentru a face acest moment de învățare și pentru a trece peste proces cu ei din nou. Dați copilului o șansă să o faceți bine.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 4
    4. Arătați-le elementele de bază. Nu presupuneți că copilul dumneavoastră știe cum să se spele ferestrele sau să facă fel de mâncare înainte de a le învăța. Dacă doriți ca copilul dvs. să facă o anumită sarcină, luați o mulțime de timp să le arătați cum doriți să o faceți și să vă așteptați ca ei să nu o primească în primele câteva ori. Lăudați eforturile lor și aveți răbdare.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 5
    5. Introducerea treptată a mai multor treburi de uz casnic. Odată ce copiii au principiile de a-și păstra jucăriile și lucrurile drepte, puteți începe să adăugați treptat "special" Locuri de muncă în listă. Dați copii responsabilități speciale cum ar fi așezarea mesei, scoaterea gunoiului și ajutând la descărcarea alimentelor. Acest lucru le ține implicate în ciclul participativ de întreținere internă.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 6
    6. Luați în considerare adăugarea unor bani în amestec. Pe măsură ce copiii devin mai în vârstă, locuri de muncă mai mari ca cosirea gazonului sau spălarea ferestrelor ar putea veni cu anumite valori de dolar atașate. Acest lucru le poate oferi opțiunea de a câștiga bani pentru cheltuieli personale, mai ales dacă sunt prea tineri pentru a lucra.
  • În mod ideal, doriți să creați un sistem în care copiii pot simți satisfacția de a face ceva productiv și de a se simți bine despre asta. Trebuie să existe un sentiment pozitiv pentru a face corect treburile, chiar dacă trăiește într-o gospodărie curată. Lăudați-i pentru a face lucrurile corecte, dacă nu veți plăti pentru treburi mai semnificative.
  • Partea 2 din 2:
    Evitarea luptelor de curățare
    1. Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 7
    1. Explicați logica curățării copiilor dvs. Curățarea și păstrarea locuinței dvs. este o parte importantă a vieții cu oamenii. Cineva trebuie să facă aceste feluri de mâncare, să ia acele jucării și să facă rufele, sau casa se va întoarce în haos. Nu poți face totul. Spuneți-i copiilor dvs. de ce este important să curățați și să vă asigurați că înțeleg procesul.
    • Din nou, este important să stabilim că curățarea nu este o pedeapsă pentru a face ceva greșit, este doar o parte a vieții. Face să pară distractiv și normal în loc de sumbru.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 8
    2. Faceți distracția de curățare. Deschiderea casei pentru o curățare de primăvară? Explozie muzică, aruncați un maraton de film monstru și se distrează în timp ce o faceți. Găsiți o modalitate de a face distracție de curățare și ca o activitate de familie frumoasă, mai degrabă decât o pierdere deprimantă de timp. Evitați să strigați la copiii dvs., deoarece acest lucru va contribui cu siguranță la curățarea unui lucru negativ.
  • Tratați pe toți la o înghețată sau o gustare după ce ați terminat curățarea pentru această zi. Sărbători un loc de muncă bine făcut împreună. Dacă aveți ceva de așteptat, va fi mult mai plăcut.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 9
    3. Dați-le o libertate. În casa ta, odată ce ați pus niște reguli de bază de bază, ați putea să schimbați unele lucruri. Dacă aveți adolescenți, poate că este bine ca dormitoarele lor să fie la fel de dezastruoase cum doresc. Ei sunt adolescenți și trebuie să aibă un spațiu care este al lor.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 10
    4. Nu-i face o pedeapsă dacă nu trebuie să. În loc să-i facă un loc de luptă legat de sarcini, implică copiii dvs. de la o vârstă fragedă în ceea ce privește rutina de a trăi într-o gospodărie. Curățarea ar trebui să fie o responsabilitate pe care o înțeleg, nu o pedeapsă arbitrară în care sunt forțați.
  • Pe măsură ce se maturizează, ați putea crea consecințe naturale dacă copilul dvs. nu reușește să facă treburi. De exemplu, dacă un adolescent își părăsește lucrurile în jurul zonei principale de locuit, puneți-o într-o cutie timp de o săptămână, apoi în garaj și, în cele din urmă, dați-le carității dacă nu vor să o pună departe.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 11
    5. Rămâneți calm, empatic și de afaceri în abordarea dvs. Nagging sau amenințări creează o dinamică antagonistă și nu este eficientă, nici durabilă. Copiii imită comportamentul, limba și atitudinea părinților lor, deci dacă doriți să aibă o atitudine bună despre curățenie, ar trebui să aveți unul singur. Curățarea nu ar trebui să fie o luptă mare tot timpul.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii pentru a curăța pasul 12
    6. Ajutați-vă. Copilul dvs. este mult mai probabil să rămână în sarcină dacă vorbiți cu ei în timp ce ei curați. Utilizați-l ca o oportunitate de a petrece timp de calitate împreună, curățându-vă rapid. Practicați ceea ce predicați prin împingerea și curățarea în tranșee cu copiii dvs.
  • Decideți dacă familia dvs. se va concentra pe curățarea "ta" mizerie sau doar curățarea mizeriei în general. Este posibil să nu fie important să se facă distincția între ele, dar poate fi un instrument eficient de predare de curățare pentru a face acest lucru.
  • sfaturi

    Nu vă strigați decât dacă lucrurile nu ies din mână. Copiii o urăsc când părinții lor strigă la ei.
  • Da o mulțime de laudă. Aproape toți copiii, indiferent cât de vechi sunt, bucurați-vă să auziți ce au făcut un loc de muncă fantastic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar