Cum să digerați mai repede alimentele

Digestia descompune alimentele în piese mai mici, permițând corpului dvs. să profite din plin de energia și substanțele nutritive pe care le conține. Diferite alimente se descompun în moduri diferite, unele mai repede decât altele. Deși rata digestiei este dependentă mai ales pe mecanismele naturale ale corpului, există câteva lucruri pe care le puteți crește viteza și calitatea digestiei dvs. Continuați să citiți pentru a afla cum să digerați mai repede alimentele.

Pași

Metoda 1 din 4:
Schimbarea stilului dvs. de viață
  1. Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 14
1
Exercițiu in mod regulat. Activitatea fizică sporită ajută la menținerea alimentelor prin sistemul digestiv. Exercițiul consecvent ajută, de asemenea, la creșterea vitezei cu care alimentele sunt digerate și ajută în procesul digestiv general.
  • Exercitarea poate preveni constipația și poate crește viteza digestiei prin scăderea timpului alimentar rămâne în intestinul gros, limitând astfel cantitatea de apă absorbită din scaun înapoi în corp.
  • Mișcarea ajută, de asemenea, la stimularea contracțiilor naturale ale mușchiului neted în tractul digestiv, urmărind defalcarea alimentelor.
  • Așteptați cel puțin o oră după ce mâncați înainte de a vă exercita pentru a permite alimentării naturale a organismului să se concentreze în sistemul digestiv, mai degrabă decât alimentarea inimii și a altor mușchi activi.
  • Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 15
    2. Ia suficient odihnă. Somnul dă organelor digestive timpul necesar să se odihnească și să se repare, sporind capacitatea lor de a digera alimentele rapid și eficient. Făcând unele modificări ale somnului dvs. vor avea beneficii de digestie care sunt la distanță.
  • Nu adormiți imediat după masă, așteptați 2-3 ore pentru a vă asigura că corpul dvs. a avut timp suficient pentru a digera.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 16
    3. Beți fluide. Fluide de băut, în special apă sau ceai, în timpul sau după o masă de mâncare în digestie. Fluidele ajută corpul să descarce alimentele, iar apa poate ajuta prin hidratarea dvs. Fiind hidratat este esențial pentru menținerea nivelurilor adecvate de producție de saliva și fluid în stomac.
  • Apa se înmoaie scaunul, ajutând la prevenirea constipației.
  • În plus, apa este crucială pentru utilizarea eficientă a corpului dvs. de fibră dietetică, o componentă crucială a digestiei.
  • Metoda 2 din 4:
    Mănâncă alimente care promovează digestia
    1. Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 7
    1. Mănâncă alimente cu fibre bogate. Foods bogat în fibre de alimente ajută la digestia într-o varietate de moduri. Mâncarea acestor alimente poate accelera digestia prin reducerea constipației și menținerea sănătății intestinale generale. Prin adăugarea în vrac la scaunul dvs., alimentele bogate în fibre reglează digestia. De asemenea, pot ajuta la reducerea gazului, balonării și diareei.
    • Fibrele funcționează prin absorbția apei, adăugând greutate și masă la scaunul dvs. Pentru acest lucru la lucru, este necesară, de asemenea, consumul de apă adecvat (și uneori crescut). În caz contrar, constipația poate apărea.
    • Unele alimente cu fibre bogate includ produse de cereale integrale, fructe, legume, leguminoase, nuci și semințe.
  • Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 8
    2. Mănâncă iaurt. Iaurtul este o mare sursă naturală de probiotice și alte culturi vii care sunt esențiale pentru digestie. Beneficiile de digestie ale iaurtului sunt considerate a proveni din modul în care iaurtul:
  • Încurajează creșterea bacteriilor bune, datorită culturilor live în mod natural.
  • Scade durata timpului necesar pentru a recupera de la infecții, precum și reducerea răspunsului sistemului imunitar la persoanele cu sindromul intestinului iritabil.
  • Accelerează timpul în care hrana trebuie să treacă prin intestin.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 9
    3. Mănâncă ghimbir. Gingerul a fost folosit de mii de ani ca un ajutor digestiv, iar popularitatea sa a continuat până în prezent. Ghimbirul se crede că stimulează eliberarea enzimelor în tractul digestiv care sporește eficiența și ușurința digestiei.
  • Ghimbirul sa dovedit a crește contracțiile musculare în stomac, ajutând la mișcarea alimentelor la intestinul subțire superior mai repede.
  • Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 10
    4. Alegeți alimente cu conținut scăzut de grăsimi și evitați alimentele grase, prăjite. Alimentele bogate în alimente grase și prăjite pot provoca reflux acid și arsuri la stomac, deoarece copleșesc capacitatea stomacului de a-și descompune corect conținutul.
  • Stomacul dvs. găsește aceste alimente greu de digerat și încetinește întregul proces digestiv.
  • Exemple de alimente bogate în grăsimi și prăjite includ carnea prelucrată, cartofi prăjiți, înghețată, unt și brânză.
  • Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 11
    5. Alegeți alimente ușoare și evitați alimentele extra. Alimentele picante pot irita gâtul și esofagul, ducând la reflux acid și arsuri la stomac. În plus, aceste alimente pot supăra tractul gastrointestinal (GI), încetinind digestia și cauzând diaree și alte afecțiuni digestive.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 12
    6. Limitați sau evitați produsele lactate, cu excepția iaurtului. Iaurtul, în general, îi ajută pe oameni. Cu toate acestea, dacă aveți simptome de intoleranță la lactoză, iaurtul trebuie evitat împreună cu toate celelalte produse lactate. Deși mecanismul exact prin care produsele lactate cauzează indigestie și constipație este necunoscută, poate împiedica cu siguranță procesul de digestie. Intoleranța la lactoză poate provoca balonare, gaz și indigestie, toate acestea putând fi rezultatul digestiei încetinite sau afectate.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 13
    7. Limitați sau evitați carnea roșie. Carnea roșie vă poate face să constipați și să împiedicați mișcările intestinale regulate necesare pentru digestia rapidă. Există o varietate de motive pentru efectul negativ al cărnii roșii asupra digestiei.
  • Carnea roșie este ridicată în grăsimi, astfel încât organismul durează mai mult să o proceseze.
  • Carnea roșie este bogată în fier, care poate duce, de asemenea, la constipație.
  • Metoda 3 din 4:
    Schimbarea obiceiurilor alimentare
    1. Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 4
    1. Mâncați mese mici, frecvente pe tot parcursul zilei. Mai degrabă decât supraîncărcarea sistemului digestiv cu o masă mare, mâncați mese mai mici pe tot parcursul zilei pentru a vă ajuta să vă accelerați digestia. Scopul pentru 4-5 mese mici distanțate pe tot parcursul zilei. Încercați să mâncați la fiecare 3 ore pentru a preveni foamea excesivă.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 5
    2. Alegeți alimente întregi pe alimentele procesate. Alimentele care sunt foarte prelucrate sunt mai dificile pentru corpul dvs. de a digera. În schimb, alegeți alimente întregi care nu sunt pline de conservanți, aditivi și alte substanțe chimice. Mănâncă fructe, legume, orez brun, paste de grâu integral, fasole, nuci, semințe și alte alimente întregi pe tot parcursul zilei pentru a ușura procesul digestiv și pentru a face mai eficient.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 6
    3. Mestecați-vă binele bine. Mestecarea pornește motorul trenului digestiv, dar este adesea sub-accentuat. Mestecarea corectă înmulțește zona de suprafață a particulelor alimentare de mai multe ori și vă permite enzimele să acceseze mai mult din alimentele pe care le-ați introdus în corpul vostru. Expunerea zonelor de suprafață uriașe de alimente în saliva dvs. este un început excelent în obținerea digestiei netede, eficiente.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind suplimente
    1. Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 1
    1. Luați în considerare luarea suplimentelor probiotice. Probioticele sunt bacterii care ajută la menținerea echilibrului natural al microorganismelor în intestine. Există câteva indicații că consumarea probioticelor suplimentare în formularul de suplimente pot ajuta la digestia prin susținerea cantității de bacterii benefice găsite în intestine. Probioticele sunt, de asemenea, în multe tipuri diferite de alimente, deci dacă preferați să nu luați un supliment, puteți obține beneficiile probioticelor prin încorporarea alimentelor probiotice în dieta dvs.
    • În SUA, administrația de alimente și medicamente (FDA) nu reglează suplimentele probiotice ca medicament, există anumite lucruri pe care ar trebui să le căutați atunci când alegeți un supliment probiotic. Asigurați-vă că puteți găsi următoarele informații despre etichetă:
    • genul, speciile și tulpina probioticului (cum ar fi Lactobacillus rhamnosus GG)
    • Numărul de organisme care vor fi în viață de data de utilizare
    • doza
    • Numele companiei și informațiile de contact
  • Tipurile de diferite tulpini probiotice din cadrul suplimentului sunt foarte importante. Unii oameni reacționează la anumite tulpini de bacterii mai bune decât altele. Din acest motiv, ar trebui aleasă un probiotic cu mai multe tulpini diferite.
  • Imagine intitulată Digest alimente mai repede Pasul 2
    2. Luați suplimente de enzime digestive. Enzimele digestive excesive pot ajuta la digestie prin completarea enzimelor naturale ale corpului. Enzimele descompun alimentele în părțile componente, permițând corpului să o absoarbe mai ușor. Dacă aceste enzime sunt eficiente, acestea ar putea ajuta la eficiența și viteza procesului digestiv.
  • Enzimele digestive sunt create de patru glande în corpul uman, în primul rând pancreasul.
  • Deși specialiștii alternativi de asistență medicală și producătorii de suplimente nutriționale susțin beneficiile suplimentelor enzimatice, mulți medici spun că sunt necesare mai multe studii umane pentru a determina efectele lor potențiale.
  • Unele suplimente vândute frecvent sunt:
  • Lipaza. Lipaza SIDA în digestia și absorbția grăsimilor.
  • Papain. Se spune că Papain este utilă în digestia proteinelor.
  • Lactase. Ajutoare la lactază în digestia lactozei, proteina găsită în produsele lactate. Persoanele care au niveluri naturale scăzute de lactază sunt considerate intolerant la lactoză.
  • Imagine intitulată digest alimente mai repede pasul 3
    3. Ia bitters. Bitters sunt tincturi (adesea alcoolice) derivate dintr-o varietate de ierburi, coajă și rădăcini, care sunt considerate a ajuta la digestie. Alcoolul poate acționa ca un solvent pentru extractul botanic și ajută la păstrarea acestuia. Luând bitters înainte, cu sau după o masă poate ajuta la viteza digestiei.
  • Bitters nu se dovedesc a avea un efect pozitiv asupra digestiei și au fost efectuate o cercetare foarte limitată asupra eficacității lor.
  • Alimente și planul de masă pentru a promova digestia

    Alimentele care promovează digestia

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Alimente care lentă digestie

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Planul de masă săptămânal pentru a îmbunătăți digestia

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Evitați ședința pentru o perioadă lungă de timp după mese grele, deoarece reduce procesele metabolice.
  • Încercați suplimentele de ulei de mentă. Unele studii au sugerat că capsulele de ulei de mentă poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, dar nu există dovezi concludente care să susțină aceste afirmații.
  • Avertizări

    Nu exersați intens după masă, deoarece acest lucru poate duce la crampe și alte senzații neplăcute.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar