Cum să afli dacă copilul este într-adevăr al lui

Îndoieli cu privire la paternitatea unui copil pot fi stresante. Poate provoca probleme pentru dvs., copilul, familia dvs., alții semnificativi și, eventual, alți parteneri pe care ați avut-o. Dar fiți siguri, puteți găsi cu ușurință și repede, cine este tatăl copilului tău. Puteți spune dacă copilul este într-adevăr prin obținerea de testare prenatală sau prin teste postnatale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea de teste prenatale
  1. Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 1
1. Au testul NIPP. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă testează sângele și tatăl potențial cu paternitatea prenatală neintatală sau Nipp. Lăsați medicul să colecteze eșantionul oricând după cea de-a 8-a săptămână de sarcină, care asigură că testul poate detecta ADN-ul bebelușului în sângele dvs.
  • NIPP are un 99.Rata de precizie de 9%.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 2
    2. Obțineți o amniocenteză. Discutați cu medicul dumneavoastră despre a trece printr-o amniocenteză, care este o procedură în care un mic eșantion de lichid amniotic este îndepărtat din uterul dvs. cu un ac. Veți avea nevoie de consimțământul lor de a suferi procedura, deoarece vine cu riscuri potențiale, inclusiv avort spontan. Doctorul dumneavoastră efectuează o amniocenteză în al doilea trimestru, între a 14-a și a 20-a săptămână de sarcină.
  • Amniocenteza vine cu riscurile de urmat: scurgerea fluidului amniotic, avort spontan, leziuni ale acului, celulele sanguine ale bebelusului intinseaza in fluxul sanguin (rar) si infectia.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 3
    3. Testați țesutul placentar cu eșantionare villus corionică. Dacă sunteți preocupat de riscurile de amniocenteză, adresați-vă medicului dumneavoastră să efectueze prelevarea de eșantionare a Villusilor Corionici sau CV-uri, pentru a stabili tatăl copilului. Au CV-uri, care implică luarea unui eșantion mic din placenta copilului, între săptămâna 11 și 13 de sarcină. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun mod de a colecta CV-urile pentru dvs. fie prin vagin cu un specul sau prin abdomen cu un ac mic. Verificați rezultatele laboratorului în 7-10 zile.
  • Un villus corion este o mică parte a placentei formate din oul fertilizat, așa că are de obicei același ADN ca și fătul.
  • Factorii de risc rari pentru CV-uri includ: avort spontan și deformări ale membrelor într-un copil.
  • Metoda 2 din 3:
    În curs de testare postnatală
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 4
    1. Utilizați testul tamponului bucal. Discutați cu medicul sau medicul dumneavoastră despre utilizarea unui test bucal sau obraz, tampon pentru a confirma dacă este într-adevăr tatăl copilului. Au testul efectuat la un laborator medical în care un asistent vă poate ajuta. Frecați ușor interiorul obrazului, obrazului bebelușului și obrazului potențialului tatălui cu tamponul de bumbac furnizat. Apoi dați-le la laboratorul însoțitor și așteaptă rezultatele.
    • Tampoanele bucale pot costa până la 1000 $.
    • Luați în considerare utilizarea tamponului bucal, deoarece este cea mai puțin invazivă a testelor de paternitate pentru toate părțile. Tampoanele bucale au aceeași precizie ca și testele de sânge.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul 5
    2. Utilizați un test de tampon comercial. Vizitați farmacia dvs. locală și întrebați farmacistul despre kiturile de testare a ADN-ului The Swek Over-The-Counter. Urmați instrucțiunile pachetului și luați un eșantion de la dvs. și pentru copilul dvs. Solicitați potențialului tată (e) să vă furnizeze un eșantion pe tamponul preambalat. Apoi trimiteți tampoanele la laboratorul desemnat și așteptați rezultatele dvs.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 6
    3. Colectați sângele din cablu pentru a stabili paternitatea. Vorbiți cu obstetricianul dvs. despre testarea sângelui din cordonul copilului dvs. pentru a spune dacă copilul este cu adevărat. Lăsați-i că tu și potențialul tatăl veți oferi eșantioane de sânge înainte de a intra în muncă. Permiteți-i să ia o probă mică de sânge din cordonul ombilical la nașterea copilului dvs. pentru a confirma paternitatea.
  • Testarea sângelui din cordonul cordonului poate fi costisitoare decât alte tipuri de testare postnatală.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 7
    4. Luați în considerare testarea părului. Dacă nu puteți obține un obraz sau un eșantion de sânge, colectați fire de păr de la potențialul tatăl. Cereți-i să vă dea 5-10 becuri de păr cu foliculi vizibili, astfel încât laboratorul să poată extrage suficientă ADN pentru a vă informa dacă el este tatăl. Fiți conștienți de faptul că testarea părului este mult mai puțin exactă decât alte tipuri de testare ADN. Este posibil să doriți doar să utilizați acest lucru dacă nu funcționează nimic altceva.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de testarea paternității
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 8
    1. Cereți tatălui potențial pentru un eșantion. Invitați tatăl potențial al copilului dvs. să stea cu dvs. într-un loc neutru, cum ar fi un restaurant sau un parc. Spuneți-le că doriți să aveți un test de paternitate și să explicați motivele pentru care credeți că pot fi tatăl. Evitați utilizarea limbajului care este insultă sau ofensivă, ceea ce poate face mai dificil de a obține un sânge, păr sau altă probă de ADN.
    • De exemplu, "Hi Sam, știu că lucrurile nu au fost ușor cu noi, dar ați putea să vă întâlniți la magazinul nostru de cafea locală pentru câteva minute. Știu că am alunecat și am făcut sex și mă întreb dacă ați fi tatăl copilului în locul lui Chris. Vreau doar să vorbesc cu dvs. despre posibilitatea de a obține un eșantion de ADN de la dvs. pentru a confirma că al cărui copil am. Înțeleg că acest lucru poate fi dificil pentru dvs. Vă rugăm să luați oricând aveți nevoie pentru a vă lua decizia cu privire la întâlnire."
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 9
    2. Discutați cu copilul dvs. despre testul de paternitate. Dacă treceți prin testarea paternității, lăsați-o deoparte ceva timp pentru a vorbi cu copilul dvs. dacă sunt mai vechi de 4 sau 5. Lăsați-i să știe că vor primi un test pentru a da seama de unele lucruri despre sănătatea lor. Asigurați-vă că păstrați limba proporțională cu vârsta copilului și folosiți cuvinte care nu le vor sperie. Acest lucru poate facilita obținerea eșantionului de la copilul dvs. și discutați despre cine este tatăl lor cu ei urmând testul.
  • De exemplu, "Ari vom merge astăzi la doctor și vom avea un test. Nu trebuie să vă faceți griji, nu va face rău și va dura o secundă. Testul va oferi doar informații despre tatăl dvs. și despre sănătatea dvs. pe care o putem folosi pentru a vă menține sănătoși și fericiți în viitor."
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 10
    3. Suport bun venit de la prieteni și familie. Imaginându-se dacă el este tatăl copilului tău este probabil stresant pentru tine. Vorbește cu prietenii tăi apropiați și membrii familiei despre sentimentele tale despre situație. Cereți sugestii despre modul cel mai bun pentru a gestiona situațiile pe care le puteți confrunta așa cum spuneți dacă el este tatăl. Lăsați-i să vă ajute cât de mult pot, cum ar fi vizionarea copilului în timp ce vă întâlniți cu el.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă copilul este într-adevăr pasul său 11
    4. Solicitați consiliere profesională. Ca parte a testelor dvs. sau chiar dacă luați în considerare, întâlniți cu un consilier profesional în mod regulat. Discutați despre sentimentele și preocupările dvs. cu testarea și implicațiile de a determina cine este tatăl copilului dumneavoastră. Având o opinie neutră și exterioară vă poate ajuta să vă ocupați mai bine de aspectele emoționale de a spune dacă copilul este cu adevărat.
  • Avertizări

    Dacă este posibil, alegeți testarea de paternitate non-invazivă sau așteptați până la nașterea copilului pentru a vedea dacă copilul este cu adevărat. Acest lucru poate minimiza riscul de efecte secundare, inclusiv avort spontan, de la proceduri invazive, cum ar fi amniocenteza și CV-urile.
  • Utilizați un laborator sau un test acreditat de Asociația Americană a Băncilor de Sânge pentru a asigura cele mai exacte rezultate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar