Cum de a desena un model al sistemului digestiv

Desenarea unui model al sistemului digestiv vă va ajuta să înțelegeți mai bine funcțiile sale. Este o modalitate excelentă de a vizualiza ceea ce se întâmplă în timpul digestiei. Există multe organe implicate în digerarea alimentelor, dar nu lăsați acest lucru să vă intimideze! Indiferent dacă faceți acest lucru pentru un proiect școlar sau faceți un ghid de studiu, puteți să-l luați pas cu pas pentru a face un model minunat. Prin prezentarea fiecărui organ, colorarea acestora și etichetarea modelului dvs., veți începe să înțelegeți cu adevărat ce se întâmplă când vă mâncați masa preferată.

Pași

Partea 1 din 2:
Desenarea modelului
  1. Imagine intitulată Desenează un model al sistemului digestiv Pasul 5
1. Începeți prin atragerea unei contururi a unei persoane. Trebuie doar să trageți capul și trunchiul. Asigurați-vă că utilizați un creion mai degrabă decât un stilou, astfel încât să puteți șterge dacă este necesar. Această schiță ar trebui să preia cea mai mare parte a spațiului de pe hârtie. Trageți capul proporțional cu corpul, deoarece ar fi pe un om. Nu trebuie să fie o schiță foarte implicată sau elaborată, un cerc simplu pentru cap și un tors dreptunghiular oarecum vor face. Acest lucru este doar pentru a oferi un cadru de referință pentru modelul dvs. digestiv.
  • Desenați capul ca profil, mai degrabă decât drept pentru a facilita arăta organele digestive din cap.
  • Dacă doriți, simțiți-vă liber să fiți creativi și să înfrumusețați acest cont. Puteți atrage ochii și un nas și urechi și păr. Ați putea chiar să vă dați persoana dvs. un nume dacă vă simțiți așa! Doar nu trageți peste trunchi sau vă veți ascunde modelul.
  • Imagine intitulată Desenează un model al sistemului digestiv Pasul 6
    2. Adăugați gura, dinții și limba. Puteți desena gura deschisă ca o lateral "V" și adăugați o mică curbă pe fund pentru o limbă și câteva pătrate mici pentru dinți de pe partea de sus. Primul pas al digestiei este acum complet!
  • Digestia începe în gură cu ingestie. Glandele salivare eliberează saliva conținând enzime digestive pentru a începe să spargă alimentele în timp ce mestecați. Limba ajută mâncarea să se deplaseze înapoi în gât, creând un bolus în timp ce dinții o rupe într-un proces cunoscut sub numele de masticare.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 7
    3. Trageți esofagul. La capătul gurii, trageți un tub mic care se extinde direct în centrul trunchiului modelului dvs. Ar trebui să fie destul de îngust, aproximativ 1/5 lățimea gâtului modelului dvs.
  • Mâncarea se mișcă de la gură în esofag, care o poartă în stomac. Esofagul este făcut din mușchi neted care relaxează și contractează pentru a vă mișca mâncarea cu o mișcare speriată, numită Peristaltsis.
  • Dacă doriți să faceți modelul dvs. mai avansat, puteți include faringerul. Faringerul este situat în spatele gurii și se deplasează alimente în esofag. Puteți simți că atunci când înghițiți. În modelul dvs., puteți desena pur și simplu o mică linie diagonală spre partea de sus a esofagului dvs. și partea de deasupra liniei poate fi faringe și partea de mai jos poate fi esofagul.
  • Doriți să faceți modelul dvs. mai avansat, puteți include și Epiglottis. Epiglotul este o clapetă mică chiar sub faringele care direcționează alimentele în esofag. Dacă ați tras un faringe, linia diagonală poate fi epiglottis.
  • Imagine intitulată Desenează un model al sistemului digestiv Pasul 8
    4. Includeți stomacul. În partea de jos a esofagului, trageți un mic organ de baloane care este stomacul. Ar trebui să ia o treime din lățimea trunchiului și să fie ușor spre dreapta. Include un tub mic care se ridică în esofag și o linie diagonală între esofag și stomac pentru a indica supapa musculară numită sfincterul esofagian inferior. Adăugați un tub mic care merge direct în jos pe partea stângă a stomacului, care va duce la intestinul subțire.
  • Stomacul ajută la difuzarea și digerarea alimentelor utilizând sucuri gastrice care conțin acid clorhidric și pepsină pentru ao ajuta. Mâncarea rămâne în stomac timp de aproximativ 3-4 ore. În acest moment nu mai este alimente, ci are o consistență asemănătoare fulgiului de ovăz și se numește "chim."
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 9
    5. Adăugați ficatul. Trageți-o spre stânga stomacului și ușor deasupra lui. Ar trebui să fie de aproximativ două ori dimensiunea stomacului și să arate un pic ca un triunghi alungit cu margini rotunjite.
  • Ficatul produce bilă pentru a ajuta la distrugerea grăsimilor. În timp ce mâncarea nu intră în ficat, procesează substanțele nutritive absorbite din intestinul subțire.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 10
    6. Trageți vezica biliară. Atașat la ficat, trageți un mic nodul numit vezica biliară. Trageți vezica biliară ca o ovală mică spre partea inferioară a ficatului. Ar trebui să se suprapună ficatul. Pentru a arăta că vezica biliară trece peste ficat, trageți vezica biliară cu o linie groasă.
  • Biliara stochează bila produsă în ficat. Apoi amestecă bilele cu alimentele care trece, ruptând grăsimile.
  • Imagine intitulată Desenează un model al sistemului digestiv Pasul 11
    7. Schițați pancreasul. Ar trebui să fie un mic organ în formă de morcov, care merge în spatele stomacului. Pentru a arăta că pancreasul se află în spatele stomacului, trageți-l cu o linie punctată.
  • Pancreasul eliberează sucuri digestive care ajută la ruperea carbohidraților, proteinei și grăsimii, deoarece alimentele părăsesc stomacul. De asemenea, reglează zahărul din sânge.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 12
    8. Includeți intestinul subțire. Intestinul mic este un tub mare de curbare pe care îl puteți desena ca linii ciudate sub stomac în centrul corpului, luând aproximativ jumătate din lățimea corpului. Trageți-l cu câteva centimetri sub stomac, deoarece intestinul gros va ajunge în sus. Sfârșitul intestinului subțire ar trebui să fie spre fundul hârtiei și spre partea stângă.
  • Adăugați o linie diagonală pentru a indica supapa musculară, numită sfincterul pilloric, între duodenul intestinului subțire și stomacului.
  • Intestinul subțire este de aproximativ 18-22 de metri (5-7 m) lung! Aici are loc majoritatea digestiei. Contractele intestinale subțire pentru a muta alimentele prin el cu ajutorul secrețiilor biliare și a sucurilor pancreatice și intestinale, permițându-i să absoarbă substanțele nutritive cu Villi.
  • Pentru a face un model mai avansat, puteți distinge diferitele părți ale intestinului subțire. Duodenul este un tub mic care leagă stomacul la jejunum. Jejunul este locul în care are loc majoritatea digestiei și este partea mijlocie a intestinului subțire. Ileul este ultima regiune a intestinului subțire care se conectează la intestinul gros.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 13
    9. Adăugați anexa. Ar trebui să fie localizat la capătul intestinului subțire. Pur și simplu trageți o pungă mică la capătul intestinului subțire spre partea stângă a hârtiei.
  • Anexa este o structură mică asemănătoare pungilor care se crede că și-a pierdut scopul și a devenit mai mult o răspundere decât un ajutor în digestie. Dar face parte din sistemul digestiv și se află în cazul în care intestinele mici și mari se conectează.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 14
    10. Schițați intestinul gros. Extinderea de la capătul intestinului subțire, chiar deasupra apendicei, trageți intestinul gros. Ar trebui să arate ca două tuburi ciudate una lângă alta și ar trebui să meargă direct în partea stângă a intestinului subțire, apoi trece peste corp sub stomac și apoi merge direct spre fundul corpului din dreapta. Ar trebui să formeze primele trei laturi ale unui Squiggly, Tubelike-Square.
  • Trecerea alimentelor este mai lentă prin intestinul gros, pentru a permite fermentația prin bacterii și alte microorganisme, numite flora intestinală.
  • Procesele intestinale mari nu pot fi utilizate în digestie. Absoarbe orice poate, în special apa, dar apoi restul va expulsa ca deșeuri după aproximativ 12 ore.
  • Pentru a face un model mai avansat, distinge între diferitele părți ale intestinului gros. Cecumul este atașat la apendice și îl conectează la colonul ascendent. Colonul ascendent merge direct în sus și se conectează la colonul transversal, care trece peste corp. Colonul transversal se conectează la colonul descendent, care transportă alimente în colonul sigmoid, care merge direct la rect.
  • Imagine intitulată Desenează un model al sistemului digestiv Pasul 15
    11. Trageți rectul și anusul. La sfârșitul intestinului gros este rect. Rect se conectează intestinul gros la anus. Pentru a desena aceste, pur și simplu trageți un tub larg care este rectul care duce la un tub mai îngust, care este anusul. Acest lucru ar trebui să meargă în partea de jos a foii de hârtie. Felicitări, ați atras un model digestiv!
  • Rect se stochează fecale până la expulzare. Anusul expulzează deșeurile.
  • Partea 2 din 2:
    Adăugând atingeri de finisare
    1. Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 16
    1. Descrieți modelul. Acum că modelul dvs. este terminat, luați un stilou negru sau un marcator și trageți-l pentru a crea versiunea finală. Aceasta este o atingere de finisare plăcută care o va face să arate mai profesionist și o va ajuta să iasă într-adevăr. Pur și simplu urmăriți toate marcajele creionului pe care doriți să le păstrați.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 17
    2. Culoare fiecare organ o culoare diferită. Acest lucru vă ajută modelul să iasă în evidență și, de asemenea, ajută la distingerea între organe. Pentru unele dintre organe, pur și simplu prin privirea la desen, poate fi greu de spus unde se termină și un altul începe, dar dacă le colorați, va fi clar.
  • Pentru suprapunerea organelor, încercați să utilizați folosind nuanțe mai ușoare și mai întunecate de aceeași culoare. Zonele în care se suprapun vor fi mai întunecate, iar zonele în care este un singur organ va fi mai ușor.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 18
    3. Etichetați modelul dvs. Desenați o linie subțire la fiecare organ și scrieți numele la sfârșitul liniei, în afara modelului dvs. Acest lucru este minunat pentru referință, astfel încât să puteți studia modelul dvs. și să aflați ce organ este.
  • Dacă preferați să nu scrieți numele organelor de pe modelul dvs., puteți face o cheie în partea de jos sau pe o altă bucată de hârtie în care trageți un pătrat mic de fiecare culoare și scrieți numele organului de lângă el. Acest lucru vă va permite să vă examinați pe numele organelor, deoarece nu vor fi scrise chiar lângă ele.
  • Dacă doriți să faceți modelul dvs. mai avansat, puteți diferenția părțile intestinului subțire. Pur și simplu trageți o linie mică spre începutul intestinului subțire pentru a arăta unde duodenul se transformă în jejun și apoi trageți o mică linie spre capătul intestinului subțire pentru a arăta unde jejunul devine ileonul.
  • Dacă doriți să faceți modelul dvs. mai avansat, puteți, de asemenea, să diferențieți părțile intestinului gros. Pur și simplu trageți o linie mică pentru a împărți fiecare parte. Cecumul este atașat la apendice și îl conectează la colonul ascendent. Colonul ascendent este partea care merge direct în sus. Se conectează la colonul transversal care trece peste corp și este cea mai mare parte a intestinului gros. Colonul transversal se conectează la colonul descendent, care transportă alimente în jos. În cele din urmă, există colonul sigmoid care merge direct la rect.
  • Imagine intitulată Desenați un model al sistemului digestiv Pasul 19
    4. Scrieți o scurtă descriere a funcției fiecărui organ. Pentru a afla chiar mai bine, puteți scrie o scurtă descriere a fiecărui organ fie cu etichetele, fie cu cheia. Acest lucru va consolida funcțiile lor și va ajuta modelul dvs. să fie foarte educațional. Este minunat să înveți nu doar ceea ce arată organele, dar și funcțiile lor specifice.
  • sfaturi

    Luați-o cu un pas la un moment dat, astfel încât să nu fiți copleșiți. Nu aveți nevoie să înțelegeți imediat întregul sistem digestiv. Pur și simplu începe cu un singur organ și când ați atras acest lucru și ați înțeles funcția, puteți să vă deplasați pe următorul.

    Avertizări

    Dacă aceasta este pentru școală, urmați instrucțiunile profesorului dvs. Profesorul dvs. ar putea avea orientări specifice care nu sunt prezentate aici.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar