Cum să fii sănătos atunci când familia ta nu este

Încercarea de a mânca sănătoasă, obțineți suficiente exerciții și evitați stresul poate fi dificil în cele mai bune momente, dar este chiar mai greu atunci când familia dvs. refuză să vă fie sănătoasă cu dvs. Cu toate acestea, cu atitudinea corectă și unele determinare, puteți reuși în continuare în căutarea dvs. de a deveni sănătoasă (și poate chiar să vă convingeți familia să vă alăturați de-a lungul drumului). Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 2:
Concentrându-vă pe tine
  1. Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
1. Spuneți-i familiei dvs. despre decizia dvs. de a fi sănătoși. Înainte de a începe, este important să vă spuneți familiei dvs. despre planurile dvs. de a trăi un stil de viață sănătos. Veți avea nevoie de încurajarea și sprijinul lor, chiar dacă nu sunt interesați să se alăture în căutarea dvs. de a fi sănătoși.
  • Dacă familia dvs. nu este conștientă de ceea ce încercați să faceți, ei vă pot ispiti să mâncați alimente care nu sunt în planul dvs. de dietă, neintenționat sau altfel. Spunându-le despre planul dvs. de a fi sănătoși, îi va ajuta să înțeleagă când spui "nu" la alimentele nesănătoase și, sperăm să le faceți puțin mai sensibil la nevoile dvs.
  • Spunând familiei dvs. despre decizia dvs. vă va ajuta, de asemenea, să vă lipiți de obiectivele dvs., deoarece vor fi alți oameni care vă vor ține răspunzători pentru ceea ce mâncați și ce exercițiu faceți.
  • Odată ce familia dvs. vedeți progresul pe care l-ați făcut - dacă intenționați să pierdeți în greutate, să vă măriți nivelul de energie sau să vă potriviți - pot fi tentați să vă alăturați!
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    2. Mănâncă o dietă echilibrată. Mâncarea unei diete echilibrate este o parte esențială a devenirii sănătății. Consumul de alimente sănătoase în proporțiile corecte vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să câștigați energie, să dormiți mai bine, să aveți o piele mai clară și un păr mai puternic și unghii, împreună cu o multitudine de alte beneficii. Cu toate acestea, după o dietă echilibrată atunci când familia dvs. nu poate fi dificilă, deoarece va implica pregătirea propriilor mese. Iată câteva informații despre ceea ce ar trebui să includă o dietă echilibrată:
  • Fructe si legume: Aceste alimente oferă corpului cu minerale și vitamine. Este important să mâncați cel puțin cinci porțiuni de legume și fructe pe zi, puteți face acest lucru mâncând o bucată de fructe cu micul dejun, având o salată verde pentru prânz, mănâncă două porții de VEG cu cina și cu un fruct sau o veg o gustare pe tot parcursul zilei.
  • Carbohidrați: Carbohidrații sunt alimente care furnizează corpul cu energie. Când urmați un plan de dietă sănătoasă, este mai bine să mâncați alimente integrale pentru a obține aportul zilnic de carbohidrați. Aceasta include pâinea întreagă, pastele de grâu întreg și orezul brun.
  • Proteină: Proteina ajută la repararea celulelor uzate și a SIDA în procesul de vindecare. Alimentele care sunt bogate în proteine ​​includ carne, pește, ouă și fasole. Stick la fructe de mare și carne albă, cum ar fi puiul și curcan cât mai mult posibil atunci când urmați o dietă sănătoasă, deoarece carnea roșie are un conținut mai mare de grăsimi.
  • Grăsimi sănătoase: Grădinile sănătoase sunt necesare pentru sănătatea dvs. generală și pentru a vă asigura că metabolismul dvs. funcționează eficient. Sursele bune de grăsimi sănătoase includ avocado, pește uleios cum ar fi somon, macrou și păstrăv și nuci și semințe crude ca migdale, nuci semințe de floarea soarelui și semințe de in.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    3. Schimbați la versiuni mai sănătoase ale acelorași alimente. Când familia îți mănâncă mesele preferate, nesănătoase, poate fi foarte dificil să rămâi la planul tău de dietă. În această situație, este mai bine să înlocuiți alimentele pe care le mănâncă cu propriile dvs. versiuni mai sănătoase, deoarece acest lucru vă va împiedica să vă simțiți cum pierdeți.
  • De exemplu, dacă familia dvs. mănâncă o pizza de pepperoni din prelevarea preferată, puteți încerca să faceți propria dvs. pizza folosind făină integrală, sos de roșii de casă și brânză cu conținut scăzut de grăsimi, toate acoperite cu o selecție de legume sănătoase. În acest fel, puteți mânca în continuare pizza cu familia, dar vă tăiați aportul de calorii în jumătate!
  • De asemenea, puteți înlocui deserturile nesănătoase ale familiei dvs. (cum ar fi înghețată sau tort de ciocolată) cu propriul dvs. tratamente mai sănătoase. Încercați să aveți o salată de fructe proaspătă cu iaurt, mâncând o brioșă cu toată lumea sau făcând mere tocate cu zahăr brun și scorțișoară. Veți putea să vă satisfaceți dintele dulce fără a vă rupe planul de alimentație sănătos.
  • Încercați să găsiți alimente care captează gustul și mirosul de alimente tentante fără calorii. Acest lucru va face mai ușor să vizionați pe alții să mănânce alimente junk.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    4. Controlați dimensiunile porții. Dacă nu doriți să mergeți la hassle de a face o masă cu totul diferită de restul familiei, puteți mânca în continuare aceleași alimente - trebuie doar să faceți un efort pentru a vă controla dimensiunile porțiunilor și pentru a face una sau două sănătoase adăugiri pentru a echilibra masa.
  • De exemplu, dacă familia dvs. mănâncă spaghete și chifteluțe, vă puteți bucura în continuare de masă fără a vă sacrifica dieta. Doar luați A mic porțiune de spaghete (aruncați o privire la pachet pentru a vedea dimensiunea recomandată a porțiunii), apoi umpleți restul plăcii dvs. cu legume aburite.
  • Sau dacă sunteți familia mâncați burgeri de la grătar, încercați să mâncați burgerul fără bun (pâinea albă este în principiu carbohidrați goală, fără o valoare nutrițională reală) și umplerea restului plăcii cu o salată verde sănătoasă. Încă mai faci să te bucuri de gustul cărnii roșii de grătar, dar va fi fără vinovat!
  • Încercați să aflați ce familia dvs. intenționează să mănânce bine în avans. Acest lucru vă oferă timp să vă dați seama ce trebuie adăugat la fel de mâncare pentru a face mese echilibrate și sănătoase.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    5. Bea multa apa. Apa potabilă este o parte esențială a unei diete sănătoase - vă menține hidratarea, ajutoarele cu digestie, vă lasă pielea să se uite mai clară și să înflorească toxinele din sistemul dvs. Se recomandă să beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi.
  • Uneori greșim sete pentru foame, așa că atunci când vă simțiți foame încercați să beți un pahar de apă în schimb. Bea un pahar de apă înainte ca fiecare masă să fie, de asemenea, o modalitate bună de a vă limita apetitul și de a vă împiedica să supraalimentați.
  • Puteți, de asemenea, să vă măriți aportul de apă prin băuturile de ceaiuri pe bază de plante, astfel încât să beți cât mai multe cupe cum vă place în fiecare zi. Unele ceaiuri pe bază de plante au beneficii suplimentare - Chamomile are proprietăți calme, ajutoarele de ghimbir cu digesii și ceaiul verde este plin de antioxidanți.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    6. Exercițiu pentru o jumătate de oră pe zi. Exercitarea este o parte esențială a oricărui plan de a fi sănătoși, deoarece ajută la arderea caloriilor suplimentare și distribuirea nutrienților în diferite părți ale corpului. Exercitarea ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cum ar fi diabetul, hipertensiunea și obezitatea.
  • Este important să faceți parte din planul dvs. de a obține sănătos și să-l lipiți. Studiile arată că chiar și zece minute de exercițiu fizic pe zi pot avea un impact pozitiv asupra corpului. Exerciții care se pot face zilnic includ mersul la muncă, înot, sărituri și dans.
  • Exercitarea este întotdeauna mai ușoară dacă aveți pe altcineva să o facă cu dvs. Chiar dacă familia dvs. nu este gata să-și schimbe dieta, ar putea fi dispuși să vă alăture pentru o clasă zilnică sau de dans. Nu trebuie să fie întreaga familie - dacă puteți obține mama, tatăl, fiica, fiul, frate sau sora implicată, restul familiei poate urma.
  • Încercați să găsiți un exercițiu pe care îl bucurați și să îl faceți timp de cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi. Chiar dacă este dificil la început, veți găsi că devine treptat mai ușor pe măsură ce crește aptitudinea ta. Nu faceți scuza că tu "nu au timp" Pentru exerciții fizice - toată lumea poate găsi un număr suplimentar de 30 de minute în ziua lor, trebuie doar să-l doriți suficient!
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    7. Evitați stresul. Fiind sănătoasă nu este vorba de a mânca bine și de a obține suficient exercițiu, implică, de asemenea, îngrijirea sănătății dvs. mintale, evitând stresul și asigurați-vă că obțineți suficientă odihnă. Chiar dacă viața de familie tinde să fie puțin nebună și stresantă, este important să renunțați la unii "timp pentru mine" Ca parte a planului dvs. de sănătate.
  • Unele lucruri pe care le poți face pentru a detensa și relaxa include Yoga, meditaţie, Citirea unei cărți și chiar luând o baie caldă în seara.
  • De asemenea, asigurați-vă că obțineți suficient somn - ar trebui să vizați 8 ore pe noapte, 6 la minimul absolut. Obținerea unui somn suficient asigură că organismul nu este suprasolicitat și că sunteți gata să faceți bine la locul de muncă sau la școală a doua zi.
  • Dacă problemele cu familia sau munca dvs. vă aduc în jos, luați în considerare văzând un consilier care vă poate ajuta să lucrați prin problemele dvs. și să vă apropiați de orice sentimente negative pe care le-ați avut. Având un corp sănătos nu este bun dacă nu sunteți într-o stare de spirit sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    8. Evitați să vă îmbolnăviți. În plus față de îngrijirea dietei, a exercițiilor fizice și a cerințelor de sănătate mintală, rămânând sănătoși într-o familie mare implică, de asemenea, evitarea bolii atunci când vă lovește gospodăria. Din fericire, există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a evita capturarea unei boli de la membrii familiei dvs.
  • Spălarea mâinilor este unul dintre cele mai elementare lucruri care vă pot ajuta să evitați să vă îmbolnăviți. Aceasta include spălarea mâinilor înainte și după ce ați vizitat toaleta, înainte de a găti, înainte și după schimbarea scutecului bebelușului și după atingerea oricăror unelte sau suprafețe murdare.
  • Este, de asemenea, important să spălați și să vă dezinfectați mâinile după atingerea oricărui lucru care a fost atins de membrul familiei care este bolnav. Este o idee bună să aveți șervețele de sanitizante de mână sau gel ușor disponibile pentru aceste situații. În plus, orice jucării pe care copiii bolnavi s-au jucat cu ar trebui să fie curățate temeinic pentru a evita trecerea bolii pe alți copii din familie.
  • Nu împărtășiți feluri de mâncare, cupe sau ustensile cu membri ai familiei bolnave. Vasele trebuie curățate cu săpun și apă caldă după ce persoana bolnavă le-a folosit - acest lucru ajută la prevenirea răspândirii germenilor de la o persoană la alta.
  • Când un soț este bolnav, face un efort de a se confrunta în direcții opuse în timp ce dormi și evita sărutându-se unii pe alții. Foi de pat trebuie curățate frecvent într-un ciclu fierbinte în mașina de spălat. Aceste măsuri de precauție vor ajuta la evitarea transmiterii unor afecțiuni comune, cum ar fi frigul și gripa.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea familiei implicate
    1. Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    1. Obțineți întreaga familie implicată în procesul de gătit. Odată ce ați adoptat propriul stil de viață și stilul de viață sănătos, puteți începe să vă convingeți încet familia dvs. să vă alăturați. O modalitate mare de a face acest lucru este de a obține întreaga familie implicată în procesul de gătit.
    • Obțineți copii să vă ajute cu coacere făcând sarcini simple, cum ar fi cernând făina în timpul coacerii acasă sau bătând ouăle pentru o omletă sănătoasă.
    • Cereți membrilor familiei care sunt specifice și le place și nu sunt asemănătoare - Dacă tata nu-i place ceapa, poate că le-ai lăsa din următoarea salată pe care o faci.
    • Găzduiți o noapte de pizza de familie - toată lumea își poate scoate aluatul de pizza cu toată lumea și îl pot încărca cu toppingurile preferate sănătoase. Acesta este, de asemenea, un mod distractiv pentru familie să-și petreacă timpul împreună.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    2. Prezintă alimente sănătoase într-un mod atractiv. Când alimente sănătoase Se uită Bine, o face mult mai tentant să mănânci, așa că încercați să jazz mâncărurile tale sănătoase prin adăugarea ingredientelor proaspete colorate și texturi interesante.
  • Dacă încercați să obțineți copii să mănânce fructe, o salată colorată de fructe va arăta mult mai atrăgătoare decât câteva bucăți maro de mere. Amestecarea în unele sucuri de fructe proaspete sau iaurt va adăuga, de asemenea, aromă la fel de mâncare și o face mai interesantă.
  • Dacă încercați să convingeți membrii adulți ai familiei să mănânce salată, este posibil să nu aveți mai mult noroc cu o combinație de salată, roșii și castraveți (deși acestea fac o bază bună). Încercați să adăugați lucruri cum ar fi căpșuni sau măsline pentru culori, nuci și semințe pentru textură și ouă și avocado pentru aromă. Un dressing gustos din ulei de măsline, oțet balsamic și usturoi zdrobit poate ajuta, de asemenea, pentru a face o salată mai atractivă pentru mâncătorii pretențioși.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    3. Ascundeți alimentele sănătoase în mâncăruri gustoase. Un alt mod de a-ți introduce familia la mâncarea sănătoasă este de a ascunde alimente sănătoase în mâncăruri gustoase. În acest fel, familia dvs. se poate bucura de mese, dar beneficiază încă de vitamine și substanțe nutritive pe care le oferă alimente sănătoase.
  • Pe cont propriu, spanacul nu este un ingredient foarte atractiv, dar dacă încercați să-l ascundeți în interiorul patiseriei cu puțină usturoi și brânză cu conținut scăzut de grăsimi, familia dvs. va lupta în curând peste el! Ați putea încerca, de asemenea, introducerea articolelor cum ar fi salată, morcovi și germeni de fasole în interiorul rolelor de primăvară de casă - fi aventuros!
  • Făcând supe de legume este o altă modalitate excelentă de a obține familia dvs. să mănânce mai sănătoasă fără a compromite gustul. Ingrediente precum morcovi, dovlecei, broccoli, conopida, cartof dulce și squash toate lucrează fantastic bine atunci când sunt amestecate într-o supă, și odată ce le jazz cu lucruri cum ar fi ierburi proaspete, o picătură de cremă sau o stropire de sos de soia, familia ta uitați de dorința de alimente procesate.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    4. Utilizați ierburi și mirodenii pentru a face mâncăruri sland mai interesante. Ierburile și mirodenii sunt o dumnezeiesc pentru orice bucătar care încearcă să facă mese delicate mai interesante pentru mâncătorii pretențioși. Profităm de ierburi și condimente, puteți recrea arome prelucrate pe care familia dvs. o iubește într-un mod mult mai sănătos și mai natural.
  • Condurile populare includ chimen, turmeric, scorțișoară și nucșoară, în timp ce ierburile obișnuite includ patrunjel, cimbru, rozmarin, busuioc și menta. Experimentați adăugarea de combinații diferite de ierburi și condimente la mâncăruri de carne și legume și veți deschide o lume nouă de aromă.
  • De asemenea, puteți juca în jur cu alți agenți de ameliorare a aromelor, cum ar fi sos de soia, sos de pește, usturoi și ghimbir, săruri aromate, legume, carne de vită, carne de pui și pește și zestul de fructe citrice.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    5. Treceți la metode mai sănătoase de gătit. Mâncarea sănătoasă nu este doar despre ce Mănânci, este și despre cum îl gătești. Deci, chiar dacă aveți un timp greu de conversia familiei dvs. la salată, le puteți convinge cu ușurință să facă câteva schimbări sănătoase în modul în care își pregătesc mâncarea.
  • În loc de prăjire la carne sau legume fierbere, treceți la grătar, aburirea sau coacerea în cuptor. Aceste metode sunt mult mai sănătoase, deoarece nu necesită multă grăsime pentru gătit (cum ar fi prăjirea) și nu se fierbe nutrienți (cum ar fi fierberea). Cu un pic de condimente, mâncarea va gusta la fel de bună, dar numărul de calorii pe care îl conține va scădea, în timp ce valoarea nutrițională va crește.
  • Comutați la utilizarea grăsimilor mai sănătoase, nesaturate atunci când gătiți, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos și untul limpede și stați departe de uleiurile de legume și semințe nesănătoase, cum ar fi uleiul de porumb, uleiul de canola, uleiul de ulei și uleiul de floarea-soarelui. Mereu gătiți cu unt real în loc de margarină sau untură. Acest comutator simplu poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale a familiei dvs.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    6. Introduceți mai multă varietate la mese. Varietatea este condimentul vieții, așa cum spun ei, deci evitați pregătirea acelorași tipuri de mese sănătoase Noapte după noapte, sau familia dvs. se va plictisi în curând și se va aluneca în vechile lor căi.
  • De exemplu, ați putea încerca să aveți o curie de legume tematică indiană cu orez brun într-o noapte, un pui de pui și de legume se amestecă un alt, friptură și salată verde noaptea următoare și somonul la grătar cu sparanghel și cartofi dulci. Doar pentru că mâncați sănătoși, nu înseamnă că produsele de masă trebuie să fie plictisitoare!
  • De asemenea, încercați să vă întoarceți cu gătitul - un alt membru al familiei ar putea veni cu o idee delicioasă fantastică pentru o masă sănătoasă, pe care nu ați fi avut niciodată niciodată. Implicarea altor membri ai familiei în procesul de gătit ar putea ajuta, de asemenea, să le determine mai mult despre consumul sănătos.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    7. Mănâncă cina împreună ca o familie.Ședința tuturor la masă și luarea cina ca o familie va contribui la consolidarea ideii că toți primiți împreună. De asemenea, vă va ajuta să vă faceți plăcerile mai plăcute, după cum puteți vorbi între ele despre ziua dvs. și vă puteți bucura de compania altora.
  • Indiferent cât de ocupați fiecare dintre voi este, este important să faceți timp unul pentru altul. Mâncarea împreună vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți pe drumul cel bun, cu planul dvs. de alimentație sănătos, deoarece este mult mai tentant să comandați scoaterea atunci când vă culcați singur.
  • Asigurați-vă că toată lumea din familie are propria lor datorie dintime, astfel încât lucrarea nu este lăsată la o singură persoană. Cineva poate fi responsabil pentru gătit, altcineva poate stabili și șterge masa, în timp ce altcineva se ocupă de spălare. Puteți roti aceste îndatoriri pe o bază pe timp de noapte sau săptămânală, dacă vă place.
  • Imaginea intitulată Fii sănătoasă atunci când familia ta nu este
    8. Organizați activități fizice distractive pentru întreaga familie. Odată ce ați luat mâncarea sănătoasă în jos, este timpul să vă frântați familia în a face un exercițiu. Dacă aveți copii mici în familie, nu ar trebui să fie prea greu de convinge, dar copiii mai mari și părinții ocupați ar putea fi un pic mai mult de o provocare!
  • Gândiți-vă la organizarea unei excursii de o zi de familie în weekend, unde toți mergeți la drumeții sau înotați sau chiar pentru o plimbare lungă prin pădure.Împachetați un picnic sănătos și luați acest lucru ca o oportunitate de a petrece un timp de calitate împreună.
  • Dacă aveți o grădină sau o curte, faceți un efort pentru a vă deplasa mai mult pe tot parcursul săptămânii. Începeți un turneu de fotbal cu copiii dvs., trageți niște cercuri cu sora dvs. sau faceți o grădinărit cu mama dvs. Orice fel de activitate fizică este bună!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar