Cum să mănânci cu separatoare în gură

Separatoarele sunt dispozitive metalice sau cauciucate între dinți pentru a face loc pentru bretele. Separatoarele vă pot face dinții să se simtă dureri, făcând să mănânce dificil. Va trebui să mestecați încet și să mergeți pentru alimente moi în timp ce vă obișnuiți cu separatoarele. De asemenea, trebuie să faceți un punct de evitare a anumitor alimente, cum ar fi alimentele lipicioase, care ar putea deteriora separatoarele. Separatoarele pot face să mănânce un hassle, dar în separatoarele Longterm vă pot îmbunătăți dinții și vă pot zâmbi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Lucrul în jurul separatoarelor
  1. Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 1
1. Du-te pentru alimente moi la început. Pentru a gestiona durerea, este recomandat să mergeți pentru alimente moi până când gingiile dvs. sunt mai puțin dureroase. Acest lucru poate, de asemenea, să faciliteți mestecarea mai lentă și mai moale, prevenind durerea asociată cu mușcătura prea tare. Alimentele moi sunt mai ușor de mestecat și mai puțin probabil să se depună între dinți.
  • Du-te pentru alimente cum ar fi cartofi piure, iaurt și cereale fierbinți. În loc să mănânce fructe și legume crude, încercați să faceți o smootie prin amestecarea unor fructe și legume preferate într-un blender împreună cu un suc.
  • Odată cu trecerea timpului, vă puteți simți mai puțin disconfort și puteți mânca alimente mai grele. Alimentele moi pot ajuta în primele câteva zile când vă obișnuiți cu senzația de separatoare.
  • Imaginea intitulată Mănâncă cu separatoare în gura dvs. Pasul 2
    2. Tăiați alimentele în bucăți mici. Înainte de a începe să mănânci, poate ajuta la reducerea alimentelor în biți mici. Mestecarea se poate simți ciudat și dureroasă când începeți mai întâi cu separatoare. Pregătirea alimentelor mici, de dimensiuni reduse poate diminua lucrarea pentru dinți.
  • Tăiați fructele și legumele mai grele, cum ar fi merele și morcovii, în porții mici înainte de a mânca. Nu încercați să mușcați într-un mere întreg pe cont propriu sau orice alt fruct greu.
  • Ar trebui să eliminați carnea din os înainte de a mânca. Va fi dificil să mănânci ceva cum ar fi coastele sau aripile de pui de la os cu separatoare. De asemenea, ar trebui să tăiați carnea în biți mici înainte de a mânca pentru a face mai ușor să mestecați.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 3
    3. Mestecați încet. Poate fi greu să te obișnuiești cu mâncarea cu separatoare, deoarece adesea provoacă disconfort. Este o idee bună să mestec ușor. Micșind greu poate crește disconfortul și durerea, mai ales la începutul anului. Când mănâncă cu separatoare, luați mușcături mici și vă mestecați mâncarea încet și încet.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 4
    4. Luați în considerare aburirea sau gătitul legumelor dure. Legumele reprezintă o parte esențială a unei diete sănătoase, dar poate fi dificil de mâncat atunci când se ajustează separatoarele. Pe măsură ce alimentele moi sunt, în general, mai bine să mănânce, este o idee bună să aburiți sau să gătiți legume grele înainte de a mânca. Du-te pentru broccoli aburit sau morcovi gătite ca o farfurie laterală peste soiurile brute.
  • Imagine intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 5
    5. Nu alegeți la dinți după ce ați mâncat. După ce mâncați, poate fi tentant să alegeți la dinți. La început, separatoarele se pot simți ciudate și pot fi confundate cu ușurință pentru alimentele prinse între dinți. Încercați să rezistați nevoii de a alege. Folosind degetul sau o scobitoare pentru a alege la dinți, poate provoca un separator să cadă.
  • Pentru a vă ajuta să vă împotriviți tentațiilor, încercați să evitați alimentele, cum ar fi popcornul și zmeura, care adesea sunt prinși în dinți. Stați departe de aceste tipuri de gustări până când sunteți obișnuiți cu separatoarele dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Evitând anumite alimente
    1. Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 6
    1. Nu mâncați nimic lipicios. Alimentele lipicioase ar trebui să fie complet evitate atunci când aveți separatoare. Alimentele lipicioase pot globul pe separatoare și le scoate. Lucruri precum bomboanele gumptene, caramel, caramel, gumă și orice altceva, cu o textură lipicioasă, ar trebui evitate până când nu mai utilizați separatoare.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 7
    2. Minimizați aportul de zahăr. Alimentele și băuturile zaharoase, cum ar fi bomboane și băuturi răcoritoare, sunt, în general, rele pentru dinți. Din moment ce nu puteți atașa în timp ce purtați separatoare, aceste tipuri de alimente sunt și mai periculoase și pot provoca o degradare a dinților. Este o idee bună să minimalizați aportul de zahăr până când separatoarele sau brațele sunt eliminate.
  • Dacă aveți un tratament cu zahăr în el, periați dinții și clătiți-vă cu apă și apă de gură după aceea. Dacă unele dintre spațiile din dinți nu au separatoare, ar trebui să atașați pe cei așa cum ați fi în mod normal.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 8
    3. Stați departe de alimentele grele. Alimentele grele sunt deosebit de greu de mancat atunci când separatoarele sunt în vigoare. Covrigi, tortilla, bomboane dure, nuci, pâine crud și alte alimente mai grele ar trebui evitate până când ești obișnuit cu separatoarele tale.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 9
    4. Nu mesteca gheata. Mulți oameni mestec în mod obișnuit gheață de la o băutură. Ar trebui să evitați acest obicei atunci când aveți separatoare. Gheața poate dezlipi separatoarele și poate crește, de asemenea, durerea.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 10
    5. Luați măsuri de precauție cu porumb pe Cob. Porumbul de pe COB este un fel de mâncare preferată pentru mulți, dar ar trebui să fiți atenți când mâncați cu separatoare. Porumbul de mestecat direct de pe Cob poate dezlipi cu ușurință separatoarele dvs., iar mișcările grele de mușcătură pot provoca disconfort. Dacă se servește porumbul de pe coadă, tăiați cu atenție nucleele de pe coadă cu cuțitul înainte de a mânca.
  • Metoda 3 din 3:
    Practicând îngrijirea de bază după masă
    1. Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 11
    1. Periați-vă dinții înainte și înapoi. Separatoarele nu sunt de obicei în timp. De obicei, veți fi eliminați separatoarele dvs. la următoarea dvs. numire ortodontistă, când vor fi puse în loc. Până în acest moment, ar trebui să vă spălați dinții înainte și înapoi după ce ați mâncat. Periajul dinților în sus și în jos poate disloca cu ușurință separatoarele.
  • Imaginea intitulată Mănâncă cu separatoare în gura dvs. Pasul 12
    2. Luați măsuri de precauție cu dentare. Separatoarele nu trebuie să vină anulate în timpul periajului de rutină. Cu toate acestea, Flossing poate disloca foarte ușor un separator. După ce mâncați, evitați atașarea în golurile dintre dinții umpluți de un separator.
  • Imaginea intitulată Mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 13
    3. Utilizați analgezicele de peste-contra pentru a gestiona durerea. S-ar putea să simțiți o durere după ce ați mâncat când utilizați separatoare. Puteți gestiona durerea cu analgezicele de peste-counter ca ibuprofen, acetaminofen și naproxen. Luați doza recomandată pe sticlă. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de o parte din durere.
  • Imaginea intitulată mănâncă cu separatoare în gura ta Pasul 14
    4. Discutați cu ortodontul dvs. dacă un separator cade. Separatoarele uneori cad. Acest lucru poate fi normal. Amintiți-vă, separatoarele servesc pentru a crea spațiu în dinți pentru bretele. Dacă un separator cade pe propriul său aproape de numirea de bretele, aceasta înseamnă că spațiul a fost făcut. Cu toate acestea, dacă un separator scade 4 zile sau mai mult înainte de numirea dvs., apelați la biroul ortodontului. Pierderea unui separator Acest lucru înseamnă în curând că probabil că ați dezamăgit accidental prin intermediul aței dentare, periaj sau mâncați. Este posibil să aveți nevoie de ortodontul dvs. pentru a adăuga un separator nou.
  • sfaturi

    Avertizări

    Dacă un separator devine dislocat, discutați cu ortodontul dvs. Separatoarele pot sau nu pot fi înlocuite.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar