Cum se verifică nivelul lichidului de ambreiaj

În timp ce majoritatea șoferilor preferează astăzi vehiculele cu transmisii automate, unii șoferi încă jurați prin autoturisme și camioane de transmisie manuală. Vehiculele de transmisie manuală utilizează un cablu pentru a conecta ambreiajul la transmisie, fie la un sistem hidraulic cu un rezervor de fluid. Dacă mașina dvs. are o schimbare de stick cu un ambreiaj hidraulic, acesta are, de asemenea, un rezervor de lichid de ambreiaj care trebuie să fie umplut ocazional pentru a menține sistemul de ambreiaj care funcționează fără probleme. Verificarea nivelului este foarte ușor de făcut pe cont propriu, deoarece majoritatea vehiculelor, tot ceea ce implică deschide capota. Prin observarea problemelor cu ambreiajul și prin oprirea rezervorului în mod regulat cu lichid hidraulic, puteți păstra vehiculul în formă bună.

Pași

Partea 1 din 3:
Citirea nivelului lichidului ambreiajului
  1. Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 1
1. Parcați mașina pe o suprafață tare, înainte de a deschide capota. Rezervorul de lichid de ambreiaj este situat în interiorul locașului motorului autovehiculului, care este sub capota din față pentru majoritatea vehiculelor. Din moment ce veți sta în picioare în fața mașinii, asigurați-vă că nu se poate roti spre tine. Parcare pe o suprafață plană vă va asigura, de asemenea, că aveți o vizualizare clară și acces complet la toate componentele mașinii.
  • Păstrați-l în garaj dacă aveți unul. De asemenea, puteți să-l parcați în drumul dvs. sau să-l duceți la o parcare liniștită.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 2
    2. Opriți motorul și lăsați să se răcească la atingere. Dacă ați condus recent mașina dvs., așteptați aproximativ 30 de minute până la 1 oră înainte de a încerca să schimbați nivelul lichidului ambreiajului. Deschideți locul de funcționare după ce ați dat timp de motor pentru a se răci. Dacă simțiți o căldură care vine de la ea, așteptați un pic mai mult sau puneți mănuși rezistente la căldură.
  • Deși nu veți atinge motorul, acesta vă poate arde dacă nu sunteți atent. Luați măsuri de precauție adecvate în jurul unui motor fierbinte pentru a preveni accidentele.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 3
    3. Localizați un rezervor mic, limpede lângă parbriz din locașul motorului. Pop Deschideți capota mașinii și aruncați o privire la diferitele componente ale motorului. Rezervorul de combustibil pentru ambreiaj este de obicei în apropierea parbrizului de pe partea șoferului. Va fi transparent, dar acoperit cu un capac negru. Verificați eticheta de pe capac pentru a vă asigura că vă uitați la rezervorul corect.
  • Bactul motorului conține, de asemenea, conține un rezervor de lichid de frână. Arată similar și se află adesea lângă rezervorul de combustibil pentru ambreiaj. Cu toate acestea, este mai mare și adesea în formă de pătrat.
  • Dacă nu știți ce rezervor rezervor vă uitați, verificați manualul de utilizare pentru mai multe informații. Va avea cel mai probabil o diagramă cu toate componentele motorului Bay etichetate. Dacă nu aveți manualul, uitați-vă online pentru unul prin căutând mașina și modelul mașinii dvs.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 4
    4. Uită-te la partea laterală a rezervorului pentru a nota nivelul lichidului. Rezervoarele de lichid de ambreiaj moderne sunt realizate dintr-un plastic transparent, astfel încât să puteți observa cu ușurință nivelul lichidului fără a fi vreodată să atingeți rezervorul. Partea rezervorului va avea linii marcate "minim" și "maxim."Verificați dacă lichidul din interiorul rezervorului este aproape de linia maximă de lângă partea superioară sau cel puțin peste linia minimă.
  • Unele mașini vechi au rezervoare metalice pe care nu le puteți vedea. Acestea necesită eliminarea capacului pentru a verifica nivelul lichidului. Rotiți capacul în sens invers acelor de ceasornic, pentru ao detașa din rezervor.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 5
    5. Verificați nivelul lichidului cu un dipstick dacă nu îl puteți vedea în mod normal. Dacă autovehiculul dvs. are un rezervor de rezervor, nu puteți vedea, puteți să scăpați un dispozitiv subțire de măsurare numit un dipstick în ea. În timp ce strângeți dipsticul de mâner, coborâți-l în rezervor până când ajunge la fund. Apoi, trageți-l înapoi și rețineți cât de mare este lichidul pe el. Dacă rezervorul este mai mic decât ⅔ din calea plină, planificați-o pe topping-o cu fluid proaspăt.
  • Puteți achiziționa un dipstick, împreună cu un nou combustibil hidraulic și orice altceva de care aveți nevoie, online sau la un magazin de piese auto.
  • Partea 2 din 3:
    Realimentarea rezervorului de lichid de ambreiaj
    1. Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 6
    1. Selectați un fluid hidraulic indicat ca fiind sigur pentru utilizarea în manualul de utilizare. Există câteva fluide diferite pe care producătorul le poate recomanda, deci verificați manualul de utilizare pentru a afla care dintre ele este potrivit pentru mașina dvs. Majoritatea vehiculelor utilizează un lichid de frână numit punct 3 sau punct 4. Unele vehicule pot utiliza un tip alternativ marcat ca lichid de ambreiaj hidraulic.
    • Din punct de vedere tehnic, nu există un astfel de lucru ca fluidul ambreiajului. Rezervorul de combustibil cu ambreiaj conține de fapt același tip de lichid de frână utilizat pentru lichidul de frână. Pentru a face acest lucru mai puțin confuz, gândiți-vă ca fluid hidraulic în loc de ambreiaj sau lichid de frână.
    • Utilizarea unui tip greșit de fluid ar putea provoca deteriorarea vehiculului dvs. Asigurați-vă că utilizați tipul de fluid specificat pe capacul rezervorului ambreiajului sau în manualul de utilizare.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 7
    2. Puneți mănuși de cauciuc înainte de a manipula lichidul. Fluidul hidraulic este destul de caustic și poate fi dăunător dacă nu sunteți atent cu el. Luați în considerare purtarea unei cămașă cu mâneci lungi, precum și o protecție suplimentară. Dacă primiți lichid pe piele, clătiți-l imediat, asigurându-vă că nu vă atingeți ochii sau gura până când mâinile nu sunt curate.
  • Ștergeți fluidul vărsat imediat cu un prosoape de hârtie, mai ales dacă se află pe partea pictată a vehiculului dvs. A curăța scurgeri mai mari cu un material absorbant ca așternutul de pisici.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 8
    3. Adăugați lichid în rezervor până când este vorba despre felul deplin. Pentru a vă asigura că fluidul nu se varsă, luați în considerare plasarea unei pâlnii de plastic pe partea superioară a rezervorului. Se toarnă fluidul în treptat, luându-vă timp pentru a evita scurgerile. Umpleți rezervorul până la marcajul maxim dacă rezervorul are unul. Nu trebuie să fie umplută de margine.
  • Dacă rezervorul este prea plin, lichidul ar putea să vărsăm sau să inundați altfel sistemul ambreiajului vehiculului.
  • Opriți și curățați scurgerile imediat de îndată ce le observați.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 9
    4. Înlocuiți capacul rezervorului și închideți capota. Capacul are o garnitură de cauciuc în interiorul acestuia. Asigurați-vă că se află în siguranță peste orificiul de deschidere a rezervorului, apoi rotiți capacul în sensul acelor de ceasornic până când se blochează în poziție. Atâta timp cât rezervorul este bine sigilat, mașina dvs. este gata de utilizare din nou.
  • Asigurați-vă că capacul este strâns. Dacă este slăbit, ar putea scurge lichidul sau ar fi aerul în rezervor. Aerul oprește sistemul de ambreiaj de lucru corect și singura modalitate de a le elimina este prin scurgerea fluidului.
  • Partea 3 din 3:
    Diagnosticarea problemelor fluidelor de ambreiaj
    1. Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 10
    1. Apăsați pedala de ambreiaj pentru a vedea dacă se mișcă cu ușurință. Stați pe scaunul șoferului și mergeți în jos pe pedala de ambreiaj de câteva ori. Când apăsați pe pedală, ar trebui să se deplaseze fără probleme și să se sustrate corect de fiecare dată. Dacă aveți un timp greu mutați pedala cu orice consistență, atunci nivelul lichidului ambreiajului a fost probabil scăzut. Ar putea fi, de asemenea, din avionul de intrare în rezervorul de lichid de ambreiaj.
    • Fluidul lubrifiază ambreiajul, astfel încât să răspundă când îl utilizați pentru a controla viteza mașinii. Fără aceasta, componentele mecanice se usucă la o rată mult mai rapidă.
    • Bulele de aer împiedică ambreiajul să se angajeze în mod corespunzător și sunt adesea cauzate de scurgeri. Dacă ați înlocuit recent lichidul de ambreiaj, care ar putea provoca și aer pentru a intra în rezervor.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 11
    2. Conduceți mașina pentru a vedea dacă puteți schimba uneltele în timp ce utilizați ambreiajul. Începând cu mașina în prima treaptă de viteză, apăsați pe ambreiaj pentru a construi viteza. Apăsați din nou când motorul atinge aproximativ 2.000 rpm și se deplasează în a doua treaptă. Urmăriți ceva din obișnuit, cum ar fi autovehiculul, o ambreiaj blocată sau un zgomot de măcinare. Vizitați un mecanic imediat pentru a rezolva majoritatea acestor probleme.
  • Pentru ceva de genul unei ambreiaje blocate, verificați mai întâi nivelul lichidului. Un rezervor drenat va împiedica lucrul ambreiajului.
  • Problemele de transmisie sunt foarte grave și dificil de reparat acasă. Nu ignora semnele cum ar fi uneltele de măcinare sau un ambreiaj care nu va funcționa deloc.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 12
    3. Scurgeți și înlocuiți lichidul ambreiajului dacă pare întunecat.. Fluidul de ambreiaj proaspăt are o culoare galbenă clară. Se întunecă, rotind roșu sau negru, în timp. Dacă fluidul pare murdar, sângerat-l de la supapa de ambreiaj sub vehiculul dvs. Dacă încă pare clar, pur și simplu deasupra rezervorului rezervorului după cum este necesar cu lichid nou.
  • Sângerarea supapei vă cere să vă jack până la capătul frontal al vehiculului și obțineți-l sub ea. Odată ce ați găsit supapa, atașați un furtun de cauciuc și apăsați ambreiajul pentru a scoate lichidul. Cu toate acestea, păstrați rezervorul plin prin adăugarea unui fluid nou după fiecare două prese.
  • Dacă nu sunteți sigur de a face acest lucru pe cont propriu, contactați un mecanic pentru a le face să se ocupe de lichidul ambreiajului. Ridicarea unei mașini este periculoasă când nu se face corect.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 13
    4. Inspectați rezervorul de lichide și componentele înconjurătoare pentru scurgeri. Ca orice alte părți ale mașinilor, componentele responsabile pentru operarea ambreiajului se usucă în timp. Deschideți locul de motor și examinați rezervorul de lichid de ambreiaj. Au un prieten apăsați pedala de ambreiaj în timp ce țineți un ochi pe nivelul lichidului. Verificați rezervorul rezervorului și părțile din jurul acestuia pentru lichidul scurs.
  • Dacă observați o scurgere, obțineți o parte identică de înlocuire sau luați vehiculul la un profesionist imediat.
  • Este posibil să nu observați imediat scurgeri mici. O modalitate ușoară de a observa scurgerile ascunse este prin notarea nivelului fluidului, apoi verificându-l din nou după câteva zile. Dacă sa schimbat printr-o sumă vizibilă, atunci vehiculul dvs. are nevoie de reparații.
  • Imagine intitulată Verificați nivelul lichidului ambreiajului Pasul 14
    5. Uită-te la liniile ambreiajului și supapa slave sub mașină pentru scurgeri. Cilindrul slave este o componentă mică situată deasupra transmisiei pe motor. Pentru ao găsi, urmați cablurile care rulează de la rezervorul ambreiajului la motor. Aveți un prieten apăsați pedala de ambreiaj de câteva ori în timp ce urmăriți cilindrul sclavului pentru a vă deplasa. Verificați-l pentru scurgeri sau bule, de asemenea.
  • Dacă cilindrul nu se mișcă, trebuie înlocuit. Ia vehiculul la un mecanic.
  • Scurgerile pot fi fixate prin înlocuirea pieselor. Au un mecanic o face dacă nu reușiți să o faceți pe cont propriu. Dacă o faceți pe cont propriu, va trebui să sângerați supapa de ambreiaj ulterior.
  • sfaturi

    Verificați lichidul ambreiajului cel puțin o dată pe lună pentru a vă menține vehiculul în stare prime. Unele mașini nu trebuie să fie depășite destul de des, dar verificarea este ușoară și vă poate ajuta să evitați problemele de ambreiaj.
  • Dacă vă aflați descărcarea rezervorului de ambreiaj, atunci vehiculul dvs. are probabil o scurgere. Chiar și o scurgere mică poate scurge rapid rezervorul.
  • Pentru a vă menține optimizarea mașinii, scurgeți lichidul ambreiajului cel puțin o dată pe an. Verificând în mod regulat nivelul lichidului, veți observa lichid întunecat care trebuie înlocuit.
  • Avertizări

    Dacă aveți nevoie să adăugați lichid de fiecare dată când verificați rezervorul ambreiajului, probabil că aveți o scurgere. Cele mai multe rezervoare de lichid de ambreiaj hidraulic sunt suficient de mici încât chiar și o scurgere mică le poate goli. O scurgere poate apărea în apropierea cilindrului principal al ambreiajului, cilindrul slave sau în spatele pedalei ambreiajului. Verificați imediat eventualele scurgeri suspectate, deoarece lipsa de lichid va face imposibilă schimbarea uneltelor și conduceți mașina.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Sticlă de lichid de frână
    • Manusi de cauciuc
    • Rag sau prosop de hârtie
    • Pâlnie (opțional)
    • Lanterna (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar