Cum să verificați și să adăugați lichid de servodirecție

Cele mai multe mașini, cu excepția unor vehicule electrice și hibride au un sistem hidraulic de direcție a energiei, care permite șoferului să transforme volanul fără efort. Sistemul de direcție a energiei este alcătuit din mai multe elemente: un suport și o pinion conectate la roțile din față - un piston din interiorul rack-ului și pinionului, care este deplasat de fluidul sub presiune de la pompa de direcție de alimentare care ajută la rotirea roților și a unui cilindru care conțin fluid montat pe pompă sau montat la distanță pentru un acces mai ușor. (Dacă nu există suficientă fluidă, direcția devine mai dificilă și pompa, sau rackul și pinionul pot fi deteriorate fără să le perceapă lichidul.) Prin urmare, este important să verificați în mod regulat nivelurile lichidului de direcție a energiei electrice și să adăugați lichid atunci când este necesar.

Pași

  1. Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 1
1. Căutați cilindrul rezervorului. Dacă întâmpinați dificultăți în rotirea volanului sau a unui zgomot de zgomot ridicat de la volanul atunci când îl transformați, este scăzut șansele dvs. de servodirecție. Lichidul de direcție poate fi găsit într-un rezervor cilindric în apropierea pompei de servodirecție sau situată la distanță cu furtunuri de la pompă și trebuie să fie etichetate în mod clar. Cilindrul poate fi făcut din plastic sau metal.
  • Dacă nu găsiți cilindrul, consultați manualul proprietarului dvs. pentru locație. În timp ce rezervorul de direcție a energiei este de obicei localizat în același spațiu în majoritatea mașinilor, vehiculele mai noi le pot plasa în altă parte pentru economie sau spațiu.
  • Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 2
    2. Verificați nivelul lichidului de direcție. Dacă cilindrul rezervorului este realizat din plastic translucid, este posibil să puteți vedea nivelul lichidului în interiorul cilindrului. Dacă cilindrul rezervorului este fabricat din metal sau dacă plasticul nu este suficient de transparent, veți verifica nivelul fluidului cu un jojă, care este de obicei atașat la capac.
  • Pe unele mașini, nivelul fluidului de direcție poate fi verificat numai după ce motorul a funcționat pentru o perioadă scurtă și, uneori, trebuie, de asemenea, să rotiți volanul în ambele direcții de mai multe ori în timp ce mașina este inactivă.
  • Pe alte mașini, există gradări pe dipstick sau cilindru pentru ambele "Fierbinte" nivel, după ce motorul a funcționat și a "rece" Nivel, după ce motorul a fost oprit pentru o perioadă de timp. Pe alte mașini, ar putea exista "Min" și "Max" linii pentru niveluri de fluide acceptabile. Asigurați-vă că comparați nivelul lichidului de direcție cu marcajul corect.
  • Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 3
    3. Examinați cât de mult din dipstick este acoperit de lichidul de direcție. Dacă utilizați un jojă pentru a testa nivelul lichidului de direcție a energiei electrice, ștergeți mai întâi orice lichid în exces din dipstick când o scoateți mai întâi din cilindru, apoi reintroduceți-o cât mai departe în jos, deoarece va merge și va scoate din nou.
  • Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 4
    4. Examinați culoarea fluidului de direcție a energiei electrice. Bun fluid de direcție de putere ar trebui să fie clar, chihlimbar sau roz în culoare.
  • Dacă lichidul de direcție este maro sau negru, acesta a fost contaminat cu biți de cauciuc din furtunuri, garnituri sau inele O. În acest caz, mașina trebuie să fie luată la un mecanic pentru a vedea dacă oricare dintre părțile sistemului de direcție a energiei electrice trebuie înlocuite, împreună cu fluidul.
  • Lichidul de direcție poate să arate mai întunecat decât este de fapt. Dacă aveți vreo îndoială, uitați-vă la culoarea tipei fluidului de direcție a energiei de pe prosopul de hârtie sau de hârtie, ați șters dipsticul. Dacă pata este culoarea, fluidul ar trebui să fie, fluidul dvs. nu este contaminat.
  • Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 5
    5. Adăugați lichidul de direcție de putere după cum este necesar la nivelul corect de umplere. Dacă mașina dvs. are gradare pe cilindru, puteți adăuga lichidul în mod constant până când ajungeți la cea corectă "Fierbinte" sau "rece" Completați nivelul - Dacă ați verificat nivelul cu un jojă, adăugați lichidul incremental pentru a evita suprapunerea rezervorului.
  • Asigurați-vă că utilizați numai lichidul de direcție de pornire recomandat pentru mașina dvs., deoarece va fi vâscozitatea corectă (grosimea) pentru sistemul de direcție a mașinii dvs.
  • Fabricarea nu recomandă utilizarea fluidului de transmisie în locul fluidului de servodirecție. Există prea multe tipuri diferite de fluid și, dacă se folosește lichidul greșit, acesta poate provoca eșecul servodirecției și a sigiliilor sale.
  • Aveți grijă să nu suprapuneri Unitatea de direcție cu fluid. Probabil că este mai bine să vă umpleți unitatea decât să o depășiți. Asta pentru că lichidul de direcție se extinde pe măsură ce se încălzește și își funcționează magia. Dacă vă umpleți unitatea până la partea de sus și apoi încercați să conduceți mașina, presiunea extinsă ar putea începe să provoace probleme și ar putea necesita reparații costisitoare.
  • Imagine intitulată Verificați și adăugați fluidul de servodirecție Pasul 6
    6. Înlocuiți capacul cilindrului. În funcție de marca de mașină, este posibil să trebuiască să împingeți sau să înșurubați capacul în poziție. Asigurați-vă că este atașat ferm înainte de a închide capota.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fluidul de direcție a energiei trebuie verificat la intervale regulate sau dacă este contaminat. Dacă observați o scădere semnificativă a nivelului cilindrului sau trebuie să adăugați frecvent fluid, este posibil să aveți o scurgere undeva în sistemul de direcție a energiei electrice. Dacă auziți un zgomot când rotiți volanul, înseamnă că pompa de direcție este de foame pentru fluid.

    Avertizări

    Fluidul de direcție a energiei ar trebui, de asemenea, înlocuit la intervalele solicitate în manualul proprietarului mașinii. Căldura din motor și mediul înconjurător va reduce, în timp, capacitatea fluidului de a-și face treaba și de a provoca uzura componentelor sistemului de direcție a energiei electrice. Înlocuirea fluidului este mai ieftină decât necesitatea de a înlocui fie pompa de direcție de putere, fie rackul și pinionul.
  • Nu toate mașinile iau "generic" Fluid de servodirecție - căutarea online sau manualul proprietarului dvs. pentru specificațiile de pe lichidul adecvat pentru mașina dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Rag sau prosop de hârtie
    • Pâlnie
    • Lichid de servodirecție
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar