Cum de a sângera servodirecția

S-ar putea să ajungeți la aer în liniile de servodirecție dacă lucrați la autovehiculul dvs., înlocuiți o parte sau aveți o scurgere minoră în liniile de servodirecție. Dacă aerul își găsește drumul în interiorul ansamblului de servodirecție, este posibil să auziți un zgomot mârâit atunci când conduceți și volanul poate fi ușor mai greu de făcut decât acesta este în mod normal. Sângerarea servodirecției este o modalitate simplă de a forța aerul prins din pompa dvs. de servodirecție și liniile hidraulice. Țineți minte, dacă sângerați servodirecția și problema revine în câteva luni, probabil că aveți o scurgere. Dacă faceți acest lucru, aveți o privire mecanică la vehiculul dvs. pentru a diagnostica și a repara problema.

Pași

Partea 1 din 2:
Verificarea și umplerea sistemului
  1. Imagine intitulată Servodirecție Etapa 1
1. Localizați rezervorul de servodirecție și răsuciți capacul. Citiți manualul vehiculului dvs. pentru a găsi rezervorul dvs. de servodirecție, care este stocarea fluidului de servodirecție. Locația acestui rezervor variază de la vehicul la vehicul, dar este de obicei lângă rezervorul de răcire de pe partea pasagerului a locașului motorului. Căutați un compartiment mic, cilindric, care arată aproximativ jumătate din dimensiunea rezervorului de răcire și are un capac de plastic detașabil pe partea de sus. Cu autovehiculul, răsuciți capacul din rezervorul de servodirecție prin răsucirea în sens invers acelor de ceasornic.
  • Se va spune, de obicei, "servodirecția electrică" deasupra capacului din plastic. De asemenea, poate enumera tipul de fluid de servodirecție de care aveți nevoie pe capac.
  • Aceasta este una dintre reparațiile auto care, în principiu, oricine poate face, mai ales că nu aveți nevoie să eliminați sau să dezasamblați nimic. Aceasta este o modalitate excelentă de a salva câțiva dolari prin a sări peste o excursie la mecanic!
  • Imagine intitulată Servodirecție Pasul 2
    2. Umpleți rezervorul de servodirecție la linia de umplere rece dacă fluidul este scăzut. Puteți determina ce tip de fluid de servodirecție aveți nevoie prin citirea manualului de instrucțiuni. De obicei, este imprimat și pe capacul rezervorului. Inspectați dipstiticul atașat la partea de jos a capacului. Există două semne de hash: rece și fierbinte. Dacă lichidul este mai mic decât marcajul "rece", glisați o pâlnie în deschiderea rezervorului și turnați suficient fluid de servodirecție pentru a ajunge la marcajul "rece" pe dipstick.
  • Cele mai multe vehicule folosesc dextron, pentosin sau fluid hidraulic sintetic. Puteți achiziționa lichid de servodirecție la orice magazin de automobile.
  • Dacă rezervorul dvs. nu are un dipstick, există o linie de umplere în interiorul sau în afara rezervorului. Este posibil să fie necesar să utilizați o lanternă pentru a privi în interiorul rezervorului și căutați linia de umplere.
  • Imagine cu titlu de sângerare Servo Pasul 3
    3. Închideți capacul pentru a păstra lichidul să iasă în timp ce sângerați sistemul. Sângerarea liniilor de servodirecție forțează aerul din sistem. Acest lucru poate determina scurgerea fluidului de servodirecție a rezervorului ca presiunea din liniile de servodirecție a alimentării. Pentru a evita o mizerie, puneți capacul înapoi pe rezervorul de servodirecție și închideți-l strâns.
  • Odată ce autovehiculul este în afara terenului, puteți glisa o tigaie sub rezervor doar pentru a fi în siguranță. Acest lucru este probabil inutil, dar este o idee bună dacă doriți să păstrați lichidul de direcție de pe pământ.
  • Partea 2 din 2:
    Îndepărtarea aerului
    1. Imagine intitulată Servodirecție Etapa 4
    1. Sângerăm sistemul utilizând un set de pompe de vid dacă mașina are o supapă de sângerare. Citiți manualul vehiculului dvs. pentru a vedea dacă servodirecția dvs. are o supapă de sângerare. Dacă aceasta, achiziționați un set de pompe de vid pentru un sistem de servodirecție și glisați capătul furtunului pompei de vid peste supapa de sângerare. Apoi, trageți declanșatorul pe vid până când ecartamentul de pe pompă citește 20 hg (centimetri de mercur). Acest lucru va trage orice aer în exces din sistem.
    • Un mic procent de vehicule au supape de sângerare pe ansamblul servodirecției. Cele mai multe vehicule nu vin cu unul deoarece este destul de ușor de sângerat de servodirecție fără un kit de vid.
    • Puteți cumpăra un capac de rezervor cu un adaptor de supapă de sânge pe capac dacă doriți să utilizați un kit de vid pentru a pompa liniile de servodirecție, dar nu aveți o supapă încorporată. De asemenea, puteți cumpăra un kit de vid cu un adaptor care alunecă direct în deschiderea rezervorului dacă nu doriți să cumpărați un capac nou.
    • Încă puteți să vă sângerați servodirecția utilizând metoda tradițională dacă aveți o supapă de sângerare. Aceasta este doar o opțiune pe care o aveți dacă vehiculul dvs. vine cu o supapă de sângerare. Este mai ușor să o faceți în acest fel, deoarece nu aveți nevoie să ridicați vehiculul și durează mai puțin de 5 minute.
    • Nu trebuie să deschideți sau să închideți nimic pentru a introduce furtunul în supapa de sângerare. Furtunul tocmai alunecă imediat.
  • Imagine intitulată Servodirecție Etapa 5
    2. Ridicați autovehiculul de la sol cu Jack Stands. Cu autovehiculul pe o suprafață plană, glisați pene sau chipuri în spatele anvelopelor din spate pentru a menține vehiculul să alunece înapoi. Glisați o mufă de podea hidraulică sub o parte a vehiculului. Pas în mod repetat pe pedala Hydraulic Jack pentru a ridica partea laterală a vehiculului. Apoi, glisați un suport de jack sub partea laterală a vehiculului, astfel încât acesta să se odihnească pe cadru. Repetați acest proces de pe cealaltă parte pentru a vă ridica roțile din față în întregime de la sol.
  • Dacă puteți, utilizați cele mai mici standuri de jack disponibile pentru dvs. Aveți nevoie doar de anvelopele pentru a fi ușor de pe pământ și va fi mai ușor și mai sigur să intrați și să ieșiți din vehicul dacă nu trebuie să vă urcați pentru a ajunge în scaunul șoferului.
  • Nu aveți nevoie să ridicați spatele. Sângerarea servodirecției implică întoarcerea volanului înainte și înapoi peste și peste. Aveți nevoie doar de roțile din față de pe sol.
  • Dacă nu aveți Jack Stands, puteți face acest lucru cu vehiculul dvs. pe teren. Este posibil să nu sângerați complet liniile de servodirecție, dar ar trebui să vedeți încă o îmbunătățire vizibilă dacă există aerul prins în sistem.
  • Imagine intitulată Servodirecție Etapa 6
    3. Puneți cheia în aprindere pentru a debloca volanul. Intrați cu atenție în vehicul sau deschideți ușa și ajungeți la aprindere. Introduceți cheia în aprindere, dar nu porniți vehiculul. Trebuie să rotiți volanul în timp ce autovehiculul este oprit, dar nu puteți face acest lucru dacă cheia nu este în aprindere.
  • Pe unele vehicule, va trebui să întoarceți cheia în poziția accesorii, transformându-l la jumătate sau înapoi pentru a debloca volanul. Totul depinde de marca și de modelul dvs.
  • Imagine intitulată Servodirecție Etapa 7
    4. Rotiți blocarea volanului pentru a bloca rotindu-l spre stânga și spre dreapta. Luați volanul dvs. și rotiți-l tot spre stânga ca și cum ați face o întoarcere extremă. Odată ce roțile se rotesc în măsura în care pot în stânga, rotiți volanul până la dreapta. Acest lucru este cunoscut ca rotirea volanului de la blocare pentru a bloca, iar acest proces forțează aerul din pompa de servodirecție și linii.
  • Întorcându-vă volanul cuplați servodirecția și forțează lichidul să circule prin linii. Dacă există aer prins în liniile de servodirecție, această presiune forțează aerul în partea de sus a rezervorului.
  • Imagine intitulată Servodirecție Pasul 8
    5. Continuați să rotiți volanul de 20 sau 35 de ori pentru a împinge aerul. Continuați să întoarceți volanul înainte și înapoi. Mergeți până la stânga, apoi până la dreapta. Dacă conduceți o mașină standard, faceți acest lucru de cel puțin 20 de ori pentru a forța toate aerurile. Faceți acest lucru de 35 de ori dacă conduceți un SUV, camion sau minivan.
  • Imagine intitulată Servodirecție Etapa 9
    6. Verificați nivelul servodirecției după pornirea roții și umpleți după cum este necesar. Ieșiți din vehicul cu atenție și mergeți înapoi la rezervorul de servodirecție. Deschideți capacul rezervorului dvs. și verificați fluidul de servodirecție pentru a vedea dacă este mai mic decât atunci când ați verificat-o pentru prima dată. Dacă este scăzut, umpleți rezervorul de servodirecție cu mai mult lichid de servodirecție, astfel încât lichidul să ajungă la linia de umplere "rece" de pe dipstick.
  • Nivelul fluidului de servodirecție se duc în mod obișnuit când scoateți aerul. Aerul în exces se află în liniile de servodirecție și împinge fluidul în sus pentru ao face ca și cum există mai mult lichid în liniile de servodirecție decât de fapt. Eliminarea acestui aer va determina scăderea nivelului fluidului.
  • Puteți auzi un sunet mic de popping când deschideți capacul. Acest lucru se datorează faptului că tot aerul a fost forțat în partea de sus a rezervorului atunci când ați blocat blocarea pentru a bloca.
  • Imagine intitulată Servodirecție Pasul 10
    7. Porniți vehiculul și rotiți blocarea volanului pentru a bloca 20 sau 35 de ori. Închideți capacul rezervorului de servodirecție și reveniți în vehicul. Porniți vehiculul. Apoi, rotiți blocarea roții pentru a bloca din nou prin rotirea roții până la stânga, apoi până la dreapta. Dacă conduceți o mașină standard, faceți acest lucru suplimentar de 20 de ori pentru a permite ciclul fluidului de servodirecție prin linii din nou. Dacă aveți un SUV, camion sau minivan, faceți acest lucru de 35 de ori.
  • Dacă observați că direcția este mai ușoară în timp ce faceți acest lucru, felicitări! Probabil ați scos tot aerul și sunteți pe punctul de a fi făcut.
  • Imagine intitulată Servodirecție Etapa 11
    8. Inspectați partea de sus a rezervorului de servodirecție pentru bule. Opriți motorul și ieșiți din nou din vehicul. Mergeți la rezervorul dvs. de servodirecție și deschideți capacul. Dacă vedeți fluidul din partea de sus a rezervorului Bubbling, înseamnă că există încă un aer în liniile dvs. de servodirecție. Dacă nu există bubbling, aerul a dispărut și ați terminat!
  • Dacă tot aerul a dispărut și nu mai există BUBBLing, închideți capacul rezervorului de servodirecție și luați-vă Jack Stands Off.
  • Imagine intitulată Servodirecție Pasul 12
    9. Continuați să rotiți volanul până când lichidul este fără bule. Dacă ați văzut Bubbling în rezervorul de servodirecție, închideți capacul și reveniți în vehicul. Porniți motorul și rotiți-l Blocarea pentru a bloca încă 20-30 de ori. Continuați să repetați acest proces până când nu mai vedeți bulele care apar în partea de sus a rezervorului de servodirecție.
  • Când ați terminat, strângeți capacul de pe rezervor și luați-vă autovehiculul de pe standuri.
  • sfaturi

    Dacă zgomotul mârâit din motorul dvs. se întoarce în următoarele 2-6 luni, probabil că aveți o scurgere în pompa dvs. de servodirecție. Luați vehiculul la un mecanic și să le aruncați o privire la această problemă.
  • Dacă vedeți BUBBLing când verificați rezervorul după închiderea blocării, poate să arate ca fluidul dvs. de servodirecție a schimbat culorile. Nu vă faceți griji cu privire la acest lucru - înseamnă doar că există o mulțime de aer lăsat în liniile voastre.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jack Stands
    • Lichid de servodirecție
    • Manual de instructiuni
    • Lanterna (opțional)
    • Panoul de scurgere (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar