Cum să vă acceptați corpul

Oamenii sunt în mod constant bombardați cu imagini nerealiste și potențial dăunătoare ale tipurilor de corpuri "ideale". Acest lucru poate face dificilă acceptarea, iubirea și simțirea încrezătoare în corpul vostru, care este critică. Este, de asemenea, important să înveți ceea ce corpul dumneavoastră poate face fizic și să se simtă confortabil cu aceste capacități. Potrivit filosofului Baruch Spinoza, oamenii "nu cunosc ceea ce poate face un corp", în sensul că nimeni nu poate ști exact ce corpul lor este de fapt capabil să facă, cel puțin înainte de a experimenta cu ea. Psihologii rețineți că există o distincție între modul în care oamenii își percep trupurile și modul în care corpul lor se angajează în acțiuni. Pentru a vă accepta corpul, este important să luați legătura cu ambele aspecte ale corpului dvs. în termenii lor.

Pași

Partea 1 din 5:
Aprecierea corpului dvs. unic
  1. Imagine intitulată Acceptați corpul dvs. Pasul 1
1. Recunoașteți ce vă oferă plăcere. Faceți o listă a momentelor cele mai plăcute. Includeți cât mai multe detalii, cum ar fi cine ați fost, ceea ce faceți, unde ați fost, etc. Reflectă ceea ce au în comun. A fost tipul de oameni cu care ați fost cu? Cantitatea de emoție produsă? Sau pur și simplu setarea, cum ar fi a fi în natură sau într-un oraș mare? Pe măsură ce realizați condițiile în care organismul dvs. a primit cea mai plăcere în trecut, încercați să maximizați timpul petrecut în situații similare în viitor.
  • Fiecare persoană are un corp unic, ceea ce înseamnă că va trebui să experimentați și să aflați ce vă oferă plăcere. Cercetările sugerează că mai puțin de jumătate dintre americani se descriu ca fiind deosebit de fericiți de condițiile actuale, parțial pentru că nu sunt în întregime sigur de ceea ce îi face fericiți. Începeți pur și simplu gândindu-vă înapoi pe toate orele pe care le-ați descrie cât mai fericită.
  • Imaginea intitulată Acceptați corpul dvs. Pasul 2
    2. Recunoașteți ceea ce sunteți în mod natural bun la. O parte a unei structuri și chimie corporale unice se apropie de faptul că unele organisme vor fi în mod natural mai bune la unele activități decât altele. Dacă vă maximți creșterea înălțimii la 5 picioare (1.5 m) 2 centimetri, de exemplu, șansele nu veți deveni un centru de clasă mondială în NBA. Dar, s-ar putea să deveniți un jockey deosebit de bun. Învățând să vă acceptați corpul înseamnă învățarea de a accepta că corpul dvs. este mai bun la îndeplinirea anumitor acțiuni, spre deosebire de alții. Ar putea dura ceva timp pentru a afla ce activități sunt acestea.
  • Dacă nu sunteți sigur ce activități corpul dvs. este potrivit, petreceți ceva timp experimentând cu cele pe care nu le-ați imaginat niciodată să vă interesați. Ia o clasă în yoga sau ceramică. Participă la o întâlnire de performanță improvizațională. La fel ca Spinoza a spus, nu există nici o modalitate de a ști ce poate face corpul tău până când o faci.
  • Imagine intitulată acceptă corpul tău Pasul 3
    3. Identificați ceea ce vă place despre corpul și aspectul dvs. Chiar și oamenii cu imaginea teribilă a corpului pot găsi ceva despre corpurile lor de apreciat. Este important să învățați să vă iubiți și să vă apreciați toate calitățile dvs. bune, inclusiv cele fizice. Nu vă permiteți să vă închideți calitățile care vă deranjează, concentrați-vă doar pe pozitiv.
  • De exemplu, puteți fi în prezent nemulțumit de coapsele - poate că credeți că sunt chubby sau scrawny - dar încercați să puneți o rotire pozitivă asupra acestui lucru. Poate doriți să aveți coapse ușor mai subțiri, dar ei fac o treabă excelentă care vă propulsează dealuri. Sau, puteți crede că picioarele voastre sunt spirale, dar sunteți printre puțini care pot trage cu adevărat purtând blugi slabi.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 4
    4. Acceptați corpul așa cum este. Acest lucru înseamnă că nu încercați să schimbați cine sunteți sau să vă concentrați asupra calităților pe care nu le place. Aflați cum să vă bucurați de corpul dvs. - cum vă mișcați, simțiți și ajungeți în jur. Lăsați-vă cum ați descoperit, mai ales dacă corpul dvs. a suferit schimbări de la sarcină, naștere, leziuni sau condiții medicale. Fii bun cu corpul tău așa cum este acum.
  • Nu vă puneți pe o dietă, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră ia sfătuit. Aflați cum să vă ascultați corpul și să mâncați o sumă confortabilă. Nu vă refuzați mâncarea sau să vă bateți cât de mult mâncați.
  • Partea 2 din 5:
    Învățați să evitați gândurile negative despre corpul vostru
    1. Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 5
    1. Realizați cât timp dedicați gândurilor negative. Gândurile negative nu fac nimic pentru a vă îmbunătăți imaginea de sine. Petreceți o zi sau două reflectă activ asupra cât de des vă gândiți la corpul vostru. Cât de des credeți sau spuneți ceva negativ despre corpul vostru? Cât de des aveți gânduri pozitive? Șansele sunt, sunteți mult mai critici decât pozitivi.
    • Luați în considerare păstrarea unui titlu într-un jurnal, note-pad sau pe telefon pentru această sarcină. Poartă un notebook cu dvs. atunci când este posibil și repede jot în jos fiecare gând negativ care vine. Includeți dacă gândirea negativă a fost sau nu legată de modul în care s-ar putea să fi arătat. La sfârșitul zilei, probabil că veți fi uimiți de cât de negativ sunteți pe parcursul unei singure zile decât ați realizat.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 6
    2. Înlocuiți gândurile negative cu cele pozitive. Deși acest lucru poate fi dificil de la început, este o parte importantă de acceptare a corpului. De îndată ce observați că începeți să aveți un gând negativ, înlocuiți-l cu ceva pozitiv despre dvs. Dați-vă timp să vă gândiți să vă gândiți pozitiv.
  • Încercați să începeți în fiecare zi gândindu-vă la câteva gânduri pozitive. Amintiți-vă de aceste gânduri pe tot parcursul zilei când începeți să vă simțiți critici față de tine. De exemplu, ați putea spune, "Îmi place foarte mult modul în care această nouă tunsoare mă face să mă simt."
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 7
    3. Limitați expunerea la imagini media negative. Încercați să tăiați înapoi sau să opriți angajarea cu emisiuni de televiziune, filme, reviste sau bloguri care prezintă o descriere nerealistă sau negativă a corpului. Amintiți-vă că majoritatea fotografiilor care circulă la internet și abonamentele de reviste au fost modificate pentru a face modelele pictate mai mult în conformitate cu noțiunile standard de frumusețe și sexualitate.
  • Psihologii sunt îngrijorați că, cu creșterea acestei trenduri în ultimii 20 de ani, astfel de imagini creează idealuri nerealiste cu privire la ceea ce ar trebui să arate un corp. Nu vă permiteți să fiți aspirați de aceste caricaturi goale fără referire în lumea reală.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 8
    4. Găsiți un terapeut care utilizează terapia cognitivă-comportamentală (CBT). Multe tehnici CBT folosite de psihologi se concentrează pe termenul prezent și pe termen scurt folosind obiectivele ca terapie. În timp ce este mai bine să vedeți un terapeut pentru CBT, puteți începe să o practicați pe cont propriu. Când observați un gând negativ despre suprafața dvs., opriți-vă, respirați adânc și încercați să localizați dovezile pentru credința voastră. Cineva ți-a spus de fapt acest aspect al corpului tău a fost eronat? Dacă da, persoana care încearcă doar să vă rănească sau poate face o glumă?
  • Psihologii cred că, în multe cazuri, dacă aveți o așteptare nerealistă a modului în care ar trebui să vă uitați, veți avea o imagine distorsionată a corpului. Este important să observați când aceste așteptări nerealiste apar în procesele de gândire, astfel încât să puteți contesta aceste idealuri cu informații concrete.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 9
    5. Gestionați oamenii negativi din viața voastră. Lucrați deja la a fi mai bun pentru tine și concentrându-vă pe aspectele pozitive ale dvs., dar trebuie, de asemenea, să evaluați ceilalți din viața voastră. Obțineți critici de la prietenii și familia ta? Ei vă spun că trebuie să pierdeți în greutate, să vă îmbogățiți diferit sau să vă schimbați părul? Dacă da, este important să găsiți modalități de a aborda aceste influențe negative.
  • Rețineți că probabil că nu veți putea tăia prietenii și familia apropiată în același mod în care puteți opri cumpărarea Vogă sau vizionarea Următorul model de top al Americii. Chiar și așa, dacă se rușinează-te sau sunt prea aspru și critici, trebuie să fii dispus să ai o discuție respectuoasă, dar fermă cu ei despre modul în care cuvintele sau comportamentele lor vă rănesc.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 10
    6. Se amestecă în diferite grupuri sociale. Pe măsură ce încercați noi activități, discutați cu oamenii pe care ați putea ignora sau deși departe de. Vorbind cu străinii s-ar putea simți inconfortabil la început, dar cu cât faceți mai mult mai ușor și mai bine. Indiferent de cât de neplăcut vă puteți simți la început, rețineți că izolarea de la alți oameni poate fi și mai rău, cu unele cercetări care sugerează că poate fi la fel de mortal pe termen lung ca o obezitate. Este important să deveniți mai confortabil angajarea cu oameni noi, mai ales dacă persoanele în care vă aflați în prezent nu sunt susținute de imaginea corporală sau nu sunt influențe pozitive.
  • Cercetările creierului sugerează că cei care iubesc oamenii este puternic influențat de chimia creierului, ceea ce înseamnă că nu vă puteți îndrăgosti întotdeauna cu felul de persoană pe care ați imaginat-o pentru dvs. Acest lucru poate fi, de asemenea, adevărat pentru construirea prieteniilor apropiate. Este important să vă înconjurați cu oameni care vă susțin și să vă încurajați pe auto-descoperirea. Pur și simplu puneți-vă, va fi mult mai ușor să vă acceptați corpul și să provocați orice idealuri nerealiste pe care le-ați putea avea dacă sunteți înconjurați de oameni care vă acceptă dvs. și descoperirile dvs.
  • Partea 3 din 5:
    Învățați să vă concentrați pe pozitiv
    1. Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 11
    1. Acordați atenție complimentelor pe care le primiți. Mai degrabă decât să privești critici, bucurați-vă de complimentele pe care le obțineți. Acordați atenție conținutului complimentelor altor popoare și amintiți-le. Scrieți-i în jos pentru a vă putea aminti mai târziu, mai ales în momentele mai întunecate.
    • În loc să respingă complimentele altor popoare sau de a vă convinge că sunt doar politicoși, ia-i la Cuvântul lor și au încredere că nu vă umoare. Considerați că alții vă oferă evaluările lor cinstite. Acceptați cuvintele lor pozitive grațios.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 12
    2. Identificați în mod consecvent ceea ce vă place despre dvs. De fiecare dată când observați că vă gândiți negativ la corpul vostru sau despre un aspect al acestuia, amintiți-vă de ceva despre corpul vostru care vă place. Faceți o listă de cel puțin zece lucruri pozitive despre dvs., omiterea oricărui aspect asociat. Adăugați frecvent la listă.
  • Acest lucru vă va ajuta să începeți să înțelegeți și să apreciați toate aspectele minunate ale dvs. Veți realiza că corpul dvs. este doar o parte a pachetului dvs. total.
  • Imaginea intitulată Acceptați corpul dvs. Pasul 13
    3. Reinventați relația cu oglinda. Dacă vă petreceți prea mult timp în fața oglinzii, faceți o regulă pe care nu o puteți spune sau nu gândiți ceva negativ despre dvs. când vă uitați în ea. În schimb, utilizați oglinda pentru a identifica lucrurile pozitive pe care le vedeți. Dacă încă mai lupți cu oglinda, luați-o pentru o vreme. Studiile au arătat că este mai probabil să vă concentrați asupra carierei sau asupra relației dvs., mai degrabă decât pe aspectul dvs.
  • Verbalizați afirmațiile pozitive în fața oglinzii: Spuneți-vă "Ești frumoasă!"," Ești uimitor ", etc. Când stați în fața oglinzii. Acest lucru se poate simți forțat și nu este posibil să nu credeți inițial ceea ce vă spuneți, dar experții ne spun că acest proces - ceea ce numesc terapia comportamentală cognitivă - într-adevăr lucrează în timp.
  • Partea 4 din 5:
    Stabilirea obiectivelor și efectuarea de modificări
    1. Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 14
    1. Îmbunătățiți-vă sănătatea și bunăstarea. O parte a învățării de a accepta pe deplin și de a fi fericit cu corpul dumneavoastră poate însemna că în cele din urmă schimbați un aspect al acestuia. De exemplu, acest lucru ar putea însemna că, dacă sunteți supraponderal, sperați să pierdeți în greutate. Dar, amintiți-vă că numerele de pe scară sunt doar un aspect și indicator al sănătății dvs. generale. Asigurați-vă că programați și păstrați examene fizice regulate unde puteți obține toate numerele dvs. (greutate, tensiune arterială, zahăr din sânge, colesterol etc.). Acest lucru vă va oferi o imagine globală a sănătății dvs. și vă va permite să discutați obiectivele dvs. de sănătate cu medicul dumneavoastră.
    • Este posibil ca să fiți nevoit să câștigați sau să pierdeți în greutate pentru a fi sănătoși, dar ar trebui să încercați și să obțineți forța, flexibilitatea și rezistența.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău pasul 15
    2. Setați obiective pozitive. Mai degrabă decât să se concentreze asupra negativului obiectivului, evidențiați pozitivul. De exemplu, dacă vă decideți să începeți un regim de lucru, evitați să vă încadrați obiectivul în ceea ce privește cât de multe kilograme doriți să pierdeți. În schimb, scopul tău să fie ceva pozitiv, cum ar fi "Voi rezolva astfel încât să pot conduce două mile fără a opri" sau "Mă voi angaja la un program de mers pe jos, astfel încât să fiu suficient de potrivit pentru a exclude o parte a traseului Appalachian cu tatăl meu."
  • Veți avea mai mult noroc la succes (atât în ​​ceea ce privește atingerea obiectivelor și învățării să vă simțiți mai bine despre dvs.) dacă vă gândiți la ceea ce sperați să realizați sau să puteți face mai bine.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 16
    3. Faceți activități fizice pe care le bucurați. Alegeți activități și programe de exerciții pe care le găsiți distractiv și distractiv, și nu le selectați numai pe baza modului în care vă pot ajuta să vă schimbați corpul. În schimb, petreceți ceva timp încercând noi activități și du-te cu cele pe care le bucura cu adevărat și pot fi încântați. Dacă vă place yoga, de exemplu, faceți-o, chiar dacă credeți că sunteți în prezent prea supraponderal pentru a arăta grațios la el. Aproape orice program de fitness poate fi adaptat pentru indivizi de diferite dimensiuni și niveluri de fitness.
  • Dacă sunteți conștient de sine în fața altor oameni, luați în considerare luarea lecțiilor private, lucrați cu un prieten apropiat sau lucrați acasă. Aveți grijă să nu lăsați frica de a fi judecați de alți oameni dictați cum vă veți conduce viața.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 17
    4. Adoptați propriul stil. Nu vă alegeți hainele, machiajul sau stilul de păr pur și simplu bazate pe ceea ce credeți că este "potrivit" pentru cineva din tipul corpului sau ce spun revistele de modă este cea mai măgulitoare. Purtați ceea ce doriți, ce vă place și ce vă simțiți confortabil. Alegeți hainele care reflectă personalitatea dvs., care sunt confortabile și care se potrivesc stilului dvs. de viață și activităților dvs.
  • Încercați o mare varietate de stiluri de îmbrăcăminte și se potrivește. Dacă vă simțiți încrezător și frumos într-un stil care este considerat a fi "măgulitor pentru tipul de corp", atunci prin toate mijloacele să o poarte, dar să faceți acest lucru pentru că vă place, nu pentru că credeți că ar trebui să o purtați.
  • Partea 5 din 5:
    Păstrarea lucrurilor în perspectivă
    1. Imaginea intitulată acceptă corpul dvs. Pasul 18
    1. Comparați-vă numai cu voi înșivă. Lumea ar fi un loc destul de plictisitor dacă toți am privit la fel. Nu există nici un punct în compararea cu ceilalți, indiferent dacă persoana este o celebritate sau coleg de clasă care stă lângă tine. În schimb, comparați-vă în ceea ce privește modul în care ați progresat în timp, acum că ați creat propriile obiective realiste. De exemplu, s-ar putea să vă gândiți la dvs. încât ați îmbunătățit aspectul în urmă cu câțiva ani.
    • Nu uitați să fiți răbdători și un fel pentru tine însuți. Nu vă tratați sau nu vă judecați mai aspru decât pe prietenul dvs. sau pe oricine altcineva.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 19
    2. Amintiți-vă că imaginea corpului este doar o parte a unei imagini de sine sănătoase. Este important să învățați să acceptați și, sperăm, să vă iubiți corpul, dar este, de asemenea, vital să vă dați seama că valoarea dvs. de sine nu este definită în nici un sens prin ceea ce arăți.
  • Când vă gândiți la oamenii pe care îi admirați, iubiți și / sau respectați cel mai mult, ce calități primăm mintea? Îți apreciezi pe alții sau pe tine însuși numai pentru calitățile fizice sau din cauza trăsăturilor de caracter și de personalitate?
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 20
    3. Știți când să căutați ajutor. Înțelegeți că aproape toată lumea se străduiește să mențină imaginea pozitivă a corpului tot timpul și este normal să aibă sus și coborâșuri. Dar, de asemenea, ar trebui să vă gândiți sincer dacă aveți nevoie să vorbiți cu un consilier, doctor sau medical de sănătate mintală. Există diferite semne că problemele corpului dvs. sunt severe și necesită ajutor profesional. Întrebați-vă următoarele:
  • Nu puteți controla gândurile negative despre dvs? Petreceți orele care vă gândiți la defectele dvs. percepute?
  • Are nefericirea dvs. cu aspectul dvs. interfera cu viața voastră? De exemplu, evitați să ieșiți sau să vorbiți în public? Te temi de a lucra pentru că ți-e frică să fii văzut și judecat?
  • Petreceți o perioadă excesivă de timp în fața oglinzii în fiecare zi și / sau mirele excesiv?
  • Nu puteți să vă opriți comparativ cu ceilalți? Evitați să fiți fotografiați?
  • Înțelegeți că dacă vă luptați cu oricare dintre acestea, probabil că veți avea nevoie de ajutor pentru a vă accepta corpul. Este posibil să aveți ceea ce este cunoscut sub numele de tulburări dismorfe corporale (BDD), care de obicei necesită ajutor profesional. Dacă este lăsată netratată, BDD poate duce la gânduri și comportamente suicidale. Chiar dacă nu sunteți diagnosticat cu BDD, știți că nu există nici o rușine în căutarea unui ajutor și sfat mai degrabă decât să vă luptați pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău pasul 21
    4. Găsiți ajutor profesional care funcționează pentru dvs. Aveți mai multe opțiuni când vine vorba de a obține ajutor profesional. Puteți vedea un terapeut de sănătate mintală și / sau consilier și obțineți o terapie unu-la-unu. Sau ați putea găsi grupuri de asistență locală pentru o experiență mai puțin mai puțin structurată. Există chiar și grupuri de asistență online în care puteți construi relații cu ceilalți care suferă de gânduri negative negative despre corpul lor.
  • Lucrul important aici este pur și simplu găsirea unui sprijin de la alții care nu vă vor judeca percepțiile despre dvs. Ar putea chiar să aibă câteva sfaturi utile pentru a vă oferi.
  • sfaturi

    Puneți note post-it pe oglinda dvs. care identifică trăsăturile dvs. bune. Simțiți-vă liber să includeți câteva note care identifică trăsăturile fizice pe care le apreciați (e.G., "Aveți pheekbone superbe"), dar asigurați-vă că aveți niște note care nu sunt doar legate de.
  • Un sistem puternic de sprijin este important, deoarece poate fi util să aveți sfaturi despre imaginea corpului dvs. de la cineva în care aveți încredere. Vă puteți referi la acest lucru când gândurile negative apar.
  • Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră orice decizie de a începe o nouă dietă sau un program de exerciții și să fiți în căutarea unor schimbări extreme sau bruște în corpul vostru.
  • Toată lumea este diferită indiferent de forma și dimensiunea pe care o aveți. Unii oameni găsesc diferite forme și dimensiuni diferite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar