Cum să hrănești goldfish

Hrănirea în mod corespunzător a goldfish-ului dvs. este esențială pentru a vă asigura că are o viață fericită și sănătoasă. Suprapunerea, hrănirea tipurilor greșite de alimente și nu pregătiți în mod corespunzător alimentele sunt greșeli comune pe care proprietarii de aur vor face atunci când încearcă să-și hrănească peștele lor. Înțelegerea modului în care mânca de aur și ce ar trebui să fie dieta lor vă va ajuta să vă hrăniți goldfish-ul în mod corect.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățați ce să vă hrăniți goldfish-ul
  1. Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 1
1. Aflați ce tipuri de alimente ar trebui să mănânce goldfishul tău. Goldfish sunt omnivore, ceea ce înseamnă că mănâncă carne și plante. Există multe tipuri de alimente pe care le puteți hrăni de aur și poate fi copleșitor să intrați în magazinul de animale de companie și să vedeți toate opțiunile disponibile. Înainte de a cumpăra orice mâncare, luați ceva timp pentru a afla cum sunt diferite opțiuni.
  • Rețineți că fiecare tip de alimente are avantajele și dezavantajele sale.
  • Dieta dvs. de aur trebuie să cuprindă multe tipuri diferite de alimente. Achiziționarea diferitelor tipuri de alimente vă va ajuta să vă păstrați dieta interesantă și să vă asigurați că goldfish-ul dvs. primește toți substanțele nutritive pe care trebuie să rămână sănătoase.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 2
    2. Includeți alimente uscate în dieta de aur. Mâncarea uscată este una dintre cele mai frecvente tipuri de alimente de aur. Alimentele uscate sunt de obicei vândute în cutii și vine în fulgi sau pelete. Fulgi vor rămâne în partea de sus a rezervorului și peletele se vor scufunda în mod obișnuit în partea de jos. Goldfishul tău se va hrăni în partea de sus și de jos a rezervorului său, astfel încât să puteți utiliza fie un tip de alimente uscate.
  • În general, alimentele uscate sunt destul de sănătoase pentru goldfish-ul dvs., dar nu are toate substanțele nutritive pe care le are nevoie. Din acest motiv, alimentele uscate nu ar trebui să fie componenta principală a dietei de aur.
  • Din moment ce fulgii stau la suprafață, fulgiile excesive pot fi îndepărtate cu ușurință, făcând rezervorul mai ușor să păstreze curat.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 3
    3. Furnizați diferite tipuri de alimente vii pentru goldfish-ul dvs. Mâncarea viu este o sursă excelentă de proteine ​​pentru goldfish-ul dvs. și este considerată cea mai importantă parte a dietei sale. Exemple de alimente vii sunt viermi, viermi de sânge, daphnia și creveți de saramură.
  • Dacă nu este pregătită în mod corespunzător, alimentele vii au potențialul de a transmite boala la goldfish-ul dvs. Pentru a reduce probabilitatea transmiterii bolii, cumpărați alimentele vii din magazinul dvs. local de animale, mai degrabă decât căutarea în lacuri, iazuri sau murdărie.
  • De obicei, crevetele de saramură și râurile sunt foarte puțin probabil să transmită boala.
  • Viermele de ferestre sunt mai disponibile în timpul lunilor de vară, în timpul sezonului lor de reproducere.
  • Suportul de saramură sunt creveți foarte mici. Ele sunt extrem de ridicate în proteine, deci ar trebui să fie folosite ca tratamente mai degrabă decât o parte obișnuită din dieta aurului tău.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 4
    4. Identificați opțiunile dietetice înghețate și înghețate pentru goldfish-ul dvs. Alimentele înghețate și înghețate oferă adesea același nivel de nutrienți ca alimente vii. Foods congelate sau înghețate sunt, de asemenea, bune dacă sunteți puțin squeamish despre manipularea viermilor live. Alimentele vii vor fi cel mai probabil disponibile în formă înghețată sau înghețată la magazinul local de animale de companie.
  • Un alt avantaj al alimentelor înghețate este că sunt ușor de stocat.
  • Dacă aveți crab congelate, homar sau midii la domiciliu, le puteți hrăni, de asemenea, la goldfish-ul tău. Asigurați-vă că acestea sunt curățate și dezghețate înainte de a le pune în rezervorul de aur.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 5
    5. Includeți cantități mici de fructe și legume în dieta aurului. Fructele și legumele pot fi încorporate în dieta aurului tău. Ele sunt o mare sursă de nutrienți și sunt scăzute în grăsimi, dar nu le dau o tona de legume sau fructe. Fructe și legume pe care le puteți hrăni Goldfish Includeți mazăre, salată, broccoli și mere.
  • Indiferent de fructele sau legumele pe care le alegeți, va trebui să fie înmuiate, tăiate sau cuburi și decojite înainte de a vă hrăni cu aurul dvs. De asemenea, va fi important să nu se condimenteze fructele sau legumele în nici un fel.
  • Metoda 2 din 3:
    Hrănirea de aur
    1. Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 6
    1. Hrăniți-vă sumele mici de aur de mai multe ori pe zi. O regulă bună a degetului mare este să vă hrăniți de aur nu mai mult decât poate mânca în aproximativ două minute. Goldfish își poate mânca literalmente la moarte, așa că trebuie să fii foarte atent că nu ai nevoie să-ți depășești goldfish-ul. Hrănindu-l de până la trei ori pe zi ar trebui să fie suficient.
    • Apucați doar mâncare suficientă pe care le puteți prinde cu ușurință între degetul mare și degetul arătător. Aceasta este despre cantitatea de alimente pe care ar trebui să o hrăniți de aur.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 7
    2. Cunosc modalitatea corectă de a pregăti fiecare tip de mâncare. Cu numeroasele tipuri diferite de alimente de aur care sunt disponibile, va trebui să cunoașteți modul corect de a pregăti fiecare tip de alimente. Acest lucru va diminua probabilitatea ca aurul dvs. să experimenteze tulburări digestive după mâncare.
  • Fulgi pre-absorbiri pentru a preveni goldfish de la înghițirea bulelor de aer atunci când mănâncă fulgii - bulele de aer deghitură poate duce la probleme de înot vezică și constipație. Pentru a pre-înmuia fulgii, dați-i în apă rezervor de câteva ori înainte de a le plasa pe deplin în apă. Hrăniți-le de una până la două ori pe săptămână.
  • Pelete pre-scufundate timp de 10 până la 15 minute sau până când acestea sunt de aproximativ două ori dimensiunea lor originală. Plasați o cantitate mică de apă rezervorului într-un alt recipient și plasați peletele din acest container. După ce au înmuiat și au crescut în dimensiune, adăugați-le în rezervor. Hrăni peletele de două până la trei ori pe săptămână.
  • Alimente uscate în mod pre-înmuiere într-un recipient mic de apă rezervor pentru a preveni tulburarea digestivă.
  • Complet dezgheț alimente congelate înainte de a le adăuga la rezervorul de aur. Plasați mâncarea în frigider pentru procesul de dezghețare.
  • Peel, tăiați și înmuiați fructele și legumele. Fierberea este o modalitate bună de a înmuia legumele.Fructele și legumele pot fi date ca fiind ocazionale.
  • Clătiți bine mâncarea vii dacă o găsiți în mediul înconjurător. Clătiți râurile cu apă va ajuta la îndepărtarea murdăriei și a potențialilor organisme care cauzează boala care ar putea fi în murdărie.
  • Pentru a alimenta viermi, le tăiați în bucăți mici înainte de a le pune în rezervorul de aur - ați putea chiar să încercați să plasați piesele mici pe o scobitoare și să le hrăniți pe peștele dvs. în acest fel. Hrăniți mâncarea live o dată pe săptămână.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 8
    3. Observați peștele când îl hrăniți. Să acorde o atenție deosebită goldfish-ului dvs. când îl hrănești să se asigure că nu este prea mult. Dacă el a mâncat prea mult, tractul său intestinal poate deveni plin de alimente, care ar prinde gazul în vezica lui de înot și să-l facă să plutească fără rost. Dacă îl vedeți plutind astfel, îndepărtați imediat orice alimente rămase.
  • Contactați magazinul medical veterinar sau de companie locală pentru sfaturi despre cum să tratați un aur care a supraîncărcat.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 9
    4. Elaborați un plan de hrănire dacă veți călători. Dacă veți fi departe de casa dvs. de mai mult de câteva zile, faceți un plan cu privire la modul în care doriți să vă hrăniți de aur. O opțiune este să aveți pe cineva să vă hrănească goldfish-ul pentru dvs. Dacă alegeți această opțiune, ar fi o idee bună să faceți o listă detaliată a dietei Goldfish cu instrucțiuni despre cum să-l hrănești în timp ce sunteți departe.
  • Pregătirea alimentelor înainte de timp și plasarea acestora în recipiente individuale poate face mai ușor pentru oricine vă va alimenta goldfish-ul.
  • Alimentatoarele automate de pește sunt, de asemenea, disponibile. Vizitați magazinul local de animale de companie pentru a afla mai multe despre aceste alimente.
  • Rețineți că Goldfish poate merge mult timp fără a mânca. Deși vor fi foame, Goldfish poate merge până la trei săptămâni fără a mânca.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea anatomiei de aur
    1. Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 10
    1. Identificați locația dinților de aur. Goldfish nu au dinți în fălcile lor. Dinții lor sunt situați în spatele gâtului lor, ceea ce le permite să zdrobească alimente și să înghită alimentele întregi. Dacă ascultați îndeaproape, este posibil să fiți în stare să auziți un zgomot crunching din dinții de aur în timp ce mestecă mâncarea lui.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 11
    2. Aflați despre sistemul digestiv al lui Goldfish. Goldfish nu au stomacuri. În schimb, intestinele tale de aur fac munca digestivă pe care un stomac ar face în mod normal. În plus, lipsa stomacului înseamnă că goldfish-ul dvs. nu poate mânca multă mâncare la un moment dat - mâncarea pe care o poate mânca se va mișca repede prin sistemul său digestiv.Lipsa unui stomac face ca aurul dvs. să fie mai susceptibil la probleme digestive dacă nu este hrănit în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Feed Goldfish Pasul 12
    3. Aflați despre scopul vezicii urinare a goldfishului. Vezica de înot a aurului dvs. este un organ intern umplut cu gaz, care îi permite să rămână flotant în apă. Dacă nu hrăniți dieta potrivită, goldfish-ul dvs. poate dezvolta probleme cu vezica sa de înot, ceea ce înseamnă că el nu ar putea să rămână cu ușurință în apă.
  • sfaturi

    Apa proaspătă de la robinet are o concentrație diferită de minerale și alte substanțe nutritive decât apa rezervorului care a fost deja filtrată. Din acest motiv, este important să folosiți apă rezervorului pentru a pre-înmuia alimentele de aur.
  • Fancy Goldfish sunt crescute pentru a avea forme neobișnuite de corp, ceea ce le face foarte predispuși să aibă probleme de flotabilitate și probleme cu vezica lor de înot. Pentru a preveni aceste probleme, luați în considerare hrănirea peletelor care se scufundă.
  • Este util să vă alimentați goldfish-ul în același timp în fiecare zi.
  • Spirulina este un tip de alge care este folosit ca supliment alimentar în pelete de aur. Peletele care conțin Spirulina pot fi găsite la magazinul dvs. local de animale de companie.
  • Avertizări

    În plus față de provocarea unor probleme grave digestive și de înot, supraîncălzirea poate duce la probleme în rezervorul dvs. de aur. Dacă nu este îndepărtat rapid, alimentele rămase pot descompa și elibera toxine dăunătoare, cum ar fi amoniacul în apă. Mâncarea excesivă poate, de asemenea, să crească noroiul apei, ceea ce ar putea provoca probleme pentru sistemul de filtrare al rezervorului.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar