Cum să se ocupe de placenta previa

Experții spun că placenta previa vă poate face să sângerați în timpul sarcinii și în timpul livrării, astfel încât să vă simțiți nervos. În mod normal, placenta, care dă nutrienților copilului, se atașează în partea de sus sau laterală a uterului. Placenta previa apare atunci când placenta se atașează la partea de jos a uterului dvs. care acoperă colul uterin. Cercetările sugerează că placenta previa face foarte greu să aibă o livrare vaginală, astfel încât să aveți nevoie de o secțiune cezariană. În timp ce aveți nevoie de îngrijire medicală pentru a trata placenta previa, există modalități de a vă gestiona starea de a vă ajuta să aveți o livrare sănătoasă.

Pași

Partea 1 din 3:
Diagnosticarea placentei previa
  1. Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 1
1. Obțineți îngrijire prenatală regulată. Cele mai multe cazuri de placentă previa sunt diagnosticate în timpul unei numiri de rutină. Indiferent dacă aveți îngrijorări cu privire la această condiție sau nu, îngrijirea prenatală obișnuită este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei sarcini sănătoase. Vedeți în mod regulat moașa sau obstetricianul dvs. și nu săriți întâlnirile.
  • Obținerea îngrijirii regulate înseamnă a vă vedea medicul de îndată ce credeți că sunteți însărcinată. După aceea, medicul dumneavoastră va programa întâlniri după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 2
    2. Vedeți medicul dumneavoastră dacă observați orice sângerare vaginală. În general, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți sângerări vaginale în orice moment al sarcinii - poate indica un potențial avort spontan sau o serie de alte probleme. Dacă aveți sângerări roșii strălucitoare (dar fără durere) în niciun moment de la al doilea trimestru, poate fi, de asemenea, un simptom al placentei previa.
  • Sângerarea legată de placentă previa poate fi ușoară sau grea și nu este neapărat constantă - se poate opri și apoi se va repeta.
  • Dacă sângerarea dvs. este grea, este mai bine să mergeți la camera de urgență în loc să așteptați să auziți de la medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 3
    3. Solicitați o ultrasunete. Pentru a confirma prezența placentei previa, medicul dumneavoastră va comanda un ultrasunete pentru a vizualiza locația placentei dvs. În unele cazuri, este posibil să trebuiască să urmați atât o ultrasunete abdominale cât și una transvaginală. Ultrasunetele transvaginale sunt efectuate prin introducerea unui traductor îngust în vaginul dvs.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un RMN, dar acest test nu este adesea făcut.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 4
    4. Căutați ajutor pentru contracțiile anticipate. Cum ar fi sângerarea, contracțiile înainte de luna a noua dvs. merită întotdeauna o vizită la medicul dumneavoastră. Aceste contracții ar putea indica o muncă prematură sau alte probleme sau pot fi un semn al placentei previa.
  • Poate fi dificil să se facă distincția între contracțiile adevărate și contracțiile normale Braxton-Hicks pe care le observă multe femei în timpul sarcinii. Nu vă simțiți îngrijorați sau jenați să verificați cu medicul dumneavoastră pentru a fi sigur. În general, cliseul că este mai bine să fii în siguranță decât să-i pare rău aici.
  • Imagine intitulată Deal cu placenta previa Pasul 5
    5. Cereți un diagnostic specific. Dacă medicul dumneavoastră vă diagnostică cu placenta previa, cereți specificul. Există mai multe tipuri diferite, inclusiv o placentă scăzută, o placentă parțială previa și o placentă totală previa.
  • O placentă scăzută înseamnă că placenta este atașată la partea inferioară a uterului, dar nu acoperă colul uterin. Aceste cazuri se rezolvă adesea înainte de livrare - placenta se poate mișca în sus pe măsură ce sarcina dvs. avansează.
  • O placentă parțială previa înseamnă că placenta acoperă o parte din colul uterin, dar nu toate acestea. Multe dintre aceste cazuri se hotărăsc înainte de livrare.
  • O placentă totală previa acoperă complet deschiderea cervicală, făcând o livrare vaginală normală. Aceste cazuri sunt mult mai puțin probabil să se limpezească înainte de livrare.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 6
    6. Cunoașteți factorii de risc. Mai mulți factori vă pun mai mult risc pentru această condiție. De exemplu, dacă aveți peste 30 de ani sau ați avut o sarcină înainte, aveți un risc mai mare pentru această condiție. De asemenea, dacă aveți mai mult de un copil sau dacă aveți cicatrici în uterul dvs., aveți un risc mai mare pentru placenta previa.
  • Este important să renunți la fumat în timp ce este însărcinată din mai multe motive, dar mărește și șansa de a dezvolta această condiție.
  • Partea 2 din 3:
    Tratarea placentei previa
    1. Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 7
    1. Încetini. Un tratament pentru placenta previa este doar pentru a încetini unele. Cu alte cuvinte, veți dori să luați unele dintre activitățile dvs. mai intense de pe masă. Nu veți putea face exerciții sau multe dintre activitățile dvs. normale.
    • În plus, nu ar trebui să călătoriți dacă aveți această condiție.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 8
    2. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o explicație dacă prescrie statul de odihnă. Dacă nu vă confruntați cu sângerări grele, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un pat de odihnă la domiciliu. Specificul pot varia în funcție de cazul dvs. particular, dar, în general, odihna de pat este la fel ca și sună: veți culca de cele mai multe ori și veți sta sau stați numai atunci când este necesar. Cu toate acestea, odihna de pat poate provoca riscuri de sănătate, inclusiv tromboză venoasă profundă, deci este mai puțin frecvent recomandată decât a fost. Dacă medicul dumneavoastră recomandă odihnă de pat, adresați-o pentru rațiunea ei sau obțineți oa doua opinie.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 9
    3. Urmați comenzile despre odihna pelviană. Restul pelvic înseamnă că nu puteți efectua activități care implică zona vaginală. Nu puteți face sex, dușuri sau purtați un tampon, de exemplu.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 10
    4. Verificați cu medicul dumneavoastră despre severitatea cazului dvs. Dacă aveți o placentă scăzută sau o previa parțială, problema se poate rezolva singură. Unele femei cu aceste forme ușoare ale afecțiunii constată că, în momentul în care livrează, placenta sa mutat.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 11
    5. Monitorizați sângerarea. Cel mai mare risc pentru sănătatea ta este sângerarea grea care poate însoți placenta previa. Ocazional, femeile cu placenta previa suferă de hemoragii uterine care ar putea fi potențial fatale. Indiferent dacă sunteți acasă sau în spital, urmăriți semne de sângerare grea.
  • Dacă observați sângerări bruște grele, este mai bine să mergeți la camera de urgență.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 12
    6. Să înțeleagă cum vor merge vizitele medicului viitor. Când aveți această condiție, medicul dumneavoastră va limita probabil momentul în care vă petrece să vă examinați vaginal, deoarece aceasta poate exacerba condiția. În plus, ea va folosi ultrasunete pentru a determina unde copilul este în timp, iar bătăile inimii copilului ar putea fi nevoit să se uite mai îndeaproape.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 13
    7. Știți ce medicamente pot fi utilizate. În timp ce medicamentele nu vor trata direct starea, vi se poate administra medicamente pentru a prelungi sarcina (astfel încât să nu dați naștere timpuriu), precum și corticosteroizi pentru a ajuta plămânii bebelușului să se dezvolte dacă trebuie să dea naștere mai devreme. De asemenea, puteți primi transfuzii de sânge din cauza pierderii de sânge.
  • Partea 3 din 3:
    Coping cu placenta previa
    1. Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 14
    1. Fiți gata să obțineți îngrijirea medicală de urgență. Deoarece această condiție poate deveni severă, poate fi necesar să mergeți la spitalul de îngrijire medicală la un moment dat. Dacă începeți sângerarea sau sângerarea devine brusc mai grea, trebuie să mergeți la camera de urgență.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 15
    2. Luați în considerare spitalizarea. Dacă sângerați moderat până în mare măsură, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să intrați în spital. În spital, veți putea să vă culcați de cele mai multe ori cu personalul medical disponibil dacă apare o problemă.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 16
    3. Au o secțiune cezariană dacă este necesar. Dacă sângerarea dvs. nu poate fi controlată sau dacă dumneavoastră sau copilul dvs. prezintă semne de primejdie considerabilă, poate fi necesar să efectueze o secțiune cezariană. Acest pas poate fi necesar chiar dacă nu vă apropiați încă de data scadenței.
  • Dacă nu sângerați foarte mult și placenta blochează cervixul, este posibil să aveți o naștere naturală. Cu toate acestea, aproximativ 3/4 dintre femeile care au această afecțiune în trimestrul al treilea nu pot da naștere vaginal. Medicii recomandă în mod obișnuit livrarea cu câteva săptămâni mai devreme cu această condiție.
  • Dacă ați avut o livrare cezariană anterioară și aveți Placenta Previa, sunteți la un risc mai mare pentru o afecțiune numită placentă acreta. Aceasta este o condiție gravă în care placenta nu se detașează după naștere. Va trebui să vă asigurați că livrați într-un spital care este pregătit pentru această situație, inclusiv având o bancă de sânge bine aprovizionată.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 17
    4. Educă-te. Citiți pe placenta Previa și secțiunea cezariană, care poate fi o consecință necesară a stării. Senzația mai informată vă poate face să vă simțiți mai puțin anxioși și mai mult în control.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 18
    5. Obțineți suport. Vorbiți cu partenerul dvs. sau cu un prieten de încredere sau despre orice tristețe, depresie, frustrare, îngrijorare sau anxietate pe care ați putea fi o senzație. Este firesc să experimentați aceste sentimente atunci când sarcina dvs. nu merge așa cum ați anticipat și este vital să scoateți aceste emoții în aer liber.
  • O altă opțiune este să vă alăturați unui grup de asistență online. Grupurile de asistență online există pentru persoanele cu placentă Previa și oamenii în pat odihnindu-se. Ia în considerare aderarea la unul. Aceste grupuri pot oferi commisare și sugestii necesare pentru strategiile de coping.
  • Imagine intitulată Deal cu placenta previa Pasul 19
    6. Face ca pat să se odihnească cât mai plăcut posibil. Dacă sunteți blocat în pat, fie acasă, fie la spital, încercați să faceți cele mai bune situații. Fii productiv în moduri compatibile cu patul de odihnă: Cercetare și cumpărare consumabile de bebeluși online, scrieți mulțumesc note pentru persoanele care au trimis cadouri și au grijă de orice obligații legate de muncă pe care le puteți face din pat. Dar nu uitați să petreceți timp pe lucrurile care vă vor face să vă simțiți mai calme, mai fericiți sau mai puțin plictisiți.
  • De exemplu, ați putea viziona filmele preferate sau emisiunile TV preferate, citiți o carte bună, jucați computer sau jocuri video, aveți conversații telefonice sau skype cu prietenii și membrii familiei, provocați pe cineva la un joc de bord sau de cărți sau să păstrați un jurnal sau a Blog.
  • Imagine intitulată Deal cu Placenta Previa Pasul 20
    7. Nu panică. Având Placenta Previa cu siguranță nu este ideală, iar odihna cu pat poate fi o provocare. Cu toate acestea, cu un tratament adecvat, vă puteți aștepta să aveți un copil sănătos, deoarece majoritatea femeilor cu această afecțiune fac.
  • Avertizări

    Dacă întâmpinați sângerări grele în timpul sarcinii, indiferent dacă ați fost diagnosticat cu placenta previa sau nu, solicitați imediat tratament medical.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar