Cum să reproduceți buldogii englezi

Buldogii de reproducere nu este ceva de făcut pe un capriciu. Producând o gunoi de pui plasează o tulpină considerabilă pe cățea (buldog feminin) și, de asemenea, poartă riscuri potențial amenințătoare. În plus, rasa de buldog este asociată cu o rată mare de complicații, în special la ieșeli. Într-adevăr, mulți buldogi necesită o secțiune cezariană (secțiunea C) pentru a produce puii, deci dacă nu aveți mijloacele financiare pentru a acoperi toate eventualitățile, nu luați în considerare reproducerea.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea buldogilor englezi adecvați pentru a se reproduce
  1. Imagine cu titlu de rasă Română Bulldogs Pasul 1
1. Înțelegeți responsabilitatea reproducerii. Nu cresc, dacă nu aveți planuri care să includă angajamentul adecvat pe termen lung față de rasa, sănătatea și siguranța cățea și cățelușului, precum și dorința de a înțelege complet buldogul și nevoile sale. Există prea mulți crescători de curte care încearcă să sară și să crească câini cu aproape nici o experiență sau înțelegere a acestei rase unice. Ei văd prețurile pe care le vând și încearcă să intre și să-și umple buzunarele cu bani. Partea tristă despre acest lucru este rezultatul final nu este bun pentru buldog.
  • Imagine intitulată Rasa Română Bulldogs Pasul 2
    2. Nu cresc câinii cu probleme de sănătate subiacente. Mulți buldogi suferă de dificultăți de respirație datorită unei combinații de fețe plate, limbi mari și mici de vânt. Dacă oricare dintre perechile de împerechere de buldogi a trebuit să aibă o intervenție chirurgicală pentru a-și deschide nările, tăiați părțile din palatele lor moi sau îndepărtați amigdalele lor, nu le reproduce. Genetica pentru un gât aglomerat va fi trecută pe puii și va perpetua aceste probleme dureroase.
  • Chiar dacă buldogii dvs. nu au solicitat o intervenție chirurgicală, ar trebui să evitați încă să le reproduceți dacă se luptă să respire.
  • Nu rasează femeia în timpul lunilor de vară dacă are probleme de respirație. Vremea caldă va compune problema în timpul sarcinii și va determina suferința nejustificată a cățea.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 3
    3. Ia în considerare temperamentul femeii. Dovezile sugerează că caracterul mamei este trecut pe puii ei. Dacă ea este excesiv nervoasă sau este agresivă, puii ei pot avea modele similare non-ideale de comportament. Cea mai bună târfă de a crea de la un câine calm, prietenos și blând.
  • O femeie mai calmă va face, de asemenea, o mamă mai bună care este mai puțin probabil să fie snappy sau nesigură atunci când vine vorba de cățelușele ei.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 4
    4. Verifică-i pentru acarieni. Este vital să se asigure că are o piele sănătoasă și este liberă de paraziți ai pielii. O formă de mange cauzată de acarianul demodex poate fi făcută mult mai rău de stresul sarcinii și ea putea să-și piardă blana și să dezvolte o piele de rinocer. În plus, acarianul demodex poate fi transferat la puii la ieșeli, ceea ce înseamnă că sunt născuți cu acarianul și vor continua să aibă haine slabe și piele. Nu numai că acest lucru este nedorit, dar poate face ca puii mai greu să vândă, deci este mai probabil să rămâi cu ei pe mâini.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 5
    5. Au un veterinar să efectueze un fizic. O lună întreagă înainte de a dori să vă reproduceți buldogii englezi, trebuie să aveți medicul veterinar să efectueze o examinare fizică completă a femeii. Asigurați-vă că este la curent cu toate vaccinările, că este liberă de viermi și că nu testează pozitiv pentru bruceloză, o boală bacteriană care poate provoca avort spontan.
  • Ar trebui să aveți, de asemenea, medicul veterinar să efectueze o screening genetic. Chiar și buldogii sănătoși pot trece în continuare pe trăsături genetice nedorite. Creșterea responsabilă ar trebui să încerce întotdeauna să elimine trăsăturile care pot duce la complicații de sănătate asociate cu rasa.
  • Studul (Bulldog de sex masculin) pe care îl alegeți trebuie să fie, de asemenea, testat pentru bruceloză.
  • Imagine intitulată Rasa Română Bulldogs Pasul 6
    6. Nu o spui înaintea celui de-al doilea ciclu. Buldogul dvs. va avea prima ei căldură cândva după șase luni de vârstă, dar nu ar trebui să creați niciodată o cățea înainte de a doua căldură, pe care o va avea la fiecare șase luni după prima ei.
  • Partea 2 din 4:
    Împerecherea buldogilor la momentul potrivit în ciclul de reproducere al femeii
    1. Imagine intitulată Rasa Română Bulldogs Pasul 7
    1. Cunoaște-ți buldogul. Ciclurile de căldură pot varia în durată și lungime între cicluri. În general, vă puteți aștepta ca târfa să meargă în căldură o dată la șase luni și pentru sezonul până la ultimele trei săptămâni. Cu toate acestea, încă mai trebuie să cunoașteți timpul ideal pentru a împerechea câinii în timp ce este în căldură.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 8
    2. Recunoașteți când merge în căldură. Porțiunea inițială a ciclului de căldură al cățea se numește proestrus. În această perioadă, vulva ei va apărea umflată și veți observa descărcarea vaginală sângeroasă. Cu toate acestea, ea nu va permite ca studul să se împerecheze cu ea în această perioadă, așa că nu încercați. Tratați acest lucru pur și simplu ca un semnal care trebuie pregătit să se reproducă în următoarele săptămâni.
  • În medie, această parte a ciclului de căldură va dura aproximativ nouă zile.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 9
    3. Testați ovulația. Dacă preferați să identificați când femeia ovulează mai precis, puteți vedea veterinarul dvs. pentru o pereche de opțiuni de testare diferite. Aceste opțiuni includ:
  • Cytologia diapozitivelor - aceasta este o procedură nedureroasă în care VET recoltează o probă de celule formează vulva cățea, îi înghită pe un diapozitiv de microscop și le examinează sub microscop. Eșantionul este obținut pur și simplu prin rularea unui mugur de bumbac peste membrana mucoasă a vulvei. Un anumit tip de celule va fi mai răspândit doar înainte de ovulație.
  • Testarea sângelui - cel mai frecvent test analizează nivelurile sanguine ale progestogenului hormonal. Testarea începe de aproximativ cinci zile în căldură și odată ce nivelurile de sânge ajung la 2.5 ng / ml, cățea ar trebui să fie împerecheată de trei zile mai târziu (în ce moment nivelurile ar trebui să fie de aproximativ 5 ng / ml când apare ovulația). Dacă este necesar, testele repetate sunt executate la fiecare două până la trei zile pentru a ridica această creștere a nivelului hormonal.
  • Imagine intitulată Rasa Română Bulldogs Pasul 10
    4. Colegii buldogi după finalizarea porțiunii proesterii din ciclul ei. Următoarea parte a ciclului de căldură al femeii este numită Estrus. Acesta este timpul ideal pentru a împerechea câinii. Câinele de sex feminin va returna acum atenția studului și va rămâne adesea la împerecherea. Dacă frecați baza coastei ei, ea poate ține coada într-o parte și-și prezintă partea din spate ca și cum ați fi gata să fiți împerecheați.
  • Ovularea apare de obicei în termen de patruzeci și opt de ore de la început începând cu Estrus. Acest timp ideal de împerechere poate dura oriunde de la cinci la nouă zile.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 11
    5. Inseminate artificial, dacă este necesar. Datorită picioarelor lor scurte și a corpurilor stout, mulți buldogi englezi au probleme cu împerecherea în mod natural. Dacă ați observat că studul are probleme clare de montare a femeii, adresați-vă medicului veterinar despre inseminarea artificială. Tehnica de inseminare artificială necesită depunerea de material seminal (luată direct de la câine) în vaginul cățea, lângă cervix și în uterul prin seringă.
  • Temperatura corectă a materialului seminal este vitală și nu există nici o garanție. Metodele includ semințe proaspete, răcite extinse și înghețate.
  • Imagine intitulată rasa Română Bulldogs Pasul 12
    6. Diagnosticați sarcina. Durata medie a sarcinii este de 65-67 de zile, dar poate varia în funcție de o săptămână în fiecare fel. Aveți diferite opțiuni pentru diagnosticarea corectă a sarcinii începând cu câteva săptămâni după concepția de speranță. Aceste opțiuni includ:
  • Ultrasunete - examenele cu ultrasunete pot detecta sarcina din jurul zilei douăzeci și trei. Aceasta implică tăierea unei blănuri mici din burta cățea și lubrifierea zonei cu gel solubil în apă. VET plasează sonda împotriva buricului și poate ridica adesea umflarea fluidului de jellybeză în uterul care este sarcina timpurie.
  • Palparea - este de obicei posibil ca un medic veterinar să se simtă culturi distincte în uterul reprezentând embrioni individuali între zilele 28-35 de sarcină. Înainte și după aceea, poate fi greu să identificați cu ușurință un uter gravid.
  • Testarea sângelui - nivelurile de progesteron într-o cățea însărcinată vor continua să crească în loc să se subdineze. Începând cu douăzeci și opt de zile, un medic veterinar poate prezice diferența nivelurile de progesteron pot fi utilizate pentru a confirma sarcina la sau după ziua 28 după împerechere. Dacă între sarcină și nivelurile reziduale ale progesteronului din ciclul de căldură.
  • Radiografia - dacă alte opțiuni s-au dovedit neconcludente din orice motiv, atunci veterinarul dvs. poate utiliza o mașină cu raze X pentru a verifica sarcina începând cu ziua a patruzeci și cinci de sarcină.
  • Partea 3 din 4:
    Îngrijirea femeii în timpul sarcinii
    1. Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 13
    1. Ajustați dieta ei după cum este necesar. Pentru cea mai mare parte a sarcinii, femeia ar trebui să mențină aceeași dietă bine echilibrată, de înaltă calitate, ca înainte de sarcină. Odată ce începe să pună în greutate (în jurul ultimelor cinci săptămâni de sarcină), apoi ajustați dieta în funcție de creșterea în greutate. Acest lucru poate însemna până la 35-50% mai multe alimente zilnice în zilele finale înainte de ieșire.
    • Introduceți alimentele crescute sub forma unor mese mai frecvente, mai mici, mai degrabă decât pur și simplu adăugarea mai multor alimente la mese standard.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 14
    2. Adresați-vă medicului veterinar despre o secțiune C. Problemele cu gropi sunt atât de frecvente cu buldogii englezi că este de obicei adecvată planificarea unei secțiuni Clective C. De fapt, medicul veterinar ar trebui să ofere o examinare completă a cățea dvs. de a-i șterge pentru a fi liber (naștere naturală) înainte de a lua în considerare chiar și o secțiune C. Consultați-vă cu veterinarul dvs. despre data ideală pentru a efectua secțiunea C bazată pe momentul în care ați împerecheat buldogurile și programați procedura în avans.
  • De asemenea, verificați în prealabil că VET dvs. va efectua o secțiune C electivă.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 15
    3. Furnizați o cutie de gropi. Ar trebui să începeți să obțineți buldogul obișnuit cu o cutie de la distanță cu câteva săptămâni înainte de data preconizată a gunoiului. Furnizați o cutie spațioasă cu laturi joase. Aliniați-l cu o mulțime de ziare și oferiți un raft mic pe care puii îl pot rostogoli pentru a evita să se rostogolească de către mamă.
  • Plasați caseta într-un mediu cald, uscat, liniștit, încă și departe de alți câini.
  • Este în întregime normal ca femeia să înceapă să cuibăresc în ziarul căptușit, în timp ce se obișnuiește cu cutia de ieșire. Chiar dacă ați planificat o secțiune C cu veterinarul dvs., este benefică să permiteți femeii să cuibăresc într-o cutie de gropi.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 16
    4. Păstrați alte elemente necesare în mână mai aproape de sarcină. Ar trebui să păstrați mai multe alte elemente la îndemână pentru a vă pregăti când buldogul dvs. merge în muncă. Au o lampă de căldură sau o placă de încălzire cu o setare scăzută, sticle de alimentare și lapte artificial adecvat pentru cățeluș (în cazul în care mama respinge puiul) și o mulțime de prosoape și paturi curate. De asemenea, ar trebui să păstrați foarfece curate dacă aveți nevoie să tăiați cordoanele ombilicale, atașați dentari nedorite pentru a lega cordoanele ombilicale ale căptușilor și iod pentru a curăța abdomenul fiecărui catelus după ce cordonul este tăiat.
  • Imagine intitulată Rasa Română Bulldogs Pasul 17
    5. Cunoașteți procedurile de urgență ale medicului veterinar înainte de livrare. Dacă VET dvs. se referă la urgențe la o clinică de urgență, asigurați-vă că știți unde este și cum să sunați dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă personalul spitalului veterinar acoperă propriile situații de urgență, este încă important să cunoașteți procedura de a contacta pe cineva înainte de a fi nevoie. Furnizarea unui mediu sigur pentru cățeluși este important.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 18
    6. Urmăriți primele semne de muncă. Munca de prima etapă durează o medie de douăzeci și patru de ore și implică cățea fiind neliniștită, incapabilă să se stabilească și să-și dea alimentele. Ea se poate culca și se uită la flancurile ei și apoi se ridică din nou.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 19
    7. Pregătiți-vă pentru sosirea puiilor. Munca din a doua etapă este faza de împingere a muncii atunci când puii ar trebui să se nască. Apa ei se va sparge, și ea se va culca și se va întinde din greu, împingându-se cu flancurile ei, pentru a încerca să expulzează cățelușul. Dacă lucrează greu timp de două ore și nici un catelus nu apare, sunați la medicul veterinar.
  • Mama se poate odihni după livrarea fiecărui catel. 20-30 minute sunt acceptabile. Dacă știți că are o mulțime de pui și ea se odihnește mai mult de o jumătate de oră, sunați la veterinar.
  • Bulldogii au capete mari și este obișnuit ca un cap de catelus să nu se potrivească prin canalul de naștere și să se blocheze. Singura modalitate de a elibera catelul este o secțiune C, care are nevoie de urgență. Dacă târfa durează mai mult de o oră între puii, sunați la veterinar.
  • Păstrați numărul atât a numărului de pui, cât și a placentelor, pentru a se asigura că mama oferă tot ce are nevoie în timpul sarcinii. Ar trebui să existe o placentă pentru fiecare catelusie.
  • Păstrați numărul de telefon al VET, precum și cel al clinicii dvs. de urgență de urgență locală aproape în timpul întregului proces.
  • Partea 4 din 4:
    Îngrijirea catelusilor și a mamei după sarcină
    1. Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 20
    1. Asigurați-vă că mama îndeplinește îndatoririle naturale. Fiecare cățeluș va ieși într-o membrană placentară pe care mama ar trebui să se deschidă înainte de a se aprinde cordonul ombilical. După aceasta, ar trebui să înceapă lingerea catelului pentru a-și stimula respirația. Dacă neglijează aceste acțiuni, atunci va trebui să o faceți pentru a salva catelul.
    • Membrana are suficientă oxigen timp de câteva minute, deci nu trebuie să acționați imediat, dar să acordați o atenție deosebită. Dacă trebuie să o faceți, rupeți sacul aproape de capul catelusului și coaja până când puteți elimina cu ușurință catelul.
    • Peștează orice mucus sau alte fluide din gura și nasul catelului, și apoi frecați catelul cu un prosop cald curat pentru a stimula respirația și circulația.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 21
    2. Legați cordonul ombilical. Utilizați atașața dentară nedorită pentru a lega cordonul ombilical aproximativ două centimetri de abdomenul catelului și iodul de-a lungul tăieturii pentru a evita ca catelusul să dezvolte orice infecții.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 22
    3. Permiteți puii să asigure. Puppies ar trebui să asigure de la mamă foarte puțin după naștere. Alăptarea în acest moment oferă colostrului puii, care este ca laptele, dar conține, de asemenea, anticorpi de la mamă pentru a ajuta puii să împiedice orice infecții ca și propriile sisteme imunitare.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 23
    4. Păstrați puii calzi. Puii nou-născuți nu își pot controla încă temperaturile corpului, deci trebuie să oferiți un mediu cald. Păstrați spațiul 85-90 ° F pentru primele cinci zile.
  • După primele cinci zile, puteți reduce încet spațiul la 80 ° F în ziua zece și apoi până la 75 ° F până la sfârșitul săptămânii a patra a cățelului.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 24
    5. Uita-te la mama în timpul asistenței medicale. Mastita de canină este întotdeauna o posibilitate pentru mamele care alăptează în primele câteva săptămâni după ieșire. Sânii ar trebui să fie calde și mărite, dar cu mastita canină, puteți observa că sunt roșii, întunecate, fierbinți sau produc o reacție dureroasă în mamă. Consultați un veterinar imediat dacă acesta este cazul.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 25
    6. Oferiți o dietă postnatală mamei. Ea nu poate mânca mult timp de câteva zile după ieșire. Odată ce începe să mănânce din nou, asigurați-vă că oferiți o dietă bogată în calciu, fosfor și vitamina D. Acest lucru va împiedica posibilitatea eclampsiei.
  • Dacă îi dați o dietă de înaltă calitate, atunci sumele necesare ar trebui să fie deja prezente în alimentele sale actuale.
  • Simptomele eclampsiei includ nervozitate, un mers instabil, spasme musculare și scânteie. Un veterinar poate interveni cu ușurință cu starea atâta timp cât observați în mod corespunzător și căutați îngrijirea mamei.
  • Imagine intitulată Rasa English Bulldogs Pasul 26
    7. Hand hrăni orice pui orfani. Dacă mama respinge oricare dintre pui, atunci va trebui să le hrăniți. Consultați veterinarul pentru o formulă de catelus comercial și urmați instrucțiunile strâns pentru sumele și orele recomandate pentru Pup.
  • Nu încercați pur și simplu să utilizați laptele de vacă, deoarece acest lucru face un înlocuitor foarte slab, iar catelul nu va primi nutriția necesară de la ea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar