Cum să verificați o mașină înainte de a conduce

Conducerea unui automobil este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le fac oamenii, dar puteți preveni anumite probleme dacă știți cum să vă verificați mașina înainte de a conduce vehicule. Inspecțiile vizuale pot împiedica un accident cauzat de o anvelopă suflată și multe alte pericole potențiale.

Pași

Metoda 1 din 2:
Călătorii scurte
1. Verificați sub mașină pentru scurgeri evidente. Conducerea cu fluidul de scurgere poate provoca defectarea direcției, frânelor sau radiatorului.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 2
    2. Verificați anvelopele pentru o inflație adecvată și orice deteriorare evidentă sau semne de uzură excesivă. Într-un scenariu cel mai rău caz, o anvelopă suflată ar putea face ca tu să se prăbușească.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 3
    3. Cereți pe cineva să stea în spatele mașinii pentru a verifica luminile. Porniți mașina și activați semnalele direcționale, apoi aplicați frânele și puneți mașina în sens invers, astfel încât persoana să poată vedea dacă luminile funcționează corect.
  • Cereți persoanei să stea în fața vehiculului, apoi să porniți farurile și să activați semnalele direcționale.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 4
    4. Verificați banca din spate sau scaune pentru a vă asigura că nimeni nu se ascunde acolo. Carjackerii se ascund uneori în scaunul din spate, apoi surprinde șoferul odată ce mașina este pornită.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 5
    5. Verificați-vă ferestrele pentru a vă asigura că aveți o vizibilitate bună. Verificați oglinzile pentru a fi sigur că sunt aliniate în mod corespunzător, oferindu-vă o vedere adecvată a drumului.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 6
    6. Știți cum ar trebui să se uite manometrele de pe tabloul dvs. de bord atunci când totul funcționează corect. Verificați manevrele de fiecare dată când vă porniți mașina. Verificați gabaritul temperaturii motorului după ce motorul a avut timp să se încălzească.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 7
    7. Verificați orificiile, sistemul de încălzire și aerul condiționat pentru a vă asigura că sunt în stare de funcționare, astfel încât să puteți defoni sau dezgheța ferestrele atunci când este necesar.
  • Metoda 2 din 2:
    Călătorii lungi
    1. Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 8
    1. Verificați periodic fluidele din mașină. Verificați săptămânalul de petrol. Verificați fluidele de frână și de servodirecție și lichidele de transmisie a lichidului de răcire a motorului lunar sau înainte de o călătorie lungă pentru a fi sigur că sunt pline. Verificați fluidele atunci când motorul este rece. Umpleți lichidul ștergătorului, dacă este necesar.
    • Citiți manualul proprietarului pentru instrucțiuni privind modul de verificare a fluidelor. Nivelurile lichidului motorului - incluzând uleiul, lichidul de frână și fluidele de servodirecție - sunt ușor de verificat prin intermediul dipstick-urilor găsite sub capotă. Lichidul de răcire al motorului este vizibil într-un recipient din plastic în afară de radiator pe vehicule mai noi.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 9
    2. Au bateria testată înainte de o călătorie. Deși puteți lua, ați testat bateria cu un mecanic, puteți verifica semne evidente de coroziune pe terminale sau pentru semne de fisuri sau scurgeri. Au acumulatorul fixat sau înlocuit imediat dacă găsiți ceva greșit.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 10
    3. Activați ștergătoarele și pulverizatorul de parbriz pentru a fi sigur că lucrează.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 11
    4. Verificați filtrul de aer înainte de o călătorie lungă, deoarece poate afecta eficiența combustibilului și performanța motorului.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de a conduce pasul 12
    5. Asigurați-vă că anvelopa de rezervă este umflată și servică și jackul este prezent. Este o idee bună să le verificați periodic chiar dacă nu mergeți într-o călătorie lungă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Stații de service Verificați automobilele pentru șoferi care iau călătorii lungi. O stație de service sau un mecanic trebuie să verifice, de asemenea, direcția, suspensia și unitatea de transmisie.

    Avertizări

    Aveți un mecanic verificați-vă imediat mașina dacă miroși mirosuri neobișnuite sau dacă mașina dvs. utilizează mai multe fluide decât de obicei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar