Cum se controlează hernia hiatală prin ajustări alimentare și stil de viață

O hernie hiatală apare atunci când partea superioară a stomacului împinge prin deschidere (sau hiatus) în diafragma dvs. destinată exclusiv esofagului dvs. În cele mai multe cazuri, acest lucru nu cauzează simptome, dar uneori permite alimentelor și acidului stomac parțial digerat la reflux în esofag, ceea ce duce la arsuri la stomac și indigestie dureroasă. Simptomele herniilor hiatale pot fi adesea controlate de ajustări alimentare și stilului de viață - doar o mică minoritate de cazuri necesită o intervenție chirurgicală.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea obiceiurilor alimentare
  1. Imagine intitulată controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 1
1. Evitați alimentele care declanșează arsuri la stomac. O mulțime de alimente pot declanșa arsuri la stomac (vărsarea conținutului stomacului în esofagul inferior), deoarece sunt fie prea acide, dulci, picante sau gasi. Toleranțele și sensibilitățile tuturor sunt diferite, dar dacă aveți o hernie hiatală, ar trebui să evitați alimentele pipeferice, alimentele pe bază de roșii, ceapa, fructele citrice și produsele de ciocolată.
  • Alimentele prăjite și grase pot declanșa, de asemenea, arsuri la stomac și pot irita esofagul și pot slăbi supapa (sfincterul esofagian) între esofag și stomac.
  • În plus față de arsurile la stomac, simptomele comune ale unei hernii hiatale includ: dureri abdominale, balonare, arsuri frecvente, dificultăți în înghițire, dureri în gât, senzație prea plină, oboseală și uneori vărsături.
  • Arsurile cronice pot duce, de asemenea, la respirație urâtă, dar evitați să suge pe mente sau bomboane (în special mentă), deoarece aceasta poate face ca arsurile să se înrăutățească.
  • Alimentele mai puțin probabil să provoace simptomele arsurilor la stomac includ următoarele: banane, mere, fasole verde, mazăre, morcovi, broccoli, boabe, cereale, brânzeturi, lapte și iaurt.
  • Imagine intitulată controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 2
    2. Nu mâncați mese mari. În plus față de tipurile de alimente pe care le consumați, dimensiunile porțiunilor pot declanșa, de asemenea, simptomele unei hernii hiatale. Astfel, mâncați mese mai mici mai frecvent pe tot parcursul zilei (similare în dimensiuni mari la gustări mari) pentru a preveni umplerea stomacului și a pune presiune asupra sfincterului esofagian. Americanii tind să ia mari dimensiuni de porțiuni mult mai mari decât au nevoie de o energie adecvată și o nutriție, reducând astfel că nu vă vor răsturna probabil nutrienții necesari.
  • În loc de trei mese mari pe zi, mâncați cinci mese mai mici (și blunderi) distanțate de aproximativ două ore și jumătate.
  • Nu lăsați pe alții să-ți ducă pe placa când acasă. Ajutați-vă și nu simțiți nevoia de a vă umple întreaga placă pe margini.
  • Dacă sunteți foarte foame, forțați-vă să faceți o mică servire inițial. Mănâncă încet și luați doar o a doua servire mică dacă sunteți încă foame.
  • Imagine intitulată Controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 3
    3. Petreceți mai mult timp mestecând. Mestecarea mâncării dvs. în mod corespunzător este importantă pentru că nu numai că sunteți "pre-digestie" și absorbiți unii dintre substanțele nutritive din gură, dar stimulați și eliberarea de saliva în gură. Saliva este alcalină (care combate aciditatea alimentelor) și ajută la acoperirea și calomnia căptușeala esofagului, care poate reduce arsurile la stomac și alte simptome legate de o hernie hiatală.
  • Luați mușcături mai mici și petreceți cel puțin 20 - 30 de secunde mestecând mâncarea dvs. înainte de ao înghiți.
  • Tăiați mâncarea în porțiuni mai mici pentru a încuraja luarea unor mușcături mai mici. Tăierea alimentelor în sus va permite, de asemenea, să se răcească mai repede.
  • Dacă gura se simte uscată înainte de masă, suge pe o bucată de lămâie (limes și grapefruit funcționează bine și) pentru a stimula eliberarea salivei din glandele saliva.
  • Imagine denumită controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 4
    4. Evitați să mâncați chiar înainte de culcare. În plus față de tipul și porțiunile de alimente, calendarul meselor dvs. este, de asemenea, foarte important pentru controlul simptomelor unei hernii hiatale. Mai precis, ar trebui să mâncați cina (sau masa finală a zilei) cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare pentru a vă oferi stomacului suficient timp pentru a digera mâncarea și apoi eliberați conținutul în intestinul subțire.
  • Mergând la culcare complet și așezarea orizontală face mai ușor pentru conținutul acid al stomacului să se scurgă prin sfincterul esofagian și în esofag, provocând arsuri la stomac.
  • Este nevoie de mai mult timp pentru mese dense de a digera (cum ar fi friptura) comparativ cu pâine, paste, salate și legume gătite.
  • Întotdeauna stați în timp ce mâncați și evitați să vă culcați sau să vă îndoiți imediat după orice masă. Du-te pentru o plimbare ușoară dacă o masă te face să te simți foarte somnoros în loc de napping.
  • Purtați pantaloni care sunt liberi în jurul stomacului atunci când mănâncă pentru a reduce presiunea, s-ar putea simți din îmbrăcăminte restrictivă.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea obiceiurilor de băut
    1. Imagine denumită controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 5
    1
    Tăiat înapoi pe alcool. Băuturile alcoolice pot irita o hernie hiatală în câteva moduri diferite. Băuturile alcoolice, în special vinul roșu și berea, sunt foarte acide, astfel încât acestea ar trebui evitate în general (în special în seara) dacă aveți o istorie a arsurilor la stomac. În al doilea rând, alcoolul (etanolul) este dăunător țesuturilor esofagului, sfincterului esofagian și stomacului, care poate declanșa acid reflux și alte simptome.
    • Toate băuturile alcoolice pot irita o hernie hiatală, deși cele mai mici tipuri de acid tind să conțină cea mai mică cantitate de zahăr, cum ar fi o vodcă și o sodă sau un spritzer de vin alb.
    • Alcoolul relaxează sfincterul esofagian inferior, care permite conținutului la reflux în esofag.
    • Consumul excesiv crește, de asemenea, riscul de vărsături forte, care poate face o hernie hiatală mai rău.
  • Imagine denumită controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 6
    2. Reduceți băuturile cu cofeină. Cofeina este un stimulent care vă afectează corpul în multe feluri, majoritatea negativ. Mai precis, poate irita stomacul și poate relaxa țesutul muscular neted (care liniile esofagului), astfel încât persoanele cu hernie hiatală ar trebui să reducă sau să elimine cofeina din dieta lor dacă doresc să controleze simptomele.
  • Cofeina se găsește în cafea, ceaiuri negre și verzi, Soda Pop (în special Colas), băuturi energetice și ciocolată.
  • Multe dintre băuturile care conțin cofeina sunt, de asemenea, foarte acide, care este ca a "Dublu Whammy" Pentru persoanele cu hernie hiatală. Evitați cafeaua și colasurile cel puțin.
  • Imagine intitulată controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 7
    3. Nu beți prea multe fluide cu mese. Deși mulți oameni cred că trebuie să-și spele mâncarea în jos cu fluide (cum ar fi apa, laptele sau sucurile), nu este de fapt o idee bună. Consumul de apă sau alte fluide cu mese tinde să vă dilueze saliva și enzimele digestive din stomac și intestinul subțire, făcându-le mai puțin eficiente. În plus, volumul suplimentar din stomac ar putea încuraja unele slăbiciuni a conținutului acid în esofag, ceea ce duce la arsuri la stomac.
  • După cum sa menționat mai sus, mestecând bine mâncarea, produce o mulțime de saliva, care ajută la digestie și vă ajută să o înghiți confortabil.
  • Bea nu mai mult de câteva uncii de apă (sau lapte) cu mese. Bea apă înainte de masă dacă ești cu adevărat însetată.
  • Fluidele de băut sau de gulpare pot duce, de asemenea, la aerofagia, care este înghițirea aerului în timp ce mănâncă. Aerofgia poate agrava o hernie hiatală și poate duce la centching și indigestie.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea ajustărilor stilului de viață
    1. Imagine intitulată controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 8
    1
    Slăbi Dacă ești prea greu. Una dintre cele mai frecvent recomandate ajustări ale stilului de viață pentru persoanele cu hernie hiatală este de a pierde în greutate dacă sunt supraponderali sau obezi. Oamenii supraponderali sunt mai predispuși la herniile hiatale datorită unei combinații de factori, incluzând: porțiuni de supraalimentare și de masă mari, arsuri cronice, consumul excesiv de cofeină, alcool, grasimi, alimente prăjite - care dăunează / inflamasfagul și sfincterul esofagian.
    • Pierderea în greutate pune mai puțină presiune asupra zonei abdominale și pieptului, unde stomacul și esofagul se aflau dedesubt.
    • Cea mai sigură și cea mai eficientă modalitate de a pierde în greutate este reducerea caloriilor dvs. zilnice împreună cu exerciții regulate - cel puțin 30 de minute pe zi.
    • Reducerea caloriilor zilnice cu doar 500 poate duce la aproximativ 4 kilograme de grăsime pierdută pe lună, chiar dacă nu exerciți atât de mult.
    • Păstrarea A Jurnalul de pierdere în greutate, Fie pe hârtie, fie folosind o aplicație de pe telefonul dvs. smartphone, pentru a înregistra toate alimentele pe care le ingerați vă va ajuta să rămâneți în partea de sus a progresului dvs.
  • Imagine denumită controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 9
    2
    Renunță la fumat. Similar alcoolului, diferitele substanțe chimice toxice din fumul de țigară sunt dăunătoare părților interioare ale esofagului / stomacului și pot deteriora sfincterul esofagian - făcându-l în mod esențial și incapabil să se închidă complet. În consecință, se recomandă ca persoanele cu hernie hiatală să nu mai fumeze cât mai curând posibil. Cancerul esofagului este mult mai frecvent cu fumătorii, ceea ce poate imita simptomele unei hernii hiatale (cel puțin inițial).
  • Fumatul dăunează, de asemenea, căilor respiratorii și crește riscul tusei cronice. Forța tusei atât de mult poate slăbi mușchii diafragmei și poate contribui la formarea unei hernii hiatale.
  • Mai mult, fumatul stimulează producerea de acid în stomac.
  • În plus față de patch-urile de nicotină, hipnoterapia poate fi foarte utilă pentru oprirea fumatului.
  • Imagine denumită controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 10
    3. Ridicați capul în timpul somnului. Deși dormind sau napping după o masă este un nu-nu pentru cei care suferă arsuri cronice, odată ce ați digerat corect mâncarea, ridicați-vă capul când vă așezați pe spate. Ridicându-ți capul cu aproximativ 6 inci sau așa că în pat sau pe canapea funcționează cu gravitate pentru a vă menține conținutul stomacului de a se vărsa în esofagul dvs.
  • În timp ce în pat sau pe canapea, susțineți-vă capul cu o pernă suplimentară, deși aveți grijă să nu obțineți un gât rigid sau să declanșezi o durere de cap.
  • Luați în considerare cumpărarea unei saltele care poate fi ajustată electronic și reglați porțiunea capului la o înclinare între 6 - 8 inci.
  • De asemenea, puteți ridica partea de sus a corpului dvs. dacă vă aflați pe partea dvs. utilizând perne suplimentare, dar veți crește, de asemenea, riscul de a primi dureri de spate.
  • Încercați să nu mâncați nimic cu două ore înainte de a face la culcare.Un obicei bun de a practica este să nu mâncați alimente prea târziu în seara.
  • Imagine intitulată controlul herniei hiatale prin ajustări alimentare și stil de viață Pasul 11
    4. A se vedea un chiropractician. Deși chiropracticii se concentrează în mod obișnuit pe tratarea coloanei vertebrale și a articulațiilor periferice, unele se specializează, de asemenea, în tratamentul țesutului moale al herniilor hiatale. Ideea este de a împinge stomacul înapoi la poziția sa normală sub diafragmă prin aplicarea presiunii cu mâinile - un fel de masaj de țesut profund. Procedura poate oferi o mare ușurare, deși uneori doar o ușurare temporară (ore până la zile).
  • Alte profesii care includ practicanții care fac manipularea țesuturilor moi în scopul controlului herniilor hiatale includ terapeuții de masaj, fizioterapeuții, naturopatii și osteopatii.
  • Potrivit medicinii mainstream, nu există dovezi că astfel de manipulări a țesuturilor moi funcționează pentru a vindeca herniile hiatale, deoarece nu sa făcut încă o cercetare.
  • sfaturi

    Evitați să vă îndoiți sau să vă înclinați adesea, în special după ce ați mâncat sau de băut.
  • Herniile hiatale sunt adesea descoperite în timpul unui test pentru a determina cauza arsurilor cronice a arsurilor sau a durerii toracice, cum ar fi o esofgramă (înghiți de bariu), endoscopie sau manometrie.
  • Dacă aveți arsuri cronice, medicul dumneavoastră poate recomanda medicamente: antacide (gelusil, maalox, mylanta, rolams, tums) - blocante H-2-receptor, cum ar fi cimetidina (tagmet hb), famotidină (Pepcid AC) , inhibitori de pompă de protoni de nizatidină (axid) sau ranitidină (Zantac), cum ar fi Lansoprazol (prevacid 24hr) și omeprazol (Prilosec OTC).
  • Chirurgia este de obicei recomandată numai pentru "alunecare" Hartus Herniile (cele care se deplasează în sus și în jos, în și în afara zonei toracice) care nu răspund la schimbările și medicamentele de stil de viață.
  • Niciodată nu prea supraestimați sau mâncați mese mari. Opriți înainte de a vă deplina. Nu mâncați alimente picante, acide și grase. Nu mâncați lactate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar