Cum să creați alpacasul

Există multe beneficii pentru alpacas de reproducere. Poate doriți să reproduceți alpacas din cauza temperamentului lor prietenos și pentru că sunt ușor de antrenat și de a intra în spectacole. Alpacasul poate fi, de asemenea, o investiție solidă, oferind o lână ca fibră, care este la fel de fină ca și cașmirul și mai moale decât o lână de oaie. Deoarece Alpacas se adaptează la diferite medii și să ia la fermă care trăiește bine, creșterea alpacasului este o modalitate excelentă de a vă mări turma sau puteți alege să vă vindeți tinerii Alpacas pentru un profit.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea alpacasului drept
  1. Imagine intitulată Rasa Alpacas Pasul 1
1. Achiziționați Alpacas.Dacă nu aveți deja alte Alpacas, va trebui să achiziționați o pereche de reproducere înainte de a le putea avea mate.Alpacas nu sunt ieftini, dar multe ferme oferă finanțare internă pentru a vă ajuta să vă permiteți animalele de calitate.O femeie de reproducere poate varia în preț de la 5.000 de dolari la 40.000 de dolari, iar un bărbat de reproducere va costa probabil între 5.000 și 50.000 de dolari.Unii bărbați excepționali au fost chiar vânduți pentru 200.000 de dolari!Se așteaptă să-și petreacă un minim de 10.000 de dolari pentru o alpaca sănătoasă de sex masculin și feminină pentru a începe procesul de reproducere.
  • Cea mai bună modalitate de a găsi alpacas de vânzare se află pe Registrul Asociației ALPACA.Puteți găsi Alpacas de vânzare aici: http: // Alpaciainfo.com / găsi / alpacas
  • Dacă achiziționați Alpacas de la o fermă locală, este posibil să doriți să aveți un veterinar să arătați animalele înainte de cumpărare pentru a vă asigura că sunt sănătoși și capabili să se reproducă.
  • Imagine intitulată Rasa Alpacas Pasul 2
    2. Asigurați-vă că femeia are vârsta de reproducere adecvată. Este comun ca crescătorii să vrea să-și maximizeze rentabilitatea financiară pe o alpaca de reproducție de sex feminin și, ca urmare, încep să le reproducă la o vârstă prea mică. Alpacas atinge în mod tradițional maturarea de reproducere cândva între douăsprezece și douăzeci și patru de luni, cu unii până la treizeci de ani. În timp ce unele alpacas au conceput cu succes la fel de tineri ca cinci luni, acest lucru nu este sigur pentru femeie sau copil.
  • Creșterea femeii Alpacas prea tânăr poate duce la complicații care pot pune în pericol viața femeii și alpacasului pentru copii.
  • Asigurați-vă că alpaca dvs. de sex feminin cântărește cel puțin optzeci și opt de kilograme înainte de a le permite să se reproducă.
  • Imagine intitulată Rasa Alpacas Pasul 3
    3. Alegeți un bărbat de reproducere adecvat. Alpacasul masculin sunt, de obicei, gata să se împerecheze pentru prima dată la vârsta cuprinsă între 1 și trei ani. Puteți fi sigur că un alpaca de sex masculin este suficient de maturizat pentru a se reproduce când penisul se separă de preput. Alpacas de sex masculin care nu sunt suficient de maturate pentru a se reproduce fizic nu vor putea să se îmbine și vor demonstra probabil puțin interes pentru a încerca să facă acest lucru.
  • Când Alpaca de sex masculin se maturizează suficient pentru a se rasa, organele sale genitale vor detașa de corp și se vor agăța liber.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 4
    4. Asigurați-vă că alpacasul de sex masculin și de sex feminin sunt sănătoși. Acest pas este adesea trecut cu vederea, deoarece oamenii tind să-și asume că animalele lor sunt în stare bună de sănătate. Amintiți-vă că sănătatea copilului Alpaca va fi determinată în mare parte de către sănătatea fiecăruia dintre părinții săi, deci este important să se asigure că sunt atât în ​​sănătatea optimă. Este deosebit de important ca alpaca femeiaască să fie în stare bună de sănătate datorită dimensiunii relative a descendenților lor. Bebelușul Alpacas se naște adesea cântărind în jur de douăzeci de kilograme, cu o mamă care cântărește doar aproximativ o sută cincizeci.
  • Asigurați-vă că alpacalele dvs. sunt bine hrănite și că nevoile lor nutriționale sunt îndeplinite.
  • Asigurați-vă că dați o reproducere a femeilor alpaca suficient timp pentru a vă recupera complet de la naștere înainte de a le rasa din nou. Ele sunt adesea vindecate după două săptămâni, dar pot fi stresați de îngrijirea unui copil timp de până la șase luni.
  • Poate doriți să aveți ambele alpacas privite de un medic veterinar pentru a vă asigura că acestea sunt libere de paraziți și în stare bună de sănătate.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 5
    5. Creați un stilou de reproducere separat. Comportamentul de reproducere al Alpaca poate fi îmbunătățit prin stabilirea setării adecvate. Construi un stilou separat de reproducere și să se asigure că este poziționat într-o zonă care nu poate fi văzută de alte alpacas de sex masculin pe care îl aveți. Asigurați-vă că stiloul de reproducere este pe teren plat, chiar și pe un bărbat alpaca să-și mențină echilibrul în timp ce se împerechează.
  • Penul de reproducție ar trebui să fie destul de mic. Asigurați-vă că este de numai două până la trei ori mai mare în zonă decât spațiul Alpaca de sex masculin și de sex feminin ocupă astfel încât să se poată mișca liber, dar trebuie să interacționeze.
  • Minimizați distragerile prin eliminarea totul de la penul de reproducere, cu excepția celor două alpacas.
  • Partea 2 din 3:
    Încurajarea reproducerii
    1. Imagine intitulată Rasa Alpacas Pasul 6
    1. Expuneți masculul de reproducție femeii. Alpacasul masculin va clarifica faptul că doresc să se reproducă prin cântând sau "orgling."Acest sunet este o dovadă că Alpaca de sex masculin este matur și suficient de sănătos pentru a rasa și a avut un interes pentru femela Alpaca din apropiere.
    • O orgle de la Alpaca poate fi destul de ridicată și este creată de reverberațiile acordurilor vocale ale Alpaca.
    • Orupul sună aproape ca un mic motor care rulează și este destul de diferit de zgomotele normale de alpaca.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 7
    2. Induce ovulația în alpaca de sex feminin. Alpacasul de sex feminin sunt "ovulatori indusi", ceea ce înseamnă că actul de relații sexuale sau prezența materialului seminal alpaca poate să le facă ovulate. Deoarece alpacasul nu au un ciclu estros ca multe alte mamifere, femeia ar putea fi nevoie să fie crescută mai mult decât o dată - prima pentru a induce ovulația și cea de-a doua pentru a impregna animalul.
  • O singură împerechere este de obicei suficientă pentru a face ovulația, dar probabil nu va impregna Alpaca.
  • Alpacasul de sex feminin poate fi indus să ovuleze prin a fi în imediata apropiere a unei alte perechi de împerechere de alpacas dacă intenționați să reproduceți mai multe alpacas simultan.
  • Imagine intitulată de rasă alpacas Pasul 8
    3. Așezați Alpaca de sex masculin și de sex feminin în stiloul de reproducere. Cele mai multe alpacas vor rata cu foarte puțină implicare umană. Deoarece alpacasul sunt induse ovulatori, inseminarea artificială este mai puțin de succes decât în ​​alte rase de animale, astfel încât împerecherea naturală oferă cele mai mari șanse de reproducere cu succes alpacas. Plasați ambele alpacale în stiloul de reproducție și le permiteți să interacționeze.
  • Dacă femeia este receptivă la împerechere, se va așeza într-o poziție "cush", care arată ca o așezare pe stomac cu picioarele pliate sub ea.
  • Bărbatul va continua să orglerăască ca el și în cele din urmă montează femeia.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 9
    4. Separați alpacas dacă femeia nu este receptivă. Alpacasul de sex feminin nu poate fi gata să copuleze atunci când sunt plasați într-un stilou de reproducție cu un bărbat. O alpaca de sex feminin demonstrează că nu este pregătită să copuleze prin "scuipătura", care este actul de a evita în mod activ bărbatul, păstrându-și urechile în jos și de fapt, departe de sau direct la Alpaca de sex masculin.
  • Scuiparea de obicei apare atunci când alpaca feminină este stresat de mediul său sau nu se simte suficient de sănătos pentru a se reproduce.
  • Separați alpacasul și încercați să rezolvați factorii de stres în mediul înconjurător. Dacă nu le separați, femeia se poate răni prin încercarea de a ieși din stilou.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 10
    5. Așteptați o săptămână sau două după copulare pentru a remama alpacas. Unele alpacale pot deveni efectiv impregnate din copularea inițială, dar cele de mai des începe doar să ovuleze ca rezultat. O saptamana dupa ovulation, puneti mascul de reproducere si feminin inapoi in stiloul si observa comportamentul lor.
  • Dacă femeia intră într-o poziție de ciuperci și se permite să fie montată, este posibilă ovularea.
  • Dacă femeia "scuipă" și evită bărbatul, acesta nu poate fi ovulant, fie poate fi de fapt însărcinată.
  • Repetați acest proces în încă două săptămâni pentru a vedea dacă femeia este receptivă la împerecherea sau o evită.
  • Partea 3 din 3:
    Așteptarea rezultatelor
    1. Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 11
    1. Plasați perechea de reproducere pentru a determina sarcina. Cea mai ușoară modalitate de a determina dacă o alpaca este însărcinată este să continue să o așeze în stiloul de reproducere cu bărbatul de reproducție la fiecare două săptămâni. Dacă femeia nu a rămas însărcinată cu ultima împerechere, va intra într-o poziție de cush și va permite să fie montat din nou. O femeie însărcinată, pe de altă parte, va "scuipa" de la bărbați, să-și coboare urechile și să o evite.
    • O femeie va permite probabil copularea la fiecare două săptămâni până când a fost concepută, după care nu va permite bărbatului suficient de aproape să muncească.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 12
    2. Utilizați un test de sânge și ultrasunete pentru a confirma sarcina.Odată ce o femeie mată începe să "scuipă" bărbatul de reproducere, puteți utiliza un test de sânge pentru a determina dacă Alpaca este însărcinată. Testele de sânge măsoară nivelul de progesteron în corpul femeii, care poate fi un indicator puternic al sarcinii, dar poate produce fals pozitive.În timp ce este posibil să puteți achiziționa teste de sarcină de la comercianții cu amănuntul, cea mai bună opțiune este să conduci un medic veterinar testul de sânge.Dacă testul de sânge se întoarce pozitiv, veterinarul conduce un ultrasunete pentru a confirma sarcina.
  • O ultrasunete este cea mai fiabilă metodă de determinare dacă o alpaca este însărcinată.
  • Conduceți interacțiunile "Spit" cu bărbați de reproducție la fiecare 8-12 săptămâni după o sarcină confirmată pentru a verifica sarcina continuă și nu a fost reabsorbită.
  • Imagine intitulată de rasă alpacas Pasul 13
    3. Așteptați unsprezece până la douăsprezece luni. Alpacas au perioade lungi de gestație pentru ca fătul să se dezvolte. De obicei durează aproximativ unsprezece și jumătate pentru ca un alpaca să poarte la un termen complet și să dea naștere unui descendent. Alpacasul purtă de obicei un singur copil sau CRIA, la un moment dat. În timp ce sunt posibile gemeni, ele sunt destul de rare.
  • După zece luni, veți putea adesea să simțiți fătul prin palparea peretelui abdominal al femeii.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 14
    4. Căutați semne de livrare iminentă. Alpacasul de sex feminin care vor da naștere în curând își vor schimba comportamentul în zilele care duc la ea. În timp ce aceste comportamente nu sunt întotdeauna ușor de identificat, observația atentă vă poate oferi un avertisment avansat pe care Alpaca dvs. va intra în curând la muncă. Căutați aceste semne:
  • Femeia se va separa de turmă și va evita interacțiunea cu ceilalți.
  • Umderele femeilor, vulva și anus pot deveni umflate sau pufoase.
  • Plugul de col uterin este evacuat de la femeie. Aceasta indică, de obicei, nașterea va avea loc în acea zi sau cea imediat după ea.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 15
    5. Să permită ca alpaca să dea naștere singură. Poate doriți să fiți prezenți atunci când alpaca dvs. dă naștere pentru a ajuta dacă există complicații.Dacă lucrurile progresează în mod normal, este mai bine să permiteți că mama alpaca dă naștere pe cont propriu cu stresori limitați introduși de interacțiunea dvs. cu ea.Alpacas aproape întotdeauna dă naștere dimineața și foarte rar merge în muncă în după-amiaza sau în timpul orelor de seară.
  • În cazul în care Cria, sau Alpaca Baby, părăsește mama cu care se confruntă în sus, trebuie să contactați un veterinar ca și cum ar putea fi o complicație cu livrarea.
  • Este normal ca Cria să stea de la mama sa în timpul procesului de naștere timp de până la cinci minute.
  • Crias ar trebui să iasă primul cap și copite. Dacă începe să iasă înapoi, contactați imediat un veterinar.
  • Imagine cu titlu de rasă alpacas Pasul 16
    6. Lăsați turma să-și întâmpine noul membru. După ce o femeie dă naștere, poate dura câteva ore pentru a expulza placenta și pentru cria nou-născută să iasă din membrana fină care o acoperă așa cum se naște. Această membrană se dizolvă, dar poate doriți să lăsați mama să lingă membrana de pe tânărul său pentru a accelera procesul. Cria va începe apoi asistența medicală, iar ceilalți membri ai efectivului vor aborda probabil mama și noua CRIA.
  • Alpacas sunt animale de turmă, deci este important să permiteți turma să interacționeze cu noul său membru.
  • Poate doriți să aduceți CRIA la un veterinar după 24 de ore pentru a vă asigura că este sănătos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar