Cum de a alege un catelus sănătos

Obținerea unui nou catelus pentru familia dvs. este un eveniment interesant. Pe măsură ce căutați un cățeluș pentru a adăuga familiei dvs., trebuie să păstrați în minte unele considerații generale de sănătate ale catelului. În acest fel, puteți adopta un catelus sănătos și fericit care va fi cu familia dvs. de ani de zile.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia sănătății catelului
  1. Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 1
1. Obțineți unul la vârsta corectă. În general, puii ar trebui păstrați cu mamele lor pentru cel puțin primele 8 săptămâni ale vieții lor. Dacă rasa de câine este mică, cum ar fi un terrier Yorkshire, un cățeluș ar trebui să trăiască împreună cu littermatele sau părinții pentru primele 12 săptămâni, astfel încât să poată fi suficient de matur pentru a trăi cu alte persoane și animale.
  • Dacă găsiți un crescător care vinde câini mai tineri de 8 săptămâni, întrebați-l pe crescător de ce, deoarece este prea tânăr.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy sănătos Pasul 2
    2. Verificați curățenia catelului. Pe măsură ce căutați un catel, ar trebui să vă uitați la cât de curat este catelul. Acesta este un bun indicator al sănătății catelului. Când întâlniți un nou catelus, căutați curat:
  • Urechi. Urechile de catelus murdare pot provoca infecții ale urechii sau pot indica acarieni de urechi. Evitați puii cu roșeață de ureche sau mirosuri greșite.
  • Nas. Nu ar trebui să existe descărcarea din nas, iar catelul nu ar trebui să strănută profund sau tuse. Nu gândiți că descărcarea este doar saliva, deoarece nasul poate fi umed din lins.
  • Ochi. Nu ar trebui să existe descărcarea în jurul ochilor catelului. Acestea ar trebui să fie luminoase și alerte.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy sănătos Pasul 3
    3. Examinați haina. Când primiți un nou catelus, blana ei ar trebui să fie proaspătă și curată. Ar trebui să fie, de asemenea, strălucitor și plin. Evitați câinii cu patch-uri chel sau probleme de piele. Poate fi un pic prăfuit sau ușor murdar dacă catelul joacă afară cu alte animale, dar ar trebui să curățe cu ușurință.
  • Când te joci cu catelul, părți blana și uita-te la piele. De asemenea, ar trebui să fie curat și neted. Asigurați-vă că nu există purici și că catelul nu se zgârie.
  • Imagine intitulată Alegeți un Pappy sănătos Pasul 4
    4. Verificați pentru un corp puternic. Când ridicați catelul, verificați definiția musculară a picioarelor și a brațelor. Toate corpurile catelului ar trebui să fie puternice, chiar dacă câinele este o rasă mică. Asigurați-vă că nu este subțire cu o burtă proeminentă.
  • Acesta poate fi un semn al unei infestări de vierme netratate sau a unor probleme grave de sănătate, cum ar fi o problemă a inimii.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 5
    5. Examinați scaunul. Dacă aveți o șansă, examinați ce arată scaunul catelului. Ar trebui să fie ferm. Scaunele libere sau un fund murdar pot indica diaree, care este un semn al unor probleme mai mari de sănătate. De asemenea, trebuie să verificați în cazul în care celelalte pui din așternut merg la baie pentru a vă asigura că nici unul dintre celelalte pui nu este bolnav.
  • De asemenea, urmăriți-vă dacă catelul linge foarte mult regiunea genitală. Acesta poate fi un semn al unei infecții ale tractului urinar.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 6
    6. Urmăriți nivelul său de energie. În plus față de simptomele fizice, ar trebui să evaluați nivelul general al energiei al catelului. Urmăriți interacțiunea cu alte cățeluși și vedeți cum interacționează cu dvs.
  • Poate să ia puțin timp pentru ca catelul să se încălzească de tine și pe familia ta, dar în cele din urmă va. Stați cu el și faceți timp să jucați cu el când vizitați. Puii sănătoși sunt curioși și doresc să joace dacă sunt treji.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 7
    7. Cereți înregistrări din trecut. Dacă este posibil, cereți adăpostului sau crescătorului să vadă înregistrările VET din trecut pentru cățelușul dvs. Acest lucru se va asigura că a fost vaccinat și vă va informa dacă catelul a fost fixat sau nu.
  • Dacă crescătorul sau vânzătorul nu vă va oferi sau nu vă pot oferi înregistrări în trecut, regândirea serios pentru a obține acest catel. Acesta este un semn de avertizare că ceva ar putea fi greșit.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy sănătos Pasul 8
    8. Întrebați despre socializare. Sănătatea câinelui tău include sănătatea sa mintală și asta înseamnă că ar trebui să fie socializată în mod corespunzător. Întrebați-vă despre ceea ce a contactat catelul cu alți oameni și unde sunt păstrate puii (mediul de acasă, mai degrabă decât o alergare exterioară). Un catelus care este slab socializat poate avea probleme comportamentale majore pe drum.
  • Partea 2 din 3:
    Cercetarea opțiunilor dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy sănătos Pasul 9
    1. Aflați de ce sănătatea este importantă. Poate fi greu să adopți un catelus care devine rău imediat după ce îl primești. Boala, în special la o vârstă fragedă, poate provoca multe probleme de sănătate durabile pentru cățelușul dvs., cum ar fi creșterea și bolile ascendente care pot avea grijă continuu. Acest lucru nu este doar greu pe catelul dvs. - este greu pentru familia ta, de asemenea.
    • Acest lucru poate fi foarte scump pentru dvs. dacă nu observați aceste probleme de sănătate înainte de a adopta catelul. De exemplu, primul an al vieții unui catelus sănătos poate costa între 700 de dolari și 2.000 de dolari în costurile veterinare. Dacă catelul dvs. este bolnav, această cantitate poate dubla sau triple.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 10
    2. Uită-te la adăposturi. Un loc minunat de căutat un catel este un adăpost. Verificați cu societatea locală umană sau cu societatea de salvare a animalelor pentru a vedea ce fel de pui au la dispoziție. Aceste organizații iau o grijă excelentă a animalelor pe care le adăpostesc, astfel încât puii pe care îi vedeți de la ei vor fi probabil în cele mai bune de sănătate.
  • Puii din aceste locuri suferă un examen complet și li se oferă vaccinări de către un medic veterinar.
  • Aceste organizații nu vă vor oferi, de asemenea, un catelus bolnav, dar este întotdeauna bine să fiți în căutarea unui comportament bolnav.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 11
    3. Verificați un crescător. Dacă știți că doriți un anumit tip de catelus, poate doriți să vă uitați într-un crescător în loc de un adăpost. Înainte de a adopta, planificați o vizită la facilitatea de ameliorare a crescătorului pentru a întâlni amelioratorul, părinții căpușilor și puii.
  • Este important să se evalueze tipul de mediu pe care îl are crescătorul. De asemenea, veți dori să jucați cu catelul și să determinați temperamentul său general și temperamentele părinților. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă catelul este o potrivire bună pentru dvs. și pentru familia dvs.
  • Societatea umană a Statelor Unite are o Lista de verificare disponibilă online pe care le puteți utiliza pentru a evalua amelioratorul. Această listă de verificare vă spune ce să căutați, cum ar fi numărul de tipuri de câini, rasele de crescător și starea condițiilor în care sunt păstrați câinii. Asistentul ar trebui să aibă, de asemenea, o relație puternică cu medicii veterinari locali și să vă instruiască cum să aveți grijă de catelus odată ce o luați acasă.
  • Când te duci să întâlnești amelioratorul, luați lista de verificare cu dvs. pentru a vă asigura că cumpărați un catelus de la o sursă de reputat. Simțiți-vă liber să întrebați cât de multe întrebări doriți. Crescătorii responsabili înțeleg de când doresc să se conecteze și cu proprietarii responsabili.
  • Puteți lua în considerare un adăpost pentru un animal de rasă pură. Aproximativ 25% din adăposturi sunt animale de rasă de rasă.
  • Imagine intitulată Alegeți un Pappy sănătos Pasul 12
    4. Fiți conștienți de pericolele Puppy Mills. Puppy Mills sunt întreprinderi care produc cantități mari de cățeluși și casa lor în canise. Aceste pui sunt adesea bolnavi și prost socializate. Când câinii sunt adăpostiți în canițe, ei ratează o perioadă critică de socializare care le permite să devină câini sănătoși din punct de vedere mental.
  • Nu numai că, puii și părinții lor sunt adesea adăpostiți în condiții nesanitare și aglomerate, nu li se acordă o îngrijire veterinară adecvată, iar câinii care sunt crescuți pot avea probleme comportamentale sau de sănătate.
  • Credite de reputație nu vinde la magazinele de animale de companie. Evitați să cumpărați un cățeluș online, deoarece nu există absolut nicio reglementare la care a venit catelul și nu veți putea să verificați catelul sau părinții săi înainte de a vă face achiziția.
  • Partea 3 din 3:
    Având grijă de noul dvs. catelus
    1. Imagine intitulată Alegeți un Pappy sănătos Pasul 13
    1. Luați-vă noul cățeluș pentru o verificare. Ar trebui să vă luați noul câine în VET în termen de 48 de ore de la adoptarea acestuia. Cei mai mulți crescători, adăposturi și salvați au o mică fereastră atunci când garantează sănătatea catelului, deci este mai bine să o verificați în acest timp în cazul în care există ceva în neregulă cu ea. Chiar dacă nu există garanții, ar trebui să verificați catelul în acest interval de timp, astfel încât să puteți prinde orice posibilă probleme de sănătate cât mai curând posibil.
    • VET dvs. va explica vaccinările necesare, cerințele de hrănire și orice alte probleme de sănătate cu care se confruntă catelul dvs., cum ar fi viermi și paraziți.
    • Simțiți-vă liber să întrebați veterinarul dvs. orice întrebări pe care le aveți despre a deține rasa specifică pe care o aveți sau despre cățeluși în general.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy sănătos Pasul 14
    2. Obțineți alimentele potrivite. Când vă adoptați catelul, cereți amelioratorului, adăpostului sau salvați ceea ce vă hrănesc cu catelul în timp ce locuia acolo. Acest lucru va ajuta la facilitarea tranziției pe catelul dvs. Catelul va fi deja subliniat din cauza schimbării mediului și lăsându-și familia, asigurându-se că mâncarea ei rămâne constantă va ajuta la problemele de stomac pe care le experimentează mai bine.
  • Încercați să începeți cel puțin catelul pe alimente cu care a fost obișnuit înainte. Dacă doriți să vă schimbați mâncarea, faceți acest lucru treptat prin înțărcarea acesteia de pe celelalte alimente și hrănindu-l mai mult din alimentele pe care doriți să le aibă. Doar asigurați-vă că hrăniți mâncarea de catelus, nu mâncarea pentru câini adulți.
  • Dacă catelul are diaree, dar pare sănătos altfel, nu vă faceți griji. Acesta este un răspuns de stres comun. Cu toate acestea, dacă diareea continuă mai mult de 24 de ore sau dacă catelul pare rău, ia-o pe catelus la un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus sănătos Pasul 15
    3. Urmăriți boala. Unele boli sunt comune în puii, cum ar fi Parvo, Distemper, tuse de canisa și probleme gastrointestinale. Condițiile mai grave, cum ar fi Parvo și Distemper, au vaccinări care luptă împotriva lor. Aceasta înseamnă că trebuie să vă vaccinați catelul cât mai curând posibil.
  • Alte probleme pot fi combinate cu o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest lucru ajută la menținerea sistemului imunitar al catelului, care îi ajută să lupte împotriva oricărei posibile boli care le-ar putea ataca la o astfel de vârstă fragedă.
  • Dacă observați orice schimbare a comportamentului, orice lipsă de identificare generală sau diaree excesivă sau vărsături, luați-vă imediat catelul la veterinar. Cu cât mai devreme veți prinde o boală, cu atât mai bine sunt șansele catelusului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar