Cum să verificați fluidele dintr-o mașină

Mașina dvs. este o investiție mare, una care necesită o atenție constantă. Verificarea în mod regulat a fluidelor sale vor ajuta la protejarea împotriva defalcării, a daunelor mecanice și a accidentelor prevenite. Din fericire, învățarea de a păstra un ochi asupra nivelurilor fluidului vehiculului dvs. este relativ simplă și nu ia mult timp odată ce știți cum să găsiți ceea ce căutați.

Pași

Partea 1 din 2:
Manipularea locului de muncă în siguranță și responsabil
  1. Imaginea intitulată proprietarul
1. Faceți-o un punct pentru a verifica fluidele din vehiculul dvs. aproximativ la fiecare 4-6 luni. Manualul proprietarului dvs. vă va oferi o idee despre momentul în care ar trebui să faceți o privire la nivelurile fluide ale fiecărei componente majore sub capotă. Cu toate acestea, acest interval de timp este de obicei frecvența minimă necesară pentru a vă menține în vigoare garanția. O regulă mai bună a degetului mare este să vă verificați fluidele de aproximativ două ori pe an sau la fiecare 5.000-10.000 mile (oricare dintre acestea se întâmplă mai întâi).
  • Dacă sunteți tipul uitat, poate fi o idee bună să marcați calendarul sau să setați un memento pe dispozitiv.
  • Fluidele mașinii dvs. sunt salonul său de viață. Inspecțiile regulate vă vor ajuta să vă asigurați că are tot ceea ce trebuie să continue să funcționeze curat și eficient.
  • Imaginea intitulată se răcește într-o mașină fără aer condiționat Pasul 6
    2. Parcați mașina pe o suprafață plană, plană și setați frâna de parcare. Trageți mânerul de frână în sus, în măsura în care va merge pentru a vă asigura că mecanismul de frânare este complet angajat. Setarea frânei de mână va împiedica rularea sau schimbarea în mod neașteptat în timp ce vă încurcați sub capotă.
  • Dacă aveți o frână de parcare în stil buton, pur și simplu împingeți-o în tot felul de a le angaja.
  • Cel mai sigur loc pentru a verifica fluidele mașinii dvs. este în interiorul garajului sau într-o parcare care nu este prea ocupată.
  • Imaginea intitulată zăvorul capotei interioare
    Imaginea intitulată zăvorul capotei interioare
    3
    Popul mașinii tale Pentru a accesa rezervoarele de lichide. Uită-te în jurul zonei consolei pentru o pârghie mică, care controlează mecanismul de blocare pentru capotă. Această pârghie este de obicei localizată undeva de-a lungul părții inferioare a părții din stânga a tabloului de bord și etichetate cu simbolul unei mașini cu capotea sa pentru identificare ușoară. Când o găsiți, trageți-l spre dvs. Veți auzi un clic audibil ca eliberarea capotei.
  • Cu anumite modele de mașini, poate fi necesar să apăsați un zăvor separat pe partea inferioară a capotei în sine pentru ao deschide tot drumul.
  • Utilizați tija metalică subțire situată pe o parte a compartimentului motorului pentru a vă menține capota sprijinită în timp ce lucrați.
  • Partea 2 din 2:
    Evaluarea diferitelor niveluri de fluide
    Imagine denumită dipsticul de ulei
    Imagine denumită dipsticul de ulei
    1. Începeți Verificarea uleiului de motor. Localizați dipsticul de ulei galben sau alb, proeminent din partea superioară a motorului și cârligul degetului prin buclă. Trageți dipstick tot drumul, având grijă să eliberați orice clipuri care ar putea fi ținute în poziție. Utilizați un prosop de hârtie sau o cârpă pentru a șterge dipstickul curat, apoi reintroduceți dipsticul în deschidere și împingeți-l în măsura în care va merge. Trageți din nou dipstick-ul și respectați nivelul uleiului. Când ați terminat, fixați dipsticul înapoi în deschiderea sa.
    • Verificați întotdeauna uleiul după ce mașina a avut o oră sau astfel să se răcească. În acest fel, uleiul din galeriile de întoarcere, văile capului cilindrului și alte componente vor avea șansa de a se scurge, prevenirea citirilor false.
    • Dipstickul are marcaje pe ea, indicând o gamă de niveluri acceptabile de ulei (de obicei crescute, scoase sau scrise). Verificați dublu marcajele pe care le vedeți împotriva diagramelor din manualul proprietarului dvs. Dacă nivelul uleiului este prea mic, va trebui să adăugați imediat un ulei de motor adecvat.
    • Rețineți și culoarea uleiului. Uleiul de motor curat este o culoare de aur translucidă. Uleiul murdar al motorului va fi în mod obișnuit negru sau maro închis. Dacă uleiul dvs. pare murdar, examinați înregistrările mașinii pentru a vedea când uleiul a fost modificat ultima dată. O mașină poate rula pe ulei ușor întunecat, doar bine, deci este mai bine să mergeți după program decât culoarea numai.
    • Programați-vă modificările de petrol bazate pe timp, mai degrabă decât doar kilometraj. Chiar dacă nu conduceți numărul specificat de mile, este o idee bună să vă înlocuiți uleiul aproximativ o dată la șase luni sau mai frecvent dacă faceți o mulțime de conducere. Este posibil ca uleiul mașinii să se descompună și să devină mai puțin eficient, chiar dacă se află doar pe calea de acces.
    • Pierderea repetată, dramatică a uleiului de motor ar putea fi un simptom al unei scurgeri. Păstrați un ochi apropiat pe pământ sub locul în care parchezi în mod normal să caute pete de petrol. Dacă observați orice, obțineți mașina într-un magazin pentru a fi privit.
    • Dacă uleiul dvs. pare lăptos sau spumabil, acesta poate fi contaminat cu lichid de răcire. Acest lucru ar putea indica o garnitură de cap de suflare sau o altă problemă serioasă.
  • Imagine intitulată Fluidscheck4
    Imagine intitulată Fluidscheck4
    2. Aruncați o privire la dvs Fluid de transmisie. Pentru cele mai bune rezultate, faceți acest lucru în timp ce motorul funcționează și încălzit complet (fie în neutru, fie în parc, în funcție de marcă și model). Va fi cea de-a doua din două dipstick-uri de pe motor, de obicei roșii colorate. După cum ați făcut cu dipsticul de ulei, trageți-l, ștergeți-l, împingeți-l tot drumul, apoi glisați-l din nou și verificați nivelul. Încă o dată, căutați lichidul să cadă între cele două crestături, caneluri sau marcaje de pe joja.
  • Fluidul de transmisie sănătos va avea o nuanță roșiatică. Dacă dvs. arată maro sau negru sau are un miros de ars distinct, probabil este timpul să-l înlocuiți.
  • Fluidul dvs. de transmisie nu trebuie schimbat oriunde aproape de frecvent ca uleiul de motor. În mașinile mai noi, intervalul de service recomandat poate fi la fel de mare ca 100.000 de mile (160.000 km). Consultați manualul proprietarului dvs. pentru a găsi mai multe instrucțiuni concrete pentru modelul pe care îl conduceți.
  • Acest fluid este responsabil pentru lubrifierea transmisiei sau a sistemului de viteze al mașinii.
  • Imaginea intitulată Fluidul de frână este gălbui. Puteți vedea chiar prin plastic
    Imaginea intitulată Fluidul de frână este gălbui. Puteți vedea chiar prin plastic
    3. Inspectați-vă Nivelurile lichidului de frână. Scanați compartimentul motorului pentru un rezervor de plastic etichetat "Fluid de frână" sau Flip prin manualul proprietarului pentru a-și identifica locația. Cu majoritatea rezervoarelor, veți putea citi nivelul lichidului chiar prin plastic. Ștergeți orice murdărie, praf sau resturi de pe partea exterioară a rezervorului, dacă este necesar. Dacă tot nu poți să te uiți bine la fluid, răsuciți capacul și peek înăuntru.
  • Dacă rezervorul de lichid de frână este deosebit de greu de văzut, acesta vă poate ajuta să vă răsturnați ușor vehiculul pe suspensia sa pentru a obține fluidul sloshing în jurul și a crea mișcări vizibile.
  • Autoturismele nu ar trebui să consume lichid de frână, indiferent cât de vechi sau greu sunt. Dacă lichidul de frână arată scăzut, ați verificat mașina pentru a afla de ce. Vinovatul poate fi o scurgere în linia de frână sau suprafața de frână uzată, care, în cel mai rău scenariu, ar putea provoca oprirea vehiculului dvs. să nu se oprească.
  • Imaginea intitulată Acest rezervor de fluid de servodirecție are linii pentru nivelul lichidului în funcție de faptul dacă motorul este fierbinte sau rece
    Imaginea intitulată Acest rezervor de fluid de servodirecție are linii pentru nivelul lichidului în funcție de faptul dacă motorul este fierbinte sau rece
    4. Eyeball Your lichid de servodirecție. Acest lucru va fi, de asemenea, în mod obișnuit, în mod obișnuit, într-un rezervor din plastic, aproape de centurile de pe partea pasagerului vehiculului. Citiți nivelul prin pereți în același mod în care ați făcut lichidul de frână. În unele cazuri, pot exista două perechi de linii: una pentru un motor fierbinte și unul pentru un motor rece. Verificați cea mai potrivită pentru starea în care este în prezent mașina dvs.
  • Dacă aveți nevoie să adăugați mai mult lichid de servodirecție, puteți face acest lucru prin înșurubarea capacului de pe rezervor și turnați într-un produs adecvat până la linia de umplere indicată.
  • Aceste zile, multe mașini sunt echipate cu servodirecție electronică, ceea ce înseamnă că nu vor avea un rezervor de lichide.
  • Imagine denumită rezervorul de răcire
    Imagine denumită rezervorul de răcire
    5. Evaluați-vă Nivelurile de răcire. Lichidul de răcire este găzduit într-un rezervor în partea din față a compartimentului motorului din apropierea radiatorului. Acesta este altul pe care îl puteți citi direct prin rezervorul de plastic. În mod ideal, lichidul de răcire ar trebui să fie clar și culoarea inițială. Dacă este incolor, plin de particule mici sau arată sludgy sau mitty, este probabil contaminat, caz în care veți dori să îl înlocuiți cât mai repede.
  • Nu verificați niciodată nivelurile de lichid de răcire fără a permite mai întâi motorului să se răcească complet. Deschiderea rezervorului în timp ce este sub presiune ar putea provoca apa caldă-caldă să se pulverizeze!
  • Mașinile sunt concepute pentru a utiliza antigel ca lichid de răcire, nu apă. Antigelul are un punct de înghețare mai scăzut și un punct mai înalt de fierbere decât apa. Dacă aveți nevoie să vă completați lichidul de răcire, asigurați-vă că utilizați lucrurile potrivite.
  • Asigurați-vă că citiți eticheta de pe produsul pe care îl ridicați. Unele formulări pot fi adăugate la o rezistență completă, în timp ce altele trebuie amestecate cu o cantitate egală de apă.
  • Uneori poate exista lichid de răcire în rezervor, dar nu în radiator. Dacă rezervorul dvs. este plin, dar mașina dvs. se execută fierbinte, scoateți furtunul radiatorului pentru a vedea dacă există suficient lichid în radiator.
  • Imaginea intitulată Acest lichid ștergător are un plastic
    Imaginea intitulată Acest lichid ștergător are un plastic
    6. De sus pe tine Fluid ștergător de parbriz daca este necesar. În timp ce nivelurile scăzute ale lichidului ștergătorului nu vor afecta performanța mașinii dvs., acestea vă vor afecta vizibilitatea, siguranța și experiența generală de conducere. Pentru a vedea cât de mult lichid de ștergere aveți în rezervă, căutați un recipient colorat în culoarea luminos, purtând imaginea unui parbriz în apropierea spate a compartimentului motorului. Când o găsiți, ridicați capacul pentru a verifica conținutul. Dacă este necesar, umpleți recipientul până la partea de sus înainte de a apăsa capacul înapoi în poziție.
  • Fluidele de ștergător de specialitate formulate pentru a tăia cu ușurință prin bug-uri și alte grătar rutiere tind să fie ieftin, deci nu există nici o scuză să nu cumpere un produs de calitate. Cu toate acestea, adăugarea unui pic de apă sau a unei ferestre de curățare a rezervorului va face și trucul într-un vârf.
  • Dacă locuiți undeva cu un climat rece, alegeți un tip de fluid care nu va îngheța când temperaturile scade. Fluidele ștergătoarelor cu puncte de îngheț scăzute vor fi etichetate clar ca atare.
  • Imagine intitulată Cumpărați o mașină folosită de la o petrecere privată Pasul 13
    7. Asigurați-vă că presiunea dvs. de anvelope este satisfăcătoare. Această verificare finală nu implică deloc fluide, dar este încă crucială pentru a garanta o plimbare fără probleme, îmbunătățirea kilometrajului de gaz și creșterea siguranței globale a vehiculului dvs. Răsuciți capacele de pe supapele mici de pe fiecare dintre anvelopele dvs., apăsați ferm un ecartament de presiune a anvelopei și așteptați ca apelarea sau stick-ul pentru a înregistra o lectură. Scanați autocolantul în interiorul ușii laterale ale șoferului sau citiți prin secțiunea anvelopei manualului proprietarului dacă nu sunteți sigur ce număr pe care îl căutați.
  • Ca regulă generală, ar trebui să verificați presiunea anvelopei și mai des decât să faceți fluidele cheie ale motorului.
  • În timp ce sunteți acolo jos, luați o clipă pentru a evalua suprafața de rulare pe anvelope. Acest lucru vă va oferi un sens mai bun de unde se află în viața lor.
  • sfaturi

    Transmisiile standard conțin un lubrifiant care are nevoie și de o verificare ocazională, deși acest lucru se face de obicei sub mașină.
  • Este important să verificați carcasa diferențială pe vehiculele cu tracțiune pe spate, de asemenea.
  • Autovehiculele cu transmisiuni manuale pot avea, de asemenea, un rezervor de cilindru principal al ambreiajului. Ca și fluidul din cilindrul principal al frânei, acest lucru se poate epuiza treptat și poate fi nevoie de reumplere.
  • Dacă găsiți un nivel scăzut al lichidului, verificați-l din nou în curând și frecvent și păstrați un ochi vigilent sub mașina dvs. și în drumul dvs. pentru scurgeri. Dacă găsiți ceva de scurgere, aveți mașina de servit.
  • Acesta este un moment bun pentru a revizui și actualiza istoricul de întreținere al vehiculului. Când a fost ultima dată când ți-ai schimbat uleiul sau ți-ai luat mașina pentru o tonaj general? Când este următoarea întreținere programată? Ți-ai rotit anvelopele în ultima vreme?
  • Păstrați un jurnal de întreținere unde puteți înregistra datele cele mai recente modificări ale fluidelor și puteți face note despre ceea ce ați văzut sub capotă, mai ales dacă pare a fi obișnuită.
  • Nu uitați să verificați periodic filtrul de aer. Acestea vin într-o varietate de forme și dimensiuni și pot fi poziționate într-o multitudine de moduri diferite. Nu încercați să curățați filtrul pe cont propriu cu un compresor de aer, deoarece acest lucru poate să-l deterioreze. Veți economisi mai mult pe gaz decât veți pierde prin simpla înlocuire a unui filtru uzat.
  • Avertizări

    Când opriți orice lichid din mașină, asigurați-vă că utilizați tipul potrivit. Produsul greșit poate provoca deteriorarea vehiculului dvs.
  • Țineți cont de verificarea fluidelor timp de cel puțin 1-2 ore după ce ați oprit motorul. În acest timp, citirile pot apărea scăzute atunci când nu sunt de fapt. Dacă nu sunteți atent, puteți ajunge la suprapunerea rezervorului din greșeală.
  • Fluidul de frână trebuie păstrat perfect curat și fără umiditate. Este extrem de important să curățați corect toate suprafețele exterioare înainte de a deschide rezervorul de lichid de frână al mașinii. Cea mai mică contaminare ar putea să vă păstreze frânele să opereze modul în care ar trebui să fie.
  • Aruncați orice lichid de frână pe care l-ați culcat în jurul valorii de care a fost deschis timp de o lună sau mai mult. Odată ce sigiliul este rupt, fluidul va începe să absoarbă umiditatea din mediul înconjurător. Încorporarea prea multă umiditate în sistemul dvs. de frânare poate determina să nu reușească în mod neașteptat.
  • Nu scurgeți niciodată lichidele de automobile petrecute pe un patch deschis de pământ, într-o scurgere de furtună sau în jos chiuveta. În schimb, colectați toate fluidele în recipiente închise și întrebați cât de bine reciclați sau eliminați-le la garajul local sau la magazinul de piese auto.
  • Antigelul poate fi atât foarte atractiv, cât și otrăvit fatal la animale de companie.
  • Încercați să evitați să obțineți orice fluid de tip pe vopsea mașinii dvs. - există șansa ca aceștia să poată deteriora finisajul. În cazul unui spatter sau deversă, utilizați un dispozitiv de curățare a automobilelor de specialitate pentru a șterge imediat reziduul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar