Cum să depuneți un raport de poliție în mexic

Dacă sunteți victima unei infracțiuni în Mexic, aveți de ales atunci când depuneți un raport de poliție. Dacă suspectul a fost deja reținut sau intenționați să mergeți înainte de acuzațiile penale, ați depune o "denunția" cu poliția judiciară. Cu toate acestea, dacă nu știți nimic despre identitatea unui suspect și nu credeți că un proces penal este probabil în circumstanțe, ați fi în schimb "Averiguación Previa" sau "Reporte de Hechos." Acest tip de raport declanșează o investigație asupra incidentului și ar putea fi necesară dacă depuneți o cerere de asigurare. Procesul de depunere a unui raport poate dura câteva ore și nu este probabil să existe ofițeri de poliție care vorbesc alte limbi. Din aceste motive, dacă nu vorbiți competenți spaniolă, este mai bine să angajați un avocat mexican pentru a vă ajuta.

Pași

Metoda 1 din 3:
Declanșând o investigație
  1. Imagine intitulată Fișier Un raport de poliție în Mexic Pasul 1
1. Localizați cel mai apropiat birou de poliție judiciară de stat sau local. Ofițerii federali sunt în primul rând preocupați de crima organizată și corupția. Chestiunile penale de zi cu zi, pe de altă parte, sunt gestionate de poliția de stat sau locală. Dacă a apărut crima, mergeți la cel mai apropiat birou pe care îl puteți găsi.
  • Dacă infracțiunea a avut loc într-un hotel, un restaurant sau altă unitate, proprietarul sau managerul înființării poate fi capabil să vă spună unde să vizitați raportul dvs.
  • De obicei, nu veți putea să sunați pur și simplu poliția și să-i veniți la voi. Va trebui să călătoriți la biroul de poliție în persoană dacă doriți să depuneți un raport.
  • Imagine intitulată Fișierul Un raport de poliție în Mexic Pasul 2
    2. Furnizați informații factuale despre incident. Când intrați în biroul de poliție, spuneți ofițerilor pe care îi vedeți că doriți să depuneți un raport de poliție. Dacă nu intenționați să urmăriți acuzații penale, spuneți că doriți să depuneți un mesaj "Averiguación Previa" sau "Reporte de Hechos."
  • Spuneți ofițerului ca detaliu de fapt specific, după cum știți. Nu faceți presupuneri sau spuneți-le ceea ce credeți că sa întâmplat - spuneți-le doar ceea ce știți.
  • Dacă aveți vreo dovadă a crimei, arătați-le. De exemplu, dacă camera dvs. de hotel a fost jefuită, ați putea să le arătați imagini pe care le-ați luat din fereastra spartă sau pe bunurile dvs. împrăștiate în cameră.
  • Dacă ați fost jefuit, spuneți-le exact ce a fost furat.
  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 3
    3. Cereți un raport scris al ofițerului. În conformitate cu legea mexicană, aveți dreptul la o copie a raportului dvs. gratuit. Cu toate acestea, ofițerul nu vă poate da unul dacă nu îl cereți. Asigurați-vă că raportul pe care îl primiți a fost semnat de ofițer și include toate informațiile pe care le-ați furnizat.
  • Ofițerul vă poate cere, de asemenea, să semnați raportul. Dacă semnați raportul, obțineți o copie a raportului cu semnătura dvs. pe ea.
  • Dacă identitatea sau pașaportul dvs. a fost furat, raportul scris este singurul lucru care vă va permite să obțineți cele înlocuite.
  • Avertizare: Nu semnați un raport decât dacă ați citit și ați înțeles-o și credeți că reflectă cu exactitate incidentul pe care l-ați descris poliției. Este o crimă să semneze un raport fals de poliție în Mexic.

  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 4
    4. Urmăriți-vă raportul dacă primiți informații suplimentare. Este posibil să descoperiți informații noi despre infracțiunea pe care nu ați observat-o în imediata vecinătate. Contactați poliția în care ați depus raportul inițial și l-ați lăsat să știe că aveți mai multe informații. Dacă credeți că informațiile pe care le-ați putut duce la identificarea suspectului, este posibil să doriți să actualizați raportul la a "denunția" și să urmărească acuzații penale.
  • Insistați că noile informații pe care le furnizați sunt scrise și obțineți o copie a raportului. Este posibil să aveți nevoie de acest raport pentru alte autorități sau să depuneți o cerere de asigurare.
  • De exemplu, dacă ați fost jefuit, veți avea nevoie de o listă a tot ceea ce a fost furat de la dvs. pentru cererea dvs. de asigurare. Dacă mai târziu descoperiți alte elemente care lipsesc, veți dori să adăugați acele lucruri la raportul de poliție.
  • Metoda 2 din 3:
    Urmărirea acuzațiilor penale
    1. Imagine intitulată Fișierul Un raport de poliție în Mexic Pasul 5
    1. Determinați dacă suspectul este în custodie. Dacă poliția a arestat deja suspectul, un proces penal este mai probabil. Dacă suspectul a fost arestat la locul crimei, contactați poliția pentru a afla unde a fost luată suspectul.
    • Dacă suspectul nu este în custodie, puteți încerca să urmăriți acuzațiile penale. Cu toate acestea, înțelegeți că nu este probabil ca suspectul să fie arestat dacă nu aveți dovezi semnificative ale crimei, cum ar fi fotografiile sau videoclipurile.
  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 6
    2. Du-te la poliție în districtul în care a avut loc crima. Procedurile penale din Mexic sunt, în general, destul de lente. Cu toate acestea, lucrurile se vor mișca mai repede dacă depuneți raportul în același cartier în care a avut loc crima. În caz contrar, veți avea potențial să vă ocupați de mai multe districte și ar putea fi necesar să depuneți mai multe rapoarte.
  • Ofițerii locali vă pot ajuta să găsiți cel mai bun birou de utilizat. Dacă sunteți național străin, contactați cea mai apropiată ambasadă sau consulată a țării dvs. pentru asistență.
  • Bacsis: Victimele infracțiunilor din Mexic sunt adesea reprezentate de avocați. Este o idee bună să angajați un avocat mexican pentru a vă reprezenta, mai ales dacă nu vorbiți foarte bine limba spaniolă.

  • Imagine intitulată Fișier Un raport de poliție în Mexic Pasul 7
    3. Oferiți unui ofițer o relatare factuală a incidentului. Un ofițer va sta cu tine pentru a-ți lua declarația. Spune-le toate faptele despre care știi despre incident. Ei probabil vor pune întrebări despre incident, ceea ce ați văzut și oricine altcineva prezent.
  • Ofițerul vă poate pune întrebări care par a fi acuzator sau vă vor simți că sunteți acuzat de greșeli. Încercați să nu luați personal. Spuneți-le doar ce știți și ce sa întâmplat cât mai clar posibil.
  • Dacă nu vorbiți foarte bine limba spaniolă, este o idee bună să mergeți cu cineva care face. Este posibil să nu existe un ofițer de poliție disponibil care vorbește limba dvs. maternă.
  • Dacă vizitați dintr-o altă țară, discutați cu oamenii în care locuiți. Angajații hotelului au mai multe șanse să vorbească și alte limbi și ar putea fi dispuși să ajute la traducerea pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fișierul Un raport de poliție în Mexic Pasul 8
    4. Citiți peste și semnați-vă Denunța. Chiar dacă ofițerul de poliție va scrie denunția pentru dvs., este considerată o declarație jurământ. Citiți-o cu atenție și asigurați-vă că înțelegeți totul în el și că este o relatare corectă a ceea ce ați spus ofițerului. Dacă nu sunteți expert în limba spaniolă, este posibil să doriți să obțineți pe cineva care să citească raportul și să traducă pentru dvs.
  • Dacă suspectul merge la proces pentru crimă, denunția dvs. va fi folosită ca mărturie împotriva persoanei. În timp ce vi se poate cere să oferiți declarații suplimentare, denunția dvs. va fi declarația dvs. principală. Din acest motiv, este important să vă asigurați că totul este corect.
  • Dacă aveți vreo dovadă a crimei, cum ar fi fotografiile sau videoclipurile, fiți pregătiți să o predați la ofițer. În unele situații, acest lucru poate însemna că trebuie să vă predați smartphone-ul sau alt dispozitiv pentru a fi păstrat în scopuri probator.
  • Bacsis: După ce vă semnați denunția, întrebați ofițerul dacă puteți avea o copie a acesteia pentru înregistrările dvs.

  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 9
    5. Identificați și confruntați suspectul. În următoarele 24-48 de ore, vi se poate cere să participați la a "Careo." În timpul acestei proceduri, identificați persoana care a comis infracțiunea. Un judecător va fi prezent, precum și avocatul suspectului. Aveți, de asemenea, dreptul să aveți un avocat prezent.
  • În timpul acestei proceduri, care vor fi efectuate în întregime în limba spaniolă, dvs. (sau avocatul dvs.) poate cere întrebările suspecte. Suspectul vă poate pune la îndoială direct.
  • Imagine intitulată Fișierul Un raport de poliție în Mexic Pasul 10
    6. Lucrați cu un avocat mexican pentru a finaliza procesul de proces. Procesul de proces din Mexic este lent și lung, implicând multe audieri și pregătirea mărturiei scrise. Chiar dacă un ministru Público va urmări acuzațiile penale, ele nu vă reprezintă victima. În general, este mai bine să angajeze un avocat mexican pentru a vă reprezenta interesele și a vă ține sfătuiți de evoluția procedurilor.
  • Angajarea unui avocat mexican este deosebit de important dacă nu vorbiți foarte bine limba spaniolă sau dacă intenționați doar să fiți în Mexic pentru o scurtă perioadă de timp. Fără avocat, acuzațiile pot fi scăzute după ce părăsiți țara.
  • Metoda 3 din 3:
    Angajarea unui avocat mexican
    1. Imagine intitulată Fișierul Un raport de poliție în Mexic Pasul 11
    1. Căutați un an "Abogado" sau "Licenciado en Derecho." Termenii "Abogado" și "Licenciado en Derecho" sunt folosite pentru a se referi la avocații licențiați în Mexic. Acestea sunt persoane care au o diplomă de drept și sunt licențiate pentru a practica legea la nivel de stat sau federală (sau ambele). Grupurile care practică legea împreună într-o firmă de avocatură se pot referi la practica lor ca a "Bufete" sau a "Despacho."
    • Dacă nu sunteți experimentat în limba spaniolă, căutați un avocat care vă vorbește și limba dvs. sau care are servicii de traducere disponibile.

    Bacsis: Titlul "Licenciado" pur și simplu se referă la o persoană profesională, nu neapărat una licențiată pentru a practica legea. Asigurați-vă că titlul este urmat de expresia "en derecho."

  • Imagine denumită fișierul un raport de poliție în Mexic Pasul 12
    2. Consultați ambasada sau consulatul dacă sunteți național străin. Dacă vizitați Mexic din altă țară, vizitați cea mai apropiată ambasadă sau consulatul țării dvs. de origine. Ofițerii consulari vă pot ajuta cu raportul dvs. de poliție, precum și vă ajută să angajați un avocat mexican. Avocații cunoscuți Ambasadei sau Consulatului probabil au experiență reprezentând oamenii din țara dvs.
  • De exemplu, Ambasada SUA în Mexico City are o listă de avocați care vorbesc limba engleză și spaniolă disponibilă la https: // mx.USEMBASSY.Gov / U-S-Citizen-Services / Avocati /.
  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 13
    3. Verificați licența și acreditările avocatului. O licenciado en derecho sau abogado va avea o licență de drept cunoscută sub numele de Cedula. Această licență înseamnă că au încheiat toate formarea lor legală și serviciul comunitar necesar și pot practica legal legea. Există atât Ceduli de stat, cât și federali. Avocații cu care vorbești ar putea avea oricare dintre aceștia sau ambele.
  • Dacă avocatul are o cedula federală, puteți căuta licența la http: // Buholegal.COM / Consultasep /. Multe plăci de licențiere de stat au motoare de căutare online, de asemenea.
  • Spre deosebire de multe alte țări, avocații nu sunt obligați să completeze educația continuă pentru a-și menține licența de drept. Cu toate acestea, mulți dintre cei mai buni avocați fac. În cazul în care avocatul este membru al unui colegiu (asociații private similare cu o asociație de bare) sau are o certificare de specialitate, acestea participă probabil la educația continuă.
  • Imagine intitulată Fișier Un raport de poliție în Mexic Pasul 14
    4. Întrebați întrebările avocatului despre domeniile și expertiza practică. Deoarece Mexic nu are o asociație de bare guvernamentale care evaluează competența avocaților, depinde de dvs. să determinați dacă avocatul pe care îl angajați este profesionist și vă va reprezenta. Întreabă-i cât timp au practicat, ce fel de cazuri iau și cazurile de sere s-au dovedit.
  • Dacă sunteți în căutarea unui avocat pentru a vă reprezenta interesele, deoarece sunteți o victimă a unei infracțiuni, aflați cât de des au reprezentat victimele în cursul procedurilor penale. De asemenea, doriți să știți câți dintre acei inculpați au fost urmăriți penal. Chiar dacă avocatul dvs. nu va urmări, de fapt, infracțiunea, un procent mare de convingeri arată că acestea reprezintă victimele bine.
  • Imagine intitulată Fișierul unui raport de poliție în Mexic Pasul 15
    5. Puneți detaliile reprezentării în scris. Odată ce decideți să angajați un avocat în Mexic, obțineți un contract care afirmă exact ceea ce veți plăti avocatului pentru a vă reprezenta și ce vor face în numele dvs. Includeți informații despre modul în care avocatul vă va informa despre lucrurile care se întâmplă în cazul dvs.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă sunteți un cetățean străin care va părăsi țara după o perioadă scurtă de timp. Odată ce plecați, avocatul dvs. va fi singurul responsabil pentru manipularea cazului tău. Doriți să vă asigurați că sunteți informați în mod regulat despre progres, precum și rezultatul procesului.
  • Rețineți că încercările din Mexic pot dura mult timp și, de obicei, implică multe audieri. În cazul în care inculpatul se confruntă cu o sentință de peste 2 ani, judecătorul are în mod legal până la un an pentru a ajunge la verdictul lor.
  • sfaturi

    Dacă vizitați Mexic din altă țară, luați o copie a raportului dvs. de poliție la cea mai apropiată ambasadă sau consulatul pentru țara dvs. Ofițerii consulari vă vor putea oferi asistență suplimentară.
  • Dacă vizitați Mexic din altă țară, luați în considerare depunerea raportului dvs. cu un ministru Públicos. Acestea sunt obligate prin lege să vă ia raportul și de multe ori au traducători disponibili pentru a vă ajuta gratuit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar