Cum să mestecați alimentele în mod corespunzător

Mestecarea alimentelor dvs. permite ca corpul să absoarbă pe deplin substanțele nutritive și va reduce simptomele negative, cum ar fi gazul, balonarea și disconfortul intestinal. Veți mânca, de asemenea, mai lent și vă veți simți mai plâns pentru mai mult timp, ceea ce poate ajuta la prevenirea supraalimentării. Mestecarea corectă este simplă și puteți utiliza câteva strategii pentru a vă ajuta să vă încetinești și să vă concentrați pe a face acest lucru înainte de a vă înghiți mâncarea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Concentrându-se pe mestecare
  1. Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 1
1. Descompune alimentele mai moi prin mestecarea lor de 5-10 ori. Mestecați alimente mai moi, cum ar fi fructe de padure, fructe sau legume gătite de cel puțin 5 ori, astfel încât saliva și enzimele digestive pot amesteca cu alimentele dvs. pentru a ajuta la digestie. Concentrați-vă pe mestecarea tuturor alimentelor din gură pentru a ajuta la formarea unui bolus, care este o masă rotundă de alimente care face ca înghițirea mai sigură și mai ușoară.
  • Unele fructe, cum ar fi pepene verde, pot lua doar 4-5 mestecați înainte de a fi defalcate suficient pentru a fi ușor digerate.
  • Evitați să luați 1-2 mușcături și apoi să vă înghițiți mâncarea sau nu va fi digerată corect și puteți experimenta gaz, balonare și disconfort intestinal.
  • Imagine intitulată de mestecat alimente corect Pasul 02
    2. Începeți să rupăm carnea și legumele crocante prin mestecarea lor de 30 de ori. Numărați fiecare dintre mușcăturile dvs., pe măsură ce mestecați alimente mai dure sau crocante, cum ar fi carnea gătită și legumele, cum ar fi țelină, ridichi sau morcovi pentru a le ajuta să le deschidă în bucăți mai ușor digerabile. Unele alimente nu trebuie să fie mestecate de câte ori înainte de a fi defalcate suficient pentru a fi ușor de înghițite, dar au scopul de 30 de mestecători.
  • Luați-vă timpul și numărați fiecare mestecați pentru a vă ajuta să vă încetinească și să vă mestecați mâncarea în mod corespunzător.
  • Hrana pentru minte

    Mestecând alimente mai dure vă vor ajuta să absorbiți mai mulți nutrienți de la ei, vă permit să gustați mai mult de arome și să vă faceți să vă simțiți mai plini mai mult, ceea ce vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă.

  • Imagine intitulată de mestecat alimente corect Pasul 3
    3. Păstrați un ritm lent și constant când vă mestecați mâncarea. Luați mușcăturile de mâncare și mestecați-le încet, concentrându-vă pe fiecare mestecat, astfel încât să puteți rupe în mod corespunzător alimentele în jos și să o amestecați cu enzime digestive în saliva voastră. Evitați utilizarea mușcăturilor rapide, tulburate, care nu vă vor mă șterge corect mâncarea.
  • Mâncarea mai lent vă oferă, de asemenea, timpul stomacului pentru a semnala creierului dvs. că sunteți plin, ceea ce vă va ajuta să evitați supraalimentarea.
  • Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 4
    4. Utilizați molarii pentru a mesteca alimente mai dure pentru a le rupe. Mutați alimente mai greu sau mai dure, cum ar fi nuci, semințe și legume crocante în spatele gurii, unde sunt molarii dvs. astfel încât să poată fi mestecate corespunzător și sparte pentru a face înghițirea și digerarea lor mai ușoară. Evitați înghițirea unor bucăți de alimente dure sau dure pentru a reduce problemele digestive.
  • Molarii dvs. sunt concepuți pentru a vă ajuta să mestecați alimente mai dure, deci folosiți-le!
  • Imagine intitulată mestecați alimente corect Pasul 05
    5. Mișcați mâncarea în jurul gurii cu limba. Pe măsură ce vă mestecați mâncarea și rupeți-o, folosiți-vă limba pentru a vă deplasa piesele din jurul gurii, astfel încât toate alimentele sunt mestecate uniform și corect. Simțiți-vă pentru bucăți de mâncare în gură cu limba și mutați bucăți necinstiți la dinți, astfel încât să poată fi mestecate corect.
  • Aveți grijă să nu mușcați limba!
  • Imagine intitulată mestecă alimente în mod corespunzător Pasul 6
    6. Înghițiți-vă mâncarea atunci când nu mai există bulgări în ea. Continuați să vă mestecați mâncarea până când este lichid și nu există piese care sunt încă crocante sau dure. Când mâncarea este mestecată uniform și defalcată, puteți să o înghițiți și să luați o altă mușcătură.
  • Unele alimente vor necesita mai mult mestecați decât altele, asigurându-vă că mâncarea dvs. este netedă și lichid înainte de a înghiți.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind obiceiuri alimentare sănătoase
    1. Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 7
    1. Tăiați alimentele mai mari în bucăți mai mici. Ia mușcături care sunt suficient de mici pentru a se potrivi perfect pe furculiță sau lingură, astfel încât să le puteți mesteca corect și nu va înghiți bucățile de alimente supradimensionate. Utilizați cuțitul pentru a tăia bucăți mai mari de alimente în porțiuni de dimensiuni de mușcătură, astfel încât să le puteți mesteca mai ușor.
    • Luarea unor mușcături mai mici vă permite să vă bucurați și să vă bucurați cu adevărat fiecare mușcătură și vă va împiedica să supraîncărcați.
  • Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 8
    2. Evitați apa potabilă sau alte băuturi în timp ce mâncați. Nu beți lichide 20 de minute înainte sau după ce vă mâncați masa, astfel încât stomacul să vă poată digera corect mâncarea. Încercați să beți un pahar de apă sau o băutură cu aproximativ o oră înainte de masă, astfel încât să nu vă însetați când mâncați.
  • Băut în timp ce mănânci va dilua acidul în stomac și va spăla mâncarea înainte de a avea o șansă să fie digerată corespunzător, ceea ce poate provoca gaz, balonare și disconfort intestinal.
  • Nu veți absorbi toate substanțele nutritive ale alimentelor dvs. dacă este spălat prin sistemul dvs. digestiv prin lichide pe care le consumați în timp ce mâncați.
  • Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 9
    3. Mestecați cu gura închisă pentru a reduce aerul pe care îl înghițiți. Păstrarea gurii închisă în timp ce mestecați nu numai maniere bune, păstrează aerul suplimentar să se amestece cu alimentele dvs. atunci când înghițiți, ceea ce ajută la digestie și previne disconfortul intestinal și gazul. Luați o mușcătură de mâncare și păstrați-vă buzele sigilate împreună când îl mestecați și evitați să vorbiți cu gura plină.
  • Luând timpul în timp ce mestecați mâncarea dvs. va contribui, de asemenea, la reducerea cantității de aer pe care îl înghițiți.
  • Imagine intitulată mestecați alimentele în mod corespunzător Pasul 10
    4. Îndepărtați distragerile exterioare, astfel încât să vă puteți concentra pe masă. Stați jos pentru a vă bucura de masă și pentru a vă ușura să vă concentrați pe mestecarea corectă a alimentelor. Evitați vizionarea televiziunii, jucând pe telefonul smartphone sau conduceți în timp ce mâncați sau nu puteți observa că nu ați mestecat complet mâncarea înainte de ao înghiți.
  • Mâncarea în deplasare vă poate face, de asemenea, să mâncați mai repede, ceea ce înseamnă că sunteți mai probabil să vă mestecați mâncarea în mod corespunzător și să execut.
  • Hrana pentru minte

    Mâncarea meselor dvs. cu alți oameni vă poate ajuta să vă așezați și să vă bucurați de mâncarea dvs., iar conversația și compania vă vor face mai ușor să vă încetinești și să vă concentrați pe mestecare.

  • Imagine intitulată Chew Mâncare în mod corespunzător Pasul 11
    5. Plasați ustensilele în jos pe masă după fiecare mușcătură. După ce luați o mușcătură de mâncare, plasați furca și cuțitul sau lingura dvs. pe masă, astfel încât să vă puteți concentra pe mestecarea corectă a mâncării și nu sunteți tentați să luați o altă mușcătură prea repede. Când ați terminat de mestecat și vă înghițiți mâncarea, ridicați-vă ustensile și luați o altă mușcătură înainte de ao opri din nou.
  • Setarea furcii sau lingura după fiecare mușcătură este o modalitate ușoară de a vă forța să vă încetinească în timp ce mâncați.
  • Adăugați o nouă întrebare

    Avertizări

    Evitați să luați mușcături care sunt prea mari pentru gura dvs. sau este posibil să nu le mestecați în mod corespunzător și sunt mai expuși riscului de a vă sufoca.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar